Benneteau vyřadil Monfilse i Tsongu a bude hrát o první titul

20. 2. 2010, 17:30
Aktuality 4
ATP MARSEILLE - Julien Benneteau na domácím turnaji v Marseille nečekaně vypálil rybník favorizovaným krajanům Monfilsovi a Tsongovi. Na cestě do finále ztratil jediný set a o premiérový titul se utká s dalším Francouzem Llodrou.
Julien Benneteau

Z početné armády Francouzů si finále na turnaji v Marseille zahrají dva domácí tenisté. Prvním finalistou se stal překvapivě Julien Benneteau, který po výhře nad trojkou Monfilsem porazil 7-6 5-7 7-6 i druhého nasazeného Jo-Wilfrieda Tsongu.

Osmadvaceiletý Bennetteau získal na konci loňské sezony skalp Federera a do nového roku mu to evidentně vlilo čerstvou krev do žil.

Dnes hrál již podruhé semifinále a nezůstalo jen u něj. Tsongu mohl porazit ve dvou setech, za stavu 5-4 ve druhé sadě ale zápas při svém servisu neukončil. Následně poprvé na turnaji prohrál set, nicméně jazýček vah tříhodinového souboje nakonec převážil na svou stranu.

Benneteau Tsongovi vrátil loňské vyřazení z grandslamů v Paříži a New Yorku a ve svém čtvrtém finále bude usilovat o premiérový titul.

Připravit ho o něj může už jen krajan Michael Llodra, který porazil Němce Mishu Zvereva 6-1 7-6 a na podniku Open 13 obhájil loňské finále.

Llodra si v týdnu poradil s Baghdatisem i nasazenou jedničkou Söderlingem a vybjoval si třetí šanci poprvé triumfovat na domácí půdě. Dosud získal tři tituly. 

Benneteau s Llodrou už dnes získaly titul ve čtyřhře, do které spolu nastoupili.

- ATP 250 MARSEILLE (Francie, tv. povrch - hala, 512.750 dolarů) -
sobotní výsledky (20. 02. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Benneteau (8-Fr.) - Tsonga (2-Fr.) 7-6(11) 5-7 7-6(3)
Llodra (Fr.) - Zverev (Něm.) 6-1 7-6(3)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ben. aj Llodra vyhrali svoje zapasy a hned nato vyhrali spolu aj stvorhru a zajtra nastupia proti sebe vo finale. Musim povedat ze podavaju dobre vykony. Benn. znova hraje super tenis- skoro ako par mesiacov dozadu ked vyradil na ATP masters v Parizi v hale Bercy Federera a Llodra zase super podava plus je lavak cize naozaj nebezpecny servis.
Reagovat
a.magerova
No myslím, že Julien na Rogera narazí v Dubaji hned v 1. kole, takže Roger má co oplácet, navíc bude odpočatý.
Reagovat
Kox
Na Dubai se hodně těšim. Konečně pořádnej turnaj vod AO takže super..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Fedex do Dubaja nejde :(((
http://osporte.sk/?id_cat=1228&news=52188
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist