Davis Cup: Španělé jsou bez kapitána, Costa končí

15. 12. 2011, 11:51
Aktuality 0
Před necelými dvěma týdny španělští tenisté vybojovali potřetí během posledních čtyř let titul v Davis Cupu, nyní z jejich úspěšného týmu nezůstal kámen na kameni. Krátce poté, co Rafael Nadal a David Ferrer oznámili, že příští rok nebudou v týmové soutěži hrát, se vzdal své funkce kapitán Albert Costa.
David Ferrer a Albert Costa

"Po třech fantastických letech, kdy jsem vedl daviscupový tým, se teď těším na další výzvu," komentoval své odstoupení Costa, který bude i nadále pracovat ve službách španělského tenisu. Nově bude koordinátorem národních družstev, tedy daviscupového, fedcupového a olympijského.

Albert Costa převzal španělské daviscupové mužstvo v roce 2008 poté, co jeho krajané vybojovali pro svou zemi třetí trofej v historii. Rok nato uspěl, když jeho svěřenci porazili ve finále české soupeře 5-0, a po roční pauze získali Španělé Salátovou mísu letos znovu.

Radost španělských fanoušků rychle zkalilo prohlášení Rafaela Nadala, který oznámil, že v příštím roce Davis Cup vynechá, a ke světové dvojce se přidal i další důležitý člen týmu David Ferrer.

Bez kapitána by ale Jihoevropané neměli být dlouho. Jak uvedla Španělská tenisová federace (RFET), jeho jméno by měla oznámit nejpozději v pondělí. Španělská média spekulují o tom, že funkci po bývalém profesionálním tenistovi Costovi by mohl převzít jeden z jeho generačních souputníků: Carlos Moya, nebo Alex Corretja.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist