Dimitrov je letos poprvé v semifinále, Ruud si o finále zahraje poprvé na tvrdém povrchu

2. 10. 2021, 11:42
Aktuality 0
ATP SAN DIEGO - Grigor Dimitrov v San Diegu zdolal 6-1 1-6 6-2 Rusa Aslana Karaceva, kterému oplatil porážku ze čtvrtfinále Australian Open, a poprvé v sezoně postoupil do semifinále. O první finále od února 2018 si třicetiletý Bulhar zahraje s Norem Casperem Ruudem, který je v semifinále na tvrdém povrchu poprvé v kariéře. O druhé místo ve finále se utkají nejvýše nasazený Rus Andrej Rubljov a Brit Cameron Norrie.
Grigor Dimitrov

Grigor Dimitrov si na začátku sezony zahrál čtvrtfinále na Australian Open, ale od té doby jen dvakrát vyhrál dva zápasy po sobě. Vyhrát znovu třikrát v řadě dokázal až po osmi měsících v San Diegu, kde si zajistil první letošní semifinále.

Třicetiletý Bulhar v Kalifornii vyřadil Maďara Mártona Fucsovicse, dánského outsidera Augusta Holmgrena a ve čtvrtfinále si poradil s Aslanem Karacevem. Ruského soka porazil 6-1 1-6 6-2 a oplatil mu porážku z letošního grandslamu v Melbourne.

O první finále od února 2018 si Dimitrov, který poslední titul slavil na Turnaji mistrů 2017, zahraje s Casperem Ruudem (h2h 0-0). 22letý norský přemožitel Andyho Murrayho ve čtvrtfinále přehrál 6-1 6-4 Itala Lorenza Sonegu a pošestnácté v kariéře a poprvé mimo antuku postoupil do semifinále turnaje ATP.

Andrej Rubljov si znovu po šesti dnech poradil s Diegem Schwartzmanem. Po třísetové výhře na Laver Cupu Argentince přehrál 6-1 7-5 na turnaji ATP 250 v San Diegu a se ztrátou pouhých devíti gamů postoupil do semifinále.

"Zápas v Laver Cupu mi hrozně moc pomohl, protože předtím jsme proti sobě hrozně dlouho nehráli a já nevěděl, co čekat," řekl třiadvacetiletý Rubljov, osminásobný šampion z okruhu ATP.

V semifinále ho čeká  Cameron Norrie (h2h 1-0). Ten smetl 6-1 6-3 Denise Shapovalova, s nímž si poradil ve dvou setech i ve druhém vzájemném duelu. Kanaďan od postupu do semifinále Wimbledonu prohrál 7 z 10 utkání.

• ATP 250 SAN DIEGO •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 661.800 dolarů
páteční výsledky (01. 10. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Rubljov (1-Rus.) - Schwartzman (6-Arg.) 6-1 7-5
Ruud (2-Nor.) - Sonego (9-It.) 6-1 6-4
Norrie (Brit.) - Shapovalov (4-Kan.) 6-3 6-1
Dimitrov (Bulh.) - Karacev (Rus.) 6-1 1-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist