Češky v Budapešti dohrály. V Bastadu postoupila Kvitová

7. 7. 2009, 15:47
Aktuality 2
WTA BUDAPEŠŤ / BASTAD - Už bez české účasti bude pokračovat antukový turnaj žen v Budapešti. Nejprve Zakopalová podlehla Rakušance Bammerové a o tři hodiny později překvapivě vypadla i Šafářová, jež podlehla osmnáctileté Chorvatce Martičové. Cetkovská se na poslední chvíli odhlásila. Dnes uspěla pouze v Bastadu Petra Kvitová.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová nastoupila proti Rakušance Sybille Bammerové v roli outsidera, přesto toužila o přerušení tří porážek v hlavní soutěži v řadě. K tomu však měla daleko. Celkem sedmkrát v zápase přišla o své podání a za hodinu prohrála hladce 2-6 3-6. Česká hráčka obhajovala čtvrtfinále.

Více se určitě čekalo od Lucie Šafářové, jež ve svých posledních zápasech na antuce získala set se Safinovou nebo Venus Williamsovou. Nicméně v maďarské metropoli nezvládla souboj s teprve osmnáctiletou Petrou Martičovou z Chorvatska, která ji vyprovodila dokonce 'kanárem', a nezopakuje tak ani loňské druhé kolo. Martičová je v žebříčku na 135. místě.

Svou účast na turnaji dotovaném částkou 220.000 dolarů na poslední chvíli odřekla Petra Cetkovská, jež se omluvila kvůli zranění kotníku.

Úvodní kolo nabídlo také souboj dvou domácích hráček. Roli favoritky potvrdila čtvrtá nasazená Agnes Szavayová, která svou krajanku Katalinu Marošiovou deklasovala po dobrém výkonu dvakrát 6-1. Szavayová, jež na nedávném French Open vyřadila Venus Williamsovou, se v dalším zápase utká s vítězkou duelu Garbinová - Fichmanová.

Bastad: Kvitovou čeká Wozniacká, Zahlavová-Strýcová končí
Čest českých tenistek dnes zachránila alespoň Petra Kvitová. Ve Švédsku ji za stavu 6-3 4-1 vzdala Ukrajinka Julia Vakulenková.

Devatenáctiletá Kvitová se v dalším kole utká s turnajovou jedničkou Caroline Wozniackou z Dánska.

Dnes se českému tenisu nedaří ani ve švédském Bastadu, když Barbora Zahlavová-Strýcová na švédské antuce podlehla Němce Kerberové 5-7 4-6.

Naopak možnost poprvé si zahrát na turnaji WTA se pevně chopila teprve patnáctiletá Švédka Ellen Allgurinová. O čtyři roky starší Ksenii Palkinovou z Kyrgystánu porazila dvakrát 6-4 a nyní ji čeká dvojnásobná grandslamová čtvrtfinalistka Carla Suarezová. Španělka plní roli turnajové sedmičky.

Svůj druhý zápas na okruhu WTA dnes absolvovala další Švédka hrající na divokou kartu - devatenáctiletá Sandra Romaová. Ta sice sebrala druhé nasazené Slovence Cibulkové set, vyřadit ji však nakonec nedokázala.

Postup si zajistila také turnajová trojka Flavia Pennettaová, jež v souboji dvou Italerk porazila Francescu Schiavoneovou 6-2 7-5.

- WTA BUDAPEŠŤ (Maďarsko, antuka, 220.000 dolarů) -
úterní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Bammerová (3-Rak.) - Zakopalová (ČR) 6-2 6-3
Martičová (Chorv.) - Šafářová (ČR) 7-6(5) 6-0
Cornetová (2-Fr.) - Voskobojevová (Kaz.) 6-3 6-1
Szavayová (4-Maď.) - Marosiová (Maď.) 6-1 6-1
Klejbanovová (5-Rus.) - Niculescuová (Rum.) 6-0 6-3
Bacsinszká (Švýc.) - Erraniová (7-It.) 5-7 6-4 6-0
Korytcevová (Ukr.) - Lapuščenkovová (Rus.) 6-4 6-2
Garbinová (It.) - Fichmanová (Kan.) 6-1 6-4
Olaruová (Rum.) - Arnová (Maď.) 6-2 6-2
Mayrová (Rak.) - Čachnašviliová (Gruz.) 6-0 7-5
Peerová (Izr.) - Beguová (Rum.) 6-1 4-6 6-4
K. Bondarenková (Ukr.) - Juríková (SR) 6-3 1-6 6-4

- WTA BASTAD (Švédsko, antuka, 220.000 dolarů) -
úterní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (ČR) - Vakulenková (Ukr.) 6-3 4-1 skreč V.
Kerberová (Něm.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 7-5 6-4
Wozniacká (1-Dán.) - Arvidssonová (Švéd.) 6-1 6-3
Cibulková (2-SR) - Romaová (Švéd.) 6-3 2-6 6-1
Pennettaová (3-It.) - Schiavoneová (It.) 6-2 7-5
Kirilenková (Rus.) - Burjačokovová (Ukr.) 6-0 6-4
Llagosterová (Šp.) - Moritaová (Jap.) 4-6 6-0 6-2
Allgurinová (Švéd.) - Palkinaová (Kyrg.) 6-4 6-4
Martinezová (Šp.) - Kanepiová (Est.) 6-1 7-6(1)
Zečová-Peškiričová (Slovin.) - Johanssonová (Švéd.) 6-2 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bída českých tenistek pokračuje
Reagovat
smazaný uživatel
vážně ostuda:(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist