Finále Davis Cupu bude hostit fotbalový stadion v Lille

19. 9. 2014, 17:43
Aktuality 24
Francouzská tenisová federace (FFT) potvrdila, že finále Davis Cupu mezi domácím týmem a Švýcarskem se bude hrát 21. až 23. listopadu v Lille. Dějištěm bude fotbalový stadion místního prvoligového Olympique, jehož kapacita bude na tenis snížena zhruba na 27.000 míst. Povrch ještě Francouzi neurčili.
Fotbalový stadion v Lille

Stade Pierre Mauroy v Lille se bude moci využít díky tomu, že má zatahovací střechu. Na fotbal pojme 50.000 diváků.

Tenisový kurt vyroste na jednom konci, takže budou pro diváky využity pevné tribuny v kombinaci s dočasnými. Předpokládaná kapacita je minimálně 27.000 míst, což dává organizátorům šanci na překonání daviscupového rekordu.

Nejvíce lidí bylo dosud v roce 2004 na Olympijském stadionu v Seville, kde finále Španělsko - USA sledovalo 27.200 lidí. To je také dosud největší návštěva na oficiálním tenisovém utkání.

Francie postoupila do finále díky víkendové semifinálové výhře nad Českou republikou, která ovládla poslední dva ročníky Davis Cupu. Švýcarsko, za něž letos hrají společně obě největší hvězdy Roger Federer a Stan Wawrinka, bude usilovat o první titul v historii.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
Jan
Proč snižují kapacitu diváků ? Mohlo jim tam přijít 50000 lidí :)
Reagovat
Patri.k
Nevím jestli se to dělá běžně, ale nějak si to neumím představit, ale oni to nějak šikovně upraví, aby to vypadalo normálně :D nebudou diváci daleko od kurtu? :D Ale je zajimavé, že big fotbalové stadióny má pomalu každé větší město, ale pořádnej tenisovej stadion, nemá obvykle ani celej stát.
Reagovat
PetaM
Ono jde podle mě především o tu zatažitelnou střechu :D Ta je málokde ... A určitě radši budou hrát bez střechy, ale kdyby náhodou pršelo, tak potřebují střechu a taková podmínka určitě ve Francii nikde není :( :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro vlajkonoše, bubeníky a další podporovatele je to určitě lepší a víc se jich tam vejde. Plus dalších třicet tisíc lidí v normálních ochozech...bude to peklo.
Reagovat
smazaný uživatel
Muzou tam dat cokoliv. Na fotbale jsou pasy travy, jenom mzo sroluji a maji volnou ruku. Ja si myslim, ze se bude hrat na 90% na hardu. Trava je kravina, kdyz to tam navezou bude to o nicem povrch a antuku si tam nedaji. Daji tamklasicky pas gumy a bude to jako v australii.
Reagovat
Roger_Federer
ale to povazuji za povrch, ktery by nejvice vyhovoval obema Svycarum..
Reagovat
blixa
Nevidím důvod proč by tam nedali antuku. Technicky to není problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakoniec tá zložitá logistika, kvoli ktorej som trávu považoval za síce dobrý, ale nereálny nápad nemusí byť až taký problém..

Každopádne, Francúzi naznačujú, že im na finále veľmi záleží..
Reagovat
slacker
Takze se bude hrat na trave
Reagovat
pepin
No to není tak jisté, dneska jsou schopni položit cokoliv a kamkoliv.
Reagovat
slacker
Jses vegatarian? :-)
Reagovat
pepin
Jako proč?
Reagovat
slacker
Ze asi nejis maso :-)
Reagovat
Roger_Federer
Trava by davala smysl, jak psal Forehend Warinkuv nejslabsi povrch..Antuku tam budou davat tezko a hard pro ne bude sebevrazda.
Reagovat
a.magerova
Tu jde o to, jaký trávník?!
Ten fotbalový? Nechali by si fotbalisti zničit kus svého trávníku nebo by na fotbalový šoupli jiný trávník..... jakože navezli travnaté koberce....
Reagovat
Roger_Federer
ano, urcite travnaty koberec, nepovazoval jsem za nutne to ani zminovat..
Reagovat
slacker
Pokladat koberec na travnaty povrch vzdyt je to noseni sov do Athen :-) Teniste nemaji kopacky ty ho neponici :-)
Reagovat
a.magerova
Hele, tak se kluci domluvte.... začínám v tom mít bordel :-/
Reagovat
pepin
Nechme se překvapit, ono to nebude tak dlouho trvat. S tím trávníkem si myslím, že na tom fotbalovém by ani nemohli kvůli povrchu hrát. Myslím, že by museli položit na stávající nový.
Reagovat
Roger_Federer
hele a jak to udelaji?, ja teda nejsem odbornik, ale fakt nemyslim ze rozorou a sestrihaji pulku fotbaloveho hriste..; )
Reagovat
pepin
Tak nemusejí půlku, píšou, že dvorec bude v jednom rohu kvůli tribunám a zbytek tribun k tomu postaví. Takže dnes např. vyříznout kus trávníku a položit nový, nebo pak nový není žádný neřešitelný problém.
Reagovat
a.magerova
Navíc si myslím, že dát tam antuku je vcelku bez problému, však by to nesypali přímo na trávu, ale na nějaké umělé podloží či jak to nazvat....
Reagovat
blixa
To by jim ta tráva pod tím poděkovala :D
Reagovat
a.magerova
No asi nepoděkovala, ale musela by to týden-dva vydržet, by jí tam uměle svítili :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist