Forma tam je, pochvaluje si Berdych

6. 2. 2012, 01:33
Aktuality 8
Tomáš Berdych přetavil dobrou formu z Australian Open po návratu do Evropy v titul. Z výhry se radoval ve francouzském Montpellieru, kde ve včerejším finále porazil domácího Gäela Monfilse.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Šestadvacetiletý Berdych vyhrál na začátku roku s Petrou Kvitovou Hopman Cup a v Melbourne vypadl po boji ve čtvrtfinále se Španělem Rafaelem Nadalem. 

"Přechod (do haly) mi vyšel dobře, ale neobával jsem se toho. Všechno šlo podle plánu. Cítil jsem se dobře, formu z Austrálie jsem si přivezl dobrou a na ni se mi povedlo navázat a dotáhnout to do nejlepšího konce," řekl Berdych ČTK po včerejším triumfu v Montpellier

Gael Monfils a Tomáš Berdych v MontpellierCelou dobu v Montpellieru se mohl spolehnout na skvělé podání. Cestou za titulem přišel jen o jeden set a třeba v semifinále vyhrál všech 34 výměn, které se hrály po jeho prvním servisu. "Servis je jedna z mých hlavních zbraní, a když dělám body z podání, tak dostávám soupeře pod tlak a je to o to snadnější," uvedl Berdych.

Loni v říjnu ukončil v Pekingu skoro po dvou a půl letech čekání na titul. Dalšího vavřínu se dočkal již po čtyřech měsících. "To je asi jedno, důležité je hrát dobře, zlepšovat se a s tím vítězství přijdou. Tohle ukázalo, že forma je a že jsem udělal velký skok k tomu, abych měl k turnajovým výhrám blíž," řekl.

V Montpellieru nedoprovázel Berdycha trenér Tomáš Krupa, ale hráčova přítelkyně Ester Sátorová, od které dostal po mečbolu polibek. V legraci by se dalo říci, že by mohla kouče nahradit. "Byla se mnou byla na třech turnajích, mám z toho dvě semifinále a jedno vítězství, to je určitě na zamyšlení... ," vtipkoval Berdych.

Od pátku by měl být jedničkou českých tenistů v 1. kole Davisova poháru v Ostravě proti Itálii. "Pozitivní je, že jsem přidal určitou porci sebevědomí. Pár dnů využiji, abych si odpočinul a šel do toho naplno," uvedl.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
steve79
Berdychovi se úvod sezony povedl. Jen tak dál. Já si myslím, že jeho maximum by mohla být TOP 5. V loni na turnaji ukázal, že Ferera umí porážet a s hráči jako je Djokovič, Federer a Murray ty občas taky může porazit. U fedexe už to několikrát dokázal a Djokoviče mu chyběl kousíček, akorát na toho Nadala nemá-jeho hra mu nesedí.
Reagovat
smazaný uživatel
Vítězství je určitě pozitivní, líbí se mi, že Tomáš už neprohrává tolik v pozici favorita.
Reagovat
smazaný uživatel
No letos by se dalo řící že vůbec neprohrál v roli favorita:)))
Pokud si to dokáže udržet tak by bylo pěkné mít nejlepšího hráče světa vyjma té mimozemské první čtyřky, která už mě přestává bavit ale co nadělám, holt jsou nejlepší:)
Reagovat
fazil
jo, prvni 4ky a ferrera.. tam je to zapikovany na dlouho:-) a az se vrati soderling... myslim, ze desitka je jeho maximum a muze byt rad,ze tam je...jestli je 6,7 nebo 8, to uz nehraje roli. 1 stejne nikdy nebude, tak nema cenu se tim trapit...
Reagovat
smazaný uživatel
bych mezi ne urcite nepocital, preci jen jeste nikdy nic velkeho nevyhral ...
Reagovat
VlS
Až se vrátí Soderling, tak uvidíme, jak mu to půjde. Davida Ferrera na TM poměrně jasně porazil, ani Andy není neporazitelný a minulý rok dělal Nolemu největší problémy právě Tom. Pokud mu vydrží forma a hlavně servis (v počtu es je momentálně 3. za Karlovičem a Raoničem o 2 esa) a úspěšnost po prvním servisu suverénně vede. Nevím, co bude hrát Soda, co Delpo (na AO toho Delpo nějak moc nepředvedl) atd. Uvidíme, Rotterdam napoví.
Reagovat
Stan_Borowitz
jestli máš na mysli hráče mimo první čtyřku, tak asi ano. Jinak ale dělal Djokovičovi přece největší problémy Federer, vždyť jej jednou porazil a jednou na něj měl dva mečboly. To se myslím za celý rok nikomu jinému nepovedlo...
Reagovat
VlS
Myslel jsem hráče mimo první čtyřku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist