Zakopalová i přes problémy s podáním postoupila do čtvrtfinále

4. 3. 2010, 08:54
Aktuality 7
WTA MONTERREY - Klára Zakopalová v Mexiku ještě neztratila set a po více než roce si zahraje ve čtvrtfinále. V něm na ni čeká třetí nasazená Ruska Pavljučenkovová.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová ve druhém kole porazila 6-4 6-3 Rakušanku Patricii Mayrovou, se kterou si poradila i před necelým měsícem na antuce v americkém Cali. 

Osmadvacetiletá Zakopalová zdolala soupeřku za hodinu a devět minut, přestože udělala 9 dvojchyb a pětkrát ztratila podání.

O postup do semifinále turnaje hraného na rychlém povrchu se utká s třetí nasazenou Anastasiou Pavljučenkovovou. Osmnáctiletá Ruska letos prohrává jen s hráčkami první světové dvacítky a v Monterrey se už žádné obávat nemusí. Ve 2. kole porazila finalistku z Acapulka Hercogovou hladce 6-2 6-3 a během dvou zápasů jen jednou ztratila svůj servis.

Jako poslední do soutěže vstoupila nasazená dvojka Daniela Hantuchová. Favorizovaná Slovenka v duelu se Španělkou Dominguezovou-Linovou nezaváhala a proti Estonce Kanepiové bude usilovat o čtvrtfinále.

V Monterrey původně startovalo šest českých tenistek. Kromě Zakopalové ale postoupila do druhého kola jen Iveta Benešová, kterou čeká Anastasia Sevastovová z Lotyšska, přemožitelka nasazené jedničky Jeleny Jankovičové.

- WTA INTERNATIONAL MONTERREY (Mexiko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
středeční výsledky (03. 03. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Hantuchová (2-SR) - Dominguezová-Linová (Šp.) 6-3 7-6(6)

Dvouhra - 2. kolo:
Zakopalová (ČR) - Mayrová (Rak.) 6-4 6-3
Pavljučenkovová (3-Rus.) - Hercogová (Slovin.) 6-2 6-3
Cornetová (Fr.) - Wozniaková (7-Kan.) 6-2 6-3 Kingová (USA) - Coinová (Fr.) 6-3 6-3

Čtyřhra - 2. kolo:
Benešová/Zahlavová-Strýcová (2-ČR) - Medinaová-Garriguesová/Shaughnessyová (Šp./USA) 6-2 7-6(3)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
skott
Nutno podotknout, ze Danka delala vsechno proto, aby utkani zdramatizovala:-)) Nechat dotahnout Lino-Dominguez na hardu dva brejky, chce opravdu hodne umeni a nedarovat Spanelka mecbol v tie-breaku dvojchybou pri 6-6, tak se pretahujou jeste ted..;)
Reagovat
Cenda1
Podle mě má Kanepi dnes velkou šanci Danielu porazit, ikdyž kurzy hovoří jinak. Danka je poslední dobou tragická, co jsem měl možnost ji vidět.. bída! Za ten kurz 2.7! jdu určitě do Kanepi.
Reagovat
skott
Kaiu jsem nevidel hrat strasne dlouho, vlastne od lonskeho Rima a te desive snury porazek.Tezko rict, co od ni cekat, ale bude to v kazdem pripade zapas uplne o necem jinem nez proti Lino-Dominguez a Daniele by to melo vyhovovat o dost vic.Od Dominguez to byl naprosty antitenis, bud loby z fh nebo backhendove copy na bejslajnu, tezko se z toho Danka dostavala k zakonceni a jak nedala prvni mecbol pri svem servu, tak tradicne znerovoznela.Necekam, ze by mela Daniela vyhrat cely turnaj, jak by napovidalo jeji nasazeni, dokonce ani po vypadnuti Jankovic, takovych sanci promarnila uz desitky, ale Kaia je souperka na kterou staci i se svym prumerem.
Reagovat
smazaný uživatel
Luboši, myslíš, že se Benešovka dostane do čtvrtfinále???
Reagovat
LubosZabloudil
Vidim to 50 na 50. Kurs na Benesovou ale stoji za rozmyslenou... viz tip od Vasase : http://www.tenisportal.cz/tipy/
Reagovat
skott
Vasas to shrnul naprosto presne.Ivet letos, pokud vim, snad ani nebyla moznost videt, takze tezko odhadovat nakolik jsou porazky odrazem jeji formy, ale vetsinu ma od lepsich hracek, krom tesne s Petkovic a Govortsovou, kdy mela jit na kurt udajne temer z letadla.Naproti tomu Sevastovou jsem sledoval proti Agnieszce v Dubaji a ta si s ni hrala exhibicne, Jankovic musela mit zatmeni mysli nebo nevim...ale v tomhle pripade jsou kursy na Sevastovou ustrel s tim souhlasim.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist