Ferrero se pokusí zlomit finálové prokletí

11. 4. 2009, 23:34
Aktuality 1
ATP CASABLANCA - Ve finále turnaje v marocké Casablance si zahrají Juan Carlos Ferrero ze Španělska a Francouz Florent Serra. Oba tenisté budou v neděli usilovat o první letošní titul.
Juan Carlos Ferrero

Juan Carlos Ferrero v semifinále porazil turnajovou jedničku Igora Andrejeva 7-6 6-3 a o titul si zahraje po více než roce. Ve finále naposledy nastoupil loni v lednu v Aucklandu, na turnajový triumf však čeká ještě o šest let déle. Během té doby v boji o titul již šestkrát selhal.

Osmadvacetiletý Florent Serra porazil v semifinále Alberta Montaňése dvakrát 6-4 a do finále prošel bez ztráty jediného setu. V neděli bude pátý nasazený tenista útočit na třetí titul v kariéře, Ferrero může rozšířit svou sbírku na dvanáct turnajových prvenství.

"Už jsem s Ferrerem dvakrát hrál, ale na antuce se střetneme poprvé," obává se Serra vítěze French Open z roku 2003. "Viděl jsem ho tu hrát a je velmi odolný."

Na vítěze Grand Prix Hassan II čeká šek v hodnotě 71.700 eur. Do žebříčku si připíše 250 bodů.

- ATP WORLD TOUR 250 CASABLANCA (Maroko, antuka, 450.000 dolarů) -
sobotní výsledky (11. 04. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Ferrero (Šp.) - Andrejev (1-Rus.) 7-6(9) 6-3
Serra (5-Fr.) - Montaňés (3-Šp.) 6-4 6-4

Čtyřhra - finále:
Kubot/Marach (1-Pol./Rak.) - Aspelin/Hanley (Švéd./Austr.) 7-6(4) 3-6 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Aspoň do finále! Go
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist