Záhlavová-Strýcová v Memphisu končí, Hradecká po sedmi měsících vyhrála

14. 2. 2011, 18:44
Aktuality 18
Barbora Záhlavová-Strýcová v Memphisu nepotvrdila pozici turnajové jedničky a vypadla už v 1. kole. Nad její síly byla Nizozemka Michaella Krajicková, které podlehla po setech 1-6 a 3-6. Naopak Lucie Hradecká si po sedmi měsících zahraje ve druhém kole.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Česká tenistka nastoupila ke svému prvnímu zápasu v zámoří čtyři dny poté, co v Paříži notně potrápila pozdější vítězku turnaje Petru Kvitovou. Barbora Záhlavová-Strýcová proti ní dokonce měla mečbol, ale z postupu se nakonec radovala její krajanka.

Po přesunu do Memphisu dostala Záhlavová-Strýcová za soupeřku v prvním kole Nizozemku s českými kořeny Michaellu Krajicekovou. Sestra wimbledonského vítěze Richarda Krajiceka, která vystudovala střední školu v Praze, už plzeňskou rodačku jednou porazila a podařilo se jí to i dnes. Tentokrát na to potřebovala pouhých 70 minut, zvítězila hladce 6-1 6-3.

Naopak uspěla Lucie Hradecká, jež si na okruhu WTA připsala první vítězný zápas od loňského července. Sérii šesti porážek v prvním kole ukončila v hale v Memphisu, kde den po triumfu na podniku ITF v Midlandu smetla 6-1 6-3 domácí Julii Dittyovou.

Pětadvacetiletá Hradecká sice na turnajích nižší kategorie ITF vyhrála už deset utkání v řadě, na okruhu WTA však v sedmi zápasech nezískala jediný set. V Tennessee se již udržela na vítězné vlně z Texasu a zahraje si o čtvrtfinále krajankou Sandrou Záhlavovou.

Ta si postup do druhého kola stejně jako sedmá nasazená Renata Voráčová zajistila už v neděli.

 

Výsledky - Memphis - ženy (dotace 220.000 dolarů, tvrdý povrch):
Dvouhra - 1. kolo:
Hradecká (ČR) - Dittyová (USA) 6:1, 6:3, Krajiceková (Niz.) - Záhlavová-Strýcová (1-ČR) 6:1, 6:3, Stevensonová (USA) - Arvidssonová (Švéd.) 6:3, 6:1, Oudinová (3-USA) - Pivovarovová (Rus.) 6:4, 6:0, Marinová (6-Kan.) - Hamptonová (USA) 6:4, 6:1, Pervaková (Rus.) - Tatišviliová (Gruz.) 6:3, 6:4. Foretzová-Gaconová (Fr.) - Govorcovová (5-Běl.) 6:3, 4:6, 6:4, Rodinová (Rus.) - Tomljanovičová (Chorv.) 1:6, 6:0, 7:6 (7:5), Cirsteaová (Rum.) - Harrisonová (USA) 6:2, 6:2, Keothavongová (Brit.) - Wozniaková (Kan.) 6:2, 6:2.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Barča zase pěnila,achjo....,nevím proč,ale Lucka Hradecká je mě nějak sympatická,uvidíte druhý kolo taky zvládne,vsadil jsem si na ni na ITF,teď jsem zapoměl kde to bylo,a super....holka to zvládla...
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně doufám, že tento turnaj nevyhraje Melanie Oudin. Z nějakýho důvodu ji nesnáším, asi proto, že když na US Open 09 se v zápase s ní sebedestruovaly Dementieva, Šarapova a Petrova, dělaly z ní americká média budoucí hvězdu či co. Já vím, že ona za to nemůže, ale vůbec by mi nevadilo, kdyby teď aspoň na pár měsíců vypadla z první stovky. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně kvůli USO 2009 mám Oudin moc rád :) jak tam nádherně vyřadila moje neoblíbené Rusky...
Reagovat
darek.vrana
Turnajova jednicka?? To je challenger, nebo WTA?
Reagovat
Frick
To asi tam Maichaela dobře rozuměla těm jejim nadávkám. Pokud tu studovala střední a je ročník 1989, tak musí umět výborně po našem.
Reagovat
smazaný uživatel
Bára potřebuje změnu trenéra...
Reagovat
smazaný uživatel
Prohrát s takovou hráčkou, divné....
Reagovat
smazaný uživatel
to budou zase litat ku.rvy
Reagovat
smazaný uživatel
no je to tragédie. sledoval sem to na livescore ale tragédie...
Reagovat
smazaný uživatel
a nesla to alespon dustojne nebo se chovala jako trapka?
Reagovat
smazaný uživatel
trapka
Reagovat
smazaný uživatel
na livescore jsou jen fiftyny xD
Reagovat
smazaný uživatel
jo, dobry for. A blby dotaz, promin. Jen jsem to preletla a jak jsem cetla live, hned si doplnila stream.......Jsem totiz ze Strycove nervozni - vzdycky se za ni hrozne stydim :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně je naopak docela sympatická a hraje i vcelku atraktivní, pestrý tenis. Některé výměny s Petrou v Paříži byly velmi pěkné, viz třeba tyto dvě ukázky:
http://www.youtube.com/watch?v=qwFINc8D-Vk

Má i krásný úsměv, když se směje (viz konec druhé výměny).

Jinak si vzpomínám na reportáž z Roland Garros z roku 1991, kt. byla publikována v tehdy krátce vydávaném časopisu Tenis Revue, kde autor chválil jakousi československou juniorku za bojovnost, ale kritizoval ji za to, že po skoro každém vlastním zkaženém úderů hlasitě vzývá na celý dvorec "ženské pohlaví" (tedy zřejmě povykovala "do píči!"). :-))
Reagovat
smazaný uživatel
zapas s Petrou musel byt na krev, skoda, ze jsem ho nevidela, dik za odkaz. S tvym nazorem na atraktivitu a pestrost jejiho tenisu samozrejme souhlasim, jako vyborna deblistka ma to "celodvorcovy" oko i hru. Ale pres jeji chovani se proste neprenesu. A ani ona zjevne ne, bez svych vysilujicich excesu by byla urco mnohem vys.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je pravda, že občas se Bára nechá příliš ovlivnit negativními emocemi, což silně ovlivní její výkon (a to záporně). Viz třeba rozhodující tie-break ted v zápase s Petrou. Zejména mě fascinuje, že má sklon se vypjatých chvílích rozčilovat i nad tím, že se soupeřce povedl super úder třeba na lajnu. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
coz se ale z lidskeho hlediska da pochopit - stacil prece kousek a mohl to byt out :-) Kazdopadne, pokud se nesrovna, tak brzy dojede, takovy napor na psychiku nemuze dlouho vydrzet.... A ten Zahlava musi mit svatozar :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, mě by naštvalo jen "prase" (nec) v důležitém okamžiku, vítězný úder soupeře na čáru, to si spíš říkám "good for ya, fellow". :-))

Vydržela to už XXX let a to na tom byla žebříčkově i výkonnostně hůře než momentálně, takže nevím, proč by to nemohla vydržet i nadále. Ale chudák manžel (a kouč), to máš pravdu.;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist