Simon Gilles

Simon Gilles

39
muž
Francie
Datum nar.:
27. 12. 1984
Výška:
183 cm
Váha:
70 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 6.
čtyřhra: - / 63.

Simon odehrál poslední zápas kariéry. Loučil se před domácími fanoušky v Paříži

ATP PAŘÍŽ - Gilles Simon ukončil po dnešním vyřazení z domácího turnaje Masters v Paříži kariéru. Posledním soupeřem 37letého Francouze byl Kanaďan Félix Auger-Aliassime, bývalý šestý hráč světa podlehl v osmifinále aktuální osmičce pořadí ATP 1-6 3-6.

Masters v Paříži přišlo o jednoho z největších favoritů, Medveděv skončil hned na de Minaurovi

ATP MASTERS PAŘÍŽ - Daniil Medveděv na Masters v Paříži, kde předloni triumfoval a loni hrál finále, překvapivě končí hned po úvodním zápase. Jeden z největších favoritů prohrál bitvu s Alexem de Minaurem, se kterým vyhrál všechny čtyři předchozí souboje. Třiadvacetiletý Australan se pokusí na svůj nejcennější skalp v kariéře a teprve sedmý hráčů Top 10 navázat v osmifinále proti Francesovi Tiafoeovi.

V Paříži vrcholí boj o Turnaj mistrů. Fritz se po výhře nad Davidovichem udržel ve hře

ATP PAŘÍŽ - V boji o Turnaj mistrů zbývají poslední dvě volné vstupenky, o které usilují čtyři adepti. O majitelích se rozhodne tento týden tradičně na halovém Masters 1000 v Paříži, kde si dnes naději uchoval Taylor Fritz. Americký tenista si poradil se Španělem Alejandrem Davidovichem a postoupil do 2. kola.

Tsonga má za sebou dojemnou rozlučku. Na Roland Garros padl v bitvě s Ruudem

FRENCH OPEN - Bývalý pátý hráč světa Jo-Wilfried Tsonga se s kariérou rozloučil v téměř čtyřhodinovém zápase před domácím publikem. V prvním kole Roland Garŕos 37letý Francouz podlehl 7-6 6-7 2-6 6-7 světové osmičce Noru Casperu Ruudovi.

Tsonga a Simon dostali zelenou pro rozlučku. Na French Open si zahrají díky divoké kartě

Sedmatřicetiletí Francouzi Jo-Wilfried Tsonga a Gilles Simon dostali od pořadatelů volnou kartu pro účast v hlavní soutěži Roland Garros, jež má být jejich poslední v kariéře. Tsonga se hodlá s tenisem rozloučit právě na pařížské antuce, Simon po sezoně.

Veselý uhrál jen čtyři gamy s hráčem třetí stovky, na challengeru dohráli i Kopřiva a Macháč

ATP CHALLENGER TOUR - Jiří Veselý si nedávno v Dubaji vyšlápl na světovou jedničku Novaka Djokoviče a z kvalifikace senzačně prošel až do finále. Na antukovém challengeru v italském Rosetu však v roli nasazené jedničky skončil hned v prvním kole po porážce s Ninem Serdarušičem. V chilském Santiagu hned na úvod dohrál nasazený Vít Kopřiva, kvalifikací ve Phoenixu neprošel Tomáš Macháč.

Tsonga se po půl roce vrátil na okruh ATP, v Montpellier slaví první výhru po 11 měsících

ATP MONTPELLIER - Jo-Wilfried Tsonga se dnes po půl roce objevil na turnaji ATP a na domácí půdě v Montpellier hned ukončil 11 měsíců dlouhé čekání na vítězství. Francouzský šampion z roku 2019, který od loňského Wimbledonu léčil zranění nohy, porazil Poláka Kacpera Żuka.

Lehečka na challengeru ve Francii porazil bývalou světovou šestku Simona

CHALLENGER PAU - Jiří Lehečka si na úvod halového challengeru ve francouzském Pau připsal skalp bývalé světové šestky Gillesa Simona. 20letý Čech zdolal o sedmnáct let staršího Francouze 6-1 6-7 6-2 a postoupil do druhého kola. V něm vyzve dalšího domácího hráče Calvina Hemeryho.

Rubljov opět nestačil na hráče mimo Top 50. V Moskvě nevyužil mečbol proti Mannarinovi a neobhájí titul

ATP MOSKVA - Andrej Rubljov neobhájí titul na domácím halovém turnaji ATP 250 v Moskvě. Nejvýše nasazený Rus letos hned ve svém úvodním zápase nevyužil v repríze finále z roku 2019 mečbol proti Francouzi Adrianu Mannarinovi a prohrál 7-5 6-7 3-6.

Veselý začal na antuce porážkou, v Cagliari nestačil na Slováka Martina

ATP CAGLIARI - Jiří Veselý vstoupil do antukového jara porážkou. Na turnaji ATP 250 v italském Cagliari český tenista podlehl 4-6 6-2 1-6 Slováku Andreji Martinovi.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist