Netradiční investice. Garciaová financuje nový turnaj WTA v Lyonu

8. 12. 2019, 10:02
Aktuality 6
Halový turnaj WTA v Lyonu, který bude mít příští rok v březnu premiéru, má netradičního sponzora. Pro neobvyklou investici se rozhodla francouzská tenistka Caroline Garciaová, která ve městě dlouhodobě žije a trénuje.
Profily hráčů
Caroline Garciaová

"Vím, že to u tenistů není vůbec běžné, ale investovala jsem peníze do turnaje. Beru to jako úspěch a jsem na sebe pyšná," prohlásila Garciaová pro LyonCapitale. Lyon získal licenci na pořadatelství od Taškentu.

"Tohle město mi dalo hodně, a tak jsem mu to chtěla vrátit. Chtěla jsem, aby místní lidé také měli možnost zažít tu tenisovou vášeň. Je to pro mě opravdu důležité," uvedla 46. hráčka žebříčku WTA, která byla loni světovou čtyřkou.

Současná francouzská jednička, jež před pár týdny přispěla bodem ve čtyřhře k vítězství své země ve Fed Cupu, v Lyonu dlouhodobě žije a na pořádání nového turnaje WTA v místě svého bydliště se aktivně podílela.

"Podílela jsem se na finančních investicích. Není to úplně běžné, aby tenistka investovala peníze do tenisového turnaje," přiznala šestadvacetiletá Francouzka. "O další přípravy turnaje se ale bude starat už jen tým s ředitelem Pascalem Biojoutem.

Podnik WTA International s dotací 275.000 dolarů v Lyonu se bude konat od 2. do 8. března současně s akcí stejné kategorie v mexickém Monterrey. V dalším týdnu se tenistky přesunou na velký podnik do amerického Indian Wells.

Od roku 2017 se v Lyonu koná také antukový turnaj ATP, který je generálkou na Roland Garros.

V sezoně 2020 se turnaj WTA International objeví nově také v německém Bad Homburgu (v červnu na trávě) a americké Albany (v srpnu na hardu). V kalendáři jsou i nové podniky kategorie Premier - v australském Adelaide (v lednu na hardu) a německém Berlíně (v červnu na trávě).

Garciaová letos na trávě v Nottinghamu získala svůj celkově 7. titul a během roku překonala hranici 10 milionů dolarů vydělaných na prize money. Nicméně celkem 12 turnajů opouštěla hned po svém úvodním vystoupení.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
FulnekUltras
kvituhodné
Reagovat
Nola
https://sport.sme.sk/c/22277185/ako-marian-vajda-spravil-z-djokovica-top-hraca-tenisu.html
cca 11:40
super rozhovor o platoch trenerov, napr. Murraymu platil trenera tenisovy zvaz, o ponukach od hracov/hracok/ menoval hlavne tych, ktori sa snazili o kontrakt v dobe trenovania Novaka, trebars Grigor, Milos, Pliskova, Mladenovic....
spomina Rafu, Fedexa - dokonaly hrac, koucovanie
Reagovat
tommr
mi byla vždycky sympatická. Tímhle u mě ještě stoupla v oblibě ... :)
Reagovat
Fransoas
Souhlasím.Je to sice trochu k neuvěření,ale jde trochu o prestiž od ní pro tento turnaj.
Reagovat
Jan
Taky se mi líbí,
Reagovat
Cico93
Má pekné oči.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist