Davis Cup: Chorvaty povedou Čilič s Karlovičem

8. 9. 2009, 17:03
Aktuality 7
Očekávanou čtveřici nominoval kapitán chorvatských tenistů Goran Prpič na semifinále Davis Cupu proti Česku. Na antuce v porečské hale Žatika bude příští týden spoléhat především na dvojici Marin Čilič a Ivo Karlovič, které v nominaci doplňují Roko Karanušič a Lovro Zovko.
Ivo Karlovič

Chorvaté, vítězové Davis Cupu z roku 2005, tak nastoupí ve stejné sestavě, v které v červenci ve čtvrtfinále vyřadili Američany. Dva body zařídil Čilič a třetí přidal dvoumetrový Karlovič.

Český kapitán Jaroslav Navrátil zvolil pětici Radek Štěpánek, Tomáš Berdych, Jan Hernych, Jan Hájek a Lukáš Dlouhý, která v neděli odletí do Poreče. Jednoho hráče Navrátil vyřadí před čtvrtečním losováním.

Vítěz tohoto utkání se v prosincovém finále střetne s lepším z dvojice Španělsko - Izrael. Španělé na utkání pod širým nebem na antuce v Murcii povolali i světovou trojku Rafaela Nadala, který se vrátil na kurty po zranění kolen. Pokud by kvůli komplikacím nakonec nemohl hrát, zaujal by jeho místo v nominaci Juan Carlos Ferrero.

Dále jsou ve španělském týmu, který vyhrál posledních 16 domácích zápasů, David Ferrer, Tommy Robredo a Feliciano Lopez.

pva, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
a.magerova
Čilič by mohl dojít až do finále, aby byl pak pro Davis cup hodně vyšťavený :-))
Velká gratulace za tak jednoznačný výsledek s Murrayem.
Reagovat
smazaný uživatel
Si myslim nebudu problem a prehraju. Karlovic je z formy a u neho zalezi len na servise cize nevyhra ani zapas a keby aj Cilic vyhral obe dvojhy tak stale maju tragicku stvorhru. Mozte byt radi ze nepostupili Americania lebo Andy by si chcel vynahradit skazeny US open v Davis cupe a by rozstrielal Berdycha aj Stepanka na cucky. A hoci Berd.-Stepan. su dobry tym a maju bilanciu tusim 7 zo 7 davis cupovych storhier tak treba uznat ze Bryanovci su ina liga:D
Reagovat
smazaný uživatel
No, kdyby jsme hráli alespoň doma ... kéž by si měl pravdu, ale tak jednoznačně to nevidím...
Reagovat
Tenista
Čilič Štěpánka na antuce smetl už letos na FO, Berdych na antuce, ještě k tomu venku, je velká neznámá, stejně tak jako celý Karlovič a jeho hra...přesto vidím favority v Chorvatech tak 65 na 35
Reagovat
smazaný uživatel
pisal som minule tiez o tom ze antuka Vam nesedi a ze Cilic ziska dva body tu som akurat napisal ze maximalne. Tak vychadzam z toho ze Ivovi sa prestalo darit prehrava tie-breaky a Berdych ma dobr epodanie aj Stepanek ako tak ze aj oni by si mali udrzat servis a dat ho v tie-breakoch...
Reagovat
smazaný uživatel
A kde je psano, ze za chorvaty nenastoupi Cilic, Karlovic ? Tezko by se proti nim ziskaval break a šance na výhru by byly naprosto vyrovnané, jelikož Berďa si v duležitých momentech není volejama uplně jistej.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist