Den plný zranění. Nadalova přemožitele Darcise vyřadilo rameno, Tsongu, Čiliče a Isnera levá noha

26. 6. 2013, 15:55
Aktuality 4
Nejen Radka Štěpánka dnes zdravotní komplikace vyřadila z dalších bojů v letošním Wimbledonu. Kvůli zranění nedohrál svůj zápas ani dvojnásobný semifinalista Jo-Wilfried Tsonga a John Isner, desátý nasazený Marin Čilič a přemožitel Rafaela Nadala Steve Darcis do svých utkání ani nenastoupili.
Steve Darcis

Když Steve Darcis v pondělním zápase porazil Rafaela Nadala, dočkal se ve svých 29 letech životního vítězství. Na výhru, která je bezpochyby největším překvapením letošního Wimbledonu, ale Belgičan nenaváže. Darcis, který měl dnes bojovat o postup do třetího kole s Lukaszem Kubotem, nenastoupil k utkání kvůli zraněnému pravému ramenu.

"Muset odstoupit po takové výhře? Nejtěžší věc, co jsem kdy udělal," napsal na svém Twitteru Darcis, který na tiskové konferenci uvedl, že se zranil v zápase s Nadalem a kvůli bolesti v ramenu poté nemohl pořádně spát.

"Stalo se to v půlce prvního setu proti Rafovi, když jsem upadl. Trochu jsem to cítil, ale když jsem byl zahřátý, bylo to OK. Nebolelo to a po pár gamech jsem se cítil výborně," popsal své zranění Belgičan. "Pár hodin po zápase to začalo bolet tak, že jsem nemohl spát. Včera jsem šel za doktorem a fyzioterapeutem, kteří odvedli dobrou práci. Dneska jsem na tom líp, ale hrát s tím nemůžu. Nedokážu podávat, nemůžu ani zahrát forhend," litoval.

Nedlouho po Darcisovi oznámil, že z turnaje odstupuje, také desátý nasazený Marin Čilič. "Problémy s kolenem jsem začal mít v Queen's. Minulý týden jsem to cítil i při trénincích a v neděli už to při servisu hodně bolelo. Včera (po utkání s Marcosem Baghdatisem) to bylo ještě o dost horší. Nedokážu pořádně přenést váhu na svou levou nohu, která mě bolí. Dnes jsem v podstatě neměl jinou možnost," vysvětlil Chorvat, proč nenastoupí k utkání proti Francouzi Kennymu de Schepperovi."

Rovněž kvůli zranění levé nohy dnes v Londýně nedohrál své utkání 18. nasazený John Isner. Američan, který před třemi lety v Londýně odehrál památný maratónský zápas s Nicolasem Mahutem, dnes strávil na kurtu jen několik minut. V utkání s Adrianem Mannarinem si rovněž poranil levé koleno a už ve třetí hře se rozhodl ze zápasu odstoupit. 

Jo-Wilfried Tsonga se nechává ošetřovatZranění levého kolena vyřadilo i semifinalistu posledních dvou ročníků Jo-Wilfrieda Tsonga. Šestý nasazený Francouz sice v souboji s nebezpečným Ernestsem Gulbisem vyhrál první set, na konci druhé sady si však vyžádal pauzu na ošetření a od téchvíle to s ním šlo z kopce. I když Tsonga ještě zhruba 45 minut pokračoval ve hře, stupňující se bolesti nohy mu komplikovaly pohyb po zeleném pažitu a nakonec zápas za stavu 6-3 3-6 a 3-6 vzdal.

"Zápas měl na začátku velmi dobrou úroveň. Myslím, že kdyby Tsonga vedl 2-0 na sety, tak by zápas dohrál. Já se jen snažil neustále bojovat a nesledovat soupeře," řekl Gulbis, kterého v dalším zápase čeká Španěl Fernando Verdasco.

pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
darek.vrana
Mně to teda vůbec nevadí. Konečně by mohl být grandslam s nějakým překvapením v závěrečných kolech. Vás ty předem nalajnované semifinále baví? Pořád jen Nadal-Djokovič a Djokovič-Federer a pořád dokola... Takhle to bylo v devadesátkách, že tam byl prostor pro překvapení, a to se mi líbilo...
Reagovat
darek.vrana
I když zranění nikomu nepřeju. Překvapení mě ale těší. Pokud nejsou na úkor našich.
Reagovat
smazaný uživatel
Hovedo
mal Rafu pustit dalej
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist