Bojovník Berdych padl po čtyřech hodinách

24. 1. 2012, 14:01
Aktuality 121
Rval se, dřel, dva sety byl Rafaelu Nadalovi naprosto vyrovnaným soupeřem, ani na jedenáctý pokus v řadě ale Tomáš Berdych Španěla neporazil. Druhý tenista světa se v dnešním čtvrtfinále Australian Open oklepal ze ztráty úvodní sady a v dramatickém utkání udolal Berdycha 6-7 7-6 6-4 a 6-3.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Jestli deset porážek v řadě, které Tomáš Berdych s Rafaelem Nadalem utrpěl od roku 2007, straší českého tenistu v hlavě, pak to na jeho dnešním výkonu rozhodně nebylo znát. Sedmý nasazený hráč vstoupil do čtvrtfinálového zápasu nebojácně; před zraky legendárního Roda Lavera, který přiletěl do Melbourne z americké Kalifornie, kde žije, výborně podával a snažil se proti Španělovi agresivně ukončovat výměny. Ve třetí hře ustál Berdych první důležitý moment, když odvrátil dva brejkboly, sám naopak promarnil příležitost při Nadalově servisu za stavu 3-2.

Vyrovnaný set už směřoval do tie-breaku, když si Tomáš Berdych i díky dvěma vítězným úderům vypracoval za stavu 6-5 tři setboly. Nadal ale ukázal, že v důležitých výměnách ho nervy poslouchají, a zkrácenou hru přeci jen vybojoval. A nejen to - ujal se v ní vedení 5-3 a byl dva míče od zisku setu.

Jenže tentokrát zase Berdych potvrdil, že tie-breaky zvládá dobře. vyrovnal na 5-5 a celkově pátý setbol si vypracoval ve výměně, v níž si po dlouhém Berdychově úderu chtěl Nadal vzít Jestřábí oko, o které ale podle rozhodčího požádal pozdě. Pátou šanci už Berdych nepustil a úvodní sadu získal pro sebe.

Petra Kvitová a Ana IvanovičováZjevně rozhozený Nadal zaspal začátek dalšího setu, v němž si Berdych vypracoval další dvě brejkové příležitosti, ovšem ani je český hráč nevyužil. V následujících několika desítkách minut znovu hrálo důležitou roli Jestřábí oko. Tomáš Berdych ho v úvodních gamech využíval často a neúspěšně, proto už ve čtvrté hře nemohl nechat při Nadalově brejkbolu prověřit, jestli šel jeho servis opravdu do autu. Po druhém podání se Španěl dočkal brejku a náskok si pak držel až do stavu 5-3.

Tehdy přišel další sporný moment: Nadalův servis byl nahlášen jako aut, Jestřábí oko ukázalo, že šel na čáru, a umpire nechal výměnu zopakovat, přestože by Berdych podání nevrátil. Výsledkem byly dva brejkboly českého hráče, který poprvé v zápase sebral soupeři servis a vzápětí srovnal na 5-5.

Wilander: Vedení 2:0 by Berdych nepustil
Klíčový moment, který mohl změnit vývoj utkání, přišel v závěru druhého tie-breaku. Ve zkrácené hře Tomáš Berdych otočil ze stavu 1-4 na 6-5 a mohl zvýšit vedení na 2-0 na sety. Přestože Nadal předváděl tradičně skvělou obranu, rodák z Valašského Meziříčí měl osud setu na své raketě. Při setbolu ovšem poslal volej do autu, poté prohrál i další tři výměny a bylo srovnáno.

Po prohraném tie-breaku - svém vůbec prvním v Melbourne - Berdych ještě naposledy zahrozil v úvodu třetí sady, kdy sebral Nadalovi podání a vedl 2-0. Od té chvíle se ale zápas odehrával pod taktovkou druhého nasazeného hráče v Melbourne. Ten si čistou hrou vzal servis zpátky, po dalším brejku se ujal vedení 4-2, a to už nepustil - 6-4.

Podobně se odvíjel i čtvrtý set, ve kterém Španěl udeřil hned na začátku a za stavu 3-1 byl blízko vedení, které by fakticky definitivně rozhodlo zápas. Berdych se ještě naposledy vzchopil: udržel si servis, díky čemuž viditelně ožil, a vypracoval si ještě dva brejkboly. Sebevědomím sršící Nadal ale dvojitou hrozbu odvrátil a po čtyřech a čtvrt hodinách si vypracoval tři mečboly. Berdych vzápětí poslal forhendový úder do sítě a Nadal se mohl radovat z postupu do semifinále.

Po půlnočním mečbolu odměnilo 15 tisíc diváků v hledišti oba hráče potleskem vstoje. "Výborný zápas pro Berdycha. Škoda druhé sady, chybělo trochu štěstí. Kdyby býval vedl dva nula na sety, myslím, že by zápas vyhrál," řekl televizní komentátor Mats Wilander, zatímco Nadal složil přímo na kurtu soupeři poklonu.

"Berdych hrál výborně a měl jsem při tom voleji štěstí. V prvním i druhém setu jsme měli oba své šance a druhý set byl klíčem k utkání," řekl Španěl na adresu sedmého hráče světa, který mohl být prvním Čechem v semifinále dvouhry mužů na Australian Open po dlouhých deseti letech.

"Jsem unavený, ale šťastný, protože jsem vyhrál a dobře zvládl třetí a čtvrtý set. Vydržel jsem běhat celý zápas a skončil jsem fantasticky na returnu," dodal Nadal, který hrál od začátku se zavázaným kolenem. Nyní ho čeká Roger Federer

Výsledky - Australian Open - muži (tvrdý povrch, dotace 26 mil. AUD):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (2-Šp.) - Berdych (7-ČR) 6:7 (5:7), 7:6 (8:6), 6:4, 6:3.

 

Komentáře

121
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
mrzí mě, že jsem to neviděla, zvlášť když čtu, že Tomáš hrál dobře a že to bylo v celku vyrovnané utkání..
Reagovat
smazaný uživatel
hele kluci, von se prej vrátil lendl jo? a s kym bude jako hrát, když mekenrou už prej nehraje! ale tohlencto australijan open by vihrat klidně moh, páč je docela ve formně! tak mně prosimvas imformujte,jo ?! docela bych to přál karolíně, je to heská bloncka a simpaťačka, jen furt nevim, s kym bude hrat v tom finale, ale axi s tou naši petrou,ta je taki docela dobrá,ne?tak mně prosimvás imformujte,mužete klidně sem na forumu, ja si to potom klidně přečtu, ale pozdějc, se musim učit do školi fiziku,moc mně to neba, rači bich koukál na tenis,no.
Reagovat
smazaný uživatel
no ty pííí**
Reagovat
SwissMaestro
Že se s tím má někdo chut patlat....:D
Reagovat
smazaný uživatel
nevíte někdo náhodou, jestli náhodou berdich neporazil toho nadalala? nikde to nemužu najít, ferko v zastavarni mi řikál, že taky neví, tak se ptám no.
Reagovat
smazaný uživatel
ale slonní! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle jsem prostě nemohl vidět, jak Vás čtu, velká škoda.
Ale stejně si myslím, že ten krok je ve skutečnosti větší, než se zdá...
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, přesně tak. Ten krok se jen zdá velkej, ale Nadal byl o trošičku lepší. Berďa by musel zabrat o dost víc.
Reagovat
smazaný uživatel
oprava: ten krok se zdá malej
Reagovat
taffer
Jo, je to malý krok pro člověka, ale velký skok pro lidstvo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je dobře, že se spolu opět potkají. Na AO opět ukazují, že ještě pořád jsou schopný hrát výborně. Federer hraje od USO vynikající tenis, navíc mi přijde takovej pozitivnější a snad už si to víc užívá, protože on už fakt nic vyhrát nemusí, ale určitě hodně chce.

Nadal měl dost slabou druhou polovinu sezony a je otázka, jak to bude zvládat letos, ale jisté je jedno, na GS turnaj je stále schopný se připravit a hrát tam dostatečně dobře. Pro tenis je důležitý, aby tihle dva se dostávali na GS do závěrečných kol.

Co se týká semifinále, doufám a i věřim ve vítězství Rogera. Tak trochu by měl potvrdit, že hraje o něco lépe za poslední období než Nadal, a to i zde na AO. Ale bude to hrozně těžké, Nadal hraje také dost dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
+ s bilancí 9:17 je potřeba něco málo udělat.:DD
Reagovat
Matti
Bude to podle mě velký boj. Nicméně věřím Rafovi. Dneska jsem nečekal lehký zápas. Viděl jsem Berdycha ve dvou zápasech a hrál perfektně z obou stran. Ikdyž má s Rafou z posledních zápasů špatnou bilanci, vím, že jak mu to tam padá, tak je pro Rafu hodně nebezpečný a to se dnes potvrdilo. A dnes to byl zápas vynikající kvality z obou stran. Jsem rád, že se nešlo do 5 setu, že snad aspoň nějaké síly Rafovi zbyly. Na čtvrtek si vezmu volno. Zápasu mezi Rafou a Rogerem už nemusí být moc a tak si chci každý možný vychutnat. Těším se na tenis těchto dvou hráčů.
Reagovat
mac.hall
Jak jsem po většinu minulého roku Berdu kritizoval zajeho mnohdy zoufalou úroveˇn hry , tak dnes musím smeknout. Přiznám se , že jsem nevěřil , že by někdy mohl sehrát s Rafou tak vyrovnaný zápas , ve kterém měl navíc nemálo šancí ho dostat do kolenou. Hrál dnes skutečně výborně a vše , co jsem mu na jeho hře v munulosti vytýkal , jako by se obrátilo o 180 st. Výborně servíroval, téměř nedělal hloupé chyby, byť těch pár , kterých se nakonec přeci jen nevyvaroval, rozhodli , dle mého názoru o výsledku, a z obou stran zahrál spousty skvostných konečných úderů, na které neměl ani takový sprinter , jako Rafa. Klíč k vítězství byl setbol za stavu 6: 5 v tiebraku , který Tom , bohužel , nezvládl. Ale ani to bych mu snad nevyčítal , protože Rafa byl opět jak motorová myš a dobíhal neuvěřitelné míče a často z nich , pod velkým tlakem , zahrál winery. I ve třetím a čtvrtém setu měl Tom ještě několik velmi dobrých šancí , jak Rafovi utéci a dotáhnout je do vítězného konce. Myslím si , že jen málo tenistů , by dnes bylo schopno Berdovi vzdorovat. Novak je jasný, ten je , zdá se , opět o level výše nad těmi za ním a pak možná Roger a Andy.
Reagovat
smazaný uživatel
no myslim si ze kdyby dneska tomas hral napr. proti andymu nemel by andy sanci a byla by to rychlovka ale podle me mel tom i blby los na ctvrtfinale
Reagovat
Jan
Los: je otázka, jak by hrál Berdych s Federerem či Murrayem, Japonce a Murraye by snad porazil. V tuto chvíli je to už jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdyr. nevite někdo, s kym bude Berdich hrat v semyfinale?díky
Reagovat
gigin
s Hřebcem nebo Kodešem.
Reagovat
VlS
S Hřebcem, s Kodešem až finále.
Reagovat
Stan_Borowitz
to byl taky rebel a promarněný talent k tomu. Kdepak je mu dneska konec, ví někdo?
Reagovat
gigin
jenom tak pochytil na netu. Ve věku 60 let (září 2010) prodělal operaci druhé kyčle, pokračuje jako trenér mládeže u I.ČLTK. Je podruhé ženatý. má 6 letou dceru Barborku, první žena s jeho dcerou a vnukem žije v Německu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Dík, taky jsem trochu zagoogloval a zavzpomínal na staré časy, které sice nebyly ani trochu zlaté, ale my si to jako děcka vůbec neuvědomovali...
Reagovat
gigin
dobré. Dnes už se jim při tom vzpomínání jen pousmíváš :-)
Reagovat
smazaný uživatel
mimochodem, Sandra Kleinova je Jirkova neter .... :-)

gigin: ja cekaaaaam........ ;-)
Reagovat
gigin
GRATULUJI k snadnému postupu švýcarského tenisového elegána,pana Federera, nej tenisty všech dob !!
Reagovat
gigin
já jsem včera tak pokorně čekal :-D a prd :-))
Reagovat
smazaný uživatel
....ja ti ... pockej ... neco mi upadlo....... co jsme to vlastne? Tak ja ti .... moment..... mobil.... tak ja ti teda ... jeeee, nekdo zvoni...... no tak ja ti teda gratuluju! :-))
Reagovat
gigin
a já ti teda pěkně děkuju :-)) nic valím na pinec, hezký večer všem a zítra IDEMOOOOOOOO !!! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Vím o něm jen to, že trénuje mladé. A jeden čas vedl i nějakou českou naději. Ale obecně - měl by být zdraví, a motat se kolem tenisu, a to spíše na úrovni dorostenecké či žactva.
Reagovat
VlS
bohužel jsem zápas viděl až ze záznamu a to už je vždycky jen odvar, ale koukal jsem, že jsi to průběžně sledoval. Z tvejch reakcí bych řek, že si Tom dneska docela u tebe polepšil, nebo se pletu?
Reagovat
smazaný uživatel
polepsil, nepolepsil...

Tom hral opravdu skvele, odvazne a taky jak spravny rebel:), chtel se vzeprit "nalajnovanemu" osudu GS, kdy vsichni ocekavaji klasickou ctyrku v semi.
Sakra nevim jak to vidis Ty, ale dneska by si to fakt zaslouzil.
Byl aktivni, tvoril hru, proste se s tim vubec neparal. Nadal ne Nadal.
Jenze Nadal vratil i to, co se snad nedalo vratit...sam Rafa rikal, ze musel dat ze sebe vsechno, no ja bych rekl i vic nez vsechno...

Je to skoda:( - hlavne druhy TB.
Urcite jeden z nej. zapasu na AO.

Ale stejne si myslim, ze za 5-6let bude Rafa fyzicky uvareny, a Rebel Tom bude jeste v pohodicce pinkat velke zapasy s Andym, Tomicem atd...:D
Reagovat
VlS
Rafa je prostě něco strašnýho. Zajímalo by mě, kdo by vyhrál stovku, jestli Gael nebo Rafa. To zrychlení je neuvěřitelný, ale fakt je, že přetěžovaní kloubů a hlavně chrupavek, šlach a tak dál, to si asi daň vybere. Ale, byť bez radosti z autenticity jsem si to ze záznamu parádně užil (či ještě užívám, je to dlouhý a myslím si taky, že zatím lepší mač letos nebyl.
Ráno jsem stihnul koukat na Rogera s Delpem a Delpo mě tedy dost zklamal. Nic nevymyslel a Rogera vlastně vůbec nedostal do úzkejch. Berďa byl dneska o třídu lepší.
Docela příjemně mě překvapili diváci a fandové, bylo to fér a Berďa měl docela dobrou podporu. Berdych army fungovala, ruka neruka.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne to čo hral dnes Berdych som čakal od DelPotra...Delpo hral nevýrazne, síce mu párkrát vyšiel razantný úder, avšak bez rafinovanejšieho smerovania, Roger to mal proste vždy na krok...Navyše z Backhandu nebol vôbec nebezpečný, servis priemernej úrovne..Čakal som od neho rozhodne viac..V poslednom sete dokonca pôsobil odovzdaným dojmom..
Reagovat
Stan_Borowitz
Ono je to dáno hlavně úplně jiným stylem hry RF a RN, takže se vždycky zdá, že ten, kdo prohrál s Nadalem, hrál o hodně líp než ten, kdo hrál s Federerem. Chybí tam ty dlouhé výměny, které RF prostě většinou nepřipustí. Já bych to viděl tak, alespoň z toho, co jsem ráno stihnul, že Federer hrál míče rychle, brzy po odskoku, aby JMDP nepustil k jeho hře, výborně se pohyboval a četl hru.
Reagovat
Stan_Borowitz
než ten, kdo prohrál s Federerem
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhou stranu ho Federer absolutně k ničemu nepustil a hrál výborně. Myslím, že kdyby hrál Delpo s Nadalem, tak bysme se možná dost divili. Federer ho prostě nepustí do těch přestřelek od základní čáry. Pro Del Potra bude Federer navždy takřka nehratelnej soupeř. To že ho dokázal v roce 2009 porazit, bylo dáno především jeho extrémní formou a obrovskou chutí po GS titulu. Určitě už hrál Potro lepší zápasy, ale dneska neměl šanci vyhrát za žádných okolností.
Reagovat
smazaný uživatel
To finále z r. 2009 môže Federera veľmi mrzieť..Stratil tam vyhraný zápas.
Reagovat
Heather_Fedex
tak stve ho to urcite i doted ale toho roku mohl vyhrat i s rafou na ao a nedotahl. v roce 2009 mnel nejvetsi sanci vyhrat grandslam (ao,rg,wim,uo v 1 roce)
Reagovat
smazaný uživatel
taky tam bylo hodně situací kdy Rafa donutil Berdycha ještě k jednomu úderu a pak byl problém
Reagovat
Labi
Tomáš dnes odvedl kus práce bohužel neproměnený setball ho zlomil ale je třeba zapracovat na více věcech. Teď už je tedy soupeř Federera jasný. Myslím si že Roger bude "vyučovat" tipuju 3:1 pro Federera. Jestli bude Roger hrát s takovou lehkostí a elegancí jako doted tak ani zed Nadal nebude stačit
Reagovat
ArcusII
No fedex hrál zatím na tenisty, u kterých ho moc neohrozí silně naliftovaný údery... Nadal je jeho neoblíbený soupeř co se stylu týká a já souhlasím se stavem 3:1 ale pro Nadala ikdyž jsem fanoušek Fedexe ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
No, jako na TM to asi nebude, ale lehce favorizuji Federera.
Reagovat
Labi
ono to je začarovaný kruh Fedex umí na Djokovice, Djokovic umí na Nadala a Nadal umí na Fedexe ...ale i tak si myslím že Federer nebude mít problém. Nadal ty liftované údery hraje když diktuje tempo hry ale pokud Roger podá svůj obvyklý výkon z poslední doby tak si myslím že většinou bude Rafa rád když bude ty míčky vracet natož aby k tomu přidával rotace...konec konců "exhibice" z turnaje mistrů to sama ukázala
Reagovat
VlS
Já si nemyslím, že Tomáše něco zlomilo, ve čtvrtým ke konci už viditelně docházely síly, ale hlava chtěla pořád stejně. Tahat s sebou víc než 4 hodiny metrák chlapa není sranda.
Myslím si, že by Roger měl Berďovi koupit panáka, protože i když to na něm nebylo moc vidět, dostal taky pěkně zabrat a to za den nesetřepe, i když je trénovanej a má fond jako hrom.
Ukázal, že to s tím prověřením Nadala to jen tak neplácnul, prověřil ho řádně.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já ti nevím, v roce 2009 Vedasco Nadala v semi taky důkladně prověřil, ale vidět to na něm ve finále nebylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že bude Rafa akokoľvek fyzicky poznačený. V tomto je na okruhu najsilnejší, navyše má medzi zápasmi jeden deň voľna, čo je kľúčová informácia..Dokonca si myslím, že 4hod. nie je zas až taký extrém a zvládli by to aj iní tenisti, nielen Nadal..Navyše výhra slúži ako balzam, podľa mňa mu ten zápas dá viac ako by mu dal 3x 6:3..Čo sa SF týka, je to samozrejme otvorené..Na Harde sa stretli počas GS iba raz a bolo to veľmi vyrovnané..Kľúčový bude Federerov servis..Ja som ho videl iba v dnešnom zápase, napriek tomu, že ľahko vyhral, mal v ňom svoje rezervy..Uvidíme..Dôležitý bude začiatok, prvý set..Ak v ňom Rafa uspeje, Roger určite znervóznie..Navyše môžeme čakať vytrvalú masáž backhandu jednoruč..Ako píše Rafa vo svojej knihe, s Rogerom to je vždy rovnaké..Ak mu musíte poslať 20x loptu do backhandu, musíte to urobiť 20x, ani o úder menej..Takže očakávam podobnú schému..Určite sa budú naháňať obaja, samozrejme sa na zápas teším a určite nie som sám...Výsledok si netrúfam odhadnúť, pocitovo však verím Nadalovi.
Reagovat
VlS
A tak Rafovi gfandíš dlouho, bylo by asi divné, kdybys mu nevěřil. já jen, že Fedex to uhrál s úsměvem na rtech a v suchým triku (blbý je, že i Delpo mi připadal prakticky v suchým triku) a ona se ta námaha tak nějak postupně sčítá. Taky jsem na to zvědavej a těším se, může to být super zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim Vas je nekde na shlednuti záznam ? Nebo jestli to bude dneska na eurosportu ?
Reagovat
ArcusII
myslim že Eurosport to vecer dávat snad bude ;-)
Reagovat
VlS
Pořiď si Eurosport player, stojí to 4 Eura na měsíc a máš tam všechno. Trvá to asi 3 minuty.
Reagovat
a.magerova
Taková trapná otázka - a je to na playeru komentováno česky nebo anglicky? Dík
Reagovat
VlS
Úplně nejůlíp ze všeho, je to úplně bez komentáře :-))
Reagovat
a.magerova
Dík.
Reagovat
W.G.M.
Kdyz jsou zapasy ze zaznamu, resp. kdyz si v archivu neco vyberes zpetne, tak to je bez komentare, jinak si muzes vybrat z vice jazyku (ne ze vsech :-) ). Tenis jsem takhle zatim nesledovala, protoze ten bezi v TV, ale koukam casto na Bundesligu a tam to takhle funguje. Predpokladam, ze se to u jednotlivych sportu moc nebude lisit.
Reagovat
Stan_Borowitz
Napsal jsem ti v diskusi u článku "Federer nedal Tomicovi šanci..." jak to bylo s tím údajným vyjádřením JMDP na adresu Federera před třemi roky. Byla to prostě typická "novinařina" Blesku...
Reagovat
Stan_Borowitz
Jakou to má kvalitu? Dá se to pustit na big screen?
Reagovat
W.G.M.
Da a muzes si vybrat z ruznych kvalit, Eurosporta 2 jede i v HD. Ja jsem s nim spokojena, i kdyz nekdy tedy dost seka, zrejme kdyz je pretizen...
Reagovat
Stan_Borowitz
Dík, tak to asi vyzkouším. Obzvlášť skutečnost, že je to bez komentáře, zní velmi lákavě...
Reagovat
Jan
Nadal by dnes k poražení, kdyby Tomáš nedělal tolik chyb, mohl vést 2:0 na sety a mohlo to vypadat jinak. I pak měl ještě šance ve 3. i 4. setu, ale Nadal se pak zlepšil a nedělal tolik chyb a to rozhodlo. Ale nebyl mezi nimi takový rozdíl jako v minulosti. Nadal už není to co býval a Tomova hra se zlepšila.
Reagovat
Fandina
ale to by nesměl Tomáš po prohraném tajbrejku rezignovat na rozdíl od Nadala který moc chtěl vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Berda je proste uplne jiny typ cloveka, ale herne i psychicky se pozvolna, ale stale zveda... Gratulace, Berdo, dobry zapas!
Reagovat
VlS
Jane, proti Rafovi nikdo nemůže hrát údržbu a musí jít na absolutní riziko. Z toho plynou chyby, to k sobě prostě patří. Hodně z těch "nevynucených chyb" jsou míče, které bychpom jako normální smrtelníci vůbec neměli. Tomáši, klobouk dolů, perfektní tenis a holt na Rafu má v současnosti jeden a půl tenistů na světě.
Reagovat
VlS
Sojko, co uděláme se Psem? On tu panenku nedomotal a nedotrhal jak je vidět.
Reagovat
smazaný uživatel
jak psa znam, nejen, ze nekde misto prace zase CMUCHAL, ale jeste se bude vymlouvat, zes dodal spatnou slamu, a ze nase piskoty nebyly Opavia ..... :-)
Reagovat
VlS
No hrůza, asi příště místo piškotů koupím řetěz :-))
Reagovat
smazaný uživatel
VISi..dobře děláš s tím řetězem, je třeba "přistřihnout sojce křidýlka!!! :-))))

Jinak už jsem psal včera, že mi trochu hapruje nádobíčko..ale výsledky jsem jakžtakž trefil! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jakmile se vrátí soderling, španělé budou opět posraní
Reagovat
ArcusII
No nemyslim si že Soder je pro ně zrovna taková hrozba, ale i mě na okruhu chybí ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nádherný zápas, ktorý sa nečakal. Berdycha som prvé dva sety nespoznával, jeho hra mi pripomínala US Open, kde mal Federera 2:0 na sety. Hral na maximálne riziko, ktoré mu vo väčšine vychádzalo,skvele servoval, naopak Nadal pôsobil utiahnuto. Oba sety sa dostali do TB, ktoré mohli v oboch prípadoch dopadnúť inak, než dopadli v skutočnosti..Stav 1:1 bol však v kontexte videného spravodlivý, hoci v TB č. 2 hral Rafa príliš bojazlivo a vyhral ho aj vďaka chybám súpera. V ďalšom priebehu zápasu začalo riziko Berdychovi čoraz menej vychádzať, neudržal krivku výkonnosti, Rafa ho začal pomaly prehrávať a mal navrch aj po kondičnej stránke..

Samozrejme, som veľmi rád, že má ten zápas za sebou, potreboval takýto typ výhry..Pred SF verím, že bude mať výhra na neho rovnako blahodárne účinky ako pamätný súboj s Verdascom v r. 2009..Zaujímavým zistením boli víťazné returny oboch hráčov, Rafove určite vítam, keďže v tejto pozícii nie som na neho zvyknutý, naopak Berdychové sú varovným prstom, keďže v ďalších súbojoch narazí a môže naraziť na ešte lepšie returnujúcich hráčov..S Federerom to bude opäť magické, Del Potro mu dnes nekládol odpor, ktorý som očakával, naopak Roger hral bez výpadkov a veľkou istotou..Každý zápas je však iný, ten s Nadalom obzvlášť.
Reagovat
Pe3k
Berdych nikdy nevedl nad Federerem na US open 2:0 na sety.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych nad Federerem 2:0 na sety na US Open??? :D prober se
Reagovat
Stan_Borowitz
Bylo to tuším AO 2009, hnidopichové...
Reagovat
smazaný uživatel
Bola to Austrália, pomýlil som sa...Pointa však bola jasná..+ Díky Stane.
Reagovat
smazaný uživatel
Perfektní zápas, zatím asi nejlepší na AO 2012. Přehlídka brutálních forhandů. Tomáš donutil Rafu aby ze sebe vyšťavil to nejlepší co umí. Ten volej v autu při setbolu ve druhém setu to je velká škoda, ale to je prostě tenis. V těch nejdůležitějších výměnách měl potom o něco navrch Rafa a to rozhodlo.

Doufám že Tomáš Rafu ještě někdy porazí, má s ním fakt smůlu. I minulý rok v Miami to bylo těsné. Nicméně na začátku sezony má Tomáš skvělou formu. Výhra v Hopman cupu a QF na Australian Open to je velice dobré. Jen tak dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý výkon. Asi mu aspoň na tom Davis Cupu budu fandit.
Reagovat
freeteepek
Tomáš hrál dnes výborně, ale Nadal byl prakticky bezchybný a Tomáš neuměl přitvrdit, aby mohl ukončit výměnu dřív. Bylo to z jeho strany dost upachtěné. To je myslím největší rozdíl mezi ním a top hráči jako Djokovič, Nadal, Federer. A malá odbočka. Srovnávala se tady už párkrát hra Berdycha a Kvitový.Dnes bych chtěl zmínit, co už jsem tady psal, že Petra hraje s dalekovětším rizikem, než Tomáš. Myslím, že zatímco Petra by občas na riziku měla ubrat, Tomáš by naopak mohl přidat. Např. return hraje Petra prakticky neustále na max. riziko zatímco Tomáš daleko víc na jistotu.
Dnes měl Tom ve 4.setu break ball při Nadalově 2.podání.Míček trefil dobře, ale ne dostatečně tvrdě. Hrála se výměna, ve které uspěl Nadal. Vzpomněl jsem si na podobnou situaci ze zápasu Fed-Djok na US Open. Federer měl tuším 3 match bally.Podával.Djokovič na returnu zahrál úder všechno nebo nic. Padlo mu to tam výborně. A to byl začátek obratu ve kterém Djokovič nakonec utekl hrobníkovi z lopaty. V důležitých chvílích dnes Tomáš nehrál dostatečně razantně. Málo riskoval, proto prohrál.
Reagovat
freeteepek
Takže suma sumárum. Tomáš potřebuje zrychlit hru. Servis už má na 230, ale ve výměnách je někdy pomalý. Co třeba začít hrát míč občas dřív po odskoku?
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, to bych podepsal.
Reagovat
ArcusII
Dovolim si lehce nesouhlasit... Klíčovej moment druhý set tiebreak kdyby šel Tomáš do vedení 2:0 bylo by to úplně jinak. Co se týká jestli přitvrdit, nebo ne Nadal přestal chybovat a byl ve hře stabilně stejnej, Tomášovi spíš možná lehce docházel dech. A začal chybovat na servisu, ale jinak jeho úder forhend inside out měl dostatečný riziko a sílu, na kohokoliv by tahle agrese stačila na Nadala dneska ne... Srovnávat Kvitovou a Berdycha je blbost, nejde srovnávat zenskej a mužskej tenis a co se týká toho míčku Djokoviče s Federerem upřímně náhoda jako prase. ;-) pamatuju si ten zápas dobře ...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas.
Tom jel fakt neskutecne. Ve tretim mu atlet Nadal dobihal takovy prohozy, hrane na totalni hranici rizika, a jeste mu tam flakl zpet uder...ze ja bych asi rozmlatil tech raket vic nez Baghdatis;)

Pro mne - druhy set TB - asi rozhodujici moment...
Reagovat
Fandina
přestal hrát po prohraném tajbrejku a už to nechal být osudu. Od té doby netlačil, nevodil a nechal hrát Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
Berda na podobnou hru ale nema rychlost ruky (nohou) a predevsim mentalitu.... Verim, ze muze pridat na tvrdosti, zpresnit hru, pilovat prechod na sit, fyzicku a ziskavat psychickou odolnost - ktera je mimochodem neporne uz uplne jinde nez byvala... Jinak rozebirat, jaky moment... bylo jich prece vic ......... a klicove proste je, ze nevyhral dalsi dva sety.
Reagovat
ArcusII
Ne to opravdu hráči za stavu 1:1 na sety nedělají věřte mi ;-)
Berdych strašně chtěl celou dobu a bylo to vidět i ve čtvrtém setu, ale prostě hrál už jen to co mu Rafa dovolil a Rafa hrál dneska famózně, hlavně některý vyškrábnutý dobíhaný forehandy a prohoz Tomáše u sítě byly famózní ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Souhlas, za stavu 1:1 se nic nevzdává, naopak. Ale už se hrálo skoro tři hodiny ve vysokém tempu, Berdychovi síly pomalu ubývaly, zatímco Nadalovi ne. Zajímavá otázka je, jak dlouho by se muselo hrát, aby se unavil. Smůla byla tuším hned na začátku druhého setu ta prasklá struna při breakballu, to byl Nadal ještě rozhozený z toho prohraného TB a Berdych mu mohl utéct a pak by s trochou štěstí ten set dotáhl do vítězného konce. I ten setball v TB druhého setu se dal vyhrát... odd třetího setu jsem to neviděl, ale do té doby hrál Berdych excelentně.
Reagovat
smazaný uživatel
No řekněte. Ten zápas mohl být i 3:0 na sety pro Berdycha. Nebýt neuvěřitelných UE, kterých bylo přes padesát, mohl Berdych vyhrát klidně bez ztráty setu. Určitě na to měl, ale kvůli minelám v mnoha důležitých chvílích (neříkám ve všech, mnohdy zahrál fantasticky, až jsem tomu nevěřil) a dvojchybám zápas ztratil.
Reagovat
Vojtaakk
Škoda toho voleje na setbolu ve druhém setu. To byla zbytečná chyba v tu nejhorší možnou chvíli!
Reagovat
smazaný uživatel
To souhlasím. To byla jedině Berdychova chyba, jelikož ten úder trefil čistě.
Reagovat
vendulkabendulka
Myslim ze to mu prohralo zapas. Kdyby ten volej vysel, cele by se to asi vyvinulo uplne jinak.
Nj, kdyby chyby :)
Reagovat
smazaný uživatel
No minimálně by se hrálo pět setů, pokud to tedy vezmeme tak, že by ty další dva sety vyhrál Nadal. Je to škoda, ale Berdych udělal mnoho neuvěřitelných chyb. Ani jsem tomu v kontrastu s mnoha světovými returny nemohl uvěřit, když jsem viděl, jak třeba za důležitého stavu 30-30 je Berdych schopen Nadalův slaboučký druhý servis returnovat do půlky sítě nebo snad dvacetkrát po skvělém prvním servisu a následném náběhu na sít´ místo do kurtu míček pošle 1-2 metry za baseline.
Reagovat
ArcusII
Ono je to fakt těžký když celou dobu podává nadal dlouhý naliftovaný míče a pak najednou zapodává 1.5m za síť tak tam prostě nejste a nestihnul by to ani federer ani djokovič to vám mohu říct jistě ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
uprimne nemyslim si, ze by berdych mohl zvitezit 3:0, tohle by proste proti takovemu hraci nedal a ve ctvrtem setu uz slo videt, ze sel fyzicky dolu. vyhral lepsi! zadne kdyby tady neni na miste
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by ne? Nebýt chyby na setbolu v tajbrejku druhého setu, bylo by to 2:0. Na začátku třetího Berdych začal servisem dobře a následně vzal Nadalovi ten jeho. Když měl ale brejk potvrdit, tak se po*ral (udělal tam sérii UE z kategorie laciných). Následně si pak ve třetím setu servis prohrál ještě dvakrát. Proto výsledek 4:6. Berdych servíroval dobře, neměl se nechat prolomit. To jej stálo zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
*Berdych si ve třetím setu prohrál servis ještě jednou, proto výsledek 4:6. Už je toho na mě moc.
Reagovat
Matti
....nebyt chyby. To je pořád jen ta tvoje hra na kdyby. Dva sety byly naprosto vyrovnané. Pak se misky vah převážily na stranu Rafy a motat tady, že by bylo bývalo mohlo být pro Berďu 3-0 jsou jen kecy. Skončilo to 3-1.
Reagovat
smazaný uživatel
A kde jsem zpochybnil, že se Nadal postupně zlepšoval, ty mamlasi? Právě proto píšu, že byla škoda toho setbolu ve druhém a neudržení brejku ve třetím, protože Nadal se stále rozehrával a Berdych mu při svém servisu neměl dát šanci a snažit se co nejrychleji zvítězit v zápase.

Jak vidíš, v celém vlákně rozebíráme příčiny Berdychovy prohry, tak to tady nezasírej komentářema typu "kdyby chyby" a podobné hovadiny, když celé vlákno je na "kdyby" založeno.
Reagovat
Matti
Chybí ti kloudný argument ( kdyby do toho nepočítám )tak se snižuješ k nadávkám. A co se týče slova....kdyby....ty se s ním oháníš.
Reagovat
Matti
prostě, když někdo prohraje 3-1 tak je hodně mimo mísu napsat, že klidně mohlo být 3-0.
Reagovat
Matti
Samozřejmě, myšleno 3-0 pro toho, co dostal 3-1. Napsal jsem to trochu kostrbatě.
Reagovat
smazaný uživatel
Opět jsi to nepochopil...v tomto vlákně s ostatníma rozebíráme příiny Berdychovy prohry a hrajeme tedy na kdyby. Příjde ti normální do takového vlákna napsat: "Nehrajte si na kdyby", když zcela EVIDENTNĚ chceme a toto vlákno jsme založili, abychom zde na kdyby hráli? Chceme vyřešit, jak se mohl jinak zápas dál vyvíjet od tajbrejku druhého setu, poud by Berdych využil svých možností. Možná tě však se*e jiná věc a to fakt, že kdyby (vidíš, že se od toho neodpoutám) prostě Berdych využil svých nabídnutých možností a nenechal si tyto šance proklouznout mezi prsty, Nadal by prohrál ve třech...
Reagovat
Matti
jsi legrační a pevně věřím, že na stejné... kdyby....si budeš hrát i ve čtvrtek.
Reagovat
smazaný uživatel
Místo argumentu a odpoveěd´, proč leze do vlákna a intrikuje mi napíše "Jsi legrační a doufám, že Federer prohraje". Jak typické pro Nadalovce. :-)))
Reagovat
Matti
Neumíš číst? Ikdybys použil hodněkrát slůvko ...kdyby.... tak napsat, že mělo být 3-0 je prostě mimo mísu. To se na mě nezlob. Proto jsem ,,vstoupil,, a reagoval na tvé brečení, nad rozlitým mlékem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi vážně zatvrzelý typ exota. Píšu ti, proč se pleteš do debaty, kde hledáme příčiny Berdychovy prohry a napíšeš "Nehrajte si na kdyby". Je to nějaký přínos do oné debaty?
Reagovat
tito
Kdyby zahlásil lajnový aut v TB prvního setu tak se ten zápas vyvíjel také jinak, na to nějak zapomínáte. A to nemluvím o serii chyb lajnových v setu druhém, které ani nemusely vést k TB. Je pravda, že jsem viděl, stejně jako ostatní spoustu zápasů v minulosti, kde bych mohl říci, že dva tři fiftýny rozhodli celý zápas. Ale chyby prostě k tenisu patří a kdyby je tenisté nedělali, stále by se hrálo první kolo.
Reagovat
Matti
Přesně tak. Takových ,, kdyby,, by každá strana našla dost. A pokud Armstrongu hledáš příčinu prohry Berdycha, tak se zkus zamyslet nad tím, jestli náhodou Rafa nebyl lepší. Výrazně ne, ale byl. Protože jeden míč, ikdyž klíčový, zápas nedělá.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavý byl postřeh Matse Wilandera ve chvíli kdy začal Nadal dominovat, že by Berdych měl udělat nějaké gesto, něco ve smyslu takhle teda ne, tohle se mi nelíbí. Na místě trenéra by mu poradil ať třeba rozmlání raketu , cokoliv. A to je podle mě ta poslední věc která Tomášovi chybí.
Reagovat
Fandina
že by měl rozmlátit raketu?
Reagovat
Stan_Borowitz
Wilander občas neuvěřitelně blábolí. A to je právě ten případ.
Reagovat
VlS
Stane, "občas" bych nahradil "často" :-))
Reagovat
vendulkabendulka
Skvely zapas. Diky za zazitek.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím,že dnes Berďa opět ukázal,jaký je výborný hráč.....na Rafu má a myslím si také,že kdyby vyšel ten druhý set,mohl klidně vyhrát....neustále se zlepšuje a věřím,že to příště vyjde!!!Rafa byl dnes na můj vkus také trochu na nervy,myslím,že Berdychta trochu podcenil.Jen tak dál Tome!!!!!
Reagovat
tito
Vamos! Tak kdyby ještě přidal finále...Jinak dnešní zápas od obou parádní.
Reagovat
Pesek12
Škoda, že to nevyšlo, ale RaFa od 2.setu začal hrát fantasticky.
Reagovat
smazaný uživatel
no hlavně Tomáš přestal tak dobře podávat a jeho hra nebyla tak precizní jako v prvních dvou setech. Nicméneě asi nejlepší zápas s Nadalem za poslední 3 roky, které sehrál.
Reagovat
ArcusII
Konečně se zas lidi budou bavit o Tomášově hře a né o nepodání ruky...
Reagovat
ArcusII
Skoda ze se nepovedlo Tomášovi jít do vedení 2:0 na sety vidim to celkem jako klíčovou část zápasu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Tomáš zaslouží velké uznání.Většinu zápasu hrál svoje maximum . Jenže postupem času Nadal zlepšil return i podání k tomu přidal nezřítka neuvěřitelné míče a byl opravdu těžko k poražení.Ale Tomášovi už moc nechybí k tomu ,aby začal takovéto zápasy vyhrávat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani jsem od Tomáše tak vyrovnaný a dlouhý zápas nečekal. V poslední době mu to s Nadalem nešlo. Škoda, že si neudržel takovou kvalitu podání. Jestli ale bude hrát s takovouto formou celý rok, můžeme se dočkat velkých výsledků.
Reagovat
smazaný uživatel
Nádhera.. Od obou dvou!
Reagovat
ArcusII
Super zápas díky Tome ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist