Djokovič spáchal 100 nevynucených chyb. Simona udolal v pěti setech

24. 1. 2016, 09:37
Aktuality 145
Novak Djokovic dnes na Australian Open odehrál svůj nejtěžší zápas v sezoně. S Francouzem Gillesem Simonem spáchal rovnou stovku nevynucených chyb, přesto po více než čtyř a půlhodinové bitvě vybojoval pětisetovou výhru a postup do čtvrtfinále.
Novak Djokovič

Novak Djokovič v prvních osmi letošních zápasech neztratil ani set, v dnešním osmifinále s Gillesem Simonem se ale na vítězství pořádně nadřel. Francouze zdolal až po 4 hodinách a 32 minutách boje 6-3 6-7 6-4 4-6 6-3. Osmadvacetiletý Srb napáchal nezvykle velké množství chyb, kterých nasbíral rovných 100, ale nastřílel také 62 vítězných míčů, dvakrát více než Francouz.

"Udělal jsem mraky chyb, nicméně on bojoval. Hrál výborně. Fyzicky to bylo vyčerpávající a jsem šťastný, že jsem prošel dál. I když jsem nehrál dobře, tak je důležité, že jsem vyhrál," řekl Djokovič po jubilejní desáté výhře ve vzájemných duelech

Novak Djokovič a Gilles SimonBěhem utkání na Djokoviče jeden z fanoušků pokřikoval, aby už dál nezkoušel kraťasy. Právě při snaze o zkrácení za síť často kazil. "Díky, kámo," uvedl pak pětinásobný vítěz turnaje v rozhovoru na kurtu. "Říkám to nerad, ale měl jsi naprostou pravdu."

Nejlepší tenista současnosti ukončil zápas při třetím mečbolu, který si připravil esem. Při poslední výměně poslal míč z bekhendu po lajně. U sítě si podal se Simonem ruku a s úlevou padl na lavičku u kurtu. "S Gillesem jsou to vždycky předlouhé výměny, protože on je v tom snad nejlepší a soupeře nutí hrát míče navíc. Porazil už spoustu skvělých hráčů na velkých turnajích a má jisté údery od základní čáry," řekl Djokovič.

Srbský tenista tak nakonec vybojoval účast v 27. grandslamovém čtvrtfinále v řadě, kterou se vyrovnal Američanovi Jimmymu Connorsovi. Lepší je pouze Švýcar Roger Federer, který hrál čtvrtfinále na turnajích velké čtyřky šestatřicetkrát po sobě.


Desetinásobný grandslamový šampion už rok (16 turnajů v řadě) nechyběl ve finále a na Australian Open se snaží navázat na své triumfy z let 2008, 2011, 2012, 2013 a 2015. Pokud se mu to povede, vyrovná šestým melbournským titulem rekord Roye Emersona.

Dalším vyzyvatelem Djokoviče bude sedmý hráč světa Kei Nišikori, nad kterým vede ve vzájemné bilanci 5-2. Jednu z porážek s Japoncem utrpěl překvapivě předloni v semifinále US Open, ale od té doby čtyřikrát vyhrál, naposledy jasně loni na Turnaji mistrů. "Doufám, že uberu chyby a bude hrát, jak nejlépe umím," řekl Djokovič.

Nšikori dnes odehrál podstatně jednodušší zápas proti Jo-Wilfiedu Tsongovi, kterého porazil 6-4 6-2 6-4. 

Další čtvrtfinálovou dvojici dnes vytvoří Tomáš Berdych a vítěz posledního duelu mezi Rogerem Federerem a Davidem Goffinem.

• AUSTRALIAN OPEN 2016 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 11.935.000 dolarů
nedělní výsledky mužů (24. 01. 2016)
• Dvouhra - 3. kolo •
Berdych (6-ČR) - Bautista (24-Šp.) 4-6 6-4 6-3 1-6 6-3
Djokovič (1-Srb.) - Simon (16-Fr.) 6-3 6-7(1) 6-4 4-6 6-3
Federer (3-Švýc.) - Goffin (15-Belg.) 6-2 6-1 6-4
Nišikori (7-Jap.) - Tsonga (9-Fr.) 6-4 6-2 6-4
• Čtyřhra - 3. kolo •
Štěpánek/Nestor (ČR/Kan.) - Andújar/Carreňo (Šp.) 5-7 6-4 6-4
JUNIOŘI
• Dvouhra - 1. kolo •
Rikl (ČR) - Sumizawa (Jap.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

145
Přidat komentář
Tornes
Jsem rád, že historie dál ukazuje, jak se prostě nemůže stát, že hráč nasazený jako číslo dvanáct, nedejbože hůř, postoupí až do GS semifinále. A Raonič/Monfi spolu prostě nehrajou ve čtvrtfinále.

Být tebou bych prostě uznal, že posmívání se Haasovi jako semifinalistovi na GS bylo opravdu mimo. Ale je to na tobě...

btw, Cilič a Nishikori v semifinále nebylo nic až tak speciálního, o tom se přiliš nemluvilo. O čem se mluvilo bylo to, že oba porazili papírové (a velmi velké) favority a hráli sami ve finále. A abys našel takto překvapivé finále (bez hráče top10), to bys asi musel jít dost daleko.
Reagovat
Roger_Federer
Ale tady vubec neslo o Tommyho.
Jde oto, ze Forehend dlouhe roky tvrdi, ze roky 00-07..byly roky slabe konkurence.
Tim se snazil roky znehodnocovat vysledky Federera aby, vyzdvyhl Nadala.
Takze, Hewitove, Roddickove, Safinove, Hassove, Baghdatisove, Gonzales a vsichni dalsi finaliste a semifinaliate byly slaba konkurence, Roger ty tituly ziskaval v udajne dobe temna.;)
Reagovat
peggy
Novaku, makej takto by to na vyhru nebylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je teda gól! Pred piatou som sa inštinktívne zobudila a skukla 1. set. Tušila som, že to budú dlhé výmeny, tak som sa vrátila do pelecha. Predpokladala som, že to Srb dá, ale to by mi veru nenapadlo. Nuž, ale poznáme ho, on vykľučkuje zo všetkého.
Od Borisa dostane hubovú polievku a s Nišim pôjde jedna radosť. Neverím, že by to nedal, nech je Niši v akejkoľvek dobrej forme. 1/4finále zaberie, v semi povolí a vo finále je zas OK.
Reagovat
FulnekUltras
Japonec už tady svůj vrchol dosáhl... ;)

http://free.zoznam.sk/video/japonec-spieva-pocas-uspokojovania
Reagovat
vrabejka
Taky doufám že proti Berdovi povolí :)
Reagovat
smazaný uživatel
ten však ešte nie je v semi, ale...Ak však Srb povolí, neznamená to, že prehrá. :-) Nemám ho rada, ale v tomto ho obdivujem, hlavne tú jeho mentálnu silu. Tentokrát bola poznať aj frustrácia, je to prirodzené, jeho gestá veru nemusím. čo už
Reagovat
spaniel
Začínáš se dostávat do kategorie zoufalců. Co výrok, to perla.
Reagovat
smazaný uživatel
To sa ti len zlá, lebo si na tej zlej strane :)
Reagovat
smazaný uživatel
*zdá
Reagovat
smazaný uživatel
zato tobě už z toho fanatismu hrabe
Reagovat
smazaný uživatel
Hrabe?..a to hovorí niekto s nickom JustineSampras?..

:-)
Reagovat
spaniel
Tommy měl talent jako málokdo. Je to ale jeden z největších smolařů na okruhu. Tolik zranění a operací, to by zabrzdilo každého. Tu otázku, že proč se dnes nedostane do SF si doufám nemyslel vážně.
Reagovat
smazaný uživatel
To samozrejme nebolo myslené na Haasa osobne, skor na hracov druhej desiatky, ktorí v dnesnej dobe v SF, ci F absentujú.
Reagovat
smazaný uživatel
Uznat , ze Simon bol v dvoch setoch lepsi ! Djokovic nehral vylozene zle ale Simon ho svojou hruo uspaval a potom necakane zrychlil ... pripominalo to hru pana Mecira .
Reagovat
FulnekUltras
kočkovitého uspavače hadů (v dobrém)... ;)
Reagovat
Mayo
Zato Roger s prehľadom vyučil. Berdych tiež sa natrápil ale dal to.
Reagovat
Mayo
Veľká škoda Simona, že to neurval ale zase 5 setovú drámu som nečakal ani zo srandy. 100 UE od Djokoviča je divné, veď to nespraví za celú sezónu :D každopádne ževraj nestratí za turnaj viac ako 1, 2 sety...no som zvedavý či nestratí už ani jeden set, moc tomu neverím
Reagovat
Mayo
uhaluzená výhra rozhodne ale postup je takže je to jedno
Reagovat
panzer.dragon
teď sem si vybavil ještě jdnu věc s tim dnešnim djokovým zápasem :-), koukali ste co se dělo po skončení zápasu? šel hodit potítka do hlediště a víte co ještě sebral že tam djoker hodí :-)? svoje smradlavý ponožky co si svlíknul, ale nakonec je tam nehodil :-) dobrej humáč kdyby to udělal
Reagovat
Pe3k
jn. Komentátor říkal, že to taky chce zkusit, ale jeho ponožky asi nikdo chtít nebude :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslim, ze ludia by aj zaplatili, aby im tie ponozky hodil..Úplne bežná vec..Doma operú a majú ponozky, ktoré nosil Djokovic...Humac by to bol, ak by ich neoprali :)
Reagovat
Pe3k
Třeba ponožky od Federera ani nesmrdí, protože Roger se téměř nepotí a když se potí, voní to jako nový Mercedes :D
Reagovat
smazaný uživatel
matroš pro fetišisty :D
Reagovat
FulnekUltras
Maše se údajně prádlo ztrácí každou chvíli... ;)
Reagovat
Kozoroh
Někteří se tu škodolibě radují, že Djoker napáchal rekordní počet nevynucených chyb. Musím vás však vyvést z omylu - prvenství nadále patří Jevgeniji Kafelnikovovi, který v zápase proti Fernandu Vicentovi na French Open 2000 vytvořil 112 nevynucených chyb! Zápas Kafelnikov tehdy vyhrál skórem 5-7, 6-3, 5-7, 7-6(4), 8-6.
Reagovat
Pe3k
Bavíme se snad o big 4 ne?
A že Kafel udělal o 12 chyb více chyb než Djokovic, v očividně delším zápase, není nic čím by se měl Ultron chlubit.
Na jednom se shodneme, ne? A to, že si Djokovic postup nezasloužil :p
Reagovat
smazaný uživatel
Rekord v počte UE je ďalším pseudorekordom...

Radšej vyhrat so 100 UE, ako prehrat s 200 winnerami, ze áno..

Hantuchova raz spravila 100 UE v zapase 1:2 na sety, to je umenie!!..
Reagovat
Pe3k
No to máš sice pravdu, (už podruhé během jednoho dne(tvůj osobní rekord, co?:D)), ale nemusíme se pořád jen bavit o těch nejdůležitějších rekordech (rekordech co drží Federer :))

Taky není vše jen o vítězství, předvádět útočnou a atraktivní hru je pro nás diváky velice důležité, proto všechny baví Olderer a nikoho (ani jeho fanoušky) Pushovic...
Reagovat
smazaný uživatel
Teba baví atraktivita, mňa kvalita rybár :)
Reagovat
Pe3k
Proč teda fandíš Nadalovi?
Reagovat
smazaný uživatel
Lebo kvalitou menil súperovu atraktivitu na bezmocnost...
Reagovat
Pe3k
Kde jsou ty časy, že?
Reagovat
smazaný uživatel
V tom 2. případě má rekord Mahut - 244 winnerů.
Reagovat
panzer.dragon
je to jen tak pro zajímavost, možná by teda bylo zajímavý číslo kolik měli nejmíň ue a poměr ue a winnerů v nej zápase
Reagovat
spaniel
Tipl bych, že v obou případech Nadal...
Reagovat
Pe3k
Tak určitě :D
Reagovat
dappe
Gonzalez měl jednou strašně dobrý statistiky v semifinále AO 2007 proti Haasovi, celkově tam hrál naprosto fantasticky.
Reagovat
Tornes
Poměr W/UE měl Gonzo tehdy 14/1. První a třetí set odehrál bez jediné UE, ve druhém spáchal celé 3. Celkové počty byly 42/3. To rozhodně aspiruje na ty nejlepší ;)
Reagovat
Roger_Federer
Coze? Hral tam dobre..., fakt
Forhend vzdycky tvrdi, ze to haluzak a v tom finale byl protoze nebyla konkurence.ups.
Roger to mel strasne jednoduche.
Reagovat
smazaný uživatel
No dostat Haasa do SF niečo teda o konkurencii hovorí :)
Reagovat
Pe3k
Jde vidět, že jsi neuctivý hater, co o tenisu nic neví. Haas je velice talentovaný hráč, který i ve 35 porazil světovou jedničku Djokovice a nebýt vážných zranění, byl by stabilní člen top 10.
Reagovat
Roger_Federer
:), Haas byl tehdy svetova 11nastka..
V kole predtim Gonzalez spraskal 3:0 na sety svetovou 2jku...jak ze se ten hrac jmenoval?;)
Reagovat
smazaný uživatel
Preco sa tá svetová 11ka nedostane do SF dnes?..:)

Jmenoval sa Nadal a už v 20 rokoch hral QF na svojom najmenej oblubenom povrchu..To Federer v 20ke vypadával v prvom kole na Wimbledone a na Gs prehrával s hrácmi ako Horna :)
Reagovat
Pe3k
Nadal: ve 20 byl ve čtvrtfinále a ve 29 nepřejde první kolo...
Federer: 12 čtvrtfinále v řadě, 8 semifinále v řadě, 5 finále, 4 tituly (zatím).
Reagovat
Roger_Federer
Tak prece ale..svetova 2jka uhrala na Gonzaleze 9 gemu..
Me staci kdyz uz proste vemes v uvahu, ze Gonzalez a (jini hraci, jinde) na AO 07 proste chytl formu a sanci za pacesy a prohral az ve finale z hracem o level lepsim.
Reagovat
smazaný uživatel
Bežná vec, mladí hráči velmi často vybuchnú s kadekým, viď Coric tento rok napr..
Reagovat
Roger_Federer
Ty chces Nadala, ktery byl tehdy svetova 2 a mel uz 2tituly z hardoveho masters stavet na uroven Corice ??
Reagovat
spaniel
lol. Co dodat.
Reagovat
smazaný uživatel
Svetová dvojka vďaka dominantnej antuke,kde bol najlepší hneď....Nahral body a stačilo mu to pohodlne na druhý flek..Na harde začal byť konkurencieschopný okolo roku 2008 a snad to neskoncilo rokom 2015.
Reagovat
Tornes
Nedostává? Třeba poslední tři roky na WImblu tam byli takový velikáni světového tenisu (se vší úctou k nim jsou pořád dost pod Haasem), jako třeba Janowitz, Gasquet, nebo Dimitrov (všichni hůř žebříčkově postavení, než tehdy Haas), na Roland Garros zas třeba Tsonga nebo Gulbis, na US Open Cilič (a dokonce vyhrál).

Jo, prostě takový hráči se do SF GS nedostávají, je to jasný...
Reagovat
smazaný uživatel
Omg, Wimbledon...Fakt sa ideme chytat za slovicka??..Velmi dobre vies, ze Wimbledon je specifický a nasadenie tam nehrá az takú velku rolu, kedze nasadenie vyplýva z vysledkov za celý rok, ktoré sú dosiahnuté prevazne na harde a antuke..

Kazdopádne SF 10ky a 12ky bolo atypické aj na harde a podla mojho nazoru to len potvrdzuje tézu, ktorú dlhodobo vyslovujem..Ostatným názory neberiem, ja mám svoj, pekný den :)
Reagovat
Tornes
Třeba US Open 2014 byli v SF světová 16 a 11, akorát to zrovna vyšlo, že nehráli proti sobě... 1, 7, 9 a 12 proti 1, 3, 11 a 16 - opravdu v tom vidíš nějaký významný rozdíl? Já teda ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na USO14 nehral obhajca, to bola konkurencia ochudobnená, pravda :)

Inak samozrejme USO14, Cilic a Nishikori..A vidis ako sa o tom hovorilo..Hovorilo sa o tom, lebo to bola saaakramenstká výnimka...Ale pri SF Haas Gonzales, to bola úplna klasika, ved pred rokom bol v SF a F dokonca nenasadený Baghdatis..
Reagovat
panzer.dragon
Haas byl v minimálně čvrtfinále každáho gs, to zas tak nesmyslný že projde do semi neni (v semi byl na ao 3x a ve wimblu 1x)
Reagovat
Tornes
Haas je hráč, který na daném turnaji porazil světovou 8 a 3 (tj. v dnešní době třeba Ferrer a Federer/Murray). To ti přijde málo na SF? Navíc je to bývalá světová dvojka, tehdy světová 12. Jo, to je opravdu lama... Takovej Gasquet nebo nedejbože třeba Schuettler, to jsou aspoň semifinálový soupeři, kam se na ně Haas hrabe...

Btw, když už jsme u toho turnaje... Gonzo tehdy rozsekal světovou dvanáctku, pětku a dvojku, všechno ve třech setech. Schválně, jestli budeš znát alespoň některé hráče, který ti vyjmenuju - Haas, Blake, Nadal, Hewitt, del Potro. To jsou všichni hráči, který Gonzo porazil - mimo jiné třeba 3 GS vítězové. Fakt si troufneš zpochybňovat takovéhoto hráče/turnaj? Já bych si teda netroufl.
Reagovat
smazaný uživatel
Potro bol vtedy tínedžer a v tom čase snáď odoberal Bravíčko..:)..Nadal podobne, druhý bol v rebricku kvoli antuke, na harde patril len medzi sirsiu spicku...

Ja mam Haasa v podstate rád, ale to bola presne tá doba vtedy..Ze najvyssi level tenisu dosahoval jeden hrac a potom bola siroka skupina dajme tomu dobrých hráčov, z ktorých nikto nevyčnieval a mohol do SF, prípadne F postupit ktokolvek...
Reagovat
Tornes
Teenager byl, to ano... Ale zároveň to byl hráč, který v tom roce už dokázal porazit 4 hráče top20 - jen pro srovnání, všemi vychvalovaný Kyrgios momentálně má přesně tři (číslovkou 3) top 20 výhry. Ale jo, uznávám, že ten tam byl spíš tak pro přidání efektu.

Což ovšem nic nemění na tom, že vypráskat b2b světovou 5, 2 a 12 je velmi úctyhodný počin. Ve skutečnosti je to počin hodný dokonce spíše GS titulu než "pouhého" finále. A to že Rafa na hardu neuměl - ano, byl tam horší než na antuce. Ale už na něm dávno vyhrál 2 Masters. A jinak porazil dva de fakto hardové specialisty (hlavně Blake).
Reagovat
smazaný uživatel
FedExpress úřaduje :))
Reagovat
ipko
Roger zatial úplne v pohode..
Reagovat
spaniel
Tak on to uměl s lepší verzí Goffina, Davydenkem. Tak snad to zvládne.
Reagovat
panzer.dragon
jj, goffin je hráč horší kategorie než roger a je to prostě vidět
Reagovat
Pe3k
Go féna učil asi smečovat Djokovic :D
Reagovat
ipko
tak ale zasa nebola to až taká jednoduchá smeč..
Reagovat
Pe3k
Já vím, je si rýpu do Pushovice.
Reagovat
sprchon
Za hodinku bude hotovo. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos, este jeden postreh...

Až teraz som si uvedomil, ze Novak hral cez den a slniečko svietilo viac, ako je jemu pochuti...Nole hra vzdy lepsie v noci, nez cez den...Pamatam si xy jeho slabsich zápasov, ked teploty presiahli 30st..
Reagovat
Pe3k
https://www.youtube.com/watch?v=Z_KdlQrAbX4

Kdo se bude čumět na 25 min dlouhé highlights? Asi nikdo...
Reagovat
panzer.dragon
doufam že admin zařadí do tohodle článku přehled big four ohledně rekordu v UE
Reagovat
smazaný uživatel
Admin nie, ale som si isty, ze Kozoroh uz s tou stats finišuje :)
Reagovat
smazaný uživatel
No1e to udělal schválně. Chtěl rekord v nejvyšším počtu UE ve vítězném zápase.
Reagovat
Pe3k
No Novak si udělal rekord v počtu chyb, ale rekord vítězných úderů nepřekoná nikdy...
Reagovat
panzer.dragon
max počet winnerů ten by pro big four moh bejt taky zajímavej, kozorohu nemáš to pls někde? :-)

konec konců i rekordní winnery/ue v zápase by mě taky zajímalo
Reagovat
Pe3k
Isner 246 winnerů proti Mahutovi ve Wimbledonu 2010.
Federer uhrál 107 winnerů proti Roddickovi ve finále W 09, ale jestli je to jeho rekord nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
Isner proti Mahutovi měl podle wiki 246 winnerů. To by Novak dát mohl... za celý GS turnaj.
Reagovat
mahycek
Ale taky mám obavu, aby ten zápas Federera nebyl moc dlouhej. Jestli to skončí po jedné, nebo druhé hodině v noci jejich času, tak nevím, jak bude regenerovat.
Reagovat
Pe3k
No do středy času dost. To vyregeneruje i formu z roku 2006 :D
Reagovat
mahycek
Nevadí, že to natahujou, alespoň se nepřekrývá Roger s biatlonem. Holky zatím druzí!
Reagovat
Pe3k
Zatím první, ale půjdou ještě nahoru :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vogo, hlavně že jsem chtěla, aby Fedex dostal schůdnější čas než ve 4 ráno a teď se do tam nedostane ani do půlnoci :(
Reagovat
Denis92
Tiez ma to stve. 15.15 musim ist prec a rad by som to videl cele.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě před hodinou jsem říkala, že to bude rychlý zápas určitě, že to půjde i v tuhle dobu, a ty ženský to zase natahujou :/ Zajímalo by mě, co teď dělá v šatně, jak se na to tváří :D
Reagovat
Denis92
Moc spokojny nebude, zacinat zapas po polnoci, kludne moze trvat aj 3hodiny. Do postele sa dostane az rano okolo 6tej, cize dost blbe. Cely den bude mat prehodeny a na dalsi den ho caka Berdych, ktovie v akom case.
Reagovat
smazaný uživatel
No právě, doufám, že taky až jako poslední, přeci jen to bude tahák, ale poslední může být klidně i Djokovič s Ninjou. Teď ať už to hlavně hrdinka Darja dodělá a pustí Rogera na kurt, aby to mohl sfouknout za hoďku a půl ;)
Reagovat
Denis92
Tiez neviem ako to spravia. Vacsi tahak je Novak Nishi tak uvidime. Teoreticky mozu hrat obaja night session na rozdielnych kurtoch.
No ked budu hrat baby takto 2gemy 15minut tak to bude na dlho.
Reagovat
smazaný uživatel
jestli čeká v šatně a kouká na to, jako s Gríšou čekali na Mášu a ta jim to taky protáhla, tak teď už asi roste :D
Reagovat
panzer.dragon
u máši grigor řikal rogerovi peprnosti :-) tam se čekalo líp
Reagovat
smazaný uživatel
nojo, proto se tak nasmáli ;)) umim si představit, jestli na to teď taky kouká, jak z těch dvou bab šílí, on by měl už dávno hotovo :D
Reagovat
smazaný uživatel
To v pohodě stihne, jestli začne tak ve 12.30.
Reagovat
dappe
Škoda, že Simon už není tak dobrý, jinak by toho dnes využil. Djokovič hrál dneska ještě o dost hůře než se Seppim, ale stačilo to. Ale Nishikori vypadá velmi dobře, mohlo by to vyjít :)
Reagovat
spaniel
Jestli zahraje Novak to, co dnes, tak klidně může vyhrát Kei. Nebyl bych proti.
Reagovat
Denis92
100 UE je brutalne vela. Mat dnes proti sebe Djokovic lepsieho supera, napr. Raonica, tak uz je na ceste domov. Mohli sme mat trochu osviezenia v muzskom tenise. Ocakavam, ze Novakove vykony pojdu proti top hracom vyrazne hore a cestou do finale strati max set s Nishim aj Fedexom.
Reagovat
smazaný uživatel
Akosi vsetci zabudaju na fakt, ze proti Simonovi, hracovi ktorý ti 20-30krat vrati lopticku tie UE akosi naskakujú sami...Nepozerajme sa na UE prvoplánovo...Proti Raonicovi by to bol uplne iny zapas..
Reagovat
J1mmy88
presne tak , kloboucek pred Forehandem
Reagovat
Denis92
Ale prosim Ťa.. Novak v predch. 5tich zapasoch proti Simonovi stratil jediny set. To, ze dnes hral proste zle a 100UE je vela sa neda nicim ospravedlnit. Nasiel som si stats z r 2011 kedy hral so Simonom na AO Roger tiez 5setov a mal 53 UE. Cize o polovicu menej..to hovori za vsetko.

Viem, ze by to bol iny zapas, kratsie vymeny a Nole by bol viac pod tlakom cize by nemal tolko UE, mozno by mal len 60, ale ide o to, ze jeho vykon bol proste slaby, co by na lepsieho hraca stacit nemuselo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja myslim, ze to pravdepodobne bude tim, ze Simon jako jed z mala hraje s multivlaknem od headu a jeho micky kombinaci s technikou maji mensi spin a skacou vyrazne nize. To pro Noleho extemni forehand drzeni neni nic prijemneho
Reagovat
spaniel
Větší vliv na spin má právě držení než výplet. Nemyslím že právě to Novakovi dělalo problém, hráčů s plochými údery je dost a nemá s nimi problémy. Simon je prostě nepříjemný soupeř. Takticky jeden z nejlepších.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, taky si myslím, že Simon je hlavně silný takticky, umí skvěle číst hru a spousta různých "triků", které platí na 95 % ostatních hráčů, na něj nezabírá. O tom se ostatně několikrát přesvědčil i Roger.
Reagovat
pauloX
škoda že dnes nemal proti sebe neakeho top hraca
Reagovat
Tuttovka
No podle tenisové spravedlnosti měl vyhrát Simon, ale Djokovic to ubojoval, což je asi to nejcennější. Doufám, že předvede lepší výkon, než byla tahle betonová zeď, od které se vše jen odráželo.
Reagovat
smazaný uživatel
tenisová spravedlnost je když uhraješ víc setů jak soupeř
Reagovat
Tuttovka
Já to vidím spíš tak, že onen hráč chtěl více hrát a tvořit hru :). Fandím těm hráčům, kteří hrají hezký tenis na koukání.
Reagovat
smazaný uživatel
Není těch sto nevynucených chyb nějaký rekord? Já si z hlavy nevzpomínám, že by takové číslo někdo dosáhl.
Reagovat
Willy_Wonka
Nole má více štěstí než tenisového umu. Dneska měl prohrát. Tolik nevynucených chyb si nemůže dovolovat. Simon zahrál opět výborně, ale podobně jako s Fedexem v roce 2011 to překvapení bohužel nedokázal dokonat. Velká škoda. Allez, Gilles!
Reagovat
FulnekUltras
Jednou se mu to snad povede... ;)
Reagovat
Ma3ek
Skoda snad nisikori:(
Reagovat
smazaný uživatel
Paradoxne, toto je to najlepsie, co sa mohlo Djokovicovi stat..Pred najtazsou prekazkou cestou do finále bude aspoň ostražitejší, vstupi do toho zápasu inak, akoby mal za sebou 4x 3:0..

Nishiho formu to vsak neovplyvní, ten vcera Tsongu totálne prevalcoval..
Reagovat
Roger_Federer
:)
Reagovat
Kozoroh
Čemu se směješ? Forehand má úplnou pravdu, Nolda občas potřebuje facku, aby v dalších zápasech předvedl lepší výkon. Stalo se to už několikrát.
Reagovat
J1mmy88
do středy ma času dost, ještě vyučí rakosníka :)
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak
Reagovat
Roger_Federer
Nebud vztahovacny, ne vsecko se toci kolem Novaka.
Reagoval jsem na Forehenduv zavadejici dalsi rypenec do Federera.
Ted jenom ceka kdo se ozve.

"Pred nejtazsou prekazkou cestou do finale"..
Reagovat
smazaný uživatel
Vcera som videl Nishi a mam jasno..Naopak Federer bol s Dimitrovom polku zapasu nepresvedčivý..Nehovoriac o NY, po tom finále musel prestat verit v buducu vyhru na GS nad Novakom aj ten najvacsi optimista..Naopak Nishi ho rok predtým v NY porazil a pre Noleho je vacsia hrozba..
Reagovat
Roger_Federer
Ale oto vubec nejde, nevyvracim ti to.
ten zkryty rypanec sis nemohl odpustit.;)

Podle me ma Federer furt o dost vetsi sanci ze porazi Novaka na Granslemu, nez ze Rafa jeste nekdy vyhraje jiny nez antukovy granslam.:)

Jinak ja cekam, ze Djokovic Nishikoriho vymaze z kurtu a nedovoli mu nic, proste si da bacha.
Simon mu nesedel a nehral dobre.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je nesmysl, proč by zrovna po finále v NY měl přestat věřit, když tam byl Novakovi minimálně vyrovnaným soupeřem a v podstatě stačilo trochu víc štěstí a mohl vyhrát. Podle mne naopak po finále WB, kde byl Novak prostě lepší, by se tak mohl Roger cítit, ale to finále USO mu naopak mohlo zvednout sebedůvěru.
Reagovat
spaniel
Protože to nezvládl hlavou, tenisové na to měl. To právě o sebevědomí nic dobře nenasvědčuje.
Reagovat
Stan_Borowitz
To se ale odvíjí od pár míčů v klíčových situacích, které se jednou nepovedou, ale příště můžou vyjít. Nicméně ale může dojít na to, že ani jeden z nich v semifinále nebude...
Reagovat
spaniel
Jasne. Tak já pořád ještě věřím, že šance je.
Reagovat
Denis92
To je pravda. Roger nato herne sice ma, ale psychicky si nanho na GS neveri a naopak. Novak si hlavne po tom USO musi nanho extremne verit.
Takze zostava len Nishi a vo finale Stan.

Nishi zatial na moje prekvapenie hladko ide, dufajme, ze je v poriadku a proti Novakovi predvedie dobry vykon. Mozne je vsetko..
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som videl už každého zápas zo špičky a najlepší dojem som mal z Nishikoriho, potom dlho dlho nič...Ich zápas si nenechám ujst..
Reagovat
kada.tom
Jo! I Tomáš to ubojoval, jsem rád, že to zvládl, vyzkoušel si těžší pozici na turnaji. Příště patrně nebude mít co ztratit.
Reagovat
Fandina
Třeba se Davida tak neobává, proto o něm nemluvil ... :-)
Reagovat
Kytka
Hlavně, že to ubojoval. Ufff. Málem jsem to nerozdýchala. Pořád jsem si říkala, že přece nezůstane na raketě RBA. A příště má taky co ztratit - 360 bodů z žebříčku. Ale konečně po třech nevydařených GS, kdy končil v osmifinále se dostal aspoň do čtvrtfinále. Ale nadřel se.
Reagovat
smazaný uživatel
Ráno vstanem, s rutinou si idem pozriet Djokovicovych 3:0 a vidim 100 nevynutenych chyb...

Áno, Simon je atypicky hrac, v poslednom zapase pred AO zobral Nolemu 5krat servis napr., ale napriek tomu som cakal hladke vitazstvo...Toto je teda velmi negativny indikator Noleho formy, zdá sa...Uz tie TB so Seppim nevestili nič dobre..
Reagovat
Kozoroh
Takové upachtěné zápasy Novaka většinou přinutí k tomu, aby po zbytek GS turnaje předváděl lepší tenis - mohli jsme to vidět loni ve Wimbledonu, kde Anderson nad Djokem vedl 2:0 a No1e tento duel s velkými potížemi otočil. Ve zbylých zápasech ztratil jediný set a obhájil titul. Na AO se loni babral s Wawrinkou, aby pak ve finále smetl Murrayho... Předpokládám, že se to samé bude opakovat i letos na AO.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda..Opat treba pripomenut to staré tenisové klišé, že každy zápas je iný..Noleho bude hrat inak a Nishi?..Nishi nebude dostávať zo súperovej BH strany také padajúce listy ako zo strany Tsongu a tiež si nebude tak verit, osemfinále mal totiz od BL totálne pod kontrolou...Ako hovorí, Gavrilova, Nishi je totiz dobrý odzadu..
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim az na to AO. Tam bylo loni od zacatku do konce jasne, ze Stana tentokrat porazi. Zatim ale v Melbourne dost nepresvedcivy. Uz proti Seppimu to byl des. Mel stesti, ze ani Simon, ani Seppi na to nemaji. Byt tam treba Gyros, nebo Izzy, tak uz leti.
Reagovat
Kozoroh
Pochybuji, že by to Gyros zvládl, hru na to má, ale nemá na to hlavou... Izzy byl nebezpečnější, ale u něj mi připadá, že ho Nolda přečteného, od Cinci 2013 na Djokera nevyzrál, navíc povrch v Melbourne by Izzyho hře nehrál do karet.
Reagovat
smazaný uživatel
já snad ještě začnu mít nervy :D doprčic.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou věci takhle po ránu :D
Reagovat
rusedski
http://tinypic.com/r/72x4eu/9

Jak mohou být 3 komentáře celkem, z toho 4 nepřečtené?
Reagovat
smazaný uživatel
prostě se to nestihlo aktualizovat
Reagovat
panzer.dragon
a neni to 4 nový komentáře ke třem už přečtenejm, celkem teda 7 komentářů
Reagovat
smazaný uživatel
to nakonec vybojoval, teda snad za stavu 5:1 už to nepustí :)
Reagovat
Pe3k
To byla zas pinkaná, ještě že už dopinkali. V příštím kole pošle Novaka domů Nisikori a Novak může jít trénovat tenis o zeď, která hraje téměř identický tenis jako Djokovic :D

Btw. Kozorohu, doufám, že máš radost z dnešního Novakova rekordu: 100 nevynucených chyb. Třeba to v budoucnu ještě překoná :p
Reagovat
smazaný uživatel
Bude si muset počkat až na další GS. Nišikori mu jich za 3 rychlé sety tolik nedovolí, tam udělá maximálně 50.
Reagovat
Lunej..
No, Tomas ho nasleduje s tim petisetakem a doufam, ze si to vedeni uz nenecha vzit. Jinak Simon dokaze byt hoodne neprijemny, kdyz ma svuj den.
Reagovat
Kozoroh
Dnešní zápas se Simonem mi připomínal loňské semifinále s Wawrinkou - Djoker předváděl poloviční hru, kupil jednu nevynucenou chybu za druhou a čelil moři brejkbolů.
Výkon Djoka dnes stál za starou bačkoru, hráče jako Simon by měl Djoko vyřídit ve třech setech a ne s ním piplat v pěti. Proti Keiovi ve čtvrtfinále musí podat lepší výkon, jinak se bude pakovat ven z Melbourne.
Reagovat
Roger_Federer
Od chvile co jsi to napsal, stratil Nole uz 3sety..
Reagovat
Kozoroh
Co to meleš?! :O Ztratil dva, ne tři sety!
Reagovat
Roger_Federer
:), ano..2.prehnat.
Reagovat
spaniel
"hráče jako Simon by měl Djoko vyřídit ve třech setech"
Trochu pokory. Simon občas dokáže zahrát velmi dobře.
Reagovat
Frick
:-D

Majitelé nedělních dvackových hajzlpapírů měli nerva :-D
Reagovat
FulnekUltras
V pátém setu byl oproti Simonovi přece jen celkově jistější - pozice šampióna se v takovýchto momentech zdola proráží psychicky hodně těžko. Další kolo s Japoncem, to bude od Noleho už zcela jiná káva - dnešní jeho jakoby matný výkon mě v tomto směru nijak neznervózňuje.
Reagovat
Kozoroh
Taky si myslím, že Djoker bude ve ČF hrát líp než dnes, proti hráčům TOP 10 se víc hecne. Navíc hraje na "svém" grandslamu. Ale dnešní zápas je pro Novaka a Djokoland zvýšeným prstem!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist