Hewitt Lleyton

Hewitt Lleyton

43
muž
Austrálie
Datum nar.:
24. 2. 1981
Výška:
180 cm
Váha:
77 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 1.
čtyřhra: - / 19.

Legends Team Cup v Chorvatsku vyhrál výběr Ivana Lendla s Radkem Štěpánkem

První díl nově vzniklé soutěže Legends Team Cup - ATP Champions vyhrál v chorvatské Pule výběr kapitána Ivana Lendla. Tým osminásobného grandslamového šampiona, v jehož barvách hrál také Radek Štěpánek, porazil v kulisách antického kolosea celek wimbledonského šampiona Pata Cashe 12:6. Druhý český zástupce Tomáš Berdych ve výběru poražených kvůli poraněnému ramenu nenastoupil.

Vítěz dvou grandslamů Hewitt byl uveden do Síně slávy

S ročním zpožděním byl Australan Lleyton Hewitt uveden do tenisové Síně slávy v americkém Newportu. Bývalý první hráč světa a vítěz dvou grandslamů si musel počkat kvůli koronavirovým opatřením, která komplikovala cestování z Austrálie do USA.

Hewittovo uvedení do Síně slávy se kvůli koronaviru o rok odkládá

Uvedení Lleytona Hewitta do tenisové Síně slávy bude o rok odloženo kvůli koronavirovým opatřením, která komplikují cestování z Austrálie do USA. Bývalý první hráč světa se letos dočkal schválení volitelů jako jediný z nominovaných tenistů, na vstup do hvězdné společnosti si ale ještě počká.

VIDEO: Přehled deseti nejdéle vládnoucích mužů žebříčku ATP

Novak Djokovič tráví 311 týden v čele světového žebříčku, čímž překonal rekord Rogera Federera. Zajímá vás, kterých dalších osm tenistů setrvalo nejdelší čas na pozici světové jedničky? Pak je tu pro vás povedený desetiminutový sestřih s počty týdnů strávených na 1. místě žebříčku ATP.

Original 9 v čele s Billie Jean Kingovou a Lleyton Hewitt letos vstoupí do tenisové Síně slávy

Billie Jean Kingová a ostatní členky "Original 9", která před 50 lety položila základy ženské profesionální tenisové tour, budou letos jako první skupina společně uvedeny to tenisové Síně slávy. Z nominovaných hráčů se jako jediný dočkal schválení volitelů Lleyton Hewitt.

Nejmladší světová jednička v historii Hewitt dnes slaví čtyřicátiny

Lleyton Hewitt, jenž se narodil přesně před 40 lety, strávil začátkem tisíciletí celkem 80 týdnů na pozici světové mužské tenisové jedničky. Když se v čele žebříčku ocitl v listopadu 2001 poprvé, bylo mu 20 let a devět měsíců, což je dodnes nepřekonaný rekord. V té době Australan také slavil své největší úspěchy na turnajích, kterými jsou triumfy z US Open 2001 a Wimbledonu 2002.

Hewitt vyhrál hlasování fanoušků o uvedení do Síně slávy

Dvojnásobný grandslamový šampion Lleyton Hewitt vyhrál hlasování fanoušků o zařazení do tenisové Síně slávy a dostane tak maximální tříprocentní bonus k hlasům od hlavní skupiny volitelů. Na druhém místě skončila Lisa Raymondová a jedno procento získá Jonas Björkman. O vstup do Síně slávy se letos ucházejí také Juan Carlos Ferrero a Sergi Bruguera.

VIDEO: Tenisté jako 'gladiátoři'

Jsou to momenty, kvůli kterým se chodí na tenisové stadiony. Které fanoušky zvedají ze sedadel. Hráče si pak v zápasech s elektrizujícím nábojem či dramatickou zápletkou lze s trochou nadsázky představit i jako tenisové gladiátory. Někdy k tomu může stačit i jediná výměna.

Podmínky fondu pro žebříčkově níže postavené hráče nejsou fér, tvrdí Hewitt

Z iniciativy Novaka Djokoviče, Rafaela Nadala a Rogera Federera se připravuje vznik speciálního fondu, na jehož prostředky by se měli složit elitní tenisté spolu s pořadateli grandslamových turnajů a organizací ATP. Jenže ne všichni vidí podmínky přispívání jako férové. Proč si bývalá světová jednička Lleyton Hewitt myslí, že by se měly změnit?

Davis Cup dnes končil ve čtyři ráno a kritika sílí. Je to problém pro hráče i pro lidi, řekl Nadal

Kritika na nový formát finálového turnaje Davisova poháru neutichá. Naopak dál sílí nespokojenost s pozdními konci večerních zápasů, které se protahují hluboko přes půlnoc do ranních hodin.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist