Roger-Vasselin Edouard

Roger-Vasselin Edouard

40
muž
Francie
Datum nar.:
28. 11. 1983
Výška:
187 cm
Váha:
75 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 35.
čtyřhra: 11. / 6.

Zklamání pro Francouze. Teprve podruhé v open éře nemají zastoupení ve 3. kole domácího French Open

Francie patří odjakživa mezi tenisové velmoce, ale letošní ročník French Open je pro zemi galského kohouta velkým zklamáním. Teprve podruhé v otevřené éře tenisu nemá komu fandit ve třetím kole domácího French Open. Na pařížské antuce přitom letos startovalo celkem 28 francouzských zástupců, nahoru se derou mladé talenty Arthur Fils (18) či Luca Van Assche (19) a velké naděje se vkládaly do světové pětky Caroline Garciaové (29).

Čtyřhru mužů na Masters v Miami nečekaně vyhráli González a Roger-Vasselin

ATP MIAMI - Čtyřhru mužů v Miami vyhráli nenasazení Santiago González a Edouard Roger-Vasselin. Mexicko-francouzský pár ve finále zdolal 7-6 7-5 americko-francouzské duo Austin Krajicek a Nicolas Mahut a získal druhý společný titul. 40letý González vyhrál turnaj Masters 1000 poprvé v kariéře, o necelý rok mladší Roger-Vasselin podruhé.

Smíšenou čtyřhru na US Open vyhráli Australané Sandersová s Peersem

US OPEN - Smíšenou čtyřhru na US Open vyhráli Australané Storm Sandersová a John Peers, když ve finále porazili belgicko-francouzské duo Kirsten Flipkensová a Edouard Roger-Vasselin. 28letá Sandersová hrála finále grandslamu poprvé v kariéře, 34letý Peers přidal druhý grandslamový titul k trofeji ze čtyřhry mužů.

VIDEO: Roger-Vasselin trefil podáním parťáka Martina do hlavy

Edouard Roger-Vasselin a Fabrice Martin tento týden na ATP Cupu prohráli všechny tři deblové zápasy. A připsali si také jeden bolestivý moment, který se ve čtyřhře párkrát do roku stane i na nejvyšší úrovni. Roger-Vasselin jedním ze servisů trefil svého parťáka do hlavy, míček letěl rychlostí 154 km/h. Pětatřicetiletý Martin se ale z rány oklepal a v zápase pokračoval.

Koolhof s Mektičem slaví premiérový titul. Jako první to dokázali na Turnaji mistrů!

TURNAJ MISTRŮ - Kvalifikovat se na Turnaj mistrů bez jediného titulu? Nestává se to často, nicméně možné to je. Ale získat premiérový titul ve čtyřhře právě až na Turnaji mistrů, tak to se dnes stalo poprvé v 46leté historii této prestižní soutěže. Povedlo se to Nizozemci Wesley Koolhofovi s Chorvatem Nikolou Mektičem, kteří ve finále zdolali rakousko-francouzské duo Jürgen Melzer a Edouard Roger-Vasselin.

Koolhof s Mektičem si na Turnaji mistrů zahrají o první společný titul

TURNAJ MISTRŮ - Nizozemec Wesley Koolhof s Chorvatem Nikolou Mektičem zakončí svou první společnou sezonu zápasem ve finále Turnaje mistrů, do kterého se dostali po výhře nad španělsko-argentinským duem Marcel Granollers a Horacio Zeballos. Zítra si tak zahrají o vůbec první společný titul, jejich soupeři budou Jürgen Melzer a Edouard Roger-Vasselin.

Cabal s Farahem se po pětihodinovém finále stali prvními kolumbijskými vítězi grandslamu

WIMBLEDON - Juan Sebastian Cabal a Robert Farah si ve Wimbledonu došli pro první grandslamový titul ve čtyřhře mužů, což dokázali jako první Kolumbijci v historii. V sobotním maratónském finále udolali po bezmála pěti hodinách boje francouzské duo Nicolas Mahut a Edouard Roger-Vasselin.

Hlaváčková s Rogerem-Vasselinem jsou po roce v semifinále mixu. Postup vybojovali v těžkých podmínkách

FRENCH OPEN - Andrea Hlaváčková postoupila stejně jako loni spolu s Francouzem Edouardem Rogerem-Vasselinem do semifinále smíšené čtyřhry Roland Garros. Ve čtvrtfinále stihli těsně před deštěm porazit slovinsko-britskou dvojici Andreja Klepačová a Dominic Inglot 7-6 6-3.

Herbert s Mahutem ve Wimbledonu získali druhý grandslamový titul

Francouz Pierre-Hugues Herbert s o devět let starším krajanem Nicolasem Mahutem potvrdili v All England Clubu roli nasazených jedniček a vybojovali svůj druhý grandslamový titul. Ve finále přehráli krajany Juliena Benneteaua a Edouarda Rogera-Vasselina 6-4 7-6 6-3.

Štěpánek využil šanci, v Barceloně je ve třetím kole

ATP BARCELONA - Radek Štěpánek na svém prvním letošním turnaji na antuce přešel už přes čtyři soupeře. Dnes si český kvalifikant poradil ve třech setech s lucky loserem Edouardem Rogerem-Vasselinem a poprvé v sezoně postoupil do 3. kola. V něm jsou i největší favorité Rafael Nadal a Kei Nišikori.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist