Djokovič je ve finále a pokusí se potřetí ovládnout Peking

6. 10. 2012, 15:45
Aktuality 6
Novak Djokovič zůstává v Pekingu stále neporažen. Po triumfech z let 2009 a 2010 si Srb po semifinálovém vítězství nad Mayerem zahraje o titul i letos. Soupeřem Djokoviče bude Tsonga, kterému za nepříznivého stavu vzdal López.
Novak Djokovič

Zápas mezi Tsongou a Lópezem měl od začátku střetnutí pod kontrolou francouzský tenista. Utkání skončilo předčasně, když za stavu 1-6 1-4 vzdal zápas Feliciano Lopéz pro zranění levého zápěstí.

Tsonga při svých podáních ztratil pouhé tři body z 27 odehraných míčů. López na servisu nebyl zdaleka tak úspěšný a získal pouhých patnáct z 35.

"Hrál jsem opravdu dobře," konstatoval Tsonga. "Na kurtu jsem se cítil skvěle a můžu být jen spokojený se svou hrou. Jsem si jistý, že dobře budu hrát i v zítřejším finále," dodal Francouz, který si zahraje své patnácté finále na okruhu ATP a pokusí se získat svůj letošní třetí titul. Tsonga letos uspěl v Lednu v Kataru a před měsícem v Métách.

O čtvrtý turnajový vavřín v této sezoně bude proti Tsongovi usilovat Novak Djokovič. Druhý hráč světa porazil v semifinále Floriana Mayera z Německa hladce za 61 minut 6-1 6-4. Pětadvacetiletý Srb neztratil v semifinále ani jeden servis a po celý duel působil jistě.

"Tsonga hraje ve formě," řekl Djokovič. "Známe se velmi dobře, odehráli jsme už spolu hodně důležitých zápasů. Je velmi silný, dobře podáva, má skvělý forhend a když podá kvalitní výkon, může porazit každého. Zítřejší finále nemá výrazného favorita, myslím, že to bude zajímavý zápas."

Výsledky - Peking (tvrdý povrch, dotace 2,205.000 dolarů):

Dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Mayer (Něm.) 6:1, 6:4
Tsonga (3-Fr.) - F. López (Šp.) 6:1, 4:1 skreč López.

Komentáře

6
Přidat komentář
Sonja
Tsongu mám ráda, ale Nole prostě musí!:-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Idemo!!! Na konci sezony no. 1
Reagovat
Sonja
Že ty ses vsadil s giginem?:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Nevsadil. Prostě přeju.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga ma rozhodně šanci podle mě hraje ted nejlepší tenis svojí kariery !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Také mu titul přeji!! Snad se podaří.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist