Zverev si v Miami poradil s katem hráčů TOP 10 Marozsánem a zahraje si o první letošní finále

28. 3., 20:24
Aktuality 6
ATP MIAMI - Alexander Zverev (26) nedovolil rozjetému Fábiánovi Marozsánovi (24) připsat si už třetí skalp TOP 10 na probíhajícím podniku série Masters v Miami. Finalista ročníku 2018 zvítězil 6:3, 7:5 a o své první finále od zářijového triumfu v Chengdu zabojuje proti Grigoru Dimitrovovi (32), který zaskočil předloňského šampiona Carlose Alcaraze (20).
Zverev v Miami ukončil parádní jízdu Marozsána (© Profimedia)

Zverev – Marozsán 6:3, 7:5

Alexander Zverev v Miami stále neztratil set. Na Floridě si poradil s Félixem Augerem-Aliassimem, loňským čtvrtfinalistou Christopherem Eubanksem, semifinalistou posledního ročníku Karenem Chačanovem i s nebezpečně rozjetým Fábiánem Marozsánem.

Nejlepší Němec v žebříčku byl od začátku lepším hráčem a v utkání trefil 20 vítězných úderů a spáchal jen 10 nevynucených chyb. V obou setech čelil vždy jednomu brejkbolu, s oběma hrozbami si poradil a sám využil tři ze sedmi nabídnutých šancí.

Úvodní dějství zakončil brejkem za stavu 5:3, k němuž mu Maďar pomohl dvojchybou. Druhá sada byla podstatně vyrovnanější, nicméně Zverev byl i v ní skálopevný na servisu a po vynikajícím returnu proměnil hned první mečbol.

Zverev se dostal i na druhém letošním podniku Masters do čtvrtfinále, před dvěma týdny v Indian Wells jasně prohrál s obhájcem titulu a pozdějším šampionem Carlosem Alcarazem. V pátek bude usilovat o své druhé finále na Miami Open, v roce 2018 v něm nestačil na domácího Johna Isnera.

Na kontě má pět trofejí z Masters, ovšem na svůj šestý triumf na těchto akcích čeká od léta 2021 a poslední finále na prestižních tisícovkách absolvoval předloni v Madridu. Aktuální světová pětka bude bojovat o své první finále od zářijového triumfu na menší akci ATP 250 v čínském Chengdu.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Marozsán se i při svém čtvrtém startu na turnajích Masters podíval do osmifinále a postupem do čtvrtfinále vyrovnal své maximum a zajistil si premiérový posun do TOP 50 pořadí.

Při svém debutu v Miami vyřadil členy TOP 10 Holgera Runeho a Alexe de Minaura a po porážce se Zverevem má s takto vysoko postavenými protivníky stále pozitivní bilanci (4:2). Na nejvyšším okruhu prohrál i své třetí čtvrtfinále.

Alcaraz – Dimitrov 2:6, 4:6

Semifinálovým soupeřem Zvereva bude Grigor Dimitrov (H2H 7:1), s nímž od porážky v roce 2014 vyhrál sedm vzájemných duelů po sobě. Bulhar ve čtvrtfinále vyřadil předloňského šampiona a světovou dvojku Carlose Alcaraze, který na Floridu dorazil po triumfu v Indian Wells a útočil na prestiřní Sunshine Double.

Druhá semifinálová dvojice vznikla už ve středu. O finále si to rozdají Jannik Sinner s obhájcem titulu Daniilem Medveděvem, bude se jednat o reprízu loňského finálového souboje.

Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Miami


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
Mantra
Ha.
Nevěřící Tomášové.
Reagovat
Krisboy
Dobře Grigor!! To jsem teda nečekal, ale moc mu to přeju!
Reagovat
mamina
Tak Dimitrov mi udělal velkou radost. Hrál lépe, než "zamlada", dá-li se to tak napsat. Bravo. Hlavně, že ho porazil.
Reagovat
RFanousek
Tohle je ten příklad zápasu, kdy jednomu tam padne úplně všechno a druhému vůbec nic.
Ale ještě není konec
Reagovat
Yonaash
Už jo. Alcaraz sice srovnal na 4:4, ale pak už se vzmohl jen na 3 body.
Reagovat
RFanousek
Dimitrov zatím hraje jak Federer v dobách největší slávy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist