Alcaraz Carlos

Alcaraz Carlos

20
muž
Španělsko
Datum nar.:
5. 5. 2003
Výška:
185 cm
Váha:
72 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 3. / 1.
čtyřhra: - / 127.

Alcaraz tituly na antukovém Masters v Madridu neobhájí, skončil ve čtvrtfinále na Rubljovovi

ATP MADRID - Carlos Alcaraz (20) domácí antukové Masters 1000 v Madridu třetí rok po sobě neovládne. Letos španělský mladík končí už ve čtvrtfinále na raketě Andreje Rubljova (26), proti kterému neudržel vedení a prohrál 6:4, 3:6, 2:6. Ruský tenista si o finále zahraje s Taylorem Fritzem (26).

Alcaraz nastoupí ke šlágru s Rubljovem, Sabalenková a Rybakinová si mohou zajistit vzájemný souboj

V rámci středečního programu letošního ročníku Mutua Madrid Open poznáme další semifinalisty španělské tisícovky. Šampion posledních dvou ročníků Carlos Alcaraz vyzve ve šlágru Andreje Rubljova, vítěz si zahraje s Franciscem Cerúndolem, nebo Taylorem Fritzem. Obhájkyně titulu Aryna Sabalenková s Jelenou Rybakinovou se můžou potkat v semifinále, pokud Běloruska potvrdí roli favoritky proti Miře Andrejevové a Rybakinová si poradí s krajankou Julií Putincevovou.

Alcaraz přežil kolaps a reprízu finále se Struffem, Sinner musel v Madridu sáhnout po obratu

ATP MADRID - Carlos Alcaraz (20) se v osmifinále na Masters v Madridu vyhnul totálnímu kolapsu. Šampion posledních dvou ročníků v repríze loňského finále ztratil náskok setu a brejku a také zahodil sérii tří mečbolů na vlastním servisu, než Jana-Lennarda Struffa (34) udolal 6:3, 6:7, 7:6. Po třísetové bitvě postoupil i Jannik Sinner (22), nejvýše nasazený přetlačil po obratu 5:7, 6:3, 6:3 Karena Chačanova (27).

Alcaraz na domácím Masters v Madridu opět září. Při cestě do osmifinále neztratil set

ATP MADRID – Carlos Alcaraz (20) zvládl na domácím Masters 1000 v Madridu i druhý zápas po téměř měsíční pauze. Španělský vítěz posledních dvou ročníků ve třetím kole porazil v prvním vzájemném zápase Brazilce Thiaga Seybotha (24) 6:3, 6:3 V osmifinále ho čeká repríza loňského finále s Němcem Janem-Lennardem Struffem (33).

Bejlek má jedinečnou šanci projít v Madridu do osmifinále, o postup se popere také Vondroušová

V rámci nedělního programu letošního ročníku Mutua Madrid Open budou o osmifinále bojovat poslední dvě české naděje ve dvouhře žen. Kvalifikantka Sára Bejlek sbírá ve španělské metropoli svá první vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu a má velmi hratelné třetí kolo proti Ashlyn Kruegerové. Markéta Vondroušová narazí na teenagerku Mirru Andrejevovou, která v předchozím kole vyřadila Lindu Noskovou. V obhajobě budou pokračovat Carlos Alcaraz a Aryna Sabalenková.

Nadal plánuje hrát čtyřhru na olympiádě s Alcarazem. Mohli bychom vytvořit skvělý tým, řekl antukový král

Rafael Nadal (37) a Carlos Alcaraz (20) by měli vytvořit na olympijském turnaji v Paříži hvězdný deblový pár. Držitel 22 grandslamových titulů Nadal by po boku světové tenisové trojky na oblíbené antuce v Roland Garros rád vybojoval na sklonku kariéry třetí olympijskou medaili, zlata už má ze dvouhry v Pekingu a z deblu v Riu de Janeiro. Musí však doufat, že ho nezradí tělo.

Uzdravený Alcaraz zahájil antukové jaro, v Madridu vykročil za hattrickem hladkou výhrou

ATP MADRID - Carlos Alcaraz (20) po dvakrát odloženém vstupu do antukového jara zahájil přípravu na Roland Garros jednoznačnou výhrou. Na úvod domácího Masters 1000 v Madridu španělský vítěz posledních dvou ročníků přehrál naturalizovaného Kazacha Alexandera Ševčenka (23), kterého přestřílel na vítězné údery drtivě 24:2.

Nosková sehraje souboj teenagerek s Andrejevovou, v akci budou i Vondroušová, Krejčíková a Bejlek

V rámci pátečního programu letošního ročníku Mutua Madrid Open se představí kvarteto českých tenistek. Do turnaje vstoupí po volném losu v prvním kole Markéta Vondroušová, Barbora Krejčíková a Linda Nosková, kterou čeká souboj teenagerek s Mirrou Andrejevovou. O postup mezi nejlepší dvaatřicítku zabojuje také kvalifikantka Sára Bejlek. Obhajobu titulu odstartují Carlos Alcaraz a Aryna Sabalenková.

Alcaraz se ani letos nezúčastní Masters v Monte Carlu, Španěla nepustí do hry zranění

Carlos Alcaraz (20) se kvůli zranění ruky nepředstaví na Masters v Monte Carlu. Jeden z favoritů antukového turnaje, jenž měl coby třetí nasazený hráč v úvodním kole volný los, o odstoupení z prestižní akce informoval na sociálních sítích.

Alcaraz letos Sunshine Double nezkompletuje, v Miami ho ve čtvrtfinále přehrál Dimitrov

ATP MIAMI - Devět zápasů neporažený šampion z Indian Wells Carlos Alcaraz (20) znovu po půl roce nestačil na Grigora Dimitrova (32). Ve čtvrtfinále turnaje Masters 1000 v Miami španělský vítěz z roku 2022 prohrál 2:6, 4:6 a přišel o šanci stát se osmým mužským majitelem Sunshine Double. Zkušený Bulhar si cenným skalpem zajistil semifinálový souboj s Alexanderem Zverevem (26).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist