Hradecká vyhrála turnaj ITF v Midlandu. Kristýna Plíšková prohrála ve finále

14. 2. 2011, 09:49
Aktuality 7
ITF MIDLAND & RANCHO MIRAGE - Minulý týden se dvě české tenistky dostaly do finále podniků ITF. Zatímco Lucie Hradecká slavila v texaském Midlandu titul, Kristýna Plíšková si v Rancho Mirage druhé turnajové prvenství nepřipsala.
Lucie Hradecká a Irina Falconiová

Lucie Hradecká vyhrála zápas na okruhu WTA naposledy loni v červenci. Od té doby sice zvládla všechny čtyři kvalifikace, do kterých nastoupila, v hlavní soutěži ale prohrála už šestkrát v řadě v prvním kole.

Mnohem více se jí daří na hůře obsazených podnicích ITF, diky čemuž drží kontakt s první světovou stovkou. V září byla na antuce v italském Mestre ve finále a nyní si drží šňůru deseti vítězných utkání v řadě. Po triumfu ze závěru loňské sezony ve francouzském Nantes ovládla minulý týden turnaj v americkém Midlandu, kde loni prohrála až ve finále a zopakovala titul z roku 2009.

Pětadvacetiletá Češka postupně porazila domácí Hamptonovou, Gruzínku Tatišviliovou, proti bývalé 22. hráčce světa Lisické ve čtvrtfinále odvrátila dva mečboly, následně si poradila se sedmou nasazenou Rusku Pervakovovou a ve finále po setech 6-4 6-4 zdolala i s Američankou Irinu Falconiovou, dvacetiletou rodačkou z Ekvádoru.

Hradecká se během celého turnaje prezentovala přesným obouručným forhendem a především razantním servisem. Ve finále po prvním podání získala 82 procent fiftýnů. Navíc nečelila jedinému brejkbolu.

"Že jsem nečelila brejkbolu? To je dobré vědět. Na podání jsem se dnes opravdu hodně soustředila, byla to součást mého plánu," prozradila rodačka z Prahy. "Hodně hráček na okruhu mi teď asi bude říkat 'Lucie, do Midlandu už nesmíš jezdit, protože si pořád ve finále a začíná to být nuda'," rozesmála publikum po utkání.

Hradecká na okruhu ITF získala už 17 titulů ve dvouhře a 29 ve čtyřhře. Devět turnajů v deblu vyhrála i na okruhu WTA. Ve dvouhře však dosud netriumfovala, neprorazila do top 50 a ještě neporazila hráčku elitní čtyřicítky. Sama se aktuálně posune ze 106. na 102. místo žebříčku.

"Je pravda, že na turnajích ITF jsem toho vyhrála už dost a na WTA jsem byla jen třikrát ve finále. Je těžké porážet soupeřky, které hrají lépe. Třeba hrají podobné údery, ale mají jiné myšlení. Dají vám šance, ale třeba jen jednu nebo dvě - nikdy víc," uvažovala Hradecká.

Vylepšit svou bilanci na okruhu WTA může už v pondělí v Memphisu, kde ji po rychlém přesunu čeká Američanka Dittyová. Pokud postoupí, utká se s krajankou Záhlavovou o čtvrtfinále.

Kristýna Plíšková v Rancho Mirage nevyhrála
Blízko druhému titulu z turnaje ITF byla osmnáctiletá Kristýna Plíšková. Vítězka loňské wimbledonské juniorky v Rancho Mirage postoupila do finále, v něm ale nedokázala pomstít svou sestru Karolínu. Obě prohrály s domácí o tři roky zkušenější Ashley Weinholdovou.

Osmnáctiletá dvojčata z Loun vyhrála alespoň soutěž deblistek.

- ITF MIDLAND (USA / Texas, tv. povrch, 100.000 dolarů) -
nedělní výsledky (13. 02. 2011)

Dvouhra - finále:
Hradecká (ČR) - Falconiová (USA) 6-4 6-4

- ITF RANCHO MIRAGE (USA / Kalifornie, tv. povrch, 25.000 dolarů) -
sobotní a nedělní výsledky (13. 02. 2011)

Dvouhra - finále:
Weinholdová (USA) - Kr. Plíšková (5-ČR) 6-3 3-6 7-5

Čtyřhra - finále:
Kar.Plíšková/Kr.Plíšková (ČR) - Gusková/Zaniewská (Rus./Pol.) 6-7(6) 6-1 10-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hradecká to má v sobě. Když má den porazí úplně kohokoliv! Jen by to chtělo aby dny mívala častěji.
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, může porazit "úplně kohokoliv", ale zatím neporazila ani jednu hráčku z top 40!!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hold nemá dny.
Reagovat
smazaný uživatel
Plodný? .-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak jestli ta titulní fotka je z tohoto turnaje, tak vedle Hradecké rozhodně není Ashley Weinholdová, kt. porazila právě Kristýnu v Rancho mirage. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji Lucce. Ovšem ten obouručný forhend ... já nechápu, jak někdo vůbec může začít hrát forhend obouruč, vždyť je to brutálně nepřirozené ... ledaže začínala tenis v tak útlém věku, že pro ni byla těžká i ta nejlehčí raketa. :-) Přitom Lucka má slušnej i ten jednoručnej forhend, kt. hraje v běhu. ;-)

Jsem koukal na youtube na nějaké ukázky ze zápasu Plíškových na tomto turnaji, zdá se, že zlepšily a místy hrají opravu pěkně. Akorát bych řekl, že by do toho mohly jít trochu razantněji, resp. občas mají sklon hrát poněkud pasivně ... přitom třeba voleje mají dobré, akorát že navzdory tomu je poměrně snadné je na síti prohodit, páč ten jejich pohyb a start na míč pořád nic moc. Přitom třeba Kristýna 1,84 m/73 Kg, to by člověk řekl, že by se mohla pohybovat líp. Tak já mám třeba 183 cm/95 kg, 33 let a rozhodně běhám rychlejš. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Druhá věc je ta ženská čtyřhra, to je taky kapitola sama pro sebe, jak tam vždycky dvě holky stojí u sítě a koukaj se, jak ty druhý dvě holky pinkaj od základní čáry. :-))

Zajímavé je, že ani ty Plíškový nechodí při čtyřhře na síť po prvním podání, a to jej obě mají velmi slušné.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist