Almagro vyhrál exhibici v Miami, ve finále zdolal Roddicka

3. 12. 2012, 13:24
Aktuality 5
Nicolás Almagro vyhrál bez ztráty setu exhibiční klání v Miami. Španělský tenista si postupně poradil s Fallou, Isnerem a ve finále i s Roddickem a na závěr roku si tak částečně spravil náladu po neúspěšných vystoupeních ve finále Davis Cupu.
Profily hráčů
Nicolás Almagro a Andy Roddick

Exhibice v miamském Crandon Perku, kde se v březnu koná tradiční turnaj ATP Masters a WTA Premier Mandatory, se zúčastnilo šest tenistů. Hlavním aktérem byl domácí Andy Roddick, který na letošním US Open ukončil kariéru

Turnaj začl pátečním předkolem, ve kterém Nicolás Almagro porazil Kolumbijce Alejandra Fallu a Američan John Isner si poradil s Juanem Carlosem Ferrerem, jenž s tenisem skončil minulý měsíc. Vítězové se pak utkali v sobotním semifinále a Almagro nad Isnerem vyhrál bez ztráty servisu.

Ve druhém - hvězdně obsazeném - semifinále vyhrál Roddick nad světovou trojkou Andym Murraym a postoupil tak do nedělního finále. V něm se střetl s Almagrem, kterého v obou vzájemných soubojích na okruhu ATP porazil 2-0 na sety, včetně předloňského duelu právě v Key Biscayne.

V již neoficiáním utkání se ale dařilo více o tři roky mladšímu Španělovi. Sedmadvacetiletý Almagro porazil bývalého prvního hráče světa Roddicka 6-4 7-5 a
po dvou porážkách ve finále Davisova poháru v Praze a celkové prohře Španělů s českými tenisty si alespoň částečně spravil chuť ze závěru sezony, kterou zakončí jako 11. hráč světa. 

"Mohl jsem hrát lépe, ale je konec sezony a jsem už trochu unavený. Snažili jsme se trochu pobavit a užít si to," řekl Almagro.

Tenisté exhibici zpestřili také několika výměnami podavaček míčků:

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
marika
Prosím mám otázku, vím, že se možná budete smát, ale snad se najde někdo, kdo mi zde odpoví. Jaký je rozdíl povrchu na USO a AO? Není to stejný povrch? Díky
Reagovat
J.M.
Na AO mají od roku 2008 Plexicushion (předtím Rebound Ace, a před rokem 1988 tráva), který se používá i na jiných australských turnajích před AO.

Na US Open je od roku 1978 DecoTurf (dnes DecoTurf II, 1975-1977 americká antuka Har-Tru z drceného čediče, předtím tráva). DecoTurf se používá i na ostatních turnajích US Open Series, i na mnoha jiných (např. Šanghaj, Dubaj, Tokio).

DecoTurf i Plexicushion (stejně jako mnohé jiné podobné povrchy jako Laykold na turnaji v Miami nebo Plexipave používané v Indian Wells) jsou vrstvené povrchy, založené na tenké gumové/latexové vrstvě (směs částeček gumy, u Plexicushion i umělých materiálů) nanášené na asfaltový nebo betonový podklad, natřené akrylátovým nátěrem. Smyslem toho, že se nikde nehraje a snad nikdy nehrálo na holém asfaltu nebo betonu (přestože tomu Češi pořád omylem říkají "betony") je, aby to aspoň trochu tlumilo nárazy a šetřilo klouby a tělo.

Do horní vrstvy se přimíchává křemičitý písek, čímž se reguluje rychlost povrchu (hrubší povrch -> více tření -> pomalejší odskok), takže se mohou řadit do několika oficiálních rychlostních kategorií ITF. Plexicushion bývá typicky o něco pomalejší, zatímco DecoTurf se zpravidla řadí do kategorie středně rychlých povrchů. US Open v posledních letech bývá rychlejší než AO. I když dnes pořadatelé zpomalují i ten DecoTurf, US Open taky bývalo dřív o dost rychlejší.

V zásadě jsou dnes všechny takovéto gumovo-akrylátové povrchy hodně podobné. Rebound Ace na AO býval rychlejší s nižším odskokem, ale kvůli silnější gumové vrstvě nebyl vhodný do těch veder. Dnešní gumové povrchy jsou tenčí, neabsorbují tolik tepla. Taky se často s hraním "ošoupávají", hrubý povrch se i během turnaje vyhladí, a tím se zrychluje.
Reagovat
carolyn
holky plácaj mouchy :-))
Reagovat
a.magerova
jednomu mému tajnému ctiteli :-))) z jiného fans tábora jsem tuto akci mohla sledovat live, a bylo se na co koukat, sice mě zarazil nevelký počet diváků, ale tenis se mi líbil.
Chlapci k trofejím dostali i kola: Andy - bílé, Nico - černé, takže pokud byla někde v okolí kurtů cyklostezka mohli hned prubnout... :-)))

Ještě jednou dík.
Reagovat
smazaný uživatel
Dievcatá vyzerajú lepsie bez rakety v rukách..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist