Záhlavová-Strýcová v Pekingu končí. České barvy hájí už jen Kvitová

4. 10. 2010, 10:31
Aktuality 0
Čtyři české tenistky vstoupily do turnaje v Pekingu, po prvním kole už ale v pavouku zbyla jen Petra Kvitová. Po Kláře Zakopalové a Lucii Šafářové vypadla i Barbora Záhlavová-Strýcová, která dnes podlehla dvakrát 4-6 Rumunce Dulgheruové.
Barbora Zahlavová-Strýcová

V jejich prvním vzájemném utkání Alexandra Dulgheruová sebrala Barboře Záhlavové-Strýcové v každém setu dvakrát podání a za hodinu a 35 minut vyřadila českou soupeřku z turnaje. Pro Záhlavovou-Strýcovou to znamená, že si prodlouží čekání na výhru na turnaji WTA, na kterém nezvítězila už téměř tři měsíce. Poslední výhry se dočkala v polovině července v Praze, kde došla až do finále.

V Pekingu tak z českých hráček zůstává v boji o titul už jen Petra Kvitová, kterou ve druhém kole čeká Estonka Kaia Kanepiová. Pokud rodačka z Bílovce uspěje, zřejmě ve třetím kole narazí na Caroline Wozniackou, pro kterou by to znamenalo přímý souboj o post světové jedničky.

Den poté, co v čínské metropoli dohrála loňská vítězka Světlana Kuzněcovová, si balí věci také finalistka minulého ročníku Agnieszka Radwaňská.

Nad její síly byla 58. hráčka světa Angelique Kerberová. Německá tenistka, která v dosavadní kariéře dokázala jen jednou porazit soupeřku ze světové dvacítky, přitom byla blízko porážky. Úvodní set prohrála 5-7, když proměnila jen dva z deseti brejkbolů, a Radwaňská ve druhém vedla 5-4. Kerberová si ale dokázala udržet podání, druhý set vyhrála v tie-breaku a vynutila si tak třetí sadu. I v ní si vedla lépe Polka, která za stavu 5-4 tentokrát navíc podávala. Kerberová ale znovu prokázala pevné nervy a v utkání, které trvalo bez čtyř minut tři hodiny, zvítězila 5-7 7-6 7-5.

Krátce po své porážce Radwaňská oznámila, že v letošní sezoně už hrát nebude kvůli námahové zlomenině, se kterou už přiletěla do Asie.

Svůj poslední zápas odehrála v Pekingu také Jelena Jankovičová. Bývalá světová jednička nestačila na svou krajanku Bojanu Jovanovskou, proti níž si vedla dobře jen v prvním setu. V dalším průběhu hry už byla lepší nenasazená hráčka, která Jankovičovou nechala uhrát už jen čtyři gamy.

"Byl to těžký zápas," řekla po svém vyřazení Jankovičová, která se tak ani v Číně nedočka prvního titulu od Indian Wells. "Od základní čáry hrála hodně solidně a pořádně mi zatopila. Kurt byl docela pomalý a to potom musíte hrát dlouhé výměny," dodala.

Další někdejší nejlepší hráčkou světa, která v Pekingu skončila, je Dinara Safinová. Ta v dalším souboji krajanek podlehla v téměř dvouhodinové bitvě druhé nasazené Věře Zvonarevové 4-6 a 6-7.

"Dinara je skvělá hráčka. Je těžké očekávat, že v prvním zápase na turnaji budete hrát nejlepší tenis," komentovala utkání Zvonarevová.

Ana Ivanovičová, které se v minulosti rovněž podařilo dosednout na ženský tenisový trůn, na turnaji postoupila do druhého kola. V tom úvodním čelila jedenácté nasazené Marion Bartoliové, se kterou měla překvapivě lehkou práci. Srbská tenistka byla v úvodním setu po prvním podání téměř neomylná a když nepolevila ani ve druhé sadě, připsala si za hodinu a sedm minut vítězství 6-2 6-3.

Výsledky - Peking - ženy (tvrdý povrch):

Dvouhra - 1. kolo:
Dulgheruová (Rum.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:4, 6:4, Zvonarevová (2-Rus.) - Safinová (Rus.) 6:4, 7:6 (8:6), Kerberová (Něm.) - A. Radwaňská (6-Pol.) 5:7, 7:6 (7:3), 7:5, Ivanovičová (Srb.) - Bartoliová (11-Fr.) 6:2, 6:3, Peerová (15-Izr.) - Sun (Čína) 6:1, 6:2, Erraniová (It.) - Peng (Čína) 1:6, 6:4, 6:1, Duševinová - Makarovová (obě Rus.) 6:4, 6:4.

Dvouhra - 2. kolo:
Jovanovská (Srb.) - Jankovičová (3-Srb.) 4:6, 6:2, 6:2, Petrovová (13-Rus.) - A. Bondarenková (Ukr.) 6:3, 7:5, Kirilenková (Rus.) - Dulková (Arg.) 6:2, 3:6, 6:2.

 

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist