Djokovič je bez boje v semifinále. Od tenisového trůnu ho dělí jedna výhra

30. 5. 2011, 14:41
Aktuality 30
Novak Djokovič si potřetí v kariéře zahraje o finále na French Open. Srbský tenista postoupil v Paříži jako první do semifinále poté, co jeho soupeř Fabio Fognini odstoupil z turnaje kvůli zraněné noze. Djokoviče tak dělí jediné vítězství od postu světové jedničky.
Novak Djokovič

Ital Fabio Fognini vyhrál v neděli pětisetovou bitvu nad Španělem Albertem Montaňésem, ale zápas dohrával v křečích a se zraněním levého stehna. "Mám malý problém s levou nohou, proto to musím vzdát," vysvětlil čtyřiadvacetiletý Fognini na dnešní tiskové konferenci, proč na Roland Garros končí. "Tak těžké rozhodnutí jsem ještě nemusel udělat. Je to moje první grandslamové čtvrtfinále. Prožil jsem tady životní turnaj, ale tohle je nejlepší řešení. Lékaři mi říkali, že kdybych hrál, tak by to mohlo být nebezpečné," uvedl první Ital ve čtvrtfinále French Open od roku 1995.

Fogniniho odstoupení znamená, že Djokovič potřetí v kariéře postoupil na French Open do semifinále, v němž může narazit na Rogera Federera. A také to, že když příští zápas vyhraje, poprvé v kariéře se stane světovou jedničkou - bez ohledu na to, jestli ve finále grandslamového turnaje uspěje, nebo ne.

"Má smůlu, doufám, že se rychle uzdraví. Dneska jsem si chtěl Paříž užít trochu jinak," napsal na Twitteru momentálně druhý tenista světa Djokovič, který už dříve ocenil Fogniniho vítězství nad Montaňésem. "Byla to jedna z nejzajímavějších výher, co jsem kdy viděl, opravdu. Bylo neuvěřitelné, že z toho vyšel jako vítěz," uvedl Srb.

Djokovičův postup bez boje na druhou stranu znamená také to, že srbský tenista bude muset na Roland Garros získat titul, aby překonal letitý rekord Johna McEnroa, který v roce 1984 vyhrál od začátku sezony 42 zápasů v řadě. Původně mu mělo stačit dojít do finále; postup přes Fogniniho se ale do vítězné série nepočítá, a tak případnou další výhrou Američanův historický zápis pouze vyrovná.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
Poslední odstavec článku je podivný. Novak měl před FO od začátku roku 37 vyhraných utkání v řadě. Výhrou ve finále by tak šňůru mohl prodloužit na 43.
Reagovat
smazaný uživatel
letos 37, ale šňůru táhne od loňska - Davis cup...taky Hopman cup z přelomu roku
Reagovat
smazaný uživatel
Hopman cup se ale nepočítá, protože jde víceméně o exhibiční soutěž.
Reagovat
smazaný uživatel
JJ Matej má recht
Reagovat
smazaný uživatel
KAZDOPADNE PĚT DNU BEZ TURNAJOVEHO TEMPA JE TROCHU NEVYHODA !!!!
Reagovat
QPR_Draxter14
Dovede si tady vůbec někdo představit finále jiné než Rafa - Novak? Já myslím že není moc nereálné aby bylo finále Soderling - Federer :-)
Reagovat
QPR_Draxter14
to měl být nový příspěvěk :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Dovede. Ale momentálně je pravděpodobnější ten Söderling ve finále než Federer. Aspoň dle mého skromného soudu.
Reagovat
lofas
Tak to si vůbec nemyslím to je spíš výhoda , Djokovič toho narál za poslední dobu hodně tak odpočinek mu víc prospěje než aby hrál zápas a může se v klidu připravovat na semifinále bez únavy. Podle mě je ve velké výhodě bo nabere opět na síle .
Reagovat
QPR_Draxter14
možná je to moje přání, ale štěstí by mohlo spadnout i na Rogera po delší době... Už dlouho jsem neviděl, kromě SF v Římě Novaka s nervama v kýblu, kdo ví jak by teď zahrál pod tlakem xD

US Open 2010 v SF pod tlakem zahrál totiž hodně haluzácky ty 2 MPs v řadě ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
každopádně Federer by podle mě musel naprosto fanatsticky podávat, aby měl šanci na výhru, tj. minimálně kolem 60 - 65 % prvních servisů do dvorce a skvěle umístěných. Od základní čáry Djokoviče zřejmě nepřehraje, resp. minimální poslední rok a půl je odzadu výrazně horší.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda je, ze na USopen mel Federer do semi neskutečny prvni servis...viz treba i ve větru se Sodrling takřka 20 es (3 sety).... ale Novak mu ho totalne eliminoval svym famoznim returnem !!!!! a Švycar znervozněl jako prase...
Reagovat
lofas
Federer dostane zítra 3 krát 6 nula a je to vy lopaty a neřešte tu nesmysli .
Reagovat
smazaný uživatel
Jak může být pro Djkoviče jeho slabina že ještě letos neprohrál, ty už nechlastej prosím tě.Djkovičovi je úplně jedno jestli vyhraje French Open mu jde hlavně o post jedničky a tu už má jistou téměř .
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha, další klaun! Že je mu jedno, jestli vyhraje grandslamový turnaj ??? Co je víc než GS titul?
Pád z prvního místa stejně Rafa už neodvrátí. Maximálně může ještě přidat pár týdnů, v případě prohry Novaka v SF.
Reagovat
Labi
Djokovic předvedl skvělou formu s největší pravděpodobností životní....ale nevěřím a ani mu nepřeji aby takovy rekord překonal....vše jednou končí a s největší pravděpodobností ho v semifinale čeká Roger který je zatím suverení. Případně ve finale asi "trápicí" se Nadal. Jenže kdo sleduej např. dnešní zápas s Ljubičičem tak vidí že sve podání si drží a ve všech soupeřových to zavání brejkbolem. Navíc cesta na vrchol je těžká a je třeba si něco vytrpět....což platí jak pro Nadala tak pro Federera..Djokovic ten letos ještě neklopýtl a to je jeho slabina
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal si podání zas až tak nedrží: už dvakrát ho dnes prohrál.
Reagovat
QPR_Draxter14
" Navíc cesta na vrchol je těžká a je třeba si něco vytrpět....což platí jak pro Nadala tak pro Federera..Djokovic ten letos ještě neklopýtl a to je jeho slabina "

s tímhle naprosto souhlasím!
Fedex pokud zvládne QF, a myslím že zvládne, tak bude pro Novaka aktuálně těžší soupeř než aktuální Nadal nebo Del Potro, který má stále po zranění málo sebevědomí. Fedex byl na AO nemasný neslaný a v IW nebyl daleko od toho aby šel do vedení ve 3. setu 3-2, hrál tam totiž dobře na to aby Djoka srazil, no bohužel.

No ale je tady Grandslam, to má Roger rád, umí se nabudit, namotivovat a předešlé porážky on potřeboval, každý kdo moc vyhrává, potřebuje porážky aby mohl zase vyhrávat... motivace u Rogera je nejdůležitější faktor, to že on umí, to už všichni ví...
Reagovat
smazaný uživatel
Ak sa mu to nedajbože podarí tak to bude prvý tenista ktorého na post svetovej jednotky vynieslo sebavedomie a obrovský kus šťastia a nie výkony...škoda...dúfam že ho Fedex zajtra porazí...
Reagovat
smazaný uživatel
Ne výkony? To je zase názor jako prase, s prominutím. :-)
Reagovat
a.magerova
Názor jak názor, ale ten nick je OK a pravdivý!!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No jasné Matej, len tvoj názor je ten správny, veď ako inak, čo ???
A veru správne napísal kolega v príspevku, že to nie je Djokovičova hra, ale jeho sebavedomie a obrovské šťastie čo mu momentálne vyhráva zápasy....
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D :D tak to mě upřímně pobavilo prý né výkony..a to že ho tuto sezonu ještě nikdo neporazil,to je to štěstí? :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
odpoved pre Nole
:-)))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy letos vyhrál zápas díky štěstí? Možná jedině s Murray a i tam šel štěstí hodně naproti. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas s Matějem, aha, takže sebevědomí a štěstí dělá 100% výhru, tak to se dozvídáme věci... zbytek hráčů má jen sebevědomí, protože všechno štěstí jim Djokovič sebral:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle me si kazdy vypichne jednu vec a te se drzi. Ja bych se na to dival dohromady. Jasne ze vyhrava sebevedomim a stestim. Teda hlavne tim sebevedomim, ktere pred tim sice taky mel, ale nedokazal si jej vetsinou udrzet dost dlouhou dobu. To ale neznamena, ze nepredvadi dobre vykony, o tom snad pochybuje malo kdo. Jen ty dobre vykony predvadi uz dlouho a to co chybelo k uspechum, jake ma ted, je prave to sebevedomi a i trocha toho stesti.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas.
Reagovat
Matti
ouuu, tak štěstí a ne výkony.Proboha kluku, zkus se podívat alespoň na jeden zápas Noleho.
Reagovat
Stan_Borowitz
je rozhodně víc sexy než drtivá většina ženských hráček na okruhu ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist