6. den v Melbourne: 3. kolo čeká na Šarapovovou, Nadala, Azarenkovou či Federera

17. 1. 2014, 21:30
Previews 226
Ve čtvrtek se ve dvouhrách žádný český tenista nepředstaví. Fanoušci se mohou těšit na bývalé světové jedničky a melbournské šampiony Šarapovovou a Federera, dvojnásobnou obhájkyni titulu Azarenkovou či současného vládce mužského tenisu Nadala.

Maria Šarapovová ve čtvrtek ve svém posledním zápase strávila na kurtu přes tři hodiny. Zítra bude zahajovat program v areně Roda Lavera a hrát bude přes poledne, uvítá tak drobné 'ochlazení', které Melbourne čeká. Rusku ve 3. kole vyzve Francouzka Alizé Cornetová, jež jediný vzájemný zápas předloni na antuce ve Stuttgartu vzdala.

Čtyřnásobného vítěze Australian Open Rogera Federera pak vezve Teimuraz Gabašvili. Ruský tenista, který v Melbourne překvapivě vyřadil Stahovského a Verdaska, si se Švýcarem zahrál pouze před sedmi lety ve Wimbledonu, kde prohrál hladce ve třech setech.

Třetí ze sedmi překážek na cestě za prvním grandslamovým titulem čeká bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou. Nová svěřenkyně Thomase Hogstedta se utká s dvacetiletou Garbinou Muguruzaovou, se kterou loni v Miami prohrála hladce ve dvou setech. Talentovaná Španělka navíc v letošní sezoně prohrála ze 13 zápasů jen s Venus Williamsovou.

Ve večerním programu se obhájkyně titulu Viktoria Azarenková utká s Rakušankou Yvonne Meusburgerovou, program pak uzavře tahák dne mezi Rafaelem Nadalem a Gaëlem Monfilsem. Španěl, který letos vyhrál všech sedm zápasů, už Francouze porazil začátkem roku ve finále v Dauhá a bilanci s ním má 9 výher a 2 porážky.

Na své si ale diváci přijdou i v Hisense Areně. Světová pětka Agnieszka Radwašnká, kterou pořadatelé letos ani ve třetím kole nenasadili na hlavní kurt, se utká s Anastasií Pavljučenkovovou. Polka vede ve vzájemné bilanci 3-1, loňské souboje na US Open a především v Soulu patřily k nejlepším zápasů žen v sezoně.

První těžší test čeká Andyho Murrayho. Svěřence Ivana Lendla prověří Španěl Feliciano López, který sice Brita neporazil ani v jednom ze sedmi utkání, naposledy na US Open 2012 ale pozdějšího šampiona hodně potrápil a letos v Melbourne ještě neztratil set.

Očekáván je také francouzský duel mezi Jo-Wilfriedem Tsongou a Gillesem Simonem. Zatímco 10. hráč Tsonga postupuje bez ztráty setu, Simon má v nohách dvě pětisetové bitvy, v nichž pokaždé prohrával 1-2. Přitom před týdnem si na exhibici v Kooyongu podvrtl kotník a jeho start v Melbourne byl v ohrožení. Nyní bude chtít navázat na poslední vzájemný souboj, ve kterém loni na podzim v Métách Tsongu porazil. V celkové bilanci ale stále prohrává 3-5, když zbylé dvě výhry zaznamenal na antuce.

- PROGRAM 6. DNE NA AUSTRALIAN OPEN 2014 -
(sobota, 18. 01. 2014)
Rod Laver Arena:
Cornetová (25-Fr.) - Šarapovová (3-Rus.)
Gabašvili (Rus.) - Federer (6-Švýc.)
Muguruzaová (Šp.) - Wozniacká (10-Dán.)
od 9:00 hodin
Meusburgerová (Rak.) - Azarenková (2-Běl.)
Nadal (1-Šp.) - Monfils (25-Fr.)
.
Hisense Arena:
Jankovičová (8-Srb.) - Naraová (Jap.)
A. Radwaňská (5-Pol.) - Pavljučenkovová (29-Rus.)
Murray (4-Brit.) - F. López (26-Šp.)
od 9:00 hodin
Tsonga (10-Fr.) - Simon (18-Fr.)
.
Margaret Court Arena:
Suarezová-Navarrová (16-Šp.) - Cibulková (20-SR)
Stephensová (13-USA) - Svitolinová (Ukr.)
Raonic (11-Kan.) - Dimitrov (22-Bulh.)
od 9:00 hodin
Nišikori (16-Jap.) - Young (USA)
.
kompletní program 6. dne na Australian Open
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

226
Přidat komentář
Pe3k
Gratulace Rafovi k špičkovému výkonu. Pro mě je zcela jednoznačně favoritem turnaje. Novak ho porazit může, ale selže, protože Nadal je psychicky silnější. Dneska Gaela totálně přejel.
Reagovat
MarcelPersch
hlavně, že když v dalším zápase třeba ztratí set, je hned největší loser světa.....

Logika.
Reagovat
Pe3k
Největší loser světa? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím , Nadal je určitě největší favorit turnaje , nahrává mu poměrně pomalý povrch , no i když v souboji s Djokovičem to zas taková výhoda být nemusí , spíš naopak a jo máš pravdu Nadal je psychicky silnější než Djokovič , podle mě je to psychicky nejsilnější tenista vůbec . Co sa týče dnešního zápasu , první set Monfils v duležitých momentech totálně selhával a i v dalším průběhu zápasu dělal některé šílené chyby a Nadal podle mna nemosel předvést to nejlepší , ale z jeho BH mám radost.
Reagovat
Pe3k
Nadal má všechny trumfy v ruce. Nemá co ztratit, má formu, kurt mu náramně sedí, nic neobhajuje...Nole chce vyhrát svůj jediný grandslam, obhajuje prvenství, body, má nového trenéra - to ho ještě víc znervozní, je na něj velký tlak...Nadal je neuvěřitelná tenisová mašina. Jen nechápu proč má takové fanoušky...
Reagovat
spaniel
Neblaznete! Monfils je klaun, vzdycky byl a vzdycky bude. Nema zadnou taktiku a nema vydrz. Jestli jste čekali, ze potrapi Nadala, tak jste byli naivní. Udelal snad 60 UE a v jednom gemu, kde prisel o servis, dal snad 3 dvouchyby a 3 UE. Celkove 2,5UE na gem. S tim by neporazil nikoho ze špičky. Mne se zatim vic libi Novak.
Reagovat
Amputace
Zajímalo by mě, proč kurt tolik sedí právě Nadalovi, když od jeho výrazného zpomalení v roce 2008 tam Djokovič vyhrál 4x a Nadal pouze jednou. Nedalo by se z toho usuzovat, že sedí spíše Novakovi?
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím že , každý hráč má fanoušky hloupé a inteligentní , jako je to ve všem a nemyslím že fanoušek Nadala= hlupák.
Reagovat
smazaný uživatel
bylo po losu kecu..jak ma Nadal tezky los..To bylo kecu kvuli prej rychlosti povrchu.. Dnes to vypadalo jak antuka..
Reagovat
smazaný uživatel
Vždy keď Nadal vyhrá, tak predtým rýchly povrch vyzerá jak antuka, súper dostal psychický kolaps, vždy sa niečo nájde..Možnosť, že Nadal hral fakt dobre, a preto vyhral prakticky neexistuje..:)
Reagovat
J.M.
Jaký "předtím rychlý povrch"? Jediný, kdo tvrdil něco o tom, že je rychlý, byli novináři, kteří si to v Brisbane popletli, po nich to zopakoval Nadal, po něm novináři, a po nich fanoušci. :-) Ale to jen před turnajem - jakmile AO začalo, tak jediný, kdo na nějakém "rychlém povrchu" skutečně trval, byl Nadal.

Taky je dobré připomenout, že v Melbourne dnes ze dne na den klesla teplota o 20 stupňů, teď v noci je rozdíl dokonce 25 stupňů oproti předchozím dnům. Tím pádem logicky kurt spadl rychlostně o kategorii níž a logicky píšeme, že byl v dnešní night session pomalý jako antuka, protože prostě byl.
Reagovat
nitrotaj
To je možný, ale nemůžeš zpochybňovat, že rafa až na tři game, předvedl excelentní výkon.
Reagovat
smazaný uživatel
Ač to píšu nerad, musíme opravdu smeknout před Rafovým výkonem. Monfils hrál dobře, to Rafa svým výkonem z toho udělal jednoznačnou záležitost, ne Monfils svýma chybama.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa dnes podal velice slusny vykon..Hral velmi dobre..O to vic jsou ty jeho vyjadreni k povrchu v kontextu z jeho dnednim vykonem zcela mimo misu.
Reagovat
smazaný uživatel
Povrch určite nie je pomalší alebo rovnaký ako antuka..Dnes sa hralo v teplote okolo 25stupňov, čo je na night session úplne bežné..Nechápem, prečo podobné výčitky neprišli napríklad vcera po zápase Djokovica, keď sa hralo za podobných podmienok..Apropos, ak by sa to podobalo antuke, už v prvých kolách by sa presadilo viac antukárov, či antukáriek..AO 2013 patrilo k chladnejším a po antukároch ani stopy..Preto mi tradičné poznámky na adresu rýchlosti povrchu zhodou okolností práve po zápase Nadala prídu velmi tendenčné..

Vies JM, pises o tenise vela, vzdy si nájdeš priestor na pochvalu mladsích, ci starsích, no pozitíva na adresu Rafovej hry neprídu nikdy..Chapem, ze kazdy mame oblubencov, ci neoblúbencov, sám som rovnaký..No je to skoda, pretoze tým pádom sa v tvojich prispevkoch po západe Nadala stráca objektivita a tým pádom aj hodnota.

Pravda je taká, že dnes hral Nadal úžasne, pomohol mu začiatok a prakticky celý zápas predvádzal totálny, miestami až profesorský tenis..Gael nezachytil úvod, čo je pre "outsidera" proti favoritovi kľúčové a potom sa to s ním už viezlo..Navyše, vždy keď sa mohol chytiť, prehral dolezitú dlhú výmenu, neraz Rafom skvele zahratú..

Výkon, ktorým sa Rafa prezentoval vlial do žíl jeho fanúškom konskú dávku optimizmu a ja o jeho posobenie na turnaji po dnešku strach nemám..Nishikori v najblizsom kole navyse podla mojho nazoru nepredstavuje také nebezpecenstvo ako Gael, hoci pravdepodobne uhrá lepší výsledok..
Reagovat
J.M.
Teď je v Melbourne 17 stupňů, když jsem se díval chvíli po Rafově zápasu, bylo 20. Až dosud bylo v Melbourne vedro i v noci. Skutečně ze dne na den teplota spadla o 20 stupňů, což není nic nečekaného, předpověď toto drastické ochlazení avizovala už několik dní předem. Extrémní vedra definitivně (zřejmě až do konce turnaje) skončila, a samozřejmě, když najednou spadne teplota o 20 stupňů, lítá míček na kurtu úplně jinak, to je věc, kterou dávno tvrdí i hráči. A dnes to bylo jasně vidět. Skutečně to byla rychlost mnohých antukových kurtů. Stejně jako v jednom tom extrémně horkém dni bylo vidět, že míček odskakuje úplně šíleně, hráči to lovili přilepení až k reklamním panelům. Je to veliký rozdíl.

Jinak co se týče toho, o čem píšu, tak píšu hlavně o tom, co mě zajímá (a o čem nepíší jiní, a tudíž mi přijde dobré to zmínit). Dnes mě například, mimo jiné, zaujalo, jak kurt výrazně zpomalil.
Reagovat
Amputace
Forehand, dobře jsi to napsal. Téměř pokaždé, kdy se objeví zmínka o Nadalovi, přižene se J.M. s moudry o tom, jak povrch, na kterém právě vyhrál, je prakticky antukou. V případě Djokoviče či jiných baselinerů je to jedno, ovšem právě u Nadala to hraje závratnou roli při posuzování jeho výkonu. K povrchu: může být pomalý jak chce, ale stejně nikdy nebude mít vlastnosti antuky. Nejde přece o pouhou rychlost povrchu, ale rovněž o pohyb, který umožňuje, o odskoky míčků a podobně, takže neustále srovnávat povrch z Melbourne s antukou mi připadá dost černobílé.
Reagovat
smazaný uživatel
Pak je potreba polozit si otazku, proc mel Rafael jako jediny potrebu se vyjadrit k udajnemu zrychleni kurtu, pred zacatkem turnaje.??.
Je snad duvodem jeho osobni pocit, nicim ale podlozeny, nebo snad ze by to poradatele delali Rafovi na schval, aby mu stizili roly favoryta kladli klacky do cesty??..Ze by se citil az tak.
Reagovat
J.M.
Víš, kdybys byl čestný člověk, možná bych s tebou i o věcech diskutoval, ale jelikož tě už nějaký pátek znám a tímhle příspěvkem potvrzuješ to co znám, tak jen tobě i Forehandovi připomenu, co jsem psal v předchozím příspěvku: psal jsem o rychlosti kurtu. O tom, co bylo příčinou Nadalovy výhry, jsem nepsal nic, stejně jako jsem prokazatelně neposuzoval jeho výkon, to jsou opět jen tradiční lži a výplody chronické paranoie.
Reagovat
Amputace
Tobě patrně nic neříká slovo "stereotyp", že? Nejde vždy pouze o to, CO napíšeš, ale také o to, KDY to napíšeš, KDE to napíšeš a JAK ČASTO to píšeš. Pokud tedy tyto diskuze o pomalých površích, zpomalování atd., probíhají především v souvislosti s Nadalem nebo jako reakce na komentáře o něm, cosi to naznačuje. Považuji tě za rozumného přispěvatele, jehož některé příspěvky si tady rád přečtu. Připadáš mi jako člověk, který o tenisu skutečně něco ví a tvé vědomosti jsou cenné, ovšem z té jakési "tentenčnosti" (jak píše Forehand) tě podezřívám také, promiň mi to, ale působí to tak.

Jinak nejsem si úplně jistý, jestli jsem správně pochopil tvůj první komentář v tomto vlákně. V prvním odstavci se pozastavuješ nad frází "předtím rychlý povrch" a vyvracíš ho tím, že povrch v Melbourne za rychlý považoval pouze Nadal. Takže slovo "předtím" je do nebe volající, protože povrch je pořád stejně pomalý. V druhém odstavci ovšem pro změnu argumentuješ, že oproti prvním dvěma kolům byl dnes kurt skutečně pomalejší vlivem snižující se teploty. Potom tedy nechápu, proč ses ohrazoval proti "předtím", když následně sám dokazuješ, že "předtím", než hrál Nadal s Monfilsem, byl kurt vlastně skutečně rychlejší, takže Forehandova ironická poznámka ("Vždy keď Nadal vyhrá, tak predtým rýchly povrch vyzerá jak antuka") je zcela na místě... Možná jsem to jen špatně pochopil.
Reagovat
Roger_Federer
ty si nezkutecny herec a komik..;)..Zakazdou cenu se snazis opet vnutit do diskuze myslenku (nutis ji JM) utoku na Nadala.
Reagovat
Amputace
Ty jsi ten jeho první komentář pochopil? Mně připadá, že si v něm silně protiřečí. Proč na Forehanda vůbec reagoval? Jinak ty tvé neustálé řeci o nějakém "nucení" už také začínají být stereotypní, zkus přijít s něčím novým.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, či je práve čestnosť vlastnosť, ktorá sa dá určiť z "internetového poznania" druhého užívateľa..Ale každopádne máš pravdu, nevyjadroval si sa na adresu výkonu Nadala, tak ako vždy v zápasoch, kedy hrá naozaj dobre..Píšeš, že upozorňuješ na veci, ktoré ťa zaujímajú, no v týchto prípadoch to je prakticky vždy výhradne povrch..Nadal hral v absolútne klasickom nočnom počasí, niekde okolo 20-25 stupňov záleží od fázy zápasu..Nie je to žiaden výnimočný stav, v ktorom by sa mal meniť povrch na antuku..Djokovič hral vcera v podobných podmienkach a minulý rok bolo takých zápasov xy..Ja chápem, že každý má hráča, ktorého nemusí, no nechápem to schovávanie sa za svoje postoje, argumentom, ze pises, to co ta zaujíma..navyše ten trend je lahko citatelný, aspon pre tých vnímavejších..

R_F, nemyslím si, že práve Amputace niekoho núti niečo si myslieť..Práve naopak..Útok na Nadala nemusí byť vždy osobným útokom, moze sa objavit aj vo forme nepriamych narazok degradujúcich jeho kvalitný výkon a to je podla mna to, voci Amputace vystúpil..
Reagovat
Roger_Federer
Forehend:
"Vždy keď Nadal vyhrá, tak predtým rýchly povrch vyzerá jak antuka"
naprosto jasna myslenka Forehenda vedouci k udajnemu zlehcovani a podhodnoceni dnesniho vykonu Nadala, kym?..Nenyslim si ze tohle tim chtel JM..nebo kdokoliv v te diskuzi naznacit..

Faktem zustva ze Nadal byl pred turnajem jediny, ktery si stezoval na neexistujici a smysleny problem..Coz Forehend neni ochoten pripustit..ani po logickych a overitelnych argumentech.JM.
Reagovat
Amputace
S tebou je zbytečné o čemkoli diskutovat, protože záměrně vynecháváš fakta a píšeš pouze to, co se ti hodí. Proto už na mě, prosím, příště vůbec nereaguj (zvláště pak budu-li v diskuzi s úplně někým jiným), to samé já udělám v tvém případě.
Reagovat
Roger_Federer
Z vasich(tvych a forehenda) zdejsich prizpevku velmi casto az "cpi" snaha o nucene presvedcovani o vasi pravde...ikdyz casto bez jakych koliv argumetu..(Rafa rekl je to pomale, tak proste to tak je..).Casto to zacani az vztahovanim na vase osobni ega.

Mozna je to jen muj nazor,ale Rafovy ty jeho caste, spatne pripravene vyhadreni k ruznym tematum casto pusobi potize.. Pak se clovek nesmi divit, ruznym bazorum na jeho prohlaseni.
Reagovat
Amputace
Odmítám nadále diskutovat s někým, kdo má místo nicku jméno tenisty, kterému fandí a kdo je navíc běžně zcela mísu (o Nadalovo vyjádření mně ani Forehandovi vůbec nešlo a vůbec jsme se na ně neodvolávali, takže tvé snahy zapojit se do diskuze jsou jako již tradičně založeny na mylném rozpoznání jejího tématu). Pokus se to pochopit a více na mě nereaguj, ať už z mých příspěvků podle tebe čpí cokoli. Dostáváme se pak do zbytečných a neřešitelných sporů.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal reagoval na zmenu rýchlosti oproti roku 2012, 2013 vynechal..Neviem, s čím konkrétne máš teraz problém..

Ja som zachytil šumy aj ohladom zmeny rýchlosti v kontexte posledných dvoch rokov..Nebola to nakoniec pravda, čo som samozrejme po prečítaní rozhovoru riaditela turnaja uznal..Vobec vsak nechápem ako táto tvoja poznámka súvisí s témou..
Reagovat
Amputace
* mimo mísu
Reagovat
Mayo
ale to neboli kecy...on ten los mal skutočne ťažký zatiaľ mu len delpo vypadol ale los samotný ťažký áno...a ťažký súperi ešte len prídu...
Reagovat
Roger_Federer
primo tebe se moje reakce tentokrat netykala,.dokud se do diskuze opet nevlozil Amputace..
Co se tech povrchu tyka resilo se to tady cely tyden..

Amputace
"Téměř pokaždé, kdy se objeví zmínka o Nadalovi, přižene se J.M. s moudry o tom, jak povrch, na kterém právě vyhrál, je prakticky antukou. V případě Djokoviče či jiných baselinerů je to jedno, ovšem právě u Nadala to hraje závratnou roli při posuzování jeho výkonu. K povrchu: může být pomalý jak chce, ale stejně nikdy nebude mít vlastnosti antuky. "

co jineho je tvoje reakce nez pokusem vnutit JM..to, ze je vlastne vysazeny proti Rafovi s snazi se jeho vitezstvi a dnesni skveli bagatelizovat..

Amputace:pro me jsi citelny..schovavas ty svoje pokusy o dulezitosti svych uvah za mnoho slov a odstavcu...Priletis vzdy kdyz mas pocit ze je ublizovano.
Reagovat
Roger_Federer
jeste mi vysvetli jednu vec..pises o prosazeni antukaru a antukarek..Dle meho nazoru tohle zkoncilo v roce 2007-2008..unifikaci povrchu..Jediny pravy antukar je Rafa..
Reagovat
spaniel
Je pravda ze AO je velmi pomalé, jak psal JM, uz 6 let. Takovy povrch nejvic sedi triu Nadal-Djokovic-Murray, coz dokazuji i jejich vysledky tady, nebo treba neskutecne dlouhe a nudne finale z 2012, kdy nebyli schopni si vzájemné překonat obranu. Jiste ze povrch dnes Nadalovi pomohl, ale to je jedno, Klaunfils by stejne nikdy nevyhral. A JM tady dokola pise jen jednu vec a to ze povrch letos nezrychlil, o tom jak ta fáma vznikla a jak se drzi.
Reagovat
Amputace
Ano, je to můj názor a podle mě J.M. zaujatý je, což jsem velmi otevřeně napsal. Čeho si na něm cením, že se na rozdíl od většiny o objektivitu alespoň snaží a to, co píše, má podložené relevantními znalostmi. Nic mu však nenutím, vyjadřuji názor na něj, nechápu, o co ti stále jde a co ti nedochází. Napsal jsem o něm, že je podle mě tendenční, mám to chápat tak, že mu nutím, že tendenční? On o mně napsal, že jsem nečestný člověk, mám to brát tak, že mi nutí, že jsem nečestný člověk?

To, že se J.M. rozepisuje o površích a jejich zpomalování často tam, kde se právě řeší něco s Nadalem, je fakt, který můžeš popírat, jak chceš, můžeš tvrdit, že někomu něco nutím, jak chceš, ale stejně nebudeš mít pravdu. Když člověk přijde sem na server, podívá se do diskuzí k článkům a uvidí v přímém sousedství neustále slova "Nadal" a "zpomalování povrchů", logicky si je zasociuje. Fungují tak média, fungují tak i internetové diskuze. Přitom zpomalování povrchů se netýká o nic méně Djokoviče nebo Ferrera. To je celé, na co jsem chtěl poukázat.
Reagovat
Amputace
Ty mbě budeš psát, že jsem se do něčeho vložil? Jsi skutečně hlupoň. Každý tvůj příspěvek v tomto vlákně (až na poslední) byl adresován mně, ale jsem to já, kdo se vložil do čísi diskuze... Utváříš si vlastní realitu, které propadáš. Měl by ses regulérně léčit.
Reagovat
Roger_Federer
Nemluv o objektivite..Jaka koliv zminka o Rafovi na zdejsim dizkuzi te vetsinou pripravi o klid a nadlhed velmi rychle..A pusoby jako cerveny hadr na byka..
Reagovat
Amputace
Budu mluvit o čemkoli se mi zlíbí.
Reagovat
Roger_Federer
vyjadruj se k cemu chces....A ja narozdil o tebe ti nenutim svuj nazor..Jen sem se ptal proc mluvis o objektivite..
Reagovat
Amputace
Neptal, tys napsal "nemluv o objektivitě". To tvému nemocnému já připadá jako otázka?
Reagovat
Roger_Federer
:)...nejaky nervozni..Co chces dokazat?
jsi diskutersky nymand..ktery i na zdejsi tenisove diskuzi vysplhal pi zadech... papouskouvanim a pochlebovanim Forehendovy....

;)
Reagovat
Amputace
Neptal, tys napsal "nemluv o objektivitě". To tvému nemocnému já připadá jako otázka?
Reagovat
smazaný uživatel
Hele máš přístup i ke starším zápasům? Za boha nemůžu sehnat Federer Davyděnko na AO 2006 a Agassi Blake na US Open 2005.
Reagovat
nitrotaj
Na stránkách to sice je, ale nejsou seedeři, takže nemám od koho tahat.
Agassiho máš tady https://www.you tube .com/watch?v=oh9pcCHURC4
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc za toho Agassiho
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa hraje skvěle, Gael nemá moc šancí. I když vyhrál turnaj jen jednou, tak mu podle mne nyní sedí nejlépe hned po RG. Ten jeho agresivnější styl je i pro mne pěkný na koukání, jen mne vždy pobaví, jak mají oba dva nalito na přechod na síť, ale raději zůstanou na základní čáře. Což není jejich chyba, ale stejně to zamrzí.

Kurty jsou stejně rychlé jako vždy a tady mi to ani moc nevadí, povrch je medium fast, což odpovídá. Kromě Dubai, 2 týdnů v halách a přípravných turnajů před AO je první polovina sezony pomalejší, což beru. Problém je od Wimbledonu dál, tam se musí zrychlit, a to především US Open a haly.
Reagovat
J.M.
Povrch není medium fast! Medium fast je druhá nejrychlejší kategorie, která je dnes velmi vzácná a je jen na těch několika nejrychlejších turnajích. Tohle je medium slow, druhá nejpomalejší, a v superhorkých dnech, kdy je nad 40 stupňů, možná i medium. Dnes je to stejně pomalé jako antuka. Já problém v pomalé první části sezóny vidím veliký. Tedy dva problémy. Za prvé, hrát na pomalém kurtu v oblasti, kde je 43 ve stínu, v zápasech na 3 vítězné, je téměř vražda hráčů. Za druhé, kurty před AO (Brisbane, Dauhá, Abú Zabí) jsou o kategorii až dvě rychlejší, a pak najednou nesmyslně přijde pomalé AO. To není pomalá část sezóny, ale pomalé AO, a tam to není pomalé proto, že to je nějaká tradiční pomalá část sezóny (však je pořád zima a po AO se zase hrají halové turnaje), ale prostě proto, že pořadatelé AO se to pořád bojí zrychlit, i když už souhlasí, že by se kurty zrychlit měly. Ale někde jinde. Skutečný důvod je ten, že je to grandslam (na grandslamu se prostě bojí udělat cokoli nekonzervativního, co by narušilo zajetý komerční pořádek), s části sezóny to nemá nic společného.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za objasnění, na AO je tedy druhý nejpomalejší druh povrchu? K první polovině sezony: mně se to taky nelíbí, ale posledních x let to tak funguje, do trávy pomalý, od trávy rychlý. Samozřejmě by bylo zajímavější zrychlit i IW, Miami a AO(to je nejpotřebnější), ale pořadatelé to prostě neudělají, proto radši upírám pozornost do druhé poloviny sezony, kde má zrychlení větší šanci.
Reagovat
J.M.
Ono to nikde oficiálně zveřejněné není a je otázka, jestli to vůbec měřili sami pořadatelé. Čili spíš jde o odhad, založený i na různých materiálech, které se dají najít.

Rychlost kurtů oficiálně stanovuje ITF a ta je měří, aspoň veřejně, snad jen na Davis Cupu, kde je povolená rychlost omezená směrnicí. Mimochodem, třeba ten "extrémně rychlý kurt" ve finále DC 2012 proti Španělsku, na který si Španělé stěžovali, že s tak extrémně rychlým kurtem se za celou sezónu nikde nepotkali, ITF na místě oficiálně změřila jako "medium-fast", středně rychlý (což je nejvyšší povolená rychlost). Čili si asi dokážeš odvodit, jak na tom jsou kurty na AO. Přinejlepším to bude kategorie "medium", ale to opravdu jenom za těch superhorkých dní, kdy to víc lítá. V chladnějších nocích jako ta dnešní to rychlejší než "medium-slow" nemůže být.

A pořád nemůžu souhlasit s tradicí pomalé první části sezóny. Tam k tomu sedí jenom IW a Miami, ale ani ty nebyly před lety až tak extrémně pomalé. A pak samozřejmě antuková sezóna, ale ta je tak samostatná, že bych do toho AO netahal. Ale AO nikdy, až do roku 2008, kdy zavedli Plexicushion, nebylo pomalé. Skoro celé století se hrálo na poměrně rychlé trávě, a pak 20 let na středním (kategorie medium) Rebound Ace. 6 let středně pomalého AO, to není žádná velká tradice. Jinak je to pořád až do jara i tradiční období halových turnajů, které pomalé nejsou ani dnes, a ani turnaje před AO nejsou tak pomalé. Prostě to nedává smysl a jediný důvod je opravdu komerce, prostě je to velká akce, grandslamový turnaj, a na všech GS turnajích z komerčních důvodů zpomalili (kromě RG, kde to není potřeba).
Reagovat
nitrotaj
Všimněte si, že Nadal s lepším stavem kolenou občas hraje backhand s nohama podél lajny a když se takhle postaví, tak pak to je pak úplně jiná razance, než se špičkama směrem k lajně, tímhle stylem hrál celou loňskou sezónu, aby pošetřil kolena. Určitě pár jak z děla ještě dneska zahraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeho BH dnes spĺňa najprísnejšie svetové kritériá a to je to jeho najslabší úder..Zaujímavé, že v predošlých zápasoch ho hral akoby v úspornom režime, určite nie na doraz..Zároveň velmi dobre returnuje a číta inak kvalitný Gaelov servis..
Reagovat
Fandina
Četla jsem někde, že v přestávce když nehrál, trénoval své postavení víc v kurtu, aby byl dřív u míče a mohl zrychlit hru.
Reagovat
Pe3k
To je tragédie co předvádí. V důležitých míčích totální kolaps a když o nic nejde tak zahraje světově. Člověk se těší na kvalitní tenis a ono ho.no. O rychlých kurtech nemůže být řeč, tohle je pomalejší než antuka.

Nadal je jasný favorit na titul. Novak o5 selže psychicky, kdežto Nadal nemá co ztratit...
Reagovat
smazaný uživatel
netrep..Novak na hrad.vcera tady jakysi vestec rikal, ze Novak ziska na AO 6-8 titulu..
Reagovat
Pe3k
No co tu psal Forehand mě moc nebere. Novak sice hraje na AO dobře, ale proti Nadalovi psychicky selže. Prohrál s ním už 3 gs finále v řadě a vždycky to bylo o hlavě...Nadal má opravdu silnou psychiku proto vítězí. Podívej se na Gaela talent jako nikdo, ale v hlavě na to nemá a už to nikdy nezlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič a psychicky zlyhať? Ak Rafa získa titul, urve si ho sám, Djokovič mu svojou psychikou určite nepomôže.
Reagovat
smazaný uživatel
hej.Ale ten Forehend vypada ze vi o cem mluvi.Mohl by met aj pravdu s tema titulama Novaka.
Reagovat
dadaft
Nadalův forhend je prostě brutální masakr motorovou pilou.
Reagovat
smazaný uživatel
Monfils nehraje zle, ale Nadal je v jine lize. Poradatele rovnou muzou usporadat finale Rafa: Nole...
Reagovat
smazaný uživatel
Gael sa dostal nepodareným prvým gemom pod deku, druhý gem to ešte prehĺbil..Rafa sa dostal naopak hore a on keď si verí, hrá dobre..

Inak Rafa má ten backhandový smeč s výskokom dokonale vycibrený, dobre sa na to pozerá..
Reagovat
smazaný uživatel
S jedlom rastie chuť, Rafa znova koncentrovaný, kvalitný...Navyše prekonal prvú, nazvime to vážnu situáciu v turnaji, keď vyhral maratónsky gem..
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že to bude jednoznačnejší duel než nedávno v Dohe, kde to Monfilsovi jednoducho sype, Rafa ho dnes jasne prekoná.
Reagovat
Pe3k
Totální tréma, ten kluk je sympaták, ale v hlavě na to nemá a mít nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty sa neozývaj, lebo pre teba platí to isté okrem konštatovania o sympaťákovi.
Reagovat
Pe3k
A ty jsi kdo? Klasický kk t, který o tenisu nenapíše nic, jen dokáže urážet ostatní...Napsal jsem jen pravdu. Monfils má v hlavě nas.ano.
Reagovat
J.M.
Bylo špatné začít servisem. Spousta hráčů na to proti špičkovým hráčům doplácí, začnou servírovat ještě nerozehraní, okamžitě ztratí servis, a už se vezou, zlomí se a je prakticky po zápase.

Kurt je zoufale pomalý. Jakmile se trochu ochladilo, je vidět, že to je stejný šnečí tenis jako vždycky od dob Plexicushionu. Nevím, jestli to je pro Gaela dobře, Nadal je zase ve svém živlu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jediný, kto tu uráža druhých a v celej diskusii si zaslúži označenie tebou vynájdené pomenovanie "kk t" si ty.
Reagovat
smazaný uživatel
pred turnajem prece tvrdil, ze j to moc rychle..;)
Reagovat
J.M.
Protože mu to nakukali zmatení novináři (kteří si spletli Melbourne s Brisbane), a on tomu uvěřil a zafixoval si to. V poslední době hrál na daleko, daleko rychlejších kurtech (letos Dauhá, na podzim asijské turné) a nestěžoval si,
Reagovat
smazaný uživatel
nevedel..ze he tak lehce ovlivnitelny..;)
Reagovat
dadaft
dobře, že se Yvonne chytla.
aspoň trošku.
celkově ovšem bez šance.

co chci ale říct:

Round 4 nabídne jeden skvělý zápas za druhým.
parádní dvojice.
hodně se těším.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas, jedna dvojica lepšia ako druhá:

Serena - Ivanovič
Li - Makarova
Stephens - Azarenka
Angie - Flavia
Máša - Cibulka

to sú pre mňa hlavné ťaháky, nudiť sa určite nebudeme!
Reagovat
Pe3k
Koukal někdo na tento zápas? Jak hrál Grigor?
Reagovat
J.M.
Psal jsem o tom níž. Grigor hrál skvěle, na jeho poměry vynikající pohotové returny (i z bekhendu), excelentní prohozy z obou stran (ty bekhendové byly jedny z nejhezčích na turnaji) i v důležitých momentech, vesměs držel servis i koncentraci. Jeden z nejlepších výkonů, co jsem od něj viděl, vypadal odhodlaně, i to, že je poprvé v druhé týdnu na GS po zápase komentoval tak, že mu to přijde přirozené, protože na to hodně trénoval. Asi mu Rasheed dává do těla.
Reagovat
Pe3k
Děkuji za info :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče dosud odehraných zápasů: U Mashy jsem usnul někdy na začátku 2. setu, takže jsem neviděl to nejzajímavější. První set byl v pohodě...

Zápas Caro jsem viděl celý (snad kromě prvního gemu) a musím říct, že jsem z toho hodně zklamaný. Do stavu 2:4 a 15-40 v 1. setu to nevypadalo dobře, ale pak měla Caro dlouho navrch. O vítězství se připravila tím, že v průběhu 2. setu neproměnila pět brejkbolů a za stavu 5:5 tři gemboly, čímž ztratila servis. Ve 3. setu jsem až do stavu 1:5 nechápal, co Caro předvádí. Její hru vždycky zdobila přesnost a bojovnost, ale během většiny 3. setu jsem tam neviděl ani jedno. Při vší úctě k Muguruze si nemyslím, že by dneska byla neporazitelná. Ale Caro po obratu v 1. setu propásla šance ve druhém a ve třetím začala bojovat, když už bylo hodně pozdě...
Reagovat
VlS
myslím, že Caro prohrála proto, že se asi podvědomě vrátila ke starému modelu hry ( vracet a vracet a vracet) a přestala hrát novým stylem, to znamená utočit a jít si pro bod aktivně. Asi nevýhoda GS, kde jsou zakázané návštěvy trenéra. Caro je v obraně pořád neskutečně dobrá, ale je to málo. Bylo vidět, že když zatlačila a šla dopředu, byla ůspěšná. Když musela dopředu, protože přišel krátký míč, tak nic moc. Asi je těžkě změnit schéma a podstatu hry, když nějak hraješ celý život a bylo to dobré pro dlouhodobé působení na No 1. Teď už to ale je tak na rozhraní 1. a 2. desítky. Ale ona si ten utočnější styl zažije. Pokud ne, tak dojde k hopla s trenérem a vrátí se Piotr a to bude cesta rankingem dolů. Věřím, že to Caro pochopí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle si právě moc nemyslím. Caro chtěla hrát i ve 3. setu aktivně, ale co tam vyházela, to jsem fakt nepochopil. Hlavně ten bekhend u sítě (kdy právě měla dobře rozehranou výměnu) asi při shodě za stavu 1:3, to se prostě nesmí stávat... Jak už jsem napsal, podrobnosti si nechám do souhrnu. Ale když Caro nevyužije šance (pět brejkbolů ve 2. setu, dva gemboly za stavu 5:5), tak je úplně jedno, kdo jí trénuje. Trenér to místo ní opravdu nepromění... Prostě Caro dneska měla na vítězství, ale prohrála si to sama.
Reagovat
VlS
tak tu aktivitu jsem s jedinou výjimkou do stavu 1:5 nepostřehl. Sáhodlouhým výměnám neříkám aktivita. Pak Garbine vlastními chybami v 7. gemu nechala Caro nadechnout a byla trochu utlumená. Caro to asi zase utvrdilo, že strategie čekání může být správna, ale nebyla.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím, jestli bylo těch více než 30 UE způsobeno čekáním na chybu...
Reagovat
tommr
na Španělku je velice hezká a sympatická a hraje ofenzivním stylem. Vzhledem i stylem hry mi trochu připomíná Ivanovicovou ... :)
V prvním setu proti Wozniacký dobře začala, ale pak se zřejmě trochu zalekla snadnýho vedení a začala kupit úplně zbytečný chyby v nejhorším stylu Petry Kvitový. Když se od druhýho setu zase uklidnila a přestala chybovat tak Wozniackou jasně přehrávala. Caro má sice úžasný defenzivní schopnosti, ale když má něco vymyslet směrem dopředu tak je úplně marná ... :)
Jsem hodně zvědavej jak si s Muguruzou poradí naše holky pokud bude nominovaná na FC ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Důvodem dnešní prohry vůbec není to, že Caro málo útočila. Ona si to prohrála vlastními chybami a tím, že se po 2. setu nechala snadno vykolejit. Vždyť měla přes 30 UE (nevím přesné číslo), to k její hře prostě nepatří...
Reagovat
smazaný uživatel
Ježíši, to je zase diskuze... Vidím, že pan Brož to tady zase "okořenil" svým shazováním Mashy a pepin se k němu zdatně přidal. Zajímavé je, že Masha je podle Brože nechutná, ale že Muguruza taky není celý zápas úplně potichu, to mu nevadí... Nechci však, aby to nějak vyznělo proti Garbine. Ono je totiž úplně jedno, komu Brož fandí. On totiž dneska "fandí" a jen co se hráčce trochu nedaří, nebo přestane splňovat jeho naděje, tak ji začne urážet a zesměšňovat. Kdybych hrál tenis, tak bych o takového "fanouška" opravdu nestál.
Reagovat
smazaný uživatel
:-) Šášo, už mi zase budeš vykat?

Ano, Carol mě svým výsledkovým propadem těžce zklamala. Návrat zpět do dob, kdy hrála finále GS nebo získala 5 masters titulů WTA (kategorie PM + P5), je v nedohlednu. Máš snad jiný názor?
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, vykat ti nebudu. Pitomcům totiž zásadně jenom tykám...

Ale k věci: Caro se na GS poslední dobou nedaří, o tom asi nemůže být sporu. Teď opustí Top 10, ale sezona se bude hodnotit až na jejim konci. Zbytek hodnocení si nechám na dnešní souhrn... Jenom bych ještě chtěl zdůraznit, že pravý fanoušek se pozná právě podle toho, že podporuje svou oblíbenou hráčku (popř. hráče, tým) i tehdy, kdy se mu nedaří. To u tebe však opravdu nehrozí a troufám si tvrdit, že pokud Garbine (popř. jiná hráčka) nenaplní tvoje očekávání, tak se na ni vykašleš úplně stejně jako třeba na Caro (nebo Sabine, jak ses nám tady nedávno svěřil). Proto nejsi fanoušek pravý, ale falešný jak pětník.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nemám harém, z kterého se nevystupuje! Ty je tam máš do konce kariéry, lze jen přidávat. 8 a víc. Tvůj problém.
Od určité doby si odmítám ničit nervy sledováním jejího propadu (nekoukám, s výjimkou zajímavé soupeřky jako dnes), tobě spodní hranice Top 10 stačí, mně ne, Carol měla na víc. Její problém.

Ano, dnešní hlučnost Garbiny byla větší než před 2 roky, kdy jsem ji začal sledovat. Proč nevím, radost z toho nemám.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zaprvé úplně nesnáším slovo "harém". Je to Dulcinea Team! :D No a zadruhé jsem to "zdravé jádro" (Masha, Vika, Caro, Ana) poskládal někdy během roku 2009 a teprve loni přidal další generaci. Třeba Mashe a Vice jsem už fandil dřív, ale právě před těmi 5 lety jsem si jasně řekl, že budu mít čtyři hráčky, kterým budu fandit všem stejně a u nikoho jiného se za fanouška považovat nebudu. V předchozích letech (asi 2005-2008) jsem totiž tak nějak neměl stanoveno, kolika hráčkám přesně fandím a kterou mám nejradši. Třeba v roce 2006 se mi hodně líbila Daniela Hantuchová, ale pak se mi zase víc začaly líbit jiné holky. To ovšem neznamená, že by Daniela nesplňovala moje naděje a začal bych ji urážet. Naopak, je mi docela sympatická pořád. Když jsem ale začal sledovat tenis pečlivěji (právě v tom roce 2009), tak mi prostě víc byly sympatické jiné holky. Nebyla to však otázka nějakých výkonů, ale vyloženě jenom sympatií... Dřív jsem měl taky hodně rád třeba Tatianu Golovin, Annu Chakvetadze nebo Dinaru Safinu. Když třeba hrály proti Mashe, tak jsem jednou přál Mashe a podruhé zase jim. Pak ale ty zmíněné holky bohužel měly ve své kariéře smůlu... Abych to shrnul: Prostě chci říct, že jsem neměl vždycky přesně stanoveno, komu opravdu fandím a komu třeba jenom trochu přeju. Takhle to mám až v posledních pěti letech. Někdo tomu holt říká "harém"...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby si mohl..kterou tu "Dulcineu" by si zvolil na..intinmi veci..;)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak ja by som montyho okruh favoritiek a najmä jeho prístup k nim neoznačil za čosi, čo sa mne spája s plytkým slovom hárem, pretože je vidieť, že pre neho sú to dobré tenistky a zároveň aj podľa neho (a musím holt pripustiť, že aj podľa mňa, aj keď s výnimkou Caro im nejak extra nefandím) pohľadné dámy. Jeho komentáre majú podľa mňa úroveň, je vidieť, že tenis sleduje. Keby išlo v jeho poňatí o "hárem", tak by na tomto fóre vystupoval mlátením prázdnej slamy, čo však nie je jeho štýl.
Reagovat
smazaný uživatel
Všechny nebo žádnou! :D Ale ne, tak asi je ta otázka o tom, která z holek mě nejvíc přitahuje jako muže. Na to můžu jednoduše odpovědět, protože v loňském žebříčku krásek jsem měl 1. Mashu, 2. Anu a 3. Donnu. :) Řekl bych, že Masha s Anou jsou na srovnatelné úrovni (a z těch mladých je podle mě nejhezčí Donna). Možná je to i ovlivněné tím, že Mashe fandím delší dobu. Takových šest let zpátky bych z dvojice Masha-Ana určitě volil Mashu a vůbec bych nad tím nepřemýšlel. Ovšem Anu jsem potom taky začal mít rád a hlavně v poslední době se mi jako žena líbí čím dál víc. :) A taky jsem hodně přišel na chuť tmavovláskám, zatímco dřív jsem preferoval hlavně blondýnky... Ale upřímně bych byl rád za každou z těch osmi holek. V tomto ohledu však musím být realista. :)

martamt: Díky za zastání! :)
Reagovat
smazaný uživatel
O rozdílném přístupu k fandění nebylo nikdy pochyb. Ty je prožíváš, na netu detailně rozebíráš a ochraňuješ :-D před útoky jiných čtenářů. Já na tohle všechno nemám ani čas, ani chuť. Mám skupiny oblíbených a neoblíbených tenistů, které mi umožňují na tenis koukat. Občas přijde nový nebo nějaký původní vypadne.
Ještě k výtkám výše. Nedovedu si představit, že bych podle tvého modelu musel na diskusích až do konce kariéry opečovávat uvadající Carol nebo labilní Sabinu jenom z toho důvodu, že jsem jim jednou začal fandit!
Reagovat
smazaný uživatel
Já ale nemluvím o žádném "opečovávání". To bych po tobě ani nemohl chtít. :D Jenom si prostě myslím, že bys ty holky měl nechat na pokoji a neurážet je, i když ti třeba už přestaly být sympatické (z jakéhokoliv důvodu). Klidně můžeš i někomu přestat fandit, když ten člověk udělá něco, co prostě nemůžeš překousnout, anebo ti přestane být sympatický třeba svými názory (mně už se to taky párkrát stalo). Ale měl bys mít prostě nějaký závažný důvod (spíš z lidského hlediska) a nedělat to tím stylem, že "ta už tolik nevyhrává, tak se na ni vykašlu a budu jí nadávat"... Otázka je, jestli je ti vůbec někdo ze sportovců/sportovkyň sympatický jako osobnost, anebo jsou ti sympatické jenom jeho/její úspěchy. U tebe jsem si celkem jistý, že to je ta druhá varianta, a proto nikdy nemůžeš být správným fanouškem. Ty prostě nefandíš někomu proto, že je ti sympatický jako člověk (u tenistek ti stačí, když se jí daří a "neřve"), ale kvůli jeho výsledkům. Proto vždycky budeš fandit jenom těm, kterým se daří nebo těm, kteří jsou považováni za budoucí naděje na úspěchy. A když se jim přestane dařit, nebo přestanou být těmi nadějemi, tak na ně začneš plivat (což tady ostatně předvádíš docela často).
Reagovat
Fandina
Já se nedivím, že někdo pořád fandí Caro nebo Sabine. I když třeba Sabine dřív vypadala nadějně, teprve vloni dokázala finále GS a to jak porazila Serenu před tím, bylo famozní. Ve finále to nezvládla, ale pořád je důvod jí fandit. Každý má k fandění jiný přístup a to samé Caro. Podle mě pořád stojí za to jí fandit, i když už není numr jedna.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Wozňáki zase nic :-) Přes 2 roky upadá, poslední velký titul má z jara 2011 + úspěch bylo ještě SF USO 2011 a dál už nic většího. Nějaké Souly a Kremlincupy nikoho netankujou.
Reagovat
VlS
Magerko, Feli rukuje na vojnu? Ostříhanej a v červeným triku vypadá jak brách Viktora :-)
Reagovat
deLaFere
je děsnej, je vidět, že by na to tenisově měl, ale ta psychika, vypadá odevzdaně už od konce 1. setu, Murray nehraje žádnej zázrak.
Reagovat
Rafaeoli25
Lopez má mizernou psychiku souhlas, tenisově na nejlepší ale taky nemá, krom podání nemá žádnou zbraň a prakticky neni schopnej zakončit důrazně výměnu, ani z fh ani z bh, proto to nikdy do desítky nemůže dotáhnout a nejlepší porážet..
Reagovat
smazaný uživatel
Murray hrál těžký průměr, ale stačilo to. Lopez by se musel naučit hrát pořádný BH a nejenom furt čopovat, ono je to občas efektivní, ale ne furt.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak on ani ten fh nemá kdovíjakej..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to nemá no, hodně z něho chybuje navíc. Fakt jenom ten servis a občas nějaký ten poveden volej.
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak.
Reagovat
VlS
tak to Garbine uhrála ( a pěkně, FC ve španělsku nemusí být vůbec žádná procházka, hraje přesně to, co ani Petře, ani Lucce nevyhovuje a málo kazí).
Reagovat
Rafaeoli25
Muguruza si na našich smlsne..
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak je ještě vůbec něco, co Kvitulince vyhovuje?
Reagovat
smazaný uživatel
Málo kazí? Na můj vkus je chyb zoufale hodně, na konci 1. setu měla totální blackout a o skoro vyhraný set přišla.
Reagovat
Rafaeoli25
Ta Wozniacká to je fakt neštěstí sledovat, s Petruškou si můžou podat ruce..
Reagovat
Rafaeoli25
A obdobnym neštěstim je sledovat bezradnost Lopeze proti nejlepším, to taky stojí za to..
Reagovat
deLaFere
To je fakt, začne bojovat v posledním gemu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jak to myslel Rafaeoli, ale s tvým příspěvkem se dá skoro souhlasit. Caro začala ve třetím setu opravdu bojovat až za stavu 1:5, a to už bylo hodně pozdě... Co hrála v tom rozhodujícím setu předtím, to opravdu neodpovídá hráčce jejího formátu.
Reagovat
Rafaeoli25
Myslel jsem to tak jak jsem napsal, na její hru se prostě nedá koukat, hlavně poslední dva roky, možná by měla zauvažovat o golfu a už dál netrápit tenisový diváky..
Reagovat
smazaný uživatel
To mi připomíná komentáře, které tady po 1. kole byly na adresu Petry... Nepřu se o to, že Caro už zažívala mnohem lepší časy. Ale i poslední dva roky se udržela v Top 10, což tedy rozhodně není žádná ostuda. A už vůbec to není důvod k tomu, aby něco vzdávala a končila kariéru... To víš, pánes Rafa to holt není. :)
Reagovat
smazaný uživatel
#Robert 1st lucky loser in #ausopen history to reach the 4r, beating fellow LL Klizan. Plays winner of Murray v Lopez
Reagovat
VlS
Má to grády, teď ta hezčí vyrovnala na 1:1
Reagovat
VlS
Teď při BB se šla Caro na něco ptát umpire a komentátor se divil, na co se šla ptát? Já si myslím, že se šla zeptat, kdy jí letí letadlo do Kodaně:-)
Reagovat
pepin
Tak nevím, zda se ptala na letadlo, ted se již zeptat může, ale musíme říci, že si za to může sama svoji hrou, kde nenajde ani trochu odvahy série ukončovat a jen čeká, zda to protivník zkazí. Pokud v tom bude dál pokračovat nemůže očekávat postup výše. Co je platné, že tam lítá jako hadr na holi, když to neumí zakončit.
Reagovat
smazaný uživatel
Wozňáki a její forhend :-D
Reagovat
tommr
přesně tak. Wozniacká jen vrací a vrací a čeká na chyby soupeřky. Pokud soupeřka kazí tak jako kazila v závěru prvního setu Muguruza tak je to voda na její mlýn. Pokud se ale soupeřka uklidní a přestane chybovat tak je najednou Caro poloviční a neví si rady ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom zopakuju, co už jsem napsal výš. Caro dneska neprohrála proto, že málo útočila. Prohrála si to tím, že neproměnila šance ve 2. setu a ve třetím dělala až do stavu 1:5 jednu chybu za druhou. Co tam dneska vyházela, to jsem u ní snad ještě nikdy neviděl (a doufám, že už neuvidím)...
Reagovat
VlS
Jednu chybu za druhou? Proboha prober se, to byly rallye 20 a víc, žádná nemůže jít do nekonečna a většinou to skončilo tím, že Garbine zatlačila a Caro už nestíhala. To bylo taktikou čekání na chybu soupeřky, která nepřišla.
Reagovat
smazaný uživatel
Všechny výměny rozhodně nebyly o dvaceti úderech... O tom vyhozenéém bekhendu za stavu 1:3 jsem ti už napsal výš. To byl třeba moment, kdy Caro útočila. No a pak ty vyhozené returny, tam to hned několikrát odflákla... Dlouhé výměny zpravidla nekončily podle toho, kdo lépe zaútočil, ale kdo udělal chybu. Je fakt, že ve 3. setu to byla skoro výhradně Caro, kdo dělal chyby.
Reagovat
Rafaeoli25
Jsem rád, že Bautista i v dalším kole potvrdil výbornou formu a že "jen" nevyřadil favorita. Věřím, že dá i Grigůrka, čf bude parádní..
Reagovat
J.M.
Tak Milos v koncovce setu zahrál příšerně, nedaří se mu ani servis. Griša zatím drží koncentraci, nechybuje na servisu ani od základní čáry. Ještě dva sety, Grišo, ještě dva.
Reagovat
J.M.
No tak v závěru 3. setu se Milos zase úplně sesypal a servis si zkazil čistou hrou. Ale Grigor konečně předvádí výkon, na který jsem tak dlouho čekal. Returnuje nejlíp, jak jsem ho kdy viděl returnovat, bekhend funguje neuvěřitelně dobře (obrovská změna oproti předchozímu zápasu), je nabuzený, věří si. Takhle se má hrát. Tak ještě jeden. Ale je to těžké, je to bitva servisů.
Reagovat
J.M.
Infarktový tiebreak 4. setu! Už to vypadalo, že se vrací Grišův věčný problém s neproměňováním šancí, tolik mečbolů spálil, ale konečně ukázal i mentální sílu. Konečně. A možná se konečně poprvé podívá do top 20. No zaplaťpánbůh. Výborný výkon, parádní prohozy. Takhle by to šlo.
Reagovat
Fandina
Pavlju s Agou na place. Pavlju go go go!
Reagovat
smazaný uživatel
Nasťa pěkně zatím hraje :)
Reagovat
smazaný uživatel
Teda teď tam Nasťa Agu prohání, ta má neskutečně rychlé nohy..
Reagovat
smazaný uživatel
Nasťa nutně potřebuje nějaký úspěch (miniturnaje nepočítám), v roce 2011 kariéru rozjela dobře, ale poslední dva roky jsou velká bída.
Reagovat
smazaný uživatel
Obě předvádějí velmi pěkný celodvorcový tenis :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aga zatim nema rytmas a Nasta hraje moc dobre, obcas neco zkazi naliteho ale udery na risk ji hodne vychazi. Zda se mi, ze Nasta taky hodne zhubla...
Reagovat
smazaný uživatel
Brejk v háji a mrví to dál :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Agy snad to dotahnes ale chce to trochu aktivitu. Uplne jsi zapomela na uhly! Nasta ti ty gamy ted spise darovala.
Reagovat
smazaný uživatel
* ten druhy set myslim :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak 1-1 ale Nasta tedkon vypada spatne. Boli ji noha, tak aby nedoslo na skrec. :-( Fandim sice Age ale Nasta je po vetsi zapasu lepsi...
Reagovat
smazaný uživatel
Kližan :DDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Ostuda, ale pro Andyho jenom dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Kližan si šiel svoje a dostal kanára..Zrejme nebolo teplúčko..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak 2. set si zbytečně zkomplikovala, začala chybovat a Alizé začala hrát skvělé a dotáhla to do tiebreaku, kde to nakonec Masha urvala.. I když přes zaváhání ve 2. setu dneska Maria hrála o moc líp než předchozí zápasy.. Ale s tím servisem je potřeba něco dělat..
Dobrý zápas! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Fandové Marfuši musí být zvláštní sorta lidí. Za nesportovní chování téhle primadony se ani trochu nestydíte? Připadá vám normální deptat soupeřky řevem od prvního do posledního úderu?
Reagovat
smazaný uživatel
Nestydím!!
Reagovat
pepin
Tak máš pravdu, je to hnus hnusů, ona snad řve po návratu ještě víc než před tím. Je denně k vidění spousta zápasů díky kamerám na více kurtech, ale tohle nepředvádí nikdo. Jen ty dvě. Je škoda, že nezavedou ty hlukoměry, byl by klid hned.
Reagovat
smazaný uživatel
No aspoň jsi viděl celý zápas... Ten 1. set byl tak v pohodě, až mě to uspalo. :D

Jinak se nesmíme nechat otrávit těmi provokatéry. Brož je kapitola sama pro sebe, ale pepin tady mívá plnou hubu morálky (v poslední době hlavně proti queshovi) a sám tady píše takové věci. Ať se potom nediví ostřejším reakcím, když takhle shazuje hráčku, která tady má dost fanoušků.

Zkrátka a dobře: Brož a pepin = škoda slov
Reagovat
pepin
Dobře kluci, zatím 4 - 1. Jen tak dál.
Reagovat
pepin
1 set doma 6 - 1. Dobře a pokračovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, Kukurumi nedopodávala :-(
Reagovat
pepin
Nejen, že nedopodávala, ale jak to ted zazdívá. Dnes se teda Jankovič ukazuje jako fracek.
Reagovat
smazaný uživatel
Ať jde ta Jankovič už doprčic!!! Tohle je férová hra? Postavit se k síti a roztáhnout obě ruce? Jiný rozhodčí by jí klidně za toto mohl bod sebrat!
Reagovat
smazaný uživatel
Co udělala?
Reagovat
pepin
Vždyt Ti říkám, jak se chová, chudák ta malá Japonka, menší jsou již jen šmoulové, ale držela se dobře, lítala jak motorová myš, ted mluví a připadá mi to, že byla včera na pivu, má ten hlas jak po "tahu".
Reagovat
dadaft
prudce brzdila aby do sítě nevběhla, potřebovala stabilitu, neviděl bych to tak dramaticky.
(navíc jí to stejně nebylo nic platné.
Reagovat
Fandina
Jelena má skřehotavý hlas.
Reagovat
pepin
Tak dostala napomenutí od rozhodčího, že komunikuje moc s trenérem, pak u sítě něco mlela a korunou bylo, že u sítě roztáhla obě ruce při náběhu Japonky k síti. Jinak Radek dobře, vedou dva nula jdou na podání.
Reagovat
smazaný uživatel
Roztáhla obě ruce? To jsem ještě neviděla :) Děkuju
Reagovat
pepin
Tak na kurtu 6 začíná Radek s Leandrem, tak držme palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Jdu se koukat a nevím, jestli druhý stream dát pak na Agu nebo Féďu :)
Reagovat
pepin
V jaké kvalitě to jde? Já koukám na player, super a hlavně je velký výběr.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to mám v bezvadné kvalitě na Hunteru, ale já mám bezvadný počítač :D:D:D (trochu se chlubím no) :D:D
Reagovat
Fandina
Lunej. Ty streamy z Eurosportplayeru jsou o něco lepší. Nejsou rušeny reklamou a asi jsou jinak šířeny, protože jsou kvalitnější, ostřejší.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak když si dám stream přes celou obrazovku, taky nemám reklamy. Já jsem taková konzerva :)
Reagovat
dadaft
na Agu jsem se těšil, ale začínám tuhnout.
nevydržím. ((
Reagovat
smazaný uživatel
Jak tuhnout? Když vydržím já, stařenka, tak ty snad taky ne? :) Agu jsem ještě hrát neviděla a ani nevím, jestli jí budu fandit, mám své osobní důvody :D:D:D
Reagovat
dadaft
hodil jsem čtvrtou sirku pod víka, ale jsou jak kameny...
Reagovat
dadaft
jaké důvody?
Reagovat
smazaný uživatel
Freedom nefandil Sam, tak mu Agu nepomůžu tlačit Navíc jde o hru a peníze, takže tam jdou veškeré ohledy stranou :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ti ji netlacil, protoze hrala s Anickou :-P To ty vis moc dobre...

Tak co predtim vychazelo Naste, ted vychazi Age.
Reagovat
pepin
Tak Klára padla, docela to holky kazily, dokázaly zahrát perfektní údery, aby to pak lehce zazdily. No škoda.
Reagovat
ptpc
Tak a je to. Simona porazila Zarinu. Výsledok vypadá jednoznačne ale bol to nádherný útočný tenis z oboch strán. Prvé dva gemy-to bola fakt palba. Potom Zarina začala robiť UE a kým sa spamätala bolo po 1. sete. Ale v 2. sete sa ukľudnila a hra sa úplne vyrovnala. Proste to bola paráda. A prvá výmena za stavu 5:4 je podľa mňa zatiaľ najkrajšia na celom AO. Aspoň teda čo sa žien týka. Bol som aj zvedavý na súperku s ktorou prehrala Katka S. pretože mala šťastie na žreb. Ale teda keď som videl jej hru, tak vlastne mala smolu...
Reagovat
Fandina
Andy s Luckou v deblu. Super!
Reagovat
Mayo
Andrea okej, Lucie o ničom
Reagovat
Fandina
Bylo to na k vidění? Já viděla jen čísla. Jinak Lucka je naše druhá nejlepší singlistka a v deblu je taky hodně dobrá. A hlavně, byly nasazené, takže dobře, že postupují. Jen tak dál holky. PojĎte!!!
Reagovat
Mayo
nije...včera som počul, že p. Šafářová zahodila mečbol proti čínskej tenistke...:O
Reagovat
Fandina
Já to viděla. Bohužel to tak bylo. Mečbol byl pár centimetrů vedle a potom LiNa už byla lepší. Škoda toho, ale Lucka hraje teď dobře, tak snad v deblu by to mohla dotahnout.
Reagovat
Fandina
Vlastně to možná nebylo ani pět centimetrů. Bylo to těsné, ten mečbol. Smůla.
Reagovat
Mayo
tak to je smola no...idem ja už, ahoj....vamos Rafa (:
Reagovat
pepin
Tak gratulace k perfektnímu výkonu a doufám, že pokud postoupí ta nechutně řvoucí marfuša, že to s ní zopakuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Marfuša ji bohužel umlátí, jak ve hře, tak při returnu jejího slabého podání. S tak malou výškou nemá na hardu šanci.
Reagovat
pepin
Tak stát se může všelicos a i když Domče nějak zvlášt nefandím, tak jen to, že by nás zbavila té nechutnosti by udělala dobrý skutek.
Reagovat
Fandina
Domče fandím, má podle mě velký potenciál. Ale když se dívám na to, jak Mária kosí Cornet, tak to nevidím růžově.
Reagovat
pepin
Tak já si nemyslím, že by Domča byla bez šance, marfuša nehraje nic světoborného, ted nedopodávala, a pokud Domča zopakuje poslední dva skvělé výkony, tak má určitě šanci.
Reagovat
Fandina
pepin ... souhlasím, Cibule když jí to jde, tak je radost se na ní dívat. Je jako motorová myška a ranaří nádherně. PS píši se s velkým F.
Reagovat
pepin
Já vím, ale jsou tři ráno a blbě jsem klepnul na počítači, tak promin.
Reagovat
Fandina
V pohodě. Já jsem puntičkářka. Jinak Cornet měla ve druhém šanci, ale bohužel, v TB bylá Mária lepší.
Reagovat
Fandina
puntičkářka sice jsem, ale překlepy dělám taky ... úsměv
Reagovat
pepin
Hodina nás omlouvá. "Vlčí očička" to taky pěkně K.....
Reagovat
dadaft
no tvl, Domina to kosí jako mouchy - v posledních dvou zápasech ztratila dva gemy !!!!!
Reagovat
Mayo
som šokovaný z tej Dominiky..ja reku dneska vypadne a ona nič och :D
Reagovat
dadaft
tak Kurumi získala ribrejk, vypadá to na moc zajímavý zápas...
Reagovat
dadaft
teď Jelena uhaluzila brejk a může dopodávat set...............
............ ale zápas se spoustou pohybu. Kurumi je malá, ale rychlá. ))
Reagovat
dadaft
celodvorcový, běhavý tenis.
Jelena moc neví, Kurumi je natěšená a dobrá.
tohle bude bitva.
Reagovat
dadaft
hm, Nara se v koncovkách obou setů rozsypala...
ale solidní zápas.
Reagovat
Mayo
Alizé bojovať
Reagovat
smazaný uživatel
jedeš dobře :)
Reagovat
dadaft
já asi prejdu na Jelenu.
Reagovat
smazaný uživatel
zatím skvělý, jen tak dál :)
Reagovat
dadaft
jelikož jsem v tomhle zápase neutrál, budu fandit slabšímu.

>

Máša je drsná, ale ty máš výdrž a srdce bojovnice.
Reagovat
dadaft
tam kde je ta šipka mělo být ///// c´mon Alize /////
:))
Reagovat
smazaný uživatel
opět jsem s tebou :)
Reagovat
dadaft
nazdárek.
zatím to vypadá bez šance.
Reagovat
dadaft
Simona a Dominika taky jedou.
Reagovat
smazaný uživatel
Maria dneska zatím skvělá!!! Tak ať to vydrží! :-)
Reagovat
dadaft
je fakt dobrá.
Reagovat
smazaný uživatel
Neutrál? Takže Marfušin příšerný účelový řev u tenisového fandy vyvolá stejné sympatie jako tichá Alize? Úžasné :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Alize nestíhá a Mašena jede.. škoda..
Reagovat
dadaft
Knappová, z toho co jsem viděl, hrála silověji než Cornetová, dokázala udržet krok v razanci... - Alize je ráda, že je ráda.
Reagovat
dadaft
je úžasné, jak z toho, že nefandím žádné z těch dvou hráček, alepro tentokrát fandím Alize, dokážeš vydedukovat, že sympatizuji s řevem Marie.
Jak se říká, když se chce, všechno jde. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědavá, jestli se bude Alize vztekat.. :) Bohužel, zatím to vypadá dost jednoznačně..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak 1. set od Mashy naprosto parádní.. :-))
Jen by to ještě chtělo pozvednout procento 1. servisu..
Reagovat
Vojtiik
Alíz tam je uz druhy zapas jak na strelnici, minule projektily od Giorgi, dneska od od MaSheny.. dneska ale uz ji to asi nevyjde, Maria hraje velmi dobře... ale nadeje umira posledni tak allez alize:)
Reagovat
Vojtiik
brejk 3:1 ve druhem, alize precejenom kouše:))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Alizé má break....
Reagovat
dadaft
vracím se zpět. ))
hele koukejme se - ALIZÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ.
brejk.
Reagovat
smazaný uživatel
No zlepšila se.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem se zase rozhodl ponocovat, dokud neusnu. :) Masha hraje od jedné, pak navíc od dvou dávají NHL (Ducks hrajou v Chicagu) a potom někdy po Rogerovi začne hrát Caro. To bude zase noc plná sportu a navíc Vika hraje ráno od devíti. :) Mám to teď docela složité, protože většinou to na grandslamech bývalo, že jeden den hrály dvě moje favoritky a další den taky dvě. Ten hraje v jednom dni jenom Ana a další den hrajou tři. Takže je to celkem náročné na sledování, když hraje Masha, Vika i Caro... No a co očekávám od těch zápasů? Myslím, že nejtěžší to bude mít Caro a nejlehčí Vika.

Jinak tady jsem ještě dodatečně napsal souhrn, kdyby měl někdo dlouhou chvíli. :) Je to hlavně o zápase Any proti Sam a taky jsem tam zmínil debl a mix...
http://www.tenisportal.cz/zpravy/serena-letos-stale-neztratila-set-v-melbourne-ji-nezastavila-ani-hantuchova-13570/
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, teď dávají na Eurosportu 2 záznam zápasu Ana - Sam, ale ten dešťový moment zrovna přeskočili... :D
Reagovat
Mayo
Ducks idú parádne ináč...Teemua strašne uznávam, borec (: ... snáď sa stretnú vo finále s mojimi Pens...

Mária vs Alizé bude zaujímavé si myslím, pozriem to...francúzska vie potrápiť favoritky ako aj Viku na UO
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Už jsem tady psal o skvělé formě Ducks, jak předevčírem proti Vancouveru vyhráli 9:1. :) Ducks fandím na západě a můj oblíbený tým na východě jsou Caps. Takže já doufám ve finále Caps - Ducks, ale Washington si hlavně musí zajistit play-off.

Jinak Alizé dokáže potrápit, to já vím. Vika proti ní loni hrála tříseťák nejen na US Open, ale taky na RG. V obou případech získala Alizé první set a Vika to pak otočila... Ale teď doufám, že se Masha nenadře tolik jako v předchozím zápase.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Alizé předvede to, co s Agou v HC, tak se má Mašena na to těšit, mohl by to být skvělý zápas, protože co si budeme povídat, ani ona ani Vika tu zatím nepředvádíš svůj top tenis a měly štěstí, že jejich soupeřky toho nedokázaly využít. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mezi námi, Serena proti Dance taky nepředvedla svůj top tenis...
Reagovat
smazaný uživatel
ano, to máš pravdu, i když jsem to celé neviděla, opět důkaz toho, že toho soupeřky nevyužily, to samé u Šafařindy, měla Linu na lopatkách.. celkově mi přijde, že na letošním AO se topky trápí nějak víc, i ty mužské, některé i vyletěly, viz třeba Juan :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja dúfam, že to Azarenka nebude dlho preťahovať a priestor nechá protagonistom zajtrajšieho dosiaľ najlepšieho zápasu turnaja :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ve Viku doufáme dva, ale oba z jiného důvodu... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jej držme palce..;)..Inak, možno hodím očko aj po Cibuľkovej, s Carlou by to mohol byť zaujímavý zápas.
Reagovat
Mayo
myslím, že španielka vyhrá...ja pozriem možno aj Viku ako taký predkrm pred Býkom
Reagovat
smazaný uživatel
mela v poslednim zapase nejake osetrovani? nebo nekde prosaklo ze je zranena?
Reagovat
J.M.
Kéž by už konečně Grigor na grandslamu poprvé něco předvedl. Osmifinále pro něj nemůže být nedosažitelný cíl. Raonic je hratelný, ale Grigor zatím ani pod novým trenérem nepředvádí žádný posun oproti minulosti, pořád ta samá neslaná nemastná hra. S Luem vyhrál hlavně díky chybám soupeře. Ale tohle je jeho velká šance, velký stadion, třeba ho to nakopne. Třeba si to Raonic pokazí sám. I když o tom pochybuju.
Reagovat
Mrkev05
Určitě se očekává, že nejatraktivnější zápas proběhne mezi Nadalem a Monfilsem, já se na něj ohromně těším, když víme, jakým způsobem Gael dokáže hrát, ale ten zápas se bude především odvíjet od Nadalovy hry. Zápas mezi Murraym a Lopez určitě nemusí být ve třech setech. Andy sice ještě neztratil set, ale berme v úvahu jeho soupeře a navíc s jeho nečitelnou formou v posledních týdnech se můžeme konec konců dočkat i nějakého překvapení. Další zajímavý zápas může být souboj Tsongy a Simona, ovšem favorit je určitě Tsonga.
Jinak si myslím, že Roger postoupí ve třech setech a jeho "dítě" Grigor by mohl v souboji mladíků Raonice klidně porazit, tam to je padesát na padesát. ;)
Pěkný večer
Reagovat
Mayo
Nadal vs Monfils v kresťanský čas našťastie...vamos Rafa
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist