De Minaur v Nizozemsku neztratil ani set. Ve finále smetl Kordu a má druhou trofej z trávy

16. 6., 13:49
Aktuality 1
ATP HERTOGENBOSCH - Alex de Minaur (25) na turnaji ATP 250 v nizozemském Hertogenboschi potvrdil roli nasazené jedničky a bez ztráty setu si dokráčel pro druhý triumf na trávě. Celkově 9. titul australský tenista zaznamenal po finálové výhře nad Američanem Sebastianem Kordou (23), kterého přehrál 6:2, 6:4 a po skvěle zvládnutém přechodu z antuky na zelený pažit si zajistil pozici světové sedmičky.
Profily hráčů
Alex de Minaur (© Profimedia)

De Minaur – Korda 6:2, 6:4

Alex de Minaur pokračuje v povedené sezoně a problémy nemá na žádném povrchu. Na tvrdém povrchu vyhrál pětistovku v Acapulcu a pouhých 10 dní po porážce ve čtvrtfinále antukového French Open slaví triumf na trávě v Hertogenboschi.

Pětadvacetiletý Australan v Nizozemsku potvrdil roli nasazené jedničky a se čtyřmi soupeři neztratil ani set. Po Zizou Bergsovi, bývalém wimbledonském finalistovi Milosi Raonicovi a Ugu Humbertovi si poradil i se Sebastianem Kordou, kterého ve finále porazil 6:2, 6:4.

De Minaur si cestu k vítězství dvakrát zkomplikoval ve druhém setu. Nejprve neudržel vedení 2:0, za stavu 5:2 nevyužil dva mečboly a podruhé ztratil výhodu brejku. V nejdelším posledním gamu, který šel čtyřikrát přes shodu, ale celkově čtvrtý mečbol po chybě soupeře proměnil a mohl se začít radovat.

Australský tenista vyhrál třetí vzájemný zápas po sobě a celkovou bilanci upravil na 3:1. Jedinou porážku s o rok a půl mladším Američanem utrpěl před třemi lety ve Wimbledonu.

"Byl to skvělý zápas v náročných podmínkách. Seb je zatraceně těžký soupeř. Doufám že na výkony dokážu navázat i příští týden. Jsem moc šťastný za poslední dny, nemohl jsem si přát lepší začátek na trávě," radoval se De Minaur.

De Minaur v Hertogenboschi navázal na únorový triumf z Acapulca a ve svém celkově 17. finále získal 9. titul. Na trávě slaví podruhé po triumfu v Eastbourne 2021. Ve světovém žebříčku se posune na 7. místo před Caspera Ruuda a o dvě pozice vylepší své maximum.

Korda v Hertogenboschi zkompletoval finálové účasti na všech třech površích, ani při premiéře na trávě ale nevylepšil svou mizernou finálovou bilanci. V boji o titul prohrál šestý ze sedmi zápasů, stále jediný triumf slavil již před třemi lety na antuce v Parmě.

Oba finalisté se nyní přesunou do londýnského Queen's Clubu, kde je čeká společná premiéra ve čtyřhře. De Minaur vykročí za obhajobou singlového finále proti Italovi Lorenzu Musettimu, loňský semifinalista Korda v prvním kole vyzve Rusa Karena Chačanova.

Výsledky turnaje ATP 250 v Hertogenboschi


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Sebova hlava
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist