Bývalé šampionky Fernandezová a Watsonová v Monterrey začaly vítězně

1. 3. 2022, 07:07
Aktuality 11
WTA MONTERREY - Do turnaje WTA 250 v mexickém Monterrey vstoupily dvě ze tří bývalých šampionek a obě si připsaly teprve druhou letošní výhru v hlavní soutěži. Kanadská obhájkyně titulu Leylah Fernandezová smetla Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovou, Britka Heather Watsonová zdolala Němku Jule Niemeierovou.
Leylah Fernandezová

Leylah Fernandezová loni v Monterrey neztratila v pěti zápasech ani set a své druhé finále - opět v Mexiku - proměnila v premiérový titul na okruhu WTA. V září se pak senzačně dostala přes řadu favoritek do finále US Open a v 19 letech vyletěla vyletěla ve světovém žebříčku do elitní dvacítky.

Letos toho kanadská teenagerka zatím příliš neodehrála. Ze tří zápasů vyhrála jediný, na Australian Open skončila nečekaně po úvodním vystoupení proti domácí Madison Inglisové.

Od té doby měsíc a půl nehrála, než se v Monterrey poprvé představila v roli obhájkyně titulu. A svůj první zápas bez problémů zvládla. Druhá nasazená Kanaďanka si poradila se Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou, kterou v prvním vzájemném střetnutí přehrála 6-2 6-2.

"Jsem šťastná, že jsem zpátky v Monterrey. Je to pro mě výjimečné město, vyhrála jsem tady svůj první titul. Doufám, že ho letos budu schopná obhájit a že budu každým dnem zlepšovat úroveň své hry," řekla Fernandezová.

Ve čtvrtfinále se aktuálně 21. hráčka světa Fernandezová utká s Číňankou Qinwen Zheng, nebo lucky loserem Italkou Luciou Bronzettiovou.



Vítězně do soutěže vstoupila také druhá ze tří bývalých šampionek Heather Watsonová. Britská vítězka z roku 2017, která v Mexiku získala dva ze tří titulů na okruhu WTA (triumfovala ještě v Acapulcu 2020), zdolala 6-3 2-6 7-6 Němku Jule Niemierovou a připsala si teprve druhou letošní výhru v hlavní soutěži.

O první čtvrtfinále od loňského června si Watsonová zahraje s Japonkou Misaki Doiovou, nebo Španělkou Nuriou Parrizasovou.

Nejvýše nasazenou je šampionka z roku 2020 Elina Svitolinová. Ukrajinka by v úterý měla nastoupit proti Anastasii Potapovové, pokud ale WTA nechá soupeřku reprezentovat Rusko, které rozpoutalo válečný konflikt na Ukrajině, z turnaje se odhlásí.

V úterý do turnaje mají vstoupit také šampionka z Guadalajary Sloane Stephensová a poražená finalistka Marie Bouzková. Jediná Češka v soutěži odstartuje proti Italce Saře Erraniové.

• WTA 250 MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 239.477 dolarů
pondělní výsledky (28. 02. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Fernandezová (2-Kan.) - Schmiedlová (SR) 6-2 6-2
Sorribesová (4-Šp.) - Rachimovová (Rus.) 7-5 6-7(2) 6-1
Osoriová (5-Kol.) - Frechová (Pol.) 6-3 7-6(6)
Watsonová (Brit.) - Niemierová (Něm.) 6-3 2-6 7-6(4)
Tomovová (Bulh.) - Parryová (Fr.) 6-4 6-0
Zacaríasová (Mex.) - Navarrová (USA) 6-1 6-7(3) 6-3
Tanová (Fr.) - Zarazúaová (Mex.) 6-0 1-0 skreč Z.
Haddadová (Braz.) - Udvardyová (Maď.) 1-6 6-1 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Jaaa1978
Tenisti z Ruska a Bieloruska nemôžu až do odvolania štartovať na medzinárodných súťažiach. V utorok o tom rozhodla Medzinárodná tenisová federácia po diskusii s Medzinárodný olympijským výborom. Príčinou je rusko-ukrajinský konflikt. Federácia zároveň vyjadrila solidaritu ľuďom Ukrajiny. (itf)
Reagovat
Fandina
Caroline Garcia dneska v Lyonu porazila Giorgi ve třech setech v posledním s kanárem. Bylo by super, kdyby se zase chytla, jako před pár lety. Vlaštovky tu jsou, předminulý zápas dala Halep. Tak moc držím palce. Go!!!
Reagovat
Nenela
Soory, ale ja ji rada nemam, v tom te nepodporim smile
Reagovat
Fandina
Já jí fandím hodně let, ale moc radosti mi nepřináší, ale tenhle turnaj je vlastně její v uvozovkách, protože tam investovala. Takže by bylo i super, kdyby se jí tam dařilo.

https://www.tenisportal.cz/zpravy/netradicni-investice-garciaova-financuje-novy-turnaj-wta-v-lyonu-27458/
Reagovat
Nenela
Je to mozne, ze Leylah ma jen 158 sm a 48 kg a dokaze konkurovat svetove spicce, ktera v naproste vetsine tezi z vykoke atleticke postavy? (vyjimky samozrejme jsou, treba Halep, Hsieh, ale ani tyhle dve nejsou tak mrnave jak Leylah)
Reagovat
Krisboy
Tím je mi právě sympatická. Takové tintítko a jak do toho řeže...a přitom celkem s lehkostí. Prostě přirozenej talent, kterej to má v ruce.
Reagovat
Krisboy
Doufám, že se Leylah konečně zvedne a dokáže, že finále US Open mělo dopadnout obráceně smile
Ne, vážně - Raducanu si to zasloužila, ale to co obě od té doby předvádí, je velká bída.
Tak to tam koukej vyhrát celý!! smile
Reagovat
Nenela
Obe byly na USO dobre, ale Leylah na ceste do finale vyradila mnohem narocnejsi souperky nez Raducanu, i proto mi vadi, ze Raducanu se vsude adoruje, zatimco o Fernandez neni temer slyset. Tak drzim palce, at se darismile
Reagovat
Krisboy
No právě, Leyle by ten titul slušel víc...ale to je jen osobní názor
Reagovat
Mony
rozhodně stálice GS finalistka je víc, než odpadlá GS vítězka. Myslím ale, že Raducanu po výměně trenérů potřebuje jen čas
Reagovat
Krisboy
Obě jsou velmi mladé, asi to ještě trochu rozdýchávají. Věřím, že se obě zvednou, hru na to rozhodně mají.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist