Davyděnko má zlomené zápěstí, měsíc si nezahraje

15. 3. 2010, 09:00
Aktuality 1
Zranění zápěstí Nikolaje Davyděnka se nakonec ukázalo jako vážnější. Ruský tenista byl v neděli na magnetické rezonanci, která v levé ruce odhalila zlomeninu. Šestý hráč světa si tak zhruba měsíc nezahraje.
Profily hráčů
Nikolaj Davyděnko

Nikolaj Davyděnko si levé zápěstí poranil minulý měsíc po pádu v Rotterdamu. Za dalších 14 dní odstoupil z turnaje v Dubaji a minulý týden vynechal Davis Cup proti Indii. Kapitán Rusů Tarpiščev strašil, že zranění jeho opory může být vážnější. 

Osmadvacetiletý Davyděnko však už v sobotu vstoupil do turnaje v Indian Wells a po výhře 6-4 6-4 nad Gulbisem postoupil do 3. kola. V neděli si ale se zápěstím došel na magnetickou rezonanci, která v zápěstí odhalila zlomeninu.

"Má frakturu v zápěstí a čtyři týdny ho musí mít zpevněné," píše se na oficiálních stránkách ATP. Nejlepší ruský tenista tak stejně jako před rokem přijde o prestižní podnik v Miami, kde v roce 2008 triumfoval a zřejmě i antukový Masters 1000 v Monte Carlu, který startuje 11. dubna.

"Myslel jsem, že v sobotu do zápasu vůbec nenastoupím a z turnaje odstoupím," vysvětloval Davyděnko. "Ale při rozehrávání jsem se cítil v pohodě, zápěstí drželo. Navíc jsem neměl žádné bolesti. Ale v zápase to už bylo jiné. Začalo to otékat a bolet," přiznal.

"Bude teď pro mě lepší neriskovat a další účasti v soutěži se vzdát."

Do osmifinále podniku v Indian Wells tak bez boje postoupil Srb Troicki, kterému k účasti mezi nejlepší šestnáctkou stačilo odehrát jediný game: v 1. kole měl jako nasazený volný los, ve druhém mu za stavu 1-0 vzdal kvůli bolesti zad Cuevas. Srbův příští soupeř vzejde z duelu Berdych - Verdasco.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ma sancu ist daleko ak da Verdasca tak Troicky by nemal byt problem. Skoda ale Gulbisa, ked citam ze Davydenko mesiac mimo tak mohol zdat uz zapas pred tym nech aj Gulbis sa ukaze v dalsich kolach
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist