Tecau Horia

Tecau Horia

39
muž
Rumunsko
Datum nar.:
19. 1. 1985
Výška:
193 cm
Váha:
90 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 327.
čtyřhra: - / 2.

První trofeje rozdány. US Open ovládli Rojer s Tecauem

US OPEN - Ve Flushing Meadows se dnes rozdaly první vítězné trofeje. Ve finále mužské čtyřhry svůj druhý společný grandslamový vavřín vybojovali Nizozemec Jean-Julien Rojer a Rumun Horia Tecau. Šampioni Wimbledonu 2015 ve finále ve dvou setech přehráli víteze loňského French Open Feliciana Lópeze s Marcem Lópezem.

VIDEO: Veselé Vánoce přejí hvězdy ATP a WTA

Tenisté i tenistky v závěru sezony připravili tradiční videa s přáním šťastných a veselých Vánoc. Hvězdy ATP se snažily zazpívat písničku Jingle Bells, účastnice Turnaje mistryň přezpívaly tenisovou verzi songu Twelve Days of Christmas. Hezké a klidné svátky, čtenáři!

Hradecká se Štěpánkem postoupili do semifinále mixu

Lucie Hradecká a Radek Štěpánek postoupili na olympijských hrách v Riu de Janeiro do semifinále smíšené čtyřhry. Český pár porazil v duelu, který se v Brazílii protáhl do brzkých ranních hodin, rumunskou dvojici Irina-Camelia Beguová, Horia Tecau 6-4 7-5. O postup do finále a jistotu medaile si české duo zahraje s americkým párem Matteková, Sock.

Nadal s Lópezem získali v Riu olympijské zlato ve čtyřhře

Španělé Rafael Nadal a Marc López získali olympijské zlato ve čtyřhře. Ve finále v Rio de Janeiro porazili za dvě hodiny a 26 minut rumunský pár Florin Mergea, Horia Tecau 6-2 3-6 6-4. Bronz v Riu vybojoval americký pár Jack Sock, Steve Johnson, který v duelu o 3. místo porazil Kanaďany Daniela Nestora s Vaskem Pospisilem 6-2 6-4.

Nadal se z mixu odhlásil. Štěpánek s Hradeckou jsou bez boje ve čtvrtfinále

Radek Štěpánek a Lucie Hradecká nemuseli odehrát ani game a už jsou ve čtvrtfinále olympijského mixu. K zápasu prvního kola totiž proti nim nenastoupili Garbiñe Muguruzaová a Rafael Nadal, který se chce soustředit na finále čtyřhry mužů a čtvrtfinále dvouhry. A náhradnici za Španěly k dispozici nebyli.

Nadal má jednu medaili jistou, s Marcem Lópezem je ve finále čtyřhry

Rafael Nadal i svou druhou olympiádu promění v zisk minimálně jedné medaile. V Riu de Janeiro je už ve finále čtyřhry poté, co s krajanem Marcem Lópezem zdolali ve dvou tie-brecích kanadské duo Daniel Nestor a Vasek Pospisil. O zlato si Španělé zahrají s Rumuny Tecauem a Mergeou, kteří získají pro svou zemi premiérovou medaili z tenisu.

Soares slaví double. V Melbourne vyhrál i mix s Vesninovou

Bruno Soares si z letošního Australian Open odváží dvě trofeje. Den po čtyřhře mužů vyhrál i smíšenou čtyřhru s Jelenou Vesninovou, se kterou ve finále porazili americko-rumunský tandem Coco Vandewegheové a Horia Tecau. Ruska vyhrála mix poprvé v kariéře.

Djokovič zakončil sezonu počtvrté jako jednička. Murray je poprvé druhý

Novak Djokovič počtvrté v kariéře zakončil sezonu jako světová jednička. Letos to dokázal s historicky nejvyšším počtem nasbíraných bodů a nejvyšším náskokem na druhého v pořadí. Právě na postu světové dvojky zakončil rok poprvé v kariéře Andy Murray, třetí je Roger Federer. Tomáš Berdych skončil šestý a vyrovnal tak své maximum z let 2010 a 2012.

Rojer a Tecau podruhé dobyli Londýn. Po Wimbledonu vyhráli i Turnaj mistrů

TURNAJ MISTRŮ - Londýn. Město, kde během necelého půl roku dobyli dvě obrovské trofeje. Nizozemec Jean-Julien Rojer a Rumun Horia Tecau si britskou metropoli zapamatují jako místo, kde v životním roce 2015 získali první grandslamový titul a zároveň poprvé vyhráli Turnaj mistrů. Tím prošli bez ztráty setu, když v dnešním finále porazili pár Rohan Bopanna a Florin Mergea.

8. den na Turnaji mistrů: Velké finále Djokovič - Federer

V Londýně se dnes odehraje poslední finále na okruhu ATP. O titul z Turnaje mistrů se utkají Novak Djokovič a Roger Federer a ať už vyhraje kdokoliv, budou se přepisovat dějiny. Srb se může stát prvním tenistou v historii, který vyhraje čtvrtý rok po sobě, Švýcar zase může rozšířit rekordní sbírku šesti titulů.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist