Favorizované Srbsko na úvod Hopman Cupu rozhodlo o výhře nad Itálií ve dvouhrách

31. 12. 2012, 06:57
Aktuality 9
Favorizovaní tenisté Srbska vstoupili do Hopmanova poháru hladkým vítězstvím. První bod si proti Itálii zajistili už po dvouhrách, když Ana Ivanovičová smetla Schiavoneovou a světová jednička Novak Djokovič nezaváhal se Seppim. Itálie pak ve čtyřhře už jen výsledek kosmeticky upravila.
Novak Djokovič a Ana Ivanovičová

Ana Ivanovičová a Novak Djokovič se po dvou letech vrátili na Hopman Cup, aby z Perthu odvezli trofej poprvé v historii do Srbska. Bývalá světová jednička a současný nejlepší hráč světa jsou letos nejvýše nasazeným párem a hned v úvodním utkání potvrdili roli favoritů, když po dvouhrách vedou nad Itálií 2-0 na zápasy. 

Pětadvacetiletá Ivanovičová v prvním soutěžním utkání od podzimního finále Fed Cupu neměla v souboji bývalých šampionek Roland Garros problémy s o sedm let starší Francescou Schiavoneovou. První set získala za necelou půl hodinu hry kanárem a ve druhém za stavu 5-3 podávala na vítězství. Po dvou zahozených mečbolech sice poprvé ztratila svůj servis, v následném gamu na returnu už ale celkově čtvrtý mečbol proměnila a po výhře 6-0 6-4 se mohla radovat z páté výhry v pátém vzájemném souboji. 

"Cítila jsem, že jsem hrála dobře. Mám teď pocit, že mám míčky více pod kontrolou a hraju tak, jako dříve - tedy že získávám body díky forhendu," pochvalovala si Ivanovičová dobrou formu. "Věci, na kterých jsem pracovala před sezonou, se vyplácejí."

Skvěle rozehraný duel pak podle očekávání dotáhl k prvnímu bodu Novak Djokovič. Pětadvacetiletý Srb, který v sobotu vyhrál prestižní exhibici v Abú Dhabí, porazil i v 10. vzájemném utkání Andease Seppiho. Ve vůbec prvním střetnutí na půdě Austrálie zvítězil 6-3 6-4, když každý set rozhodl jedním brejkem. Sám odvrátil všech pět brejkbolů. 

Djokovič tak od roku 2006, kdy v Perthu debutoval po boku Ivanovičové, vyhrál ve dvouhře už 9. utkání v řadě.

Pěinásobný grandslamový šampion se vypořádal i s náročným programem posledních dnů. "Přiletěl jsem včera pozdě odpoledne a spal jsem jen pár hodin. Ale ráno jsem se cítil, jako ve snu," řekl Djokovič, kterého nejvíce zaskočila malá nehoda s diváky.

Italská dvojice nakonec získala alespoň čestný bod ve čtyřhře, ve které Seppi se Schiavoneovou zvítězili 7-6 6-4 a konečný výsledek upravili na 2-1 pro Srbsko. Djokovičovi už v deblu přeci jen chyběly síly a do zápasu za rozhodnutého stavu nedal zdaleko všechno.

Djokovič s Ivanovičovou hrají na Hopman Cupu společně již potřetí. V roce 2006 reprezentovali ještě Srbsko a Černou horu a skončili ve skupině se dvěma výhrami. Předloni byli blízko finále, v rozhodujícím utkání ve čtyřhře však prohráli s Belgií. Djokovič v Perthu startoval ještě v roce 2008, kdy s Jelenou Jankovičovou prohráli až ve finále se Spojenými státy.

Ve skupině A se Srbsko a Itálie střetne ještě s Austrálií a Německem, jejicž první vzájemný zápas skončil výhrou Austrálie 3-0. Vítěz skupiny postoupí do sobotního finále.

- HOPMAN CUP -
(Austrálie - Perth, tv. povrch)
pondělní výsledky (31. 12. 2012)

Skupina A:
Srbsko - Itálie 2-1
Ivanovičová - Schiavoneová 6-0 6-4
Djokovič - Seppi 6-3 6-4
Djokovič/Ivanovičová - Seppi/Schiavoneová 6-7 4-6

Tabulka:

1. Austrálie 1 1 0 3:0 6:2 2
2. Srbsko 1 1 0 2:1 4:2 2
3. Itálie 1 0 1 1:2 2:4 0
4. Německo 1 0 1 0:3 2:6 0

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/418049_388608447898447_1032600393_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
jedna prdlá fotka Noleho, když si vzal jestřába:

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/77011_388559751236650_648656874_n.jpg

:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ta první fotka je hezká. Taky bych chtěl dostat pochvalu od Aničky. :) Jinak je to opravdu skvělá dvojice a myslím si, že by si to některé hráčky s Anou klidně vyměnily. Co vím, tak Novak má velmi kamarádské vztahy s některými tenistkami, aspoň s mými oblíbenými určitě. :) Problém je ovšem v tom, že na Hopman Cupu musí hrát spolu dva ze stejné země... I když letos to tak v případě Německa málem být nemuselo. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To mě mrzí, že to spolu nezvládli:-)...ale už o nic nešlo, tak co.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně to rpzětí na síti musí dvojice Izzy-Venuše neskutečné, je snad nejde ani prohodit.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda! :) Anička mi udělala velkou radost, když jsem se ráno podíval na výsledky. Pak jsem viděl, že Caro prohrála a ta radost měm zase přešla (ale to sem nepatří)... Já vím, že bych neměl předjímat, ale na Hopman Cupu už pomalu vyhlížím finále Srbsko - USA. Věřím, že Ana s Novakem nebudou mít problém ani proti Austrálii a Německu. Finále proti USA by mohlo být hodně zajímavé, ale chtělo by to rozhodnout hned po dvouhrách, protože Venus a John jsou mimořádně silný pár v mixu (nechci vidět ty dělovky z podání :D). Ale na to je pořád ještě brzy... Každopádně věřím, že Ana s Novakem uspějou. Anička má opravdové štěstí, že její spoluhráč je mužská světová jednička. No ale Novak má ještě větší štěstí, jestli mi rozumíte... AJDE SRBIJA!!! :)
Reagovat
Nola
už som sa dávno takto nepobavila :D
prezraď mi, ktorá z tých se-xy tenistiek ti najviac pomotala hlavu? Ana? je možné, že si ten zápas nesledoval? ja som si Djokera pozrela aj mix... Ana má ozaj šťastie, a nielen iba ona, na Noleho spadla po zápase so Seppim bariéra pri podpisovaní fanúšikom, museli ho ošetrovať, vyzerá to, že je v pohode, no mix prehrali aj zásluhou Noleho, prehral si totiž v druhom sete servis a to boli v brejku..asi sa na ňom prejavila únava, hral po 24 hod. po prílete, súhlasím s tebou AJDE SRBIJA!!! :)
Reagovat
Nola
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem rád, že jsem tě pobavil. :) Tys mě taky pobavila, protože jsem ještě nikdy neviděl, aby někdo psal "sexy" přes pomlčku. :D Která mi nejvíc pomotala hlavu? Já doufám, že žádná. Mám čtyři oblíbené tenistky a fandím jim všem stejně. :)

Jinak vůbec nevadí, že Novak nezahrál v mixu úplně nejlíp. Důležité je, že vyhrál svou dvouhru a bylo rozhodnuto. :) Co se týká toho videa, tak to asi nebylo moc příjemné. Doufám, že je Novak skutečně v pohodě... Já chápu, že každý chce mít podpis od světové jedničky, ale oni se tam tlačí jako divá zvěř. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist