Argentina se po likvidaci mečbolů vyhnula senzačnímu vyřazení, Chilané odvrátili blamáž

5. 2., 10:55
Aktuality 0
Šestnáctku účastníků finálového turnaje Davis Cupu zkompletovali po kvalifikačních výhrách 3:2 tenisté Chile a Argentiny. Chilané doma v Santiagu otočili ze stavu 1:2 duel proti Peru, Argentina v Rosariu odvrátila také až v závěrečné dvouhře blamáž proti Kazachstánu, jenž byl dvakrát jediný míček od postupu.
Radost argentinského daviscupového týmu (© AFP)

Kazachstán hrál sice v Argentině bez své jedničky Alexandra Bublika, jenž v neděli získal titul na turnaji ATP Tour v Montpellier, ale trápil favorizované Jihoameričany až do tie-breaku třetího setu rozhodujícího zápasu.

V něm měl 338. hráč žebříčku Dmitrij Popko proti světové pětadvacítce Sebastiánovi Báezovi za stavu 6:4 dva mečboly, domácí tenista hnán bouřlivým publikem ale získal následující čtyři body a po vítězství 8:6 ve zkrácené hře mohl se svým týmem po výsledku 6:4, 3:6, 7:6 slavit postup.

Chilané byli s Peru na hraně vyřazení po prohře v deblu, ale z kritického stavu 1:2 se dostali díky výhrám Nicoláse Jarryho a Alejandra Tabila v závěrečných dvouhrách.

Dvojice jihoamerických týmů tak doplnila Česko, Kanadu, Nizozemsko, Francii, Slovensko, Belgii, USA, Brazílii, Německo a Finsko, které si v závěru minulého týdne zajistily postup z kvalifikace také.

Kanaďanům zajistil v domácím souboji v Montrealu proti Korejcům dva body Gabriel Diallo, Francouzi bezpečně splnili roli favorita na Tchaj-wanu a Belgičané vyhráli kvalifikaci v Chorvatsku. Postupový bod získal ve Varaždínu Zizou Bergs, když zdolal 6:1 a 7:5 Dujeho Ajdukoviče.

Těchto dvanáct zemí doplní ve skupinové fázi finálového turnaje, která se v září uskuteční ve čtyřech městech, úřadující šampioni Italové, finalisté posledního ročníku Australané a na divokou kartu Britové a Španělé. Osm nejlepších týmů ze skupin postoupí do vyřazovací fáze, jež se bude hrát v listopadu v Málaze.

Kompletní výsledky kvalifikace Davis Cupu

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist