Fernandez Leylah

Fernandez Leylah

21
žena
Kanada
Datum nar.:
6. 9. 2002
Výška:
158 cm
Váha:
48 kg
Hraje rukou:
Levá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 35. / 13.
čtyřhra: 28. / 17.

Rybakinová pokračuje na vítězné vlně i v Dauhá, zahraje si o již třetí letošní finále

WTA DAUHÁ - Jelena Rybakinová (24) vyhrála na Blízkém východě i sedmý letošní zápas. V Dauhá s Leylah Fernandezovou (21) sice v úvodu přišla dvakrát o podání a prohrávala 1:4, vývoj ale otočila a zaznamenala už 14. výhru v sezoně. O již třetí letošní finále si světová čtyřka zahraje s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou (32). V semifinále nechybí ani světová jednička a dvojnásobná obhájkyně titulu Iga Šwiateková (22).

Krejčíková v Melbourne začala obratem, Brenda Fruhvirtová slaví první výhru na grandslamu

AUSTRALIAN OPEN - První den na úvodním grandslamu sezony uspěly dvě ze tří českých nadějí. Vítězný vstup i do svého pátého Australian Open slaví předloňská čtvrtfinalistka Barbora Krejčíková (28), jež po dvou a půl hodinách boje zdolala Japonku Mai Hontamaovou (24) a vykročila za obhajobou osmifinále. Premiérové vítězství na grandslamovém turnaji vybojovala kvalifikantka Brenda Fruhvirtová (16) po obratu proti Rumunce Aně Bogdanové (31). Naopak Sára Bejlek (17) ani na čtvrtý pokus nenavázala na grandslamovém turnaji na úspěšně absolvovanou kvalifikaci a v hlavní soutěži znovu neuhrála jediný set.

Zraněný Djokovič v United Cupu přišel o sérii 43 výher na australské půdě. Polsko a Austrálie jsou v semifinále

Novak Djokovič (36) v posledních dnech a krátce před startem Australian Open bojuje se zraněním pravého zápěstí a viditelně limitován byl ve čtvrtfinále United Cupu mezi Srbskem a Austrálií. Lídr žebříčku v Perthu prohrál 4:6, 4:6 s fantasticky hrajícím Alexem de Minaurem (24) a přišel o svou sérii 43 vítězství na australské půdě táhnoucí se od začátku roku 2019. Domácí výběr prošel do semifinále už po dvouhrách, stejně jako Polsko díky Hubertovi Hurkaczovi (26) a Ize Šwiatekové (22).

Kanaďanky slaví historický triumf v BJK Cupu. Hrdinkami jsou Stakusicová a Fernandezová

BJK CUP - Kanadské tenistky proměnily své historicky první finále v Billie Jean King Cupu v triumf a navázaly na loňské vítězství svých krajanů v Davis Cupu. Semifinálové přemožitelky českých hráček se ve španělské Seville nesklonily ani před uměním Italek, které přehrály už po dvouhrách. Životní formu korunovala Marina Stakusicová (18), jež porazila 7:5, 6:3 Martinu Trevisanovou (30) a svým nejcennějším skalpem vyšperkovala parádní debut v soutěži. Oslavy odšpuntovala Leylah Fernandezová (21), jež potvrdila roli favoritky proti Jasmině Paoliniové (27).

Zklamání. Bylo to o pár míčcích, mrzela Krejčíkovou a Siniakovou porážka v rozhodujícím utkání

Jejich výhra by posunula český tým do finále turnaje o Pohár Billie Jean Kingové, místo toho ale Barbora Krejčíková (27) a Kateřina Siniaková (27) překonávaly zklamání. V sobotní rozhodující čtyřhře podlehly kanadskému páru Leylah Fernandezová a Gabriela Dabrowská, 5:7, 6:7 a výběr kapitána Petra Pály prohrál semifinále 1:2 na zápasy. V rozhovoru s novináři sedminásobné grandslamové vítězky v deblu řekly, že vyrovnaný duel rozhodlo pár míčků.

Češky končí opět před branami finále BJK Cupu, prohrály drama s Kanaďankami

BJK CUP - Jedenáctinásobné české šampionky pětileté čekání na finále v Billie Jean King Cupu neukončily. Stejně jako před rokem končí před jeho branami, letos ve španělské Seville neudržely vedení proti Kanaďankám a prohrály 1:2. Po úvodní výhře favorizované Barbory Krejčíkové (27) nad teenagerkou Marinou Stakusicovou (18) nedokázaly získat vítězný bod Markéta Vondroušová (24) proti Leylah Fernandezové (21) a v rozhodující čtyřhře ani sedminásobné grandslamové šampionky Krejčíková s Kateřinou Siniakovou (27). Kanadu do premiérového finále proti Itálii poslaly Fernandezová s Gabrielou Dabrowskou (31).

Češky znají postupový klíč. Američanky sebraly Švýcarkám naději na obhajobu titulu

BJK CUP - Švýcarské tenistky triumf na Billie Jean King Cupu neobhájí. Ve španělské Seville po porážce 0:3 s Češkami nestačily ani na Američanky, za které ve dvouhrách bodovaly Danielle Collinsová (29) a Sofia Keninová (24). České tenistky tak v pátečním přímém souboji o postup semifinále, v němž už čekají Kanaďanky, musí porazit výběr USA.

Francouzky na úvod BJK Cupu nečekaně prohrály s Itálií, Kanaďanky porazily domácí Španělky

BJK CUP - Caroline Garciaová (30) letos nezískala ani jeden titul a chuť si možná nespraví ani na finálovém klání Poháru Billie Jean Kingové. Francie totiž nepotvrdila v úvodním zápase Skupiny D roli favorita proti Itálii a právě francouzská jednička byla u tohoto selhání. Po porážce Alizé Cornetové (33) s Martinou Trevisanovou (30) mohla srovnat skóre, jenže s Jasmine Paoliniovou (27) nakonec padla 6:7, 7:5, 4:6. Ve skupině C si první bod připsaly Kanaďanky, které díky debutantce Marině Stakusicové (18) a Leylah Fernandezové (21) skolily domácí Španělky.

V Číně dojde k 11. českému finále. Po Bouzkové si boj o titul zajistila i Siniaková

WTA NANCHANG - Marie Bouzková (25) v čínském Nanchangu ve svém prvním letošním semifinále porazila 7:6, 6:2 Dianu Šnajderovou (19) a popáté v kariéře postoupila do finále podniku WTA. O druhý titul na svém posledním letošním turnaji si zahraje v ryze českém finále, Kateřina Siniaková (27) si totiž poradila s Kanaďankou Leylah Fernandezovou (21). Dvě české tenistky se do finále turnaje na okruhu WTA naposledy dostaly předloni v Praze, tehdy Barbora Krejčíková porazila Terezu Martincovou 2:0 na sety.

Zraněná Siniaková nedotáhla dobře rozehrané finále. Titul v Hongkongu získala Fernandezová

Kateřina Siniaková (27) byla v Hongkongu velmi blízko svému pátému triumfu na turnajích WTA. Vítězka letošní akce v Bad Homburgu ale začala od druhé sady bojovat se zdravím a Leylah Fernandezové (21) nakonec podlehla 6:3, 4:6, 4:6. Bývalá světová třináctka a finalistka předloňského US Open, která hrála své první finále mimo severoamerický kontinent, získala svůj třetí titul.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist