Nadal je znovu v sestavě pro Davis Cup

8. 9. 2009, 15:35
Aktuality 6
Minulé kolo Davis Cupu musel Rafael Nadal vynechat kvůli kolenům, které ho na více než dva měsíce vyřadily ze hry. Příští týden už by měl v semifinále týmové soutěže proti Izraeli hrát. Trenér Španělů Francis Roig ho na soupisku napsal i přes jeho zdravotní potíže v zápase s krajanem Almagrem.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Nadal, který se v polovině srpna vrátil po několikatýdenní pauze, během níž si léčil kolena, je na soupisce spolu s Davidem Ferrerem, Tommym Robredem a Felicianem Lopezem.

Pochyby o jeho případné nominaci vzbudil zápas s Nicolasem Almagrem, během něhož byli oba tenisté ošetřováni - Nadal kvůli bolestem břišních svalů. Zápas ale dohrál a zvítězil 7-5 6-4 6-4. Pokud by přesto nemohl svou zemi reprezentovat, nahradit by ho mohl Juan Carlos Ferrero, který dnes bude na US Open bojovat o postup s Juanem Martinem del Potrem.


Španělé vyhráli všechny tři dosavadní souboje s Izraelem a i vzhledem k domácímu prostředí jsou jasnými favority duelu. Jeho vítěz se může ve finále Davis Cupu utkat s Českou republikou, která příští víkend bude o postup bojovat v Chorvatsku.

Španělsko zvítězilo v posledních šestnácti domácích utkáních týmové soutěže a vyhrálo posledních 18 soubojů na antuce.

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem viděl část tréniku na youtube a přilo mi že trénuje velmi zvolna a je u toho poněkud toporný.. Tedy myslim že ho včera ješte břišní svaly zlobily. Asi to známe všichni, že pokud máme břišní sval jenom "kouslej", tak by to mělo být třetí den v poho, při jeho dobrém fyzio zázemí, klidně o deň méně. Když tam bude drobmné oranění tak týden či dva... Si pak vyberme :)
Reagovat
smazaný uživatel
...poranění :)
Reagovat
smazaný uživatel
no ono těžko říct, břišní sval limituje u každého úderu, znám ten pocit když člověk hraje s nějakou bolestí, nesoustředí se na údery tak jak by měl, a s almagram měl před ošetřením i horší pohyb, no uvidíme
Reagovat
Bartys
"No, I don't want to talk about injuries. Sorry. No, no, I am a little bit tired to talk about injuries." z toho moc nepoznáš...
Reagovat
smazaný uživatel
a nějaké vyjádření nadala jak se cítí, jestli je zranění vážné, není?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist