Davyděnko se po zranění trápí, prohrál s Gimenem-Traverem

15. 7. 2010, 15:00
Aktuality 4
ATP STUTTGART - Nikolaj Davyděnko se po zlomenině zápěstí nemůže dostat zpět do skvělé formy, kterou měl na přelomu loňské a letošní sezony. První zápas roku na antuce ve Stuttgartu překvapivě prohrál, když nestačil na Španěla Gimena-Travaera.
Nikolaj Davyděnko

Nikolaj Davyděnko na závěr loňského roku vyhrál Turnaj mistrů, kde porazil Federera i Nadala. Výborně vstoupil i do nové sezoně, neboť v Duahá znovu zdolal oba nejlepší tenisty světa a získal titul. Na Australian Open si pak zahrál čtvrtfinále, v Rotterdamu semifinále a nejen on v žebříčku ATP určitě myslel na atakování těch nejvyšších pozic.

Jenže koncem února si v Dubaji v zápase druhého kola poranil zápěstí a musel vzdát. O 14 dní později sice startoval v Indian Wells, potíže však přetrvávaly a vyšetření na magnetické rezonanci odhalilo zlomeninu.

Devětadvacetiletý Rus tak téměř tři měsíce nehrál a po návratu se mu zatím nedaří. Na trávě, na které nikdy nedosahoval dobrých výsledků, si zahrál dvkrát ve druhém kole, když prohrál s Němci Brandsem a Beckerem. O uplynulém víkendu měl dovést Rusko v domácím prostředí do semifinále Davis Cupu, jenže prohrál s Nalbandianem i zápas čtyřhry. Vydřená výhra proti Schwankovi jen na pár hodin odvrátila vyřazení.

Na první letošní turnaj na antuce, na které loni vyhrál deset zápasů v řadě (na konci července v Hamburgu a Umagu získal dva tituly), se přihlásil do Stuttgartu, kam se vydal obhajovat čtvrtfinále. To ale letos nezopakuje, neboť hned v prvním utkání podlehl 6-7 6-2 1-6 Španělu Danielu Gimenu-Traverovi.

Nyní už na Davyděnka budou čekat dva týdny v Hamburgu a Umagu, a pokud se minimálně nepřiblíží již zmíněným loňským úspěchům, bude v žebříčku pomalu klesat z aktuální šesté pozice.

Juan Carlos Ferrero sice včera prohrál s Argentincem Horaciem Zeballosem první set 6-7 a o osudu druhé sady musel znovu rozhodnout tie-break, španělského tenistu však zachránila bouřka, která se večer přihnala. Čtvrtý nasazený hráč nakonec v dnešní dohrávce zápas otočil a postoupil do čtvrtfinále. V něm na něj čeká domácí Simon Greul.

- ATP 250 STUTTGART (Švédsko, antuka, 450.000 eur) -
čtvrteční výsledky (15. 07. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Gimeno-Traver (Šp.) - Davyděnko (1-Rus.) 7-6 2-6 6-1
Ferrero (4-Šp.) - Zeballos (Arg.) 6-7(1) 7-6(3) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
nando
Znáte někdo toho Skugora ? V 1.kole v Bastadu vyřadil Istomina, ted domácího Eleskovice a je ve 1/4.
Reagovat
smazaný uživatel
trocha zapasu s eleskovicom som pozeral..pomerne kvalitny servis, forehand hra dost neskoro preto je pomerne nevyrazny..ale ked dobre trafi tak vie zatlacit..na almagra nema
Reagovat
smazaný uživatel
fakturu posílám ...... neprodleně uhradit :)
Reagovat
smazaný uživatel
jestli zase nezačal sazet...=)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist