Federer s Nadalem září dál, prochází bez ztráty setu

28. 5. 2010, 18:12
Aktuality 22
Jako příprava na nadcházející těžší souboje vypadají v Paříži dosavadní zápasy dvou hráčů, kteří se podělili o posledních pět titulů z French Open. Obhájce titulu Roger Federer ani dnes neztratil set a proti Němci Reisterovi dokonce nemusel odvracet jediný brejkbol. Suverénně postoupil i čtyřnásobný vítěz Roland Garros Rafael Nadal.
Roger Federer (© FFT)

Stejně jako v předchozích zápasech, i dnes měl Roger Federer největší problémy se svým soupeřem v úvodu zápasu. Německý kvalifikant Julian Reister, který odehrál teprve svůj čtvrtý zápas na turnaji ATP v kariéře, odolával světové jedničce půl hodiny, než mu Federer dokázal sebrat podání a následně získat i úvodní sadu.

Druhý set už byl ale jednoznačný: Švýcar nenechal Reistera uhrát jediný game a poprvé na letošním French Open nadělil soupeři kanára. Reister v posledním dějství další nulu na svém kontě nepřipustil, porážku ale neodvrátil a s Paříží se rozloučil výsledkem 4-6 0-6 4-6.

"Sice jsem dosud nehrál proti žádným velkým jménům, ale všechno to byli hráči, kteří jsou na tomto povrchu nebezpeční. Se svojí formou jsem spokojen," prohlásil Federer, který v osmifinále narazí na svého krajana a spoluhráče ze zlaté olympijské čtyřhry Stanislase Wawrinku.

"Bude to velká bitva. Jsem moc rád za tuto výzvu, protože Stanislas je velký hráč. V minulosti jsem mu často radil, ale teď už to nepotřebuje, což jen dokazuje, že tenisově dospěl. Zvláště na antuce. Ještě jsme spolu nikdy na grandslamu nehráli, tak jsem na to zvědavý. Naše přátelství ale bude muset jít na chvíli stranou," dodal loňský vítěz.

O den později se dostal na kurty také čtyřnásobný vítěz Roland Garros Rafael Nadal. Španěl, kterému déšť dovolil nastoupit až dnes, neměl velké problémy s Argentincem Horaciem Zeballosem, kterého porazil 6-2 6-2 6-3.

Radost mohl světové dvojce pokazit jen jediný Zeballosův brejk ve třetím setu, kterým Argentinec snížil na 3-4. Nadal ale okamžitě zareagoval a dalšími dvěma získanými gamy si vybojoval postup do třetího kola. V něm ho čeká Lleyton Hewitt, který ve více než tříhodinovém dramatu porazil Denise Istomina 1-6 6-3 6-4 2-6 6-2.

Teprve do třetího kola se dnes probojoval také třetí nasazený Novak Djokovič a tentokrát ani on neztratil set. Dvojnásobnému semifinalistovi French Open byl sice Japonec Kei Nišikori důstojným soupeřem, ale srbský tenista dokázal získávat důležité body. Nišikorimu, který se ve světovém žebříčku šplhá vzhůru poté, co rok nemohl hrát kvůli zraněnému lokti, sebral šestkrát podání a zvítězil 6-1 6-4 6-4.

Překvapením dnes v Paříži skončil duel mezi dvanáctým nasazeným Fernandem Gonzalezem a Ukrajincem Alexandrem Dolgopolovem. Nenasazený hráč za půl hodiny získal první set 6-3 a mířil k prvnímu vítězství nad hráčem světové dvacítky v kariéře. V tom mu Chilan nezabránil: Dolgopolov proti němu vyslal 45 vítězných úderů a loňského semifinalistu porazil 6-3 6-4 6-3.

Obhájce finálové účasti Robin Söderling sice proti Španělu Albertu Montaňésovi ztratil první set na letošním Roland Garros, přesto bezpečně prošel do osmifinále. V něm narazí na nasazenou desítku Marina Čiliče z Chorvatska.

Dnešní den byl ve francouzské metropoli posledním pro další dva domácí tenisty a po vypadnutí Florenta Serry a Nicolase Mahuta zůstal z 19 Francouzů ve třetím kole už jen jediný, Jo-Wilfried Tsonga. Pro hráče země galského kohouta je to vyrovnaný nejhorší výsledek od roku 1925, podobně špatně dopadli také v letech 1969, 1993 a 1995.

Výsledky - French Open - muži:

Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (2-Šp.) - Zeballos (Arg.) 6:2, 6:2, 6:3, Djokovič (3-Srb.) - Nišikori (Jap.) 6:1, 6:4, 6:4, Verdasco (7-Šp.) - Serra (Fr.) 6:2, 6:2, 0:6, 6:4, Ferrer (9-Šp.) - Malisse (Belg.) 6:2, 6:2, 2:0 skreč, Dolgopolov (Ukr.) - Gonzalez (12-Chile) 6:3, 6:4, 6:3, Ljubičič (14-Chorv.) - Fish (USA) 6:2, 6:7 (8:10), 4:6, 6:2, 10:8, Ferrero (16-Šp.) - Riba (Šp.) 7:6 (7:5), 6:7 (13:15), 6:2, 6:2, Almagro (19-Šp.) - Darcis (Belg.) 6:3, 6:0, 7:5, Melzer (22-Rak.) - Mahut (Fr.) 6:1, 3:6, 7:6 (9:7), 6:4, Bellucci (24-Braz.) - Andujar (Šp.) 1:6, 6:3, 2:6, 6:4, 6:2, Hewitt (28-Austr.) - Istomin (Uzb.) 1:6, 6:3, 6:4, 2:6, 6:2, Kohlschreiber (30-Něm.) - Seppi (It.) 7:6 (7:5), 6:3, 7:5, Hanescu (31-Rum.) - Ščukin (Kaz.) 6:3, 6:4, 6:2, Ginepri (USA) - Starace (It.) 3:6, 6:4, 6:3, 6:3.

3. kolo:
Berdych (15-ČR) - Isner (17-USA) 6:2, 6:2, 6:1, Federer (1-Švýc.) - Reister (Něm.) 6:4, 6:0, 6:4, Murray (4-Brit.) - Baghdatis (25-Kypr) 6:2, 6:3, 0:6, 6:2, Söderling (5-Švéd.) - Montaňés (29-Šp.) 6:4, 7:5, 2:6, 6:3, Tsonga (8-Fr.) - De Bakker (Niz.) 6:7 (6:8), 7:6 (7:4), 6:3, 6:4, Čilič (10-Chorv.) - Mayer (Arg.) 6:4, 3:6, 7:5, 6:7 (5:7), 6:4, Wawrinka (20-Švýc.) - Fognini (It.) 6:3, 6:4, 6:1.

pva, YouTube

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://kristofik.blog.sme.sk/c/230242/Rafael-je-skvely-ale.html
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle jedovaté plivání na Nadala bude elaborátek asi z vlastního pera, že ;))?
Reagovat
smazaný uživatel
iba názory, o nič viac nejde. Rad by som si podiskutoval, ale sorry, je kriza, pracujem za dvoch. Bye later.

http--sportky.sk-c-47487-nadal-na-federera-este-nemam-stale-je-najlepsi
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vzhledem k tomu, že máte čas psát takové slinty pane Stanislave... to nebude asi tak zlé.

Jinak, odkaz je nefunkční, ale věřim, že tam bude velmi pokorný rozhovor RN o soupeřích, dělá to tak běžně, je totiž v tomto směru velmi slušný a ohleduplný. Je skvělé, že vůbec nevyzdvihuje své úspěchy v tak mladém věku, myslim, že tam nebude moc hráčů na okruhu, kteří by dosáhli takových úspěchů v jeho věku, tedy přesněji řečeno.. nebude tam nikdo ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Len pre objasnenie. Čítal som článok v slovenskom denníku a odkaz som hodil sem. Zaujalo ma, že to,čo ja, si všimol aj niekto iný. Éto vsjo, nič v zlom. Pán Stanislav nie som, na takéto "obsiahle analýzy v písomne forme" čas nemám.
Reagovat
smazaný uživatel
Mne je to hlavne u pr dele, jen se tu rad pobavim, ostatne jako ty :D
Reagovat
smazaný uživatel
pro barnyho
Reagovat
smazaný uživatel
Doufam, ze ho Roger smazne, za to, ze mu Wawrinka ani na svatbu neprisel:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
:-D :-D
Reagovat
smazaný uživatel
dobre ty:))
Reagovat
smazaný uživatel
Zbytečná provokace. A pak, že vše rozjíždí barney. Je to dement, ale tímhle ho ještě navádíte k tomu, aby psal sračky. Pouvažujte nad sebou tež někdy.
Reagovat
Vojtiik
po tom co tady napsal on bych rekl ze to je uz jenom kapka v mori... protoze i bez tohohle by tady bárny psal ty jeho koule :) .. poslendi dobou, ackoliv sem fanda fedeho ho ale zacinam i chapat :D:D i kdyz nektery veci jsou tezce prehnane :)
Reagovat
smazaný uživatel
Víš, vím, že by to psal i bez toho, ale tímhle dostává nový impuls. Navíc není tady jediný. Mi přijde Soon podobný blbec jako Barney, protože pořád na něj reaguje a má blbé kecy a je zblázněn do Federera tak, že je schopen bez předešlého Barneyho příspěvku nadávat Rafovi do simulantů a tak dále. Každý tady by si měl zamést před vlastním prahem.
Reagovat
smazaný uživatel
Barney už tenhle portál moc nenavštěvuje,zato více času zde tráví jeho dobrý kamarád Maped.Ten se podle mě od Baneyho moc neliší,ale stále se to tady snaží zatloukat.
Reagovat
smazaný uživatel
Maped rozhodně není barney. Barney měl ve zvyku maximálně jen nadávta na Federera, ale Maped uráží všechny hráče na okruhu a toto barney nedělal.
Reagovat
smazaný uživatel
Podívej se na jeho komentáře.Stejný styl vyjadřování,stejné narážky...Prostě další do party.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě že ne. Původní Barney byl sice magor, ale takhle prostě nepsal. Nadával an Federera, jeho fanoušky, ale rozhodně neurážel ostatní hráče na okruhu. Například Djokoviče měl rád a Maped na něho nadával.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky

PS:
armstrong alias Maped alias Petr alias Andrew alias BjornBorg atd. je pořád jeden a ten samej zoufalej psychopat! .)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tomasinho oznaci barnyho za dementa, blbce a magora a on mu ještě poděkuje :DD tady je to dobra banda :D
Reagovat
smazaný uživatel
tys to asi moc nepochopil, hm?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si dobrý krypl.Kam se hrabe Barney.
Reagovat
smazaný uživatel
kdyt jsem napsal pravdu, fandim Fedemu a Stanislas mu nebyl na svatbe, tak nevim proc mi nadavas...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist