Švýcarský souboj ovládl Federer, postupuje i Djokovič

29. 5. 2011, 16:24
Aktuality 71
FRENCH OPEN - Odveta za loňskou osmifinálovou porážku se Wawrinkovi nepovedla. Světová trojka sice ve třetí sadě podruhé na turnaji ztratila servis, to ale nezabránilo jejímu hladkému vítězství v poměru 6-3, 6-2 a 7-5. Ve třech setech zvítězil i Novak Djokovič nad Richardem Gasquetem.
Roger Federer (© rolandgarros.com)

Švýcarský fenomén postoupil již poosmadvacáté v řadě do čtvrtfinále grandslamového turnaje a vylepšil tak rekord, o který se doposud dělil s Jimmy Connorsem. Naposled se rodákovi z Basileje nepodařilo postoupit na grandslamovém turnaji mezi nejlepší osmičku na French Open v roce 2004. Tehdy nestačil ve třetím kole na Gustavo Kuertena.

Oba tenisté ze Švýcarska se v soutěžních utkáních potkali zatím devětkrát a pouze jednou uspěl Stanislas Wawrinka - zvítězil v roce 2009 na antuce v Monte Carlu. I do dnešního souboje vstoupil lépe Roger Federer. Ten v úvodním setu získal za stavu 2-1 čistou hrou soupeřovo podání a po dvanácti minutách už vedl 4-1. Otěže prvního dějství světová trojka nepustila a zvítězila 6-3.

Druhá sada byla ještě jasnější záležitostí. Wawrinka přidal nevynucených chyb a opět ztratil v pořadí druhý servis v setu. Své podání neudržel ještě jednou a Federer bez větších obtíží získal druhou sadu poměrem 6-2.

Wawrinka doposud podstoupil náročnější bitvy než Federer. Naposled porazil po více než čtyřech hodinách domácího Tsongu. Světová trojka naopak prochází turnajem hladce, když doposud neztratila set.

Možná právě na obrat s Francouzem Tsongou si vzpomněl Wawrinka v úvodu třetí sady. Na druhý pokus prolomil Federerovo podání a rychle vedl 3-0. Za stavu 4-2 si však opět vybral slabší chvilku a světová trojka srovnala. Za stavu 5-5 si pak populární Fedex vypracoval další dvě příležitosti k brejku. Poprvé v utkání nevyužil ten první, ale při druhé výměně se už radoval. Rozhodující dějství tak pro sebe získal favorizovaný 29letý tenista, který zakončil utkání stylově esem.

"Jsem nadšený z mého výkonu. Stanislas je kvalitní hráč a odehrál dobrý turnaj,“ dodal po utkání Federer, který se dnes mohl pyšnit 82% úspěšností na prvním servisu, tedy ziskem čtyřiceti z devětačtyřiceti výměn.

„Vždycky byl lepší než já a vždycky hrál lépe než já. Dnes jsem opět ukázal, že na něj neumím najít recept,“ uznal po utkání Stanislas Wawrinka. „S výsledkem na turnaji jsem ale spokojen,“ zakončil pozitivně poražený osmifinalista.

Na cestě za druhým titulem z Roland Garros čeká Rogera Federera, šestnáctinásobného držitele grandslamového prvenství, lepší z dvojice Ferrer-Monfils.

Osmifinálový duel Gaela Monfilse s Davidem Ferrerem byl ale kvůli tmě přerušen a dohrávat se bude až zítra. Blíže k postupu do čtvrtfinále má zatím domácí tenista, který vede 6-4 2-6 7-5, ve čtvrté sadě ale ztratil podání a pokračovat se bude za stavu 0-2 z jeho pohledu.

Fognini přemohl zranění, odvrátil 5 mečbolů a vyřadil Montaňese
V téměř čtyř a půl hodiny trvající maratón se proměnil duel mezi nenasazenou dvojicí Fabio Fognini - Albert Montaňes. Italský tenista nakonec zvítězil po setech 4-6, 6-4, 3-6, 6-3 a 11-9. Jeho výhra se však nerodila lehce.

Albert Montaňes vedl v rozhodující páté sadě už 5-2. Za stavu 5-3 pak podával na vítězství, ale servis neudržel. Fabio Fognini se navíc kvůli problémům s levým stehenním svalem pohyboval jen s velkými obtížemi. V některých momentech na kurtu doslova jenom stál. Zdálo se, že je jen otázkou času, kdy zraněný Fognini zápas prohraje.

Ve čtrnácté hře prohrával Ital už 15-30 - dva míčky od porážky. Nechal se ošetřit a po pauze uhrál tři míčky v řadě, čímž udržel své naděje.

Rozhodnout o svém postupu mohl španělský tenista i za stavu 8-7 a 9-8 při podání soupeře, ale mečboly nevyužil. 38. hráč světa nakonec sám ztratil servis za stavu 9-9 a Fognini si už výhru utéct nenechal.

„Je to velká bolest a není to způsobené křečí. Cítil jsem, jak se mi natáhl sval. Nyní mám 48 hodin na to, abych se dal do pořádku. Nevím, jak to bude s dalším zápasem. Čeká mě návštěva doktora, pak se uvidí,“ řekl po zápase 24letý Ital.

Fabio Fognini, 49. hráč světa, je prvním Italem ve čtvrtfinále Roland Garros od roku 1995. V souboji o postup mezi poslední čtyři vyzve Novaka Djokoviče.

... a ten zůstává neporažen
Ani 41. zápas sezony nepřinesl odpověď na otázku, kdo se stane přemožitelem Novaka Djokoviče. Ten dnes po setech 6-4, 6-4 a 6-2 porazil domácího favorita Richarda Gasqueta.  

Djokoviče tak dělí už pouhé tři výhry od vyrovnání rekordu Guillerma Vilase v celkovém počtu vyhraných zápasů za sebou (46) a jediná výhra od vyrovnání rekordu Johna McEnroea z roku 1984, který zvítězil v 42 utkáních od začátku sezony.

Světová dvojka neztratila servis, prohrála jen 5 míčků po prvním podání a mohla tak být se svým výkonem spokojena. „Mám radost ze své hry. Odehrál jsem skvělý zápas proti skvělému protivníkovi. Vybojoval jsem důležité brejky a poté jsem neudělal žádnou chybu,“ řekl po utkání Srb.

„Aktuálně předvádím nejlepší tenis v mém životě. Ale je důležité udržet soustředění v každém zápase a pak se uvidí, jak daleko můžu dojít,“ dodal 24letý tenista. Pokud Djokovič zvládne postoupit do finále, stane se novou světovou jedničkou.

- FRENCH OPEN muži (Francie, antuka, 7.884,000 eur) -
nedělní výsledky (29. 05. 2011)

Dvouhra - osmifinále:
Federer - Wawrinka 6-3 6-2 7-5
Fognini - Montanes 4-6 6-4 3-6 6-3 11-9
Djokovič - Gasquet 6-4 6-4 6-2
Ferrer - Monfils 4-6 6-2 5-7 0-2 *dohrávat se bude v pondělí

TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

71
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
a inak je pekna hlupost ze sa nemoze hrat skratena hra v poslednom sete ale na dva vytazne.... strasne sa to predlzuje vid zapas Fabio Fognini - Albert Montaňes donekonecna....
Reagovat
smazaný uživatel
:-DDD
Kolik tenisových fandů má stejný názor jako ty? Na tohle téma by tady mohli dát anketu.
Amíci jako první tajbrejky zavedli na svém US Open v roce 1970. Včetně tajbrejků v 5. setu.
V následujících dvou letech na tajbrejky (tehdy se hrály za stavu 8-8) přešli i na dalších GS. Tam ale už zachovali klasický systém rozdílu dvou gemů v rozhodujících setech.
Reagovat
smazaný uživatel
BOZE ale aby mal az take stastie? ten djokovic sa nezda... nema poriadneho supera na svojej strane pavuka a este mu aj skrecuje Forgini... taketo stastie maju len .... skoda slov....
Reagovat
smazaný uživatel
Del Potro a Gasquet nejsou pořádní soupeři? Koho měl zatím federer?
Reagovat
a.magerova
Navrhuji aby se dnes zápas Monfils vs Ferrer nedohrával, ale aby si kluci hodili eurem kdo půjde na Novaka a kdo na Rogera. Si myslím, že je to fééér návrh. Kdo je pro?
Reagovat
smazaný uživatel
Proč si hnedka bereš do úst Federera?? Proč to třeba nesrovnáš s Nadalem? Jinak to už je moc, kéž by mu v semi Roger konečně dal stopku!
Reagovat
smazaný uživatel
del potro bol perfekty, len velka skoda, ze zacali hrat tak neskoro a prerusili zapas.... inak by ho bol urcite porazil. este aj divaci fandili del potrovi... a to pekne djokovica rozhadzalo.. divaci boli fakt v ten vecer na jednotku...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, to je opravdu skoro 100% jisté, že "jinak by Del Potro Djokoviče určitě porazil". Miluji tenhle typ "objektivních" fanoušků. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal má v pavouku víc těžkých soupeřů než Federer: Isner, Andujar, Ljubičič, Söderling. federer de facto jen gasqueta / Tsongu. zatím to bylo skoro rovnocenné tomu, jako kdyby měl v každém kole "bye". :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Však se to Novakovi vymstí že postupuje bez boje. Fogniniho by smáznul i kdyby byl zdravej na 200 procent. Takhle bude až do pátku bez zápasu a vypadne z rytmu. Pak ho Roger ztrestá
Reagovat
smazaný uživatel
Federer že tam němá/neměl těžkého soupeře? Tipsarevič rozhodně není lehký soupeř. V prvním kole hned Lopez. To je taky lehký soupeř?? Nechtěj mě rozesmát. Teď ho čeká Ferrer/Monfils. Popřípadě Djokovič... Nevim co je to za lehké soupeře... Nadal měl v prvním kole Isnera, jediný do teď těžší soupeř.....
Reagovat
smazaný uživatel
ja viem velmi dobre s kym hra nadal. a ako hra nadal. nepaci sa mi ten los o nic menej ... tiez som citala ze chce ukoncit karieru lebo uz nema chut hrat tenis, nema z toho radost. inak asi na tom nieco bude...hlavne tu v parizi hra bez elanu a radosti. dufam ze ho to prejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, chtěl jsem napsat Ferrera / Monfilse a z nějakého důvodu to dopadlo jako Gasquet / Tsonga. :-) dělam jsem zase víc věcí najednou. Del Potro i Gasquet jsou určitě na antuce daleko nebezpečnější hráči než Lopez nebo Tipsa, Wawrinka stále není schopen podat proti Federerovi takový výkon, na jaký má.

Navíc jak zde kdosi správně upozornil, to, že Fognini odstoupil, nemusí být pro Noleho žádné požehnání.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo chce ukončit karieru??
Reagovat
a.magerova
Tak ten "tvůj Fjokovič" bude odpočívat až do pátku.
Víš že chlap nezvládá dělat víc věcí najednou :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dot dlouhá prodleva, ale nu což, i kdyby se to zítra hrálo, stejně by měl dva dny volna, což taky není běžný zápasový rytmus. já svému oblíbenci věřím. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě doplním, že další juniorka z ČLTK Jesika Malečková (srp. 94; momentálně 27. na juniorském žebř.) v 1. kole - podobně jako Petra Rohanová (srp. 95; na junior. žebř. 35.) - prohrála s další Francouzskou Marine Partaud (list. 94; na žebř. 178.), a to celkem jednoznačně 2:6, 2:6.

Zajímavostí je, že tato hráčka nedávno prohrála s přemožitelkou Petry Rohanové (Petra prohrála 6:7, 7:5, 3:6) Estelle CASCINO (břez. 96, na žebř. 124.) 1-6, 2-6, a to rovněž na antuce.

Čili obě prohrály s mladšími a navíc hůře postavenými hráčkami. Estelle Cascino se ale jeví jako velmi slibný talent.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, Gasquet na tiskovce po dnešním zápase použil asi stokrát slovo "incredible", když hodnotil Novakův výkon. :-)

Viz: http://www.rolandgarros.com/en_FR/multimedia/2011-05-29/01303cdd2198000001bb.html
Reagovat
smazaný uživatel
jinak gratulace:-)Tobě i Novakovi:-)on je jak stroj:-)))dobře promazanej žigulík:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dik, je to až bláznivé...hrál zas úžasně ! Ale to semi s Fedr je můj přízrak :)) Kdyby většina fanoušků Švýcara byla tak střízlivá jako ty, tak to možná i zkousnu :))
Reagovat
smazaný uživatel
vždyt je to jen sport...a těším se na semifinále:-)Federer je švýcarský studený čumák,ale jeho styl je nej...
Reagovat
smazaný uživatel
Takže perfektně vyšel můj tip ohledně zápasu Hantuchová vs. Kuznacovová, tj. že buzde vyrovnané uvidíme tři sety, ale nakonec vyhraje Sveta.

Bartoli vs. Dulko -- vyšla vítězka, ale čekal jsem tři sety, ale byla to skreč, takže zasáhla vis maior.

Zvonareva vs. Pavljučenkovová -- Vera nepříjemně překvapila tím, jak nezvládla koncovku prvního setu (vedla 4:2) a třetí set, kdy vedla 2:1 s breakem a měla gameboly na 3:1 (+ při jednom z nich, jak správně podotknul Skott, získala ve výměně výhodu, mohla míč zakončit drive volejem na síti, což před tím dělala běžně, ale tentokrát zaváhala a nechala míč dopadnout, čímž výhodu ztratila a nakonec ten fiftýn prohrála.

Schiavone vs. Jankovičová -- tady vyšel jen odhad, že to bude vyrovnané utkání s dramatickou koncovkou. Podcenil jsem očividně skutečnost, že sebedůvěra atd. Jankovičové není to, co bývávala a koncovky nezvládá. Tenhle zápas totiž měla vyhrát -- nejenže na začátku rozhodujícího setu měla break (který vzápětí mdlou hrou opět ztratila), ale za stavu 4:3 vedla 30:0 a Fran byla dost mimo, ale jelena jí opět pomoihla mdlou hrou. Totéž platí pro ztrátu podání za stavu 4:4 (kdy také měla gamebol(y)). V těchhle okamžicích hrála děsně bojácně a neaktivně a její forhend málokdy směřoval za servislajnu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě tipy na čtvrtfináové zápasy v této části pavouku:

Kuzněcovová vs. Bartoli

Myslím si, že si Sveta semifinále již nenechá ujít, pravděpodobně 2:0. (Z nějakého důvodu má tendenci marion stále podceňovat, protože mám dojem, že není až tak dobrá hráčka. Snad se mi to nevymstí.).

Schiavone vs. Pavljučenkovová

Schiavone je nepochybně favoritkou a nechá opět na kurtu duši. Já však mám za to, že Nasťa výhrou nad Zvonarevou snad konečně dospěla a Fran od základní čáry přetlačí. Když bude hrát hodně dobře, může podle mě vyhrát i 2:0 na sety. na druhou stranu se klidně může stát, že to totálně zmrší a prohraje hladce ona.

Každopádně začínám mít obavu, že jak od zápasu se Shuai peng furt tipuji, že Schiavone prohraje, tak aby nakonec nevyhrála vše (i když že by popř. porazila Marii nebo Azarenku ve finále, o tom silně pochybuji).
Reagovat
smazaný uživatel
k podcenování te bartoli.. v tom jsme asi spolu, pro mě je docela nepochopitelne, ze se tady dostala tak daleko, permanentne jsem proti ni vsazel (a to fakt nevsazim casto, bartoli na antuce ale vzdycky byvala zlaty důl :D), vzdycky na zacatku antukove sezony prohraje jeden nebo dva mače proti kurzum over 3, jeji hra je na antuce totalne neforemna, to stejne její pohyb.. porad nechapu jak mohla přehrát Georges, viděl jsem jen první set a pak jsem ten výsledek docela nechápal, sledoval jsi to? jak vypadal druhy a treti set zapasu Fattoli - Georges, respektive zacala Julia kazit nebo Fattoli zacla hrat tak dobře?
Reagovat
smazaný uživatel
respektive "podcenuju" ji jen na antuce, na hardu podle me patri zase do špičky kdyz hraje ten svuj prumer, nadprumer...
Reagovat
smazaný uživatel
No čoveče, mě pak nějak začli blbnout streamy tohoto zápasu a asi jsem koukal hlavně na jiný zápas (už si nepamatuji ani který). Ale z toho, co jsem viděl, hlavně z druhého setu, mám dojem, že Marion začalka daleko líp podávat i returnovat a podstatně omezila chyby. ostatně, to platí i o závěru prvního setu. Julia chyb dělala požehnaně, ale některé / mnohé z nich se možná dají považovat i za "vynucené".
Reagovat
skott
o finale Svetluska s Nastou a ze spodku treba Maria s Katou...krasny sen:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jako Katu mám rád, ale myslím, že ji bohužel silně přeceňuješ. ale set by eventuálně Vice vzít mohla. :-)
Reagovat
skott
Tohle bylo jen takove prani, ktere me napadlo, kdyz jsi tipoval zeshora Nastu se Svetlanou.
Ale kdyz uz mluvis o precenovani, tak si nemuzu odpustit jednu poznamku ohledne Azarenky.Holka, ktera nikdy nebyla ani v semi, je uz asi druhym rokem tipovana na vsech GS za jednu z favoritek..:))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já si zrovna myslím, že Vika může na RG Marii nebo Petru porazit, jen když budou hrát špatně / podprůměrně. Totéž možná platí i o Na Li, i když si vůbec nejsem jist, jak by probíhal jejich souboj na antuce. A bůhví, zda by ji neporazila i Petkovičová.Ale třeba mě Vika překvapí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ačkoliv ... když si teda vzpomenu na loňské finále v Eastbourne, tak bych nevylučoval, že by Kata mohla Viku porazit, kdyby podala opravdu hodně dobrý výkon. Ale Vika je asi na antuce silnější než na trávě, kdežto Kata možná naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to je za kok.ta ten Ferrer? Celou sezonu hraje na antuce jako bůh a když na něho vsadím, tak dostává od nějaký opice! At chcípne čůr.ák...
Reagovat
smazaný uživatel
dobře ti tak ty sráči...
Reagovat
smazaný uživatel
dostává od tvý mámy?
Reagovat
smazaný uživatel
připojuji se ,si sráč...radikál sem na takové to zmetky a to si piš že tě dostanu,a vyzjistím si kdo si...Tvý rodiče Tě zřežou jak smrada...
Reagovat
smazaný uživatel
: ))
Reagovat
steve79
Fedex hraje opravdu výborně, připomíná mi parní válec. Určitě patří mezi hlavní favority na French open, ale v semifinále ho čeká Novak a kdyby porazil Djokovice, tak by musel ve finále porazit i Nadala, což je dost brutální. No kdyby nevyšlo vítězství French Open, tak doufejme, že vyjde aspon Wimbledon, na tom se posaoval sám na největšího favorita.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve Wimbledonu prohraje s Isnerem model 2.0. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud si Federer udrží kvalitu servisu a vyvaruje se zbytečných chyb, kterých ale, nutno dodat, na tomto turnaji ubylo, může se stále měřit s kýmkoliv. Oprava, může PORAZIT kohokoliv. Nadal je na turnaji bez elánu, síly, agresivity. Pusťe si video z loňského Rolland Garros, to je úplně jiný hráč. David Ferrer nezvládá vypjaté momenty, rozhodující balonky, má přehnaný respekt k Nadalovi a Federerovi, proč by tomu mělo být na tomto turnaji jinak? Bude hrát svou hru do stavu 4:4, pak začne zbytečně chybovat a hrát krátké balonky a set v závěru ztratí, je to tak prostě vždy. Na Grandslamu oproti 16-tinásobnému vítězi to pak platí dvojnásob. Robin Soderling má příliš velká ústa, na raketě takovou sílu nemá, navíc není připravený vyhrát grandslam. To vlastně nikdo na světě, kromě BIG THREE, důkazem toho je Murray. Nejlepší hráč turnaje, který vždy ve finále zklame. Letos tomu nebude jinak, ani on se na vrchol nedostane. Kdo tedy zbývá? Federer a NOVAK DJOKOVIC. Djokovic je jako motor, je v současné době určitě lepší než Federer, avšak letos ještě neprohrál. Ještě nezaváhal a ta série již začíná být příliš dlouhá. Vlastně je monstrozní, fantastická. Ale jednou už přece musí skončit a kdy by se měl Federer vrátit zpátky na vrchol, jak mimochodem stále tvrdí, kdy jindy lépe než porazit Djokoviče v semifinále a porazit nemastného Nadala či nervozního Soderlinga ve finale! Budiž mu to přáno
Reagovat
smazaný uživatel
Připomínám, že i celkem nemastný, neslaný Nadal celkem s přehledem porazil dobře hrajícího Federera v Madridu, kde je ten typ antuky, která Federerově hře vyhovuje nejvíce a Nadalově nejméně.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že při současné formě obou hráčů by Federer Nadala dal. Už zápas v Madridu byl dost vyrovnaný, přičemž teď se Roger zlepšil a co se Rafy týče, myslím si, že Djoker mu hodně nalomil sebevědomí.
Reagovat
smazaný uživatel
jako je to možný, ale setkli by se ve finále RG a není jediný důvod, proč by si před tímto zápas neměl nadal věřit.
Reagovat
Pe3k
Pěkný nick. Jedná se o mého nejoblíbenějšího herce. Mimochodem se s Federerem dobře zanjí. A víceméně souhlasím s tím co jsi napsal.
Reagovat
smazaný uživatel
No já dost souhlasím s Kevinem, že Nadal vyloženě není ve svý kůži. Něco se v něm nějak zlomilo. Možná si to namlouvám. Každopádně pokud by prošel přes Djokera do finále (nejsou sice Vánoce, ale zázraky se dějí), tak to vyhrát MUSÍ! Chci vidět Djokera jako jedničku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
...pokud by FED prošel do finále
Reagovat
smazaný uživatel
To že Švycar může vyhrant Grand je jasne, ale na světovou jedničku samozřejmě zapoměnte !!!!!
Reagovat
a.magerova
Šak my nechcem aby tam (No1) čapěl věčně, stačí nám ... no co já vím... třeba 2 týdny!!! :-))

Hele když už nééé Berdych tak kdo jiný než ten třetí vzadu :-))

A Nole stejně bude No1, takže vlk se nažere a koza zůstane... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak může být i jednička. Nikdy nevíš co se může stát (Djokovič s Nadalem vlítnou do mraku z islandský sopky, letadlo spadne a ATP následně je vyřadí ze žebříčku - a rekord je na světě).

Come on Grímsvötn!!!
Reagovat
smazaný uživatel
KevinSpacey = Pe3k
Reagovat
Pe3k
Na to jsi přišel sám viď? Protože taková konina může napadnout jenom tebe :D
Reagovat
smazaný uživatel
No, více napoví zápas Ljubičičem a Söderlingem. každopádně porazit Fjokoviče v této fazoně bude zřejmě velmi těžké.
Reagovat
a.magerova
Chápu, že ses nechtíc překlepl, ale Fjokovič to nemá chybu :-))
Reagovat
smazaný uživatel
NJN, dělám asi 10 věcí najednou. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, taky jsem zvědav na souboj s Ljubičičem, Soderligem a Murrayem. Fjokovič má postup do SF zadarmo :-) Murray de facto taky. Roger to vybojuje.
Reagovat
a.magerova
Abychom se nedivili až Fognini pošle Fjokoviče dom !!! Teda pokud nastoupí.
Reagovat
smazaný uživatel
nevím no, Roger sice hraje dobře, ale podle mě už asi nikdy světovou jedničkou nebude, neříkám, že už nikdy nevyhraje nějaký grandslam, ale jednička už z něj asi nebude, pokud Nadala s Djokovičem nepřepadnou nějaká vážná zranění či úplná ztráta formy... podle mě Roger už bude ten "třetí vzadu", Nadal sice nehraje momentálně nějak zázračně, ale Rogera na antuce a zvlášť v Paříži porazí vždycky... Djoker jede na finále, uvidíme, jak ještě ta jeho série bude trvat, jednou skončí, ale bylo by super, kdyby skončila, až bude překoná ten rekord....
Reagovat
smazaný uživatel
Moc se mi tvuj komentar libi, je videt, ze vis, co pises, na rozdil tady od jinych. Osud uz je napsanej a tohle vyjde. Roger vyhraje a stane se sampion!!!
Reagovat
Matti
tys mě opravdu rozesmál. Osud už je napsanej :-). Jj máš pravdu.Podruhé Panbůh motyku nespustí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jako dnešnim představitelum turanj začal dnes...tak i zitřejším zitra. Španěla lepe posuzovat opravdu až po Ivanovi ( Chorvat ho uměl častečně rozebrat...)

U Novaka mě tíží ta královská serie.... Jeho práce je doslova umělecké dílo
Reagovat
tito
Tak jí zrušíme..Proti neporazitelným nám to jde...A když ne na RG, tak na WB - každopádně si pořádně zaběháme....A s tím Ivanem si nelam hlavu, takových už bylo.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem fakt hodně zvědav co zítra..? I do dalších kol trochu strachu - ten lepšící se Robin. Rafaela každopádně v tom final potřebuju, ale cesta to bude ještě trnitá...trochu jsem se po prvním Isner unáhlil... "i to přiznání, že mu to jaksi nejde.. .( naopak Švýcar "nikdy jsem se snad na antuce necítil lépe ). Byla by to báseň, pokud Novak srazí opět a opět právě Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda koukám na Schiavone vs. jankovič, ale jestli jsou pravdivé statistky na Slam trackeru, tak Nole má 36 čistých winnerů a jenom 10 nevynucených chyb. To je neuvěřitelný poměr u mužského tenisu proti kvalitnímu soupeři.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakonec si to nepatrně zkazil, ale stále 42 W / 15 UE. Respect!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jseš takovej malej statistik, co? Nechceš si z toho taky udělat procesní způsobilost?
Reagovat
smazaný uživatel
Nezáviď a buď mlč, nebo se vyjadřuj k věci.
Reagovat
smazaný uživatel
Hodnotit zápas na základě on-line score a statistik je blbost.
To je k věci.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nehodnotím zápas, já jen upozorňuji na poměr mezi winnery a UE, která je jinak na mužském okruhu víceméně nevídaná. Ale když to někdo snese argumenty, že ta statsistika je zavádějící, protože (já nevím) Gasquet hrál velmi uboze, fajn, uznám, že z té stastiky nic zásadnějšího nevyplývá.
Reagovat
smazaný uživatel
První dva hrál Gasquet velmi dobře, nevím, jestli mohl dělat něco lépe, s tímhle by porazil skoro každého, měl smůlu na los. Djokovič je momentálně jinde než on.
Reagovat
smazaný uživatel
skvělý zápas, ale ted prijde hodne těžký soupeř, ferrer( predpokladam, že vyhraje) má parádní formu. Bude to zajímavý zápas. Ale věřím... come on Roger!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak myslim že všechno bylo podle plánu. První dva sety nebylo co řešit, v tom třetim dostal Roger Wawrinku do hry, ale včas si uvědomil, že by bylo zbytečný ztratit set.
Každopádně bych neřekl, že by to Wawrinka nějak odevzdal, jak se spekulovalo. Zkrátka s Rogerem jednoduše nemá nárok.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist