Davis Cup: V nominaci je pětice tenistů

7. 9. 2009, 11:09
Aktuality 7
Pětici tenistů nominoval kapitán Jaroslav Navrátil na semifinále Davisova poháru v Chorvatsku. Sestavu Radek Štěpánek, Tomáš Berdych, Jan Hernych, Jan Hájek a Lukáš Dlouhý, která v neděli odletí do Poreče, dnes schválil výkonný výbor Českého tenisového svazu.
Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem

"Všichni hráči potvrdili či stále ještě potvrzují svými výkony předběžnou nominaci," uvedl Navrátil. "Až na místě v Poreči se definitivně rozhodnu, kteří hráči budou nominováni k jednotlivým zápasům," doplnil český kapitán.

Tým totiž musí před losováním ve čtvrtek 17. září zúžit na kvarteto. Očekává se, že hlavní tíha utkání bude ležet ve dvouhrách i ve čtyřhře pouze na osvědčené dvojici Štěpánek, Berdych. "Kapitán nominoval kompaktní a silný tým, díky kterému neodletíme do Chorvatska jako outsideři," řekl prezident ČTS Ivo Kaderka.

Navrátil nemohl nominovat Iva Mináře, který měl pozitivní dopingový test při červencovém daviscupovém utkání s Argentinou. Jeho případ momentálně vyšetřuje Mezinárodní tenisová federace.

Chorvatský kapitán Goran Prpič zatím nominaci neoznámil, ale očekává se, že jeho čtveřice bude mít složení Marin Čilič, Ivo Karlovič, Roko Karanušič a Lovro Zovko, které doplní tréninkoví partneři John Dodig a Antonio Veic.

Jen jako morální podpora budou na lavičce přítomni Ivan Ljubičič, který již předloni ukončil reprezentační kariéru, a Mario Ančič, jenž stále není po nemoci připraven hrát. "Zápas proti Čechům bude hodně vyrovnaný a doufám, že budeme mít štěstí jako proti Američanům a jazýček na vahách se přikloní na naši stranu," citoval Prpiče chorvatský sportovní web sportner.hr.

pva, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Honzu Hájka bych zkusil do jedný dvouhry určitě. Na antuce teď hraje pořád a navíc má i formu :o))) doufám že se nás tam sejde co nejvíc v tý Poreči . . . .
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, jsem někde četl, že Ljubičič do hry také zasáhne, tak ne, no...
To je ale jen dobře, protože když má hráč jako Karlovič špatný den, nehraje na úrovni první padesátky a naši mohou rychle ukořistit dva body za singla, navíc Čilič je našem hráčům žebříčkově blízko, i tam čekám vyrovnané bitvy a když se štěstím urve pro Chorvaty oba body Čilič, čtyřhra je naše, zvlášť, pokud nasadí Chorvaté do čtyřhry velmi "známou" dvojici Karanusic, Zvoko.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co sa tyka toho Karlovica tak ten vyzera byt z formy a hlavne prehrava v poslednej dobe vacsinu tie-breakov co je dobre, lebo jak Roddick tusim povedal tak zapas s Karlovicom zacina az v tie-breaku:d. Cilic je na urovni Berdycha so Stepankom ale doma sa vyhecuje a vyhra oba zapasy, stvorhu prehraju a Karlovic oba zapasy prehra cize 3:2 pre CR
Reagovat
smazaný uživatel
co se tyce cilice tak ten taky moc formu nema
Reagovat
smazaný uživatel
Nie daku extra ale furt je ovela lepsi ako Karlovic a hlavne Berdychovi a Stepankovi si nemyslim ze by vyhovovala antuka.
Reagovat
smazaný uživatel
Chorvati treste se! Tahne na vas Jan Hajek!
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist