Jankovičová se štěstím udržela Srbky ve hře o semifinále

6. 2. 2010, 22:29
Aktuality 2
FED CUP - Debut mezi elitou Fed Cupu nemají srbské tenistky jednoduchý. V 1. kole svádějí souboj s Ruskami, které vyhráli čtyři z posledních šesti ročníků. V bělehradské hale byly Kuzněcovová a spol. blízko vedení 2-0, Jelena Jankovičová se však na poslední chvíli vzchopila a vyrovnala.
Jelena Jankovičová

Srbské tenistky před rokem zvládly playoff a poprvé se dostaly mezi osm nejlepších týmu Fed Cupu. Debut mezi elitou odstartovaly v domácím prostředí, ale hned narazily na silné Rusko.

Vítězky čtyř ročníků z posledních šesti let sice přiletěly bez Safinové, Dementěvové nebo Šarapovové, ale týmovou jedničkou je světová čtyřka Světlana Kuzněcovová. A právě ona dnes poslala výběr nehrajícího kapitána Tarpiščeva do vedení, když smetla Anu Ivanovičovou 6-1 6-4.

Srbka, jež má za sebou neúspěšnou sezonu, vedla ve druhém setu 4-2, ale rozhodující dějství si nevynutila.

Že se v neděli bude pokračovat za nerozhodného stavu, zařídila Jelena Jankovičová. Ale ani ona neměla proti Alise Klejbanovové jednoduchou práci. Prohrávala už 4-6 1-4, jednácti vyhranými gamy v řadě však hrozbu těžko smazatelné ztráty zažehnala.

"Prohrávala jsem už 1-4, tak jsem musela více riskovat. Přepnula jsem na všechno, nebo nic," komentovala Jankovičová. "Najednou jsem začala hrát dobře a už mě nemohla zastavit."

Klejbanovová s vítězkou souhlasila. "Úplně jsem nad utkáním ztratila kontrolu. Ona prostě začala hrát lépe a já už ji nedokázala zastavit."

Do problémů se dostaly také loňské šampionky z Itálie. Na Ukrajině totiž v prvním zápase prohrála Francesca Schiavoneová s domácí Alonou Bondarenkovou hladce 1-6 4-6, zpět do hry se Italky dostaly díky výhře Pennettaové.

Vítěz čtvrtfinálového souboje v Charkově bude hrát o finále s lepším týmem z duelu Česko - Německo. V Brně je zatím stav rovněž vyrovnaný.

Nejblíže postupu jsou Američanky, které i bez sester Williamsových vyhrály obě úvodní dvouhry na antuce ve Francii.

Jednou nohou v playoff o postup do Světové skupiny I, ve které chybí už šestým rokem, jsou Slovenky. Ty vedou díky Cibulkové a Hantuchové nad Číňankami, které jsou v Bratislavě bez semifinalistek Australian Open Na Li i Jie Zheng.

- FED CUP (Světová skupina I) -
sobotní výsledky

Česká republika - Německo 1-1 (Brno, tv. povrch - hala)
Šafářová - Grönefeldová 2-6 3-6
Kvitová - Petkovicová 6-4 6-4
podrobnosti

Ukrajina - Itálie 1-1 (Charkov, tv. povrch - hala)
A. Bondarenková - Schiavoneová 6-1 6-4
K. Bondarenková - Pennettaová 5-7 3-6

Francie - USA 0-2 (Liévin, antuka - hala)
Cornetová - Matteková-Sandsová 6-7(7) 5-7
Parmentierová - Oudinová 4-6 4-6

Srbsko - Rusko 1-1 (Bělehrad, tv. povrch - hala)
Ivanovičová - Kuzněcovová 1-6 4-6
Jankovičová - Klejbanovová 4-6 6-4 6-0

- FED CUP (Světová skupina II) -
sobotní výsledky

Austrálie - Španělsko 1-1 (Adelaide - tv. povrch)
Stosurová - Martinezová-Sanchezová 2-6 6-1 6-4
Dellacquaová - Medinaová-Garriguesová 2-6 3-6

Estonsko - Argentina 2-0 (Tallin, tv. povrch - hala)
Aniová - Irigoyenová 6-1 6-2
Kanepiová - Ormaecheaová 6-1 7-5

Slovensko - Čína 2-0 (Bratislava, tv. povrch - hala)
Cibulková - Sin-jün Chan 6-1 6-4
Hantuchová - Šuaj Čang 6-0 6-1

Polsko - Belgie 1-1 (Bydhošť, tv. povrch - hala)
Domachowská - Wickmayerová 6-4 1-6 3-6
A. Radwaňská - Flipkensová 6-2 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
skott
Nebezpecne mi to zacina pripominat lonske semifinale s Italkama.Sveta tam taky zbytecnou prohrou prvni den dostala pod tlak pri fedcupove premiere Pavlyuchenkovou a ted kdyz nezvladne zitrejsi zapas s Jankovic, tak to temer jiste odnese chudak Nasta znova...
Hrat se jako v DC po prvnich singlech ctyrhra, postup by byl v kapse:(
Reagovat
smazaný uživatel
snad to tak nedopadne, podle mě Kuzna přidá druhý bod a i kdyby pak Alisa nebo kdo bude hrát prohrála tak si myslím, že rusky ten třetí bod urvou v deblu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist