Češky poletí do Itálie, Rusko postoupilo přes Srbsko

7. 2. 2010, 22:48
Aktuality 27
FED CUP - České tenistky v dubnu zavítají k semifinále Fed Cupu do Itálie. Obhájkyně titulu z Apeninského poloostrova vyhrály zápas 1. kola na Ukrajině. Druhou semifinálovou dvojici vytvořily výběry Spojených států a Ruska, které vyhrálo na horké půdě Srbska.
Francesca Schiavoneová a Barazzutti

Italské tenistky postoupily do semifinále Fed Cupu, kde se utkají s českým týmem. Nedostižný náskok v duelu s domácí Ukrajinou dnes obhájkyním trofeje zajistila Francesca Schiavoneová, jež porazila Katerynu Bondarenkovou 2-6 6-1 6-1.

Italky do druhého dne vstupovaly za nerozhodného stavu 1-1. Ve třetí dvouhře je po vítězství nad Aljonou Bondarenkovou 7-5 7-6 poslala do vedení Flavia Pennettaová. Schiavonenová poté sice ztratila v duelu s mladší ze sesterského ukrajinského dua úvodní set, pak ale soupeřce povolila jen dva gamy. Dvojice Sara Erraniová a Roberta Vinciová dokonala italský triumf i ve čtyřhře.

V semifinále Italky narazí doma na Češky, které v Brně porazily díky výhře v závěrečné čtyřhře Německo 3-2.

Naposledy se Česko s Itálií utkalo před pěti lety v Liberci a tehdy se z těsné výhry radovaly hostující tenistky. Za český výběr získala dva body Vaidišová. 

"Doufám, že tentokrát Italky porazíme. Bude to velká odveta," těší se na duben Peschkeová, jež v roce 2005 prohrála ve dvouhrách i v rozhodující čtyřhře po boku Vaidišové.

Do finále prošly také loňské finalistky Američanky, které i bez sester Williamsových nečekaně snadno vyhrály na antuce ve Francii. Výběru USA zajistila rozhodující vedení 3-0 Melanie Oudinová, která v Liévin porazila domácí Julii Coinovou 7-6 6-4. Za Francii pouze snížila Pauline Parmentierová, na konečných 4-1 pak Američanky upravily v deblu.

Debut mezi elitou Fed Cupu neměly jednoduchý srbské tenistky. V 1. kole svedly souboj s Ruskami, které vyhrály čtyři z posledních šesti ročníků. Do bělehradské haly sice přiletěly bez Safinové, Dementěvové nebo Šarapovové, ale sílu v týmové soutěži znovu potvrdily.

Světlana Kuzněcovová a spol. byly blízko vedení 2-0 už v sobotu, Jelena Jankovičová se však na poslední chvíli vzchopila a vyrovnala.

A právě Jankovičová dnes v souboji týmových jedniček ve třech setech zdolala Kuzněcovovou a přiblížila Srbsko k historickému semifinále. Jenže první mečbol nedokázala proměnit trápící se Ana Ivanovičová, jež prohrála i druhou dvouhru. Alise Klejbanovové podlehla hladce ve dvou setech.

"Snažila jsem se hrát agresivně, ale selhala jsem hlavou," litovala Ivanovičová, která se dopustila 51 nevynucených chyb.

"Chtěli jsme rozhodnout po dvouhrách, protože Ana ani já debly vůbec nehrajeme," přiznala Jankovičová.

Rusky nakonec o postupu rozhodly až v závěrečné čtyřhře. Klejbanovová s Kuzněcovovou porazily bývalé světové jedničky Ivanovičovou a Jankovičovou 6-1 6-4 a Rusko si o finále zahraje ve Spojených státech, kde může svést bitvu se Serenou a Venus Williamsovou.

"Jsme moc šťastné, že jsem vyhrály tak těžký zápas. V té čtyřhře jsme jako partnerky hrály skvěle," pochvalovala si spolupráci Kuzněcovová. "Alisa byla opravdu dobrá, i když to není deblistka."

Ve Světové skupině II si účast v baráži o postup mezi elitu zajistily Slovenky. V Bratislavě jim vítězství nad Čínou zařídila Dominika Cibulková po výhře 6-4 6-1 nad Šuaj Čang. Číňanky hráli bez svých opor - semifinalistek Australian Open Na Li a Jie Zheng a také Shuai Peng.

V baráži se představí také Australanky, Estonky a Belgičanky, které v Polsku uspěly i bez Heninové s Clijstersovou.

- FED CUP (Světová skupina I, čtvrtfinále) -
kompletní výsledky (06. - 07. 02. 2010)

Česká republika - Německo 3-2 (Brno, tv. povrch - hala)
sobota 6. února:
Šafářová - Grönefeldová 2-6 3-6
Kvitová - Petkovicová 6-4 6-4
neděle 7. února:
Hradecká - Petkovicová 6-1 7-6(5)
Kvitová - Grönefeldová 6-4 3-6 2-6
Hradecká/Peschkeová - Grönefeldová/Maleková 6-1 6-3

Ukrajina - Itálie 1-4 (Charkov, tv. povrch - hala)
sobota 6. února:
A. Bondarenková - Schiavoneová 6-1 6-4
K. Bondarenková - Pennettaová 5-7 3-6
neděle 7. února:
A. Bondarenková - Pennettaová 5-7 6-7(3)
K. Bondarenková - Schiavoneová 6-2 1-6 1-6
Korytcevová/Kutuzovová - Erraniová/Vinciová 1-6 3-6

Francie - USA 1-4 (Liévin, antuka - hala)
sobota 6. února:
Cornetová - Matteková-Sandsová 6-7(7) 5-7
Parmentierová - Oudinová 4-6 4-6
neděle 7. února:
Coinová - Oudinová 6-7(3) 4-6
Parmentierová - McHaleová 6-4 6-4
Cohenová-Alorová/Cornetová - Huberová/Matteková-Sandsová 2-6 3-6

Srbsko - Rusko 2-3 (Bělehrad, tv. povrch - hala)
sobota 6. února:
Ivanovičová - Kuzněcovová 1-6 4-6
Jankovičová - Klejbanovová 4-6 6-4 6-0
neděle 7. února:
Jankovičová - Kuzněcovová 6-3 4-6 6-3
Ivanovičová - Klejbanovová 2-6 3-6
Ivanovičová/Jankovičová - Klejbanovová/Kuzněcovová 1-6 4-6

- FED CUP (Světová skupina II) -
kompletní výsledky (06. - 07. 02. 2010)

Austrálie - Španělsko 3-2 (Adelaide - tv. povrch)
sobota 6. února:
Stosurová - Martinezová-Sanchezová 2-6 6-1 6-4
Dellacquaová - Medinaová-Garriguesová 2-6 3-6
neděle 7. února:
Stosurová - Medinaová 6-1 6-3
Moliková - Suarezová 1-6 1-6
Stosurová/Stubbsová - Martinezová/Llagosteraová 6-4 6-2

Estonsko - Argentina 4-1 (Tallin, tv. povrch - hala)
sobota 6. února:
Aniová - Irigoyenová 6-1 6-2
Kanepiová - Ormaecheaová 6-1 7-5
neděle 7. února:
Kanepiová - Salutová 6-1 6-1
Aniová - Ormaecheaová 6-2 6-3
Ruutelová/Schuttingová - Aurouxová/Irigoyenová 5-7 4-6

Slovensko - Čína 3-2 (Bratislava, tv. povrch - hala)
sobota 6. února:
Cibulková - Sin-jün Chan 6-1 6-4
Hantuchová - Shuai Zang 6-0 6-1
neděle 7. února:
Cibulková - Shuai Zang 6-4 6-1
Kučová - Sin-jün Chan 1-6 1-6
Cibulková/Kučová - Shuai Zang/Ťing-Ťing Lu 3-2 skreč Sl.

Polsko - Belgie 2-3 (Bydhošť, tv. povrch - hala)
Domachowská - Wickmayerová 6-4 1-6 3-6
A. Radwaňská - Flipkensová 6-2 7-6(5)
neděle 7. února:
A. Radwaňská - Wickmayerová 6-1 6-7(6) 5-7
Domachowská - Flipkensová 3-6 6-7(6)
Jansová/Rosolská - Mestachová/Oyenová 6-3 3-6 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Češky si poletí pro nula pět do slunné Itálie...:-)) Jinak Hradecká docela dosti slušný proslov po skončení debla...jak tam chtěla zvát diváky do ČR na Itálii...a ani nevěděla, kdy se to vlastně hraje...ale jináč zahrála skvěle, stokrát líp jak ta Tomova slepice Lucka...
Reagovat
smazaný uživatel
Rybo, jak hloupé. Její nedávná nemoc nemá vliv na hru? Někdo po nemoci je rád že chodí a ona musí hrát tenis na profi úrovni.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak jak koukám, jediná republika ze všech je ta naše ubohá Česká republika, u jiných států se asi tenhle deb.ilní nesmysl pořád omílat nemusí. Nějaký pisálek (opět z ČTK?) má zřejmě poněkud vylitý mozeček.
Reagovat
carolyn
Já se divím Broži, že to teda nepřevezmeš ty, a nepíšeš ty články ty, když všichni ostatní mají "vylitý mozečky"
Byla by to dokonalost sama!
Reagovat
smazaný uživatel
Komu by se to chtělo číst??? Furt jenom články o Dináře dokola...:-))) broz je nějaký ztroskotanec, kterého už dávno nic nebaví...mistr skeptik...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Až budou teď na olympiádě hlásit Czech Republic, taky budete brečet, že mají všichni v Kanadě vylité mozky? Nebo kdekoliv jinde, protože tohle je prostě oficiální název a není se za něj potřeba stydět a stále nesmyslně řešit nějaká slovíčka.
Reagovat
carolyn
Haha, bych chtěla vidět, když Brož vyplnuje nějaké formuláře tak co tam píše místo ČR??? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Místo ČR tam napíše zku*rvená malá blbá krajina v srdci Európy...:-)))
Reagovat
carolyn
"stupidní věci nevyplnuji"
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi Axiss z Football Areny? :-O
Reagovat
skott
Tesne, ale prece;-) Sveta to ovsem vubec nemela nechat dojit az k rozhodujici ctyrhre.Sice je skvely, ze se na posledni chvili rozhodla pripojit k tymu a nechat problemy s Tarpischevem stranou, ale jednicka by mela pridat dva body, zvlast kdyz ma po ruce jen dve mlady holky bez zkusenosti.Troufam si rict, ze Dementieva by tohle nepripustila.Nakonec muzou Rusky dekovat hrdince Alise a srbskymu kapitanovi, ze neustale nasazuje Ivanovic, at je sebezoufalejsi a ve ctyrhre absolutne nepouzitelna.S Jankovic tvori spise komicke duo k pobaveni, nez sehranny par, v jednu chvili snad ani Jankovic netusila, kam ma servirovat, kdyz si Ivanovic stoupla u site na caru:D
To semifinale bude o necem jinem, pokud nastoupi Williams family nebo aspon jedna z nich, spolecne s Oudin - naboj je zarucenej:)) Lepe aby byla k dispozici Verka s Lenou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě lepší by bylo SF s Dinárou, ta je z nich nejvýš :-)
Reagovat
skott
Dinara ani Sveta podle me v tymu na semi nebudou.Obe maji hodne bodu k obhajovani ve Stuttgartu, ktery zacina hned po Fed Cupu a prelet ze Statu narychlo do Evropy riskovat nebudou.Ja bych to videl, ze se vrati do tymu Lena nebo Vera.I Sharapova je moznost, i kdyz asi mala.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím, co Dinára hraje, bude mít problém se vůbec udržet v Top 10. Ať už to způsobilo poškozené zdraví nebo jen upadá do stavu před jarem 2008.
Reagovat
skott
O jakem stavu to mluvis?Prosim te, radsi mlc, jestli si myslis, ze jeji vysledky byli nahoda.To neni, ze se ji zaclo darit ze dne na den jen tak, ale zmenou treninku, pristupu a kouce, kdyz se dala dohromady s Krajanem.Kdyz bude zdrava, coz ted bohuzel teda prilis nevypada, tak se bez problemu udrzi mezi nejlepsima.Dulezity je nic neuspechat, pokud mozno sosustredit se az na antuku, do te doby nic podstaneho neztrati.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme, závidím ti ten optimismus. Ano, antuka, právě tam to s jejími body vidím pro letošek dost špatně. Ale je to jenom sport a fandit se dá i jiným. Výhry Sereny nebo dalších "oblíbenců" taky přežijeme.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně, z Dinary j labilka a nebude to všechno jenom o zdraví, v TOP 10 se možná udrží, ale v TOP 5 ani náhodou, s tím co předvádí letos zatím tam rozhodně nepatří, ale sezona je ještě dlouhá, ale s antukovou sezonou bude mít co dělat, aby obhájila aspoň něco
Reagovat
skott
Tyhle reci o ¨labilkach¨ uz lidi pouzivaji v souvislosti s zenskym tenisem jako kolorit, aniz by si vubec uvedomovali, co presne to slovo znamena.Prakticky kazda prohra Dinary je labilita, ze Vejto?Vubec nevim, co to tady povidas za nesmysly, ze letos hrala Dinara spatne, kdyz ji muzes soudit ji na zaklade pouhych peti utkanich, ve kterych se mohla predvest.Ja je videl vsechny a pokud nepocitam zacatek s Agnieszkou, tak to byli velice kvalitni vykony srovnatelne s lonskym AO, kde dosla do finale.Nebyt skrece proti Kiri, taky bylo minimalne semi jiste, protoze spodni cast pavouka, byla dal bez nasazenych hracek.Tak jako tak, Dinara se az do antuky o svoji pozici v TOP 5 bat nemusi.Obhajuje nejakych 330b., coz je snad nejmin z cele desitky a nejhorsi, co se muze prihodit je 4. misto po Charelstonu.Tudiz by bylo hloupe, kdyby nejak s navratem spechala, ja verim, ze vi, co dela a je pro ni nejlepsi.Neprijde mi to jako prehnany optimismus, je to pouze snadno odhadnutelna realita.Jinak koho ceka tezka prace s obhajovanim bodu je jasne.V poradi Venus, Azarenka, Wozniacki a samozrejme Serena, ale ta ma pomerne luxusni naskok.Dalsi jsou potom daleko za Dinarou a nemuzou ji ohrozit.
Reagovat
skott
nejvic samozrejme Azarenka 1730, potom Venus 1590 a Wozniacki 910...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, z jarního hardu má jen 330 bodů (+ jeden propadák u arabů). Jenže pak přijde antuka a neřešitelná obhajoba 3520 bodů ve čtyřech turnajích. A pak 1030 za trávu.
Do konce června jí z rankingu zmizí tři čtvrtiny z aktuálních 6480 bodů. Hodně štěstí!
Reagovat
skott
Neresitelna je tva hloupost, mily Brozi.Uplne stejne si mluvil loni, vlastne uz temer dva roky se snazis predpovidat jeji spatne vysledky, ale vubec ti to nejde.A i kdyz jednou treba prijdou, tvuj nazor uz nebude mit davno vahu (viz. tvuj kolega Barney a Federer).Dva roky po sobe ma Dinara uspesnost na antuce temer jako Nadal a to neni dilem zadne nahody, to bys mohl vedet.Stejne tak je jista jina vec - ze i dalsi hracky si budou vzajemne krast body, nikdo neni v soucasnosti dominantni a bez vykyvu.Jenze ty mas zrejme pocit, ze cim vic budes shazovat jeji vykony, potazmo vsech dalsich Rusek, tim vic na tebe budu reagovat.Neni tomu tak.Zkus obcas psat o tom, co si opravdu myslis, komu fandis a ne jen negovat, co rikam ja.Bude to prinosnejsi;)
Reagovat
smazaný uživatel
Skoťáka je mi líto. Aga i ukáčka Bondy mu končí. Jeho oblíbená Aga nejdřív válcuje heknu Wickmayer, pak jí chyběly dva míče k výhře a nakonec prohrála.
Rusky byly kousek od vedení 2-0, ale Alise jako obvykle došly síly nebo ruply nervy. Po dalším výpadku Kuzny je to najednou 1-2 a nakonec úplnou katastrofu milované rusačky zachránily aspoň výhrou deblu. Ovšem v nejsilnějším a původně neplánovaném složení, deblistce Duševíně šéfik Šamil Umyl jaksi nevěřil.
A to tady skott nedávno tvrdil, že bod v deblu je jistý a že srbice zmákne i céčková sestava Rusek !!!!
Reagovat
skott
Vyhru 3-2 by zvladly Rusandy opravdu s kymkoliv z prvni stovky.Jankovic/Ivanovic spolu ctyrhru hrat nemuzou, ani jedna z nich nema deblove navyky (plus je verejnym tajemstvim, ze si moc nerozumi), zatimco Rusky hrajou ctyrhry pravidelne, jsou vzajemne vicemene vsechny provazane, takze nezalezi, ktera je momentalne nominovana.A pres Ivanovic sli oba body ze singlu hladce.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale! Pročpak kamandír Šamil tedy postavil Kuznu s Alisou? Proč nedal šanci uhrát jednoduchý bod odpočatým hráčkám??? Nejspíš všichni před tím deblem měli pěkně stažený prdelky, co?
Reagovat
skott
Tak to je snad normalni.Nikdo by za stavu 2-2 neriskoval, vzdycky hraje ten, kdo ma nejvetsi sance, kdyz neni rozhodnuto.Dushevina by to taky uhrala, pravdepodobne stejne jako Alisa, ale hraje ten nejsilnejsi, kvuli tomu je prece povolanej.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, neriskoval, tvůj optimismus o céčkové sestavě neodpovídá skutečné sestavě debla. O tom "zvládnutí" debla v libovolném složení se dá silně pochybovat. Ivanovič a Jankovič v nejlepší loňské formě by nevalnou Duševínu s Nasťou v domácím prostředí přehrát mohly, i bez deblových zkušeností.
Reagovat
skott
Ja ale nejsem kapitan tymu, nemam zodpovednost za vysledky.A ver tomu, ze neprehraly.Jankovic s Ivanovic delaly naprosto elementarni deblove chyby, at uz pri umistovani servisu nebo vykryvani kurtu.To neni jako u chlapu, kde se dari singlistum Stepankovi s Berdychem, ackoli spolu sehrany z turnaju nejsou.Holky nemaj takovy podani, aby ho bez problemu drzely, ty zkusenosti u nich maji vetsi roli.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist