Zverev prohrál s Paulem i v Indian Wells, vypadl i Auger-Aliassime

14. 3. 2022, 07:18
Aktuality 100
ATP INDIAN WELLS - Alexander Zverev na Masters 1000 v Indian Wells nepotvrdí roli největšího favorita spodní poloviny pavouka a neobhájí ani loňské čtvrtfinále. Německý favorit letos nezvládl už své úvodní vystoupení, v němž podlehl v tie-breaku třetího setu domácímu Tommymu Paulovi. Americký tenista vyhrál i druhý vzájemný duel a připsal si první skalp hráče Top 3. O vyřazení Kanaďana Félixe Augera-Aliassimeho se postaral Nizozemec Botic Van de Zandschulp.
Tommy Paul a Alexander Zverev

Alexander Zverev před třemi týdny v Acapulcu neunesl porážku ve čtyřhře a při záchvatu vzteku opakovaně tloukl raketou do umpiru a nadával rozhodčímu. Za nesportovní chování byl z turnaje vyloučen a hrozil mu zákaz činnosti.

Olympijský vítěz nakonec dostal jen pokutu a roční podmínku a může dál hrát. Na Masters 1000 v Indian Wells toho ale příliš nevyužil, ve dvouhře vypadl hned po svém prvním vystoupeni. 

Čtyřiadvacetiletý Němec byl po odhlášení Novaka Djokoviče největším favoritem spodní poloviny pavouka, ale vstup do soutěže se mu nepoved. S domácím vrstevníkem Tommym Paulem prohrál 2-6 6-4 6-7 a neobhájí loňské čtvrtfinále.

Po snadno prohraném prvním setu Zverev zvýšil úroveň své hry a mířil za obratem. V rozhodující sadě vedl po brejku 4-2, ale vzápětí udělal několik zbytečných chyb a nadšeně hrající Paul za podpory publika dovedl zápas k vítězství. 

39. hráč světa Paul, který loni na podzim ve Stockholmu získal první titul na okruhu ATP, porazil Zvereva i ve druhém vzájemném střetnutí. Člena Top 10 zaskočil počtvrté v kariéře, skalp světové trojky je jeho nejcennějším.


Ve 3. kole se Paul utká s Australanem Alexem de Minaurem, který si poradil 7-6 6-3 s krajanem Johnem Millmanem.



Formu z úvodu sezony neprodal devátý hráč světa Félix Auger-Aliassime. Kanadský favorit skončil stejně jako loni už po svém úvodním vystoupení, v němž podlehl 6-7 7-6 3-6 Botici Van de Zandschulpovi.



Nizozemec, který si připsal druhý skalp hráče Top 10, si o první osmifinále na turnajích Masters 1000 zahraje se Miomirem Kecmanovičem (h2h 0-0). Srbský tenista udolal po odvrácení dvou mečbolů a bezmála třech hodinách boje 7-6 3-6 6-7 Chorvata Marina Čiliče.

Ze hry venku je i bývalá světová jednička Andy Murray, který nenačal osmou stovku vítězství. Ve druhém kole zkušený Brit podlehl 6-7 3-6 Kazachu Alexanderu Bublikovi, jenž si ve třetím vzájemném střetnutí připsal premiérovou výhru.



Světová šestka Matteo Berrettini se po kratší pauze zaviněné zraněním břišního svalu vrátil výhrou 6-3 4-6 6-4 nad dánským teenagerem Holgerem Runem. O první osmifinále na Masters v Indian Wells se 25letý Ital utká s Jihoafričanem Lloydem Harrisem (h2h 1-0).

Andrej Rubljov po únorových triumfech v Marseille a Dubaji zvládl i start v Indian Wells. Sedmý hráč světa porazil 7-5 6-4 Němce Dominica Koepfera, svou neporazitelnost prodloužil na 10 utkání a pouhým postupem do 3. kola vyrovnal své kalifornské maximum.

Aslan Karacev se po sérii šesti výher z úvodu sezony dostal do útlumu, neboť prohrál už šest z posledních sedmi zápasů v roli papírového favorita. V Indian Wells podlehl 6-7 4-6 domácímu Stevu Johnsonovi a čtvrtý z posledních pěti turnajů opouští hned po svém úvodním vystoupení.

Domácí Taylor Fritz vykročil za obhajobou semifinále drtivou výhrou 6-1 6-1 nad Polákem Kamilem Majchrzakem. O postup do osmifinále si 24letý Američan zahraje s Jaume Munarem (h2h 0-0). Španělský tenista zdolal po využití až šestého mečbolu a tříhodinovém boji 4-6 6-4 7-6 krajana Pabla Carreña a vyrovnal své maximum na turnajích Masters 1000.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 9.554.920 dolarů
nedělní výsledky (13. 03. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Paul (USA) - Zverev (3-Něm.) 6-2 4-6 7-6(2)
Berrettini (6-It.) - Rune (Dán.) 6-3 4-6 6-4
Van de Zandschulp (Niz.) - Auger-Aliassime (9-Kan.) 7-6(4) 6-7(4) 6-3
Rubljov (7-Rus.) - Koepfer (Něm.) 7-5 6-4
Hurkacz (11-Pol.) - Otte (Něm.) 6-3 3-6 6-3
Schwartzman (14-Arg.) - Ruusuvuori (Fin.) 5-7 6-3 6-3
Munar (Šp.) - Carreňo (16-Šp.) 4-6 6-4 7-6(4)
Fritz (20-USA) - Majchrzak (Pol.) 6-1 6-1
Johnson (USA) - Karacev (22-Rus.) 7-6(5) 6-4
Isner (23-USA) - Querrey (USA) 7-6(6) 7-6(2)
Kecmanovič (Srb.) - Čilič (24-Chorv.) 6-7(7) 6-3 7-6(6)
Tiafoe (28-USA) - Nakashima (USA) 6-4 6-4
De Minaur (29-Austr.) - Millman (Austr.) 7-6(4) 6-3
Harris (30-JAR) - Bagnis (Arg.) 6-3 4-6 6-3
Bublik (31-Kaz.) - Murray (Brit.) 7-6(9) 6-3
Dimitrov (33-Bulh.) - Thompson (Austr.) 7-6(3) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

100
Přidat komentář
Rafaeoli25
Zklamal mě FAA, na druhou stranu Zandschulp je hodně nepříjemný soupeř, který na hardu umí zahrát. Přesto by to měl zvládat, s takovou GS jen tak nevyhraje.
Reagovat
Patik
zatiaľ sezóna ako vínko..a to som si myslel že sezóny 2020/21 už nič neprekoná..
Tak si to zhrňme.
Najlepší hráč na okruhu nemôže hrať lebo neni očkovaný smile
terajšia jednotka Medvedev mindset nula bodov hlavou inde jeho krajina vo vojne..ktovie či ho neodstavia ..čiže dve svetové jednotky mimo behom chvíle..
Zverev bez formy dostáva pokuty za agresivitu
Tsitsipas bez formy..úpadok hry a charakteru neustále koučingy
Thiem nič,Federer nič,Rublev vie hrať len 500ky na viac sa nezmôže,Berretini zranenia stagnácia žiadny progres..zvyšok len chlapci do prvých kôl..už tradične vieme ktorý tenista z takýchto situácii vyťaží najviac.
Reagovat
Frantz
áno vieme, žial sa nestihol pripravit po operácii kolena..
Reagovat
Pe3k
Náhodou je to super, že se mohou prosadit i hráči druhého sledu, kteří by si jinak neškrtli jako Veselý, Norrie, Nadal...
Reagovat
Frantz
21, kdo má víc?? Ticho léčí..... smile
Reagovat
Pe3k
Pokud ticho léčí, měl bys být už navždy zticha... smile
Reagovat
Rafaeoli25
Poznámku o Nadalovi přejdu, rýpnul sis, nechápu proč. Kdo ale může Zverevovi, Tsipovi, Rublevovi a částečně i Medvědovi, že nejsou lepší? Prostě na to být lepší a stabilní nemají, natož být predátory jako Nadal. Vždyť od Zvereva přece nikdo soudný ani nemůže očekávat, že na GS nějak zabere, turnaje na tři vítězné jsou pro něj nedosažitelná liga, pro Rubleva ani nemluvě, no a Tsip na tom není o moc líp. Medvěd umí jen na hardu. Co jsou tito hráči proti Nadalovi a Djokerovi, jedno velké nic, tak to je.
Reagovat
Rafaeoli25
Ještě jsem zapomněl na Berrettiniho, ten samý případ samozřejmě.
Reagovat
Pe3k
Jo no máš pravdu, je to nejslabší éra historie.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale Ljubičič, Blake, Berdych, Ferrer, Davydenko a další byli v letech 2004-07 taky slabou konkurencí pro Rogera nebo snad ne? Čím se tihle čtyři zmínění, jenž v té době okupovali třetí až šesté místo lišili od Zvereva, Tsipa, Rubleva a Berrettiniho? V ničem, když budeš objektivní.
Reagovat
Rafaeoli25
Jen naladoví Safin a Nalbandian občas zahráli, ale kolikrát to bylo..na GS prakticky vůbec. Dnešní éra je slabá ano, ale není to poprvé.
Reagovat
Paixx
Byli, ale fanoušci Federera tohle přechází a dělají jakoby nic, jenom Nadal má štěstí, nikdo jinej, tím se řídísmile
Reagovat
Paixx
*věta je reakcí na první větu*
Reagovat
Pe3k
Davydenko si mazal Rafika na chleba...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak jen na hardu, na něm ale Nadal až do roku 2008 nebyl konkurencí, alespoň na GS určitě ne. Každppádně na GS byl Davydenko většinou neškodný, to měli s Blakeem, Ljubičičem, Berdychem, Ferrerem a Nalbandianem společné. Jak jsem ale řekl v jiné diskusi před časem, já takhle odmítám relativizovat úspěchy kohokoli, všechny Rafovy, Rogerovy a Noleho triumfy hodnotím se stejným respektem a stejnou váhou. Nebudu tvrdit Rogerovy tituly z AO 18 nebo Wimbledonu 17 mají menší váhu než ty a ty, protože nemusel hrát s Nadalem a Djokovičem. Ne, všechny beru stejně a tak by to mělo být, maximální respekt pro všechny tři, co si vybojovali to si vybojovali, že neměli někdy formu nebo byli zranění na to nelze brát ohledy a podle toho relativizovat a bagatelizovat, je to nefér.
Reagovat
Pe3k
Je velice vtipné, že při této diskuzi o slabé éře je to vždy o tom samém. Vyjmenuješ nějaké hráče Safin, Nalbandian, Roddick, Hewit, Agassi, Berdych, atd. A když se zeptám na konkurenci kterou měl Rafa na antuce během té doby a během jeho kariéry, tak vždy ticho po pěšině smile Už 10 let čekám na odpověď...Tam totiž byla ta skutečná slabá éra...jelikož tak krom Nadala nebyl nikdo i Thiem, který byl označován jako princ antuky, má kolik že to přesně důležitých titulů z antuky? 0. Všichni výše zmínění velikáni té éry byli konkurencí Federera (převážně na hardu) a nikdo z nich nebyl špičkový antukář...smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Coria v roce 2005 konkurencí bezpochyby byl a těžkou, i Když to byla jen jedna sezóna. Roger konkurencí byl bezpochyby, Djokovic ho proháněl už od roku 2008, takže kdy měl Nadal nějaký velký klid na antuce? Snad jen v sezónách 2006-07 a 2010. Jinak Ferrer, Davydenko a jiní mu moc neškodili, to je pravda, ale jak Rogerovi na hardu škodili Ljubicic nebo Blake?
Reagovat
Pe3k
Tak vidíš, za celou jeho kariéru si našel jednoho antukáře Coriu a to v roce 2005...smile To je jako kdybych vytahoval Ančiče jako špičkového travaře (kterým byl pár sezon...). Prostě nikdo z Vás za posledních 12 let nenašel argument, jelikož žáden není...Slabá éra byla a to na antuce. Tohle v plné nahotě ukazuje jací jsou fandové Nadala idijoti. Více než 10 let argumentovali slebou érou protože neunášeli dominanci Federera...amputace, trollhand, titi, matti, Frantz všechny tyhle ovce bez mozku tyhle nuly fandící Nadalovi používali roky tento argument a ty si to četl, takže jsi si toho vědom.

Djokovice samozřejmě vynechávám. stejně jako Nadala protože ti nebyli ve slabé éře uvedeni nikdy jako konkurence Federera. Už i tvá argumentace je vyloženě k smíchu a ukazuje jak si mimo a lžeš sám sobě. Když vypíchneš u konkurence RF jména Ljubicic nebo Blake a u Nadala napíšeš Djokovc smile smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže ty odmítáš vidět podstatný fakt a to je ten, že Nadal prostě všechny na antuce dlouhodobě jasně převyšuje a že i kdyby tam byla větší konkurence, tak by stejně vyhrál skoro to samé, na FO ho porazit je úkol vpravdě supertěžký. On by si tedy poradil s jakkoli širokou konkurencí. Já ti to ale zopakuji ještě jednou - pro mě jsou všechny tituly, které Big3 získala stejně hodnotné a jsem rád, že tak to většina i vnímá. Nebudu snižovat ničí titul, ty si to dělej když chceš, tvoje právo.
Reagovat
Pe3k
Kde a kdy jsem odmítal tenhle fakt? No vidíš o5 nulový argument. Jediné co ti zbylo je změnit téma a to ti taky nijak nepomohlo jelikož tady je řeč o konkurenci ne o Nadalovi. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Vždyť ti ale tady argument zcela jasně nabízím - i kdyby byla konkurence na antuce širší, stejně by Nadal nevyhrál o moc méně turnajů a FO nejspíše stejný počet, tedy 13. Takže argument o konkurenci je zcela marný z důvodu, že Nadal je tak grandiózní na antuce, že na něj ostatní až na čestné vyjímky prostě nemají, je to prosté. Každopádně jakou hrozbou byli pro Rogera hráči jako Ljubicic, Blake a Davydenko? No žádnou, jako Ferrer a další pro Nadala na antuce. Ani Roddick nebyl, často nedošel ani do souboje s ním, Safinův a Hewittův poslední dobrý turnaj bylo AO 2005, no a Nalbandian byl náladový hráč, který na GS skoro nikdy nic neukázal. Od USO 05 až do USO 07 neměl Roger na hardu konkurenci, která by ho ohrozila. I v jeho případě ale jde o to, že tehdy byl na hardu lepším hráčem než ostatní, takže argument o konkurenci je prostě lichý.
Reagovat
Pe3k
"Vždyť ti ale tady argument zcela jasně nabízím - i kdyby byla konkurence na antuce širší"

Ty tady píšeš stovku komentářů denně, ale když o něco jde tak si zcela neschopen argumentovat. Na kdyby se nehraje, kdyby není argument.

Tak dal sem ti prostoru více než dost a nepřišel si vůbec s ničím, nejlepší tvůj tah byla změna tématu smile a tím bych to ukončil...
Reagovat
Rafaeoli25
Já ale neříkám kdyby, říkám, že Nadal byl a je na antuce tak výjimečný, že by si poradil s jakoukoli konkurencí, žádná by ho nedostala z jeho komfortní zóny, prostě je o tolik levelů výš, že by to bylo od soupeřů marné. Zopakuji ještě jednou, mě ale rozlišování titulů neinteresuje a nepřistupuji na něj, nehodlám snižovat získaný GS kohokoli, kdo ho vyhrál, byl v danou chvíli nejlepší a tak to prostě je smile
Reagovat
Pe3k
Můžem se klidně někdy bavit o Rafovi, ovšem tady je řeč celou dobu o konkurenci a tak jsi nebyl schopen přes kilometr psaného textu ničím argumentovat...Absolutní nula z tvé strany a zcela zbytečný rozhovor. Alespoň se chováš slušně, ostatní od vás mě hned začnou napadat když nemají arguumenty a že se to stává často...
Reagovat
Rafaeoli25
Spíš je to tak, že ty nejsi ochoten akceptovat argument, ať je jakýkoli. Bohužel, kdo nechce neslyší a nevidí že smile
Reagovat
Pe3k
Jediné co jsi dokázal bylo změna tématu. Hlavně si nemysli, že když napášeš nějaký irelevantní argument, který vůbec nesouvisí s předmětem diskuze, že si tu diskuzi vyhrál...Tohle dělají ti největší ubožáci typu trollhand. Argumentace na téma nula, ale má poslední slovo a tak to vyhodnotí, že vyhrál...Proto zcela přesně používám termín místní dno...Tohle je ubohé i pro dítě na základce a přesto je to pro mnohé (tam od vás) vrchol schopností...
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň, ale já tu diskutuji zcela slušně a nikdy bych druhého za to, že se neshodneme nenazýval dnem. Mám respekt k názorům druhých. Já tu ale svoje argumenty prezentují a tento jsem zopakoval vícekrát, tak ještě jednou - i kdyby měl Nadal na antuce násobně větší konkurenci, tak by s velkou pravděpodobností i tak vyhrál všech 13 FO, protože je na tomto povrchu tak výjimečný a tak moc před ostatními. Ty tento argument nebereš, ok, jen neříkej, že žádné argumenty nedávám, to není pravda. Ve vší slušnosti. Jinak víš co je pro mě důležité, podle čeho já soudím něčí slušnost? Podle respektu, já mám vůči Rogerovi maximální respekt, vážím si ho, mám ho i hodně rád, nejsem jeho hater. Ty tady ale do mě šiješ, jak kdybych ho urážel a chtěl jeho výkony snížit, to nedělám a nikdy dělat nebudu. Zamysli se nad tím, jak se ke mně chováš a jestli je to na místě.
Reagovat
Paixx
Co říkáš je pravda, ale zkus to vzít z jiný stránky, co kdyby hrál Rafa v jiný éře než s Djokovicem a Federerem? Dost pravděpodobně by vyhrál podobnej počet FO a lidi by říkali, že neměl konkurenci, protože nikdy nehrál proti Djokovi nebo Rogerovi, který by tím pádem měli každej třeba 5x FO
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Pe3k
Kdyby Roger hrál v kterékoliv jiné éře než s Nadalem, tak by měl 4 či více kalendářní grand slamy a vyhrál by třeba 15 gs v řadě...smile
Reagovat
Rafaeoli25
Protože byla konkurence ostatních tak slabá? smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak kdyby hrál ve stejné éře se stejně starými Samprasem, Agassim, Beckerem, Kuertenem a Musterem, tak bych ho chtěl fakt vidět, jak vyhrává kalendářní grandslamy. To myslíš vážně nebo jen vtipkuješ? smile
Reagovat
Pe3k
Jasně Rafa je ten co by vyhrával kdykoliv, ale Federer ne, sure sure smile
Reagovat
Rafaeoli25
Nic takového bych nikdy neřekl, Rafa je a byl zranitelný, jako každý, kdo kdy hrál tenis, ale takhle se strefovat do legend jako minimálně Sampras, Agassi a Becker je kamaráde krajně nefér smile. Fakt bych chtěl vidět Rogera, jak by drtil každý Wimbledon přes Samprase, každé USO přes Samprase a Agassiho a každé FO přes Kuertena a Mustera..tomu snad sám nemůžeš věřit nebo fakt jo?
Reagovat
Rafaeoli25
Říkáš tím defacto, že Sampras, Agassi, Becker, Kuerten a Muster žádnou konkurencí nebyli a byli horší konkurencí než Roddick, Nalbandian, Ljubicic, Blake a spol. Tak to je povedené, to bych nevymyslel smile
Reagovat
Pe3k
Ne to sem neřekl, ale naopak si to napsal teď ty...Nemáš argumenty, neustále měníš, témata a točíš páté přes deváte, ale na otázku konkurence na antuce si stále neodpověděl nic, zhola nic...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak na tohle bylo nutné zareagovat, protože to, jak si ty maluješ narůžovo svůj ideální svět je nezlob se až k smíchu. Konkurence devadesátých let by pro Rogera byla jednoznačně těžší než ta, kterou zažíval mimo antuku v letech 04-07. Zajímalo by mě, kolik Wimbledonů by přes Samprase uhrál. Jinak nikam neuhýbám, již jsem řekl, ze otázka konkurence Nadala na antuce je irelevantní neb on na ní převyšuje všechny bez ohledu na šířku konkurence.
Reagovat
Pe3k
Hráli spolu jednou a to Federer vyhrál. Sampras byl obhájce titulu a Fedex tehdy nezkušený mladík a přesto vyhrál, i když byl daleko od svých top výkonů...smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže tehdy byl už Sampras za zenitem, co ho čekalo? Poslední úspěch na USO 2002. Bavíme se o jeho top období 93-99, to samé Agassi a další. Vždyť to jak velký Agassi byl dokazuje i to, že ještě v 35 mohl dostat pri troše štěstí tehdy Federera v plné formě do pěti setů ve finále USO 05. Na to už jsi zapomněl?
Reagovat
Paixx
Dobře, díky za odpověď, která vůbec nesouvisí s mojí otázkou, klasickej fanda Rogera? (Takhle to vždycky píšeš ty)
Reagovat
Krisboy
Kdyby hrál Rafa v jiné době, nebyl by zdaleka tak dobrý, jako je dnes.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petricek, ty si argumentačne tak neschopný..:)..Venuj sa radšej rybám.

Nadal odohral jeden GS bez rivalov, na svojom najslabsom GS a v pokročilom veku a okamzite ho vyhral.

Federer hral bez svojich rivalov v podstate do 27r a na tYch tituloch si postavil kariéru :)

A ty teliatko, zacinas diskusie na túto tému, ty si nestastnik :)
Reagovat
Rafaeoli25
Já bych spíše byl pro, abychom prostě hodnotili všechny získané GS stejně a tuhle debatu ani nevedli. Není to fér, co bylo vybojováno, bylo vybojováno a nezpochybňujme to, nedělá to Mcenroe, nedělá to Laver, Sampras ani další, všichni jen v úžasu sledují tenhle trojboj a jak dopadne. Neříkají no ale tamhlety tituly mají menší hodnotu než tyhle a támhlety zase jinou. Ne, berou je všechny stejně a tak to má být.
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně když to budeme brát podle toho kdo musel čelit největší konkurenci, tak to byl Djokovic dle toho, co tu tvrdíš. Jak ale znovu zopakuji, já takhle tituly nerozděluji, prostě v danou chvíli a při daných okolnostech vyhrál ten či onen a tečka. Titul Rogera z AO 18 má pro mě tu samou váhu jako kterýkoli jeho jiný, titul Nadala z AO 09 NEBO Wimbledonu 08 má pro mě stejnou váhu jako jeho titul z USO 17. Nerozlišuji to.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak jakou konkurencí ale byli Roddick nebo Safin, když s ním za celou kariéru nebyli schopni uhrát víc jak několik málo vítězství? Byli většinou bezzubí, jako ten Ferrer na antuce.
Reagovat
Pe3k
Co uhráli všichni tito tebou zmiňováni na antuce? Napíšu ti to tak aby jsi to i ty pochopil. 0. Zero. Nic.smile
Reagovat
Rafaeoli25
A co uhráli velkého na hardu, hlavně tedy na GS mnou zmiňovaní? Navíc hardových turnajů je víc než antukových a o dost, takže možnost vyniknout měli Roddick, Ljubicic, Blake a další víc než soupeři Nadala na antuce.
Reagovat
Rafaeoli25
Mě ale jak jsem řekl do téhle diskuse neuvrtáš, hodnotím jen dosažená čísla a nebudu mezi nimi dělat rozdíly.
Reagovat
Pe3k
Pokud někde byli konkurence a pokud někdo něco uhráli tak na hardu, určitě ne na antuce...
Reagovat
smazaný uživatel
Cize vlastne priznávas, ze konkurencia na tráve je biedna :)

Esteze tak rybár, lepšíš sa. Este pár dní a tvoje IQ bude atakovať dvojciferku :)
Reagovat
Rafaeoli25
Na trávě byli konkurenty Nadal a Roddick, první v letech 06-11, Andy 04-05 a 09. Nikdo jiný se jim do toho vlastně nemíchal, tak byli ti tři napřed oproti ostatním na trávě.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak když pořád mluvíš o konkurenci, definuj mi, co znamená, jak se projevuje a projevila v těchto případech, o kterých tu mluvíme.
Reagovat
Pe3k
Klasický fanda Nadala neumí si ani nadefinovat konkurenci...No rozhodně je to někdo kdo by tě měl
někdy porazit a často ohrozit. Takový Berdych porazil na gs Djokovice, Federera i Nadala tomu dal kanára dokonce...přesto vy budete Berdycha neustála shazovat jako slabého hráče slabé éry. Víš kdo konkurence není? Monaco, svého času druhý nejlepší antukář po Nadalovi smile smile
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, ale to nemůžeš myslet vážně, jinak argumentuješ nefér, Berdych se na GS prosadil až rokem 2010, my se ale bavíme o letech 04 až 07. Ano, Berdych vyzrál v hrozbu až v pětadvaceti, pak byl dobrý. Každopádně Ljubicic hrozbou nebyl nikdy ač byl dlouhou dobu třetí na světě, Blake, čtvrtý to samé. Safin s Hewittem s velkými úspěchy skončili na AO 05, Nalbandian na GS marný, no a Roddick byl pro Federera hrozbou jen na trávě. Takže kde je ta konkurence v tehdejších letech?
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak ten argument s Monacem je fakt směšný. Druhého nejlepšího antukáře z nikoho nedělá to, že vyhraje x menších turnajů a bodově to tak vychází. To je tedy argument jak víno smile
Reagovat
Pe3k
Druhého nejlepšího antukáře z něj dělalo to, že byl svého času druhý nejlepší antukář ve světovém žebříčku...Máš veliký problém s fakty, klasický fanda Nadala...
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, byl svého času druhý nejlepší antukář v žebříčku, přesto by s ním Federer, Djokovic i Ferrer v drtivé většině zápasů zamávali. To, že toho hrál na tomto povrchu tolik a tím pádem se v jistou chvíli dostal bodově tak vysoko je věc jiná, na FO byl nejdál kde? A na antukových Masters? Poměřuj to hlavně přes FO a Masters, já to taky poměřuji přes další grandslamy a Masters, ne přes malé turnaje.
Reagovat
Pe3k
"Ano, byl svého času druhý nejlepší antukář v žebříčku, přesto by s ním Federer, Djokovic i Ferrer v drtivé většině zápasů zamávali"

Tak konečně jsi to pochopil. Druhý nejlepší antukář a všeci by s ním zamávali, přesně tak to bylo a přesně to vystihuje můj argument o konkurenci jenž měl Rafa na antuce.smile
Reagovat
Rafaeoli25
Víš jak jsem to myslel, na antuce by s ním zametli, kdyby hráli antuky více, každopádně na FO, které je měřítkem top kvality antuky, by si ani neškrtl.
Reagovat
Rafaeoli25
Proč tuhle diskusi vůbec vedeme? To tě tak trápí, že Nadal má 21 GS a Roger 20? Proto všechno tohle? Myslíš, že si to Rafa zaslouží tyhle relativizace? Já bych je vůči Federerovi a Djokerovi nikdy nepoužil, vážím si jich, jako si oni váží sebe navzájem. A kdyby to Roger cítil jako ty, tak už by to dávno řekl ne - no podívejte, ale ty Nadalovy tituly na antuce nepočítejte, to ne, jen tak z půlky maximálně..ne, nic takového neříká a nikdy by neřekl a ne jen ze slušnosti. Jak ty vnímáš realitu je dost pokroucené a vůči Nadalovi nespravedlivé smile
Reagovat
Pe3k
Diskuzi vedeme proto, že byla řeč o konkurenci a ty si nebyl schopen nijak argumentovat a tak si zcela otočil téma...
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak budu ti to opakovat třeba až do zblbnutí. Já takhle odmítám relativizovat tenisovou historii, každý získaný GS i Masters má pro mě stejnou hodnotu a nebudu na svém tvrzení cokoli měnit smile
Reagovat
Pe3k
Ty odmítáš relativizovat, ale vůůůbec ti nevadí, že přesně tohle tady desetiletí předvádí všichni tam od vás...smile
Reagovat
Rafaeoli25
Já tohle nikdy nedělal, nezodpovídám za ostatní. Každopádně je to vzájemné, snižovány jsou výkony obou dvou z obou stran navzájem, to já zcela odmítám a ostře se proti tomu vymezuji. Co chceš slyšet víc?
Reagovat
Pe3k
Napíšu ti suchý fakt a tvoje reakce, že to nemůžu myslet vážně...Nastuduj si světový žebříček když byl Monaco čistý antukář v top 10 smilesmile smile
Reagovat
Rafaeoli25
Čistý antukář je opakovaně v of, čf a dokonce i v sf hardových Masters i GS? Odkdy prosím tě?
Reagovat
Pe3k
Semi hardového masters, hmm tak to je borec, to takový FAA měl v 18 letech smile
Reagovat
Patik
Rafaelo je síce fanúšik Nadala ale on je ten typ človeka že tie názory sú aspoň hodné rešpektovania.. každý máme svoj uhol pohľadu a on asi ako jediný nepraktikuje osobné útoky neni to taký ten typický rafa fan buran ktorých je asi 99 percent jeho fanklubu či tu alebo inde..že rýpneš do Nadala a oni ťa začnú osobne napádať..to si treba určite vážiť.smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Si si poplakal :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já jsem vždycky měl a mám respekt k názorům druhých a vždy se snažím o korektní a slušnou diskusi. Hlavně mám ale respekt k Nadalovým rivalům - mám Rogera ale i Novaka rád, vážím si jejich umění a nikdy by mě nenapadlo je jakkoli snižovat ba hůř urážet. Všichni tři zasluhují úctu za to, co dokázali, ne aby dostávali od fanoušků soupeře knock-outy nejhrubšího a nejubožejšího zrna. Bavíme se přece o třech legendách stejné úrovně, ano, můžeme se dohadovat, kdo z nich je o něco lepší, kdo má být pokládán za GOATa, ale proboha, zachovejme si důstojnost tím, že budeme mít vůči každé z těchto tří legend maximální respekt při našem hodnocení a srovnávání. Proto tu i říkám, že všechny jejich trofeje hodnotím stejně, nebudu říkat první má jinou hodnotu než ta šestá, ta šestá má ale menší hodnotu než desátá a dvacátá menší než devátá. Ne, to si ani jeden z nich nezaslouží, jsou to tři skvělé legendy a my máme tu čest je sledovat, měli bychom být všichni šťastní a nějaké odporné vyhrocené spory hodit za hlavu, je to hloupost takhle se chovat, totální hloupost.
Reagovat
Rafaeoli25
Proč to převracíš? Já jen reagoval na tvoje slova o čistém antukáři, čistý antukář na hardu takové výsledky neuhraje. Monaco byl rozhodně komplexnější než čistí antukáři.
Reagovat
Paixx
Lepší Davyděnko než dva největší rivalové v boji o titul GOAT
Reagovat
Rafaeoli25
Každý má své nepříjemnější soupeře, tak to bývá.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Davydenko je funny, kedze to je tusim 7:8 a na GS Rafa samozrejme hladko vedie.

Davydenko ako arzenál dezolátov, to je príjemné..:)
Reagovat
Rafaeoli25
No je fakt, že Davydenko uměl i na antuce, jejich památný souboj tuším z Říma byl nezapomenutelný, Nadal ho mohl prohrát. Davydenko když měl den, dokázal být skvělý, takových dnů ale tolik nebylo, hlavně na GS to byla marnost velká.
Reagovat
Berny
to by me zajimalo jake je ocekavani od Beretiniho :). V Australii dokonale kalendarni GS, kde 4x v řadě prohral s vitezem (s 2 z 3 nejuspesnejsimi hraci historie).
Reagovat
Patik
myslel som to tak že keď sa objaví zranenie už niesi stopercentne hlavou v zápase rovnako tak na tréningu..a už aj do tej sezóny ideš s takými pochybnosťami..on neni Rafa že na vianoce beháš s barlami a v januári už získavaš tituly
Reagovat
Rafaeoli25
Na Vánoce s berlemi? Tos vzal kde?
Reagovat
smazaný uživatel
Aj tvoji rodičia si mysleli, ked si zakladali rodinu.

A narodil si sa ty :)
Reagovat
Rafaeoli25
smile, to se ti povedlo.
Reagovat
smazaný uživatel
To iste platilo aj v roku 2021 pre Djokovica, ty teliatko.

Tvoj plač je však pohladenim. Musis trpiet ako kobyla pred utratenim, ty tragééd :)
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
FAA zklamal, ale oni zatím všichni favoriti na turnaji až na Daniila průměrné nebo rovnou špatné výkony.
Reagovat
Rafaeoli25
Saša by tu sezonu měl snad zabalit, podstoupit intenzivní kůru pod nějakým top psychologem a pak se vrátit. Tohle trápení nemá cenu a že by se probudil na antuce, tomu moc nevěřím. Ale kdoví.
Reagovat
Krisboy
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
dalsi dôkaz ze FAA do top10 nepatri, takto kolisave vykony hrača top10 ani nepametam
Reagovat
Alien
FAA? Co je to?
Reagovat
elsky
Asi myslí Ožera, který taky prohrál
Reagovat
annah
To je mimozemšťan Felix, který se tu usídlil, protože se na Zemi hraje lepší tenis.
Reagovat
Ereinion
za mě platí, že je rozhodně TOP 5 favorit ve Wimbledonu...že občas vypadne v prvních kolech na tom moc nemění
Reagovat
smazaný uživatel
Top 5 je v podstste stvrtfinalista :)
Reagovat
Ereinion
klidně TOP 4 smile neříkám, že bude v SF, to záleží na losu, ale papírově lepší než on budou na trávě jen Djokovič a Nadal...pak na jeho úrovni můžou být Medvěděv, Berrettini, možná Zverev
Reagovat
Ereinion
ok a asi ještě Shapo ale u něho člověk nikdy neví
Reagovat
smazaný uživatel
Podla mna FAA moze zahucat na W. kludne aj s druhou vlnou (Khachanov, Kyrgios, Shapovalov, a iní)..Na tieto prehry je velmi náchylný. W bude vsak mimoriadne otvoreny turnaj.
Reagovat
Ereinion
to doufám, že bude otevřený a ne jak minule...
Reagovat
Krisboy
Proč ne? Přál bych mu to. Ale obávám se, že ještě tak deset let tam budou vyhrávat Pig3 smile

No i když - Ježíšek tam asi nebude, Roger je out tak snad jenom ten Rafa...ale toho snad někdo klepne smile
Reagovat
Rafaeoli25
Neklepne smile
Reagovat
Krisboy
Počkej vole, J1rka se dobře vyspí a budete oba čumětsmile
Reagovat
EllNino
Super! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist