Zakopalová první set proti Bartoliové nedotáhla, v semifinále končí s kanárem

11. 2. 2012, 16:14
Aktuality 12
WTA PAŘÍŽ - Klára Zakopalová měla v Paříži nakročeno do prvního finále od roku 2010, dobrý vstup do utkání proti domácí favoritce Marion Bartoliové ale v postup neproměnila. I když podávala na zisk úvodní sady a měla i dva setboly, z posledních 12 her jich 11 ztratila a s turnajem se loučí potupným kanárem.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová v semifinále prohrála s domácí turnajovou dvojkou Marion Bartoliovou 6-7 0-6, zápas měla přitom skvěle rozehraný. V prvním setu se ujala vedení 5-2 a už při servisu soupeřky měla dva setboly. Jenže je nevyužila, sadu neukončila ani při svém podání a vývoj utkání se zlomil. 

Devětadvacetiletá Zakopalová často chybovala a od osmé hry získala už jen jeden game z dvanácti. Ve druhém setu 51. hráčka žebříčku nedokázala světové sedmičce vzdorovat a dostala kanára.

"Na začátku měla několik skvělých úderů. Kdyby tak hrála celá zápas, neměla bych šanci," řekla po utkání Bartoliová, která usiluje o osmý titul v kariéře. "Říkala jsem si, že takhle nemůže hrát donekonečna a podařilo se mi tu bouřku ustát. Když jsem pak vyhrála první set, bylo to pro ni už hodně těžké," dodala.

Bartoliová otočila v Paříži nepříznivý vývoj zápasu podruhé za sebou. Ve včerejším čtvrtfinále s Italkou Robertou Vinciovou prohrávala po ztrátě úvodní sady ve druhém setu 1-4 a ve třetím 2-5, oba však dokázala vyhrát a díky tomu postoupit.

Francouzská hráčka se v nedělním finále utká s Angelique Kerberovou Německa. Čtvrtfinálová přemožitelka Šarapovové v dnešním semifinále zdolala 6-7 6-3 6-4 Belgičanku Yaninu Wickmayerovou a postoupila do svého prvního finále na okruhu WTA.

- WTA PREMIER PAŘÍŽ -
(Francie, tv. povrch / hala, 637.000 dolarů)
sobotní výsledky (11. 02. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Bartoliová (2-Fr.) - Zakopalová (ČR) 7-6(3) 6-0
Wickmayerová (Belg.) - Kerberová (Něm.) 6-7(2) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Škoda že to nevyšlo ale nevadí šak finále je tiež pekná vec a skusíš na dalšom turnaji budem držať palčeky.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Klárku je škoda, že nedotáhla ten 1. set. Pak už byla Marion lepší. Před turnajem jsem Marion nevěřil, to jsou ty moje prognózy. :D Možná není v nejlepší formě, ale je to bojovnice k pohledání. Netroufám si tipovat, kdo vyhraje zítra. Angelique hraje výborně, ale přál bych to Marion, protože je doma.
Jinak jsem poslouchal trenéra Kláry, když jí radil v přestávce mezi gemy. Myslím, že je to sympaťák. Podle mě to je přesně ten typ člověka, kterého Klárka potřebuje. U ní je asi největší problém, že si někdy nevěří. Přitom tenis umí hrát výborně, jak ukázala v Paříži.
Reagovat
smazaný uživatel
naprostý souhlas!
Reagovat
smazaný uživatel
Kerberovic rodina slaví, finalistku Andělku čeká v Kataru Sabine, to je děs, kdo to má stíhat okomentovat, když musím na ples :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Jak si včera psal na ten svůj blog http://tennisdale.blogspot.com/2012/02/patek-v-parizi-klara-v-semifinale-maria.html a jestli píšeš to MARIA DO DAUHA O DEN DŘÍV, tak máš asi špatný informace, podle jejích webovek bude hrát až v IW ale jinak good blog máš :-)
Reagovat
smazaný uživatel
díky, zkusím to nějak aktualizovat, stejně tam mělo správně být o 2 dny (ty noční hodiny :-) ) ... naivně jsem vycházel z oficiálních stránek, které ještě včera ráno tvrdily, že bude hrát kompletní TOP 5 (dnes už šly do sebe, news pročistily, neplete se jim rok 2011 s 2012 a zveřejnily pavouky http://www.qatartennis.org/tournaments/index/31) a navíc to o Marii několikrát tvítovali její fandové, vůbec mne nenapadlo zkontrolovat její web ... ti novináři to zas tak jednoduché holt nemají, asi proto píšou většinou tak suše
Reagovat
Heather_Fedex
bartoli vs wickmayer... vitezka bartoli
Reagovat
Heather_Fedex
ale tak kousek 3. setu jsem sledovala a angelique ma opravdu neuveritelnej pohyb po dvorci vzhledem k jeji vaze. myslim si teda, ze marion udola, i kdyz marion bude mit na sve strane publikum.
Reagovat
smazaný uživatel
co jej asi muselo behat po rozume, ked nedotiahla set za takeho stavu?? potom uz hrala ako sliepka... si s Cibulkovou a podobnymi mozu podat ruku...funny WTA
Reagovat
smazaný uživatel
už jsi někdy držel v ruce raketu, rozumbrado?
Reagovat
VlS
Semi je taky pěknej výsledek.
Reagovat
smazaný uživatel
i prekvapivej. A prijemne. :-) Skoda 1. setu, mela ho perfektne rozehrany, chtelo to "jen" vyuzit pocatecni nejistoty Marion.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist