Francouzi nastoupí v semifinále Davis Cupu proti Čechům v nejsilnější sestavě

1. 9. 2014, 19:33
Aktuality 25
Francouzi touží po úspěchu v Davisově poháru, a proto na semifinále proti českým tenistům nominovali nejsilnější tým. Do duelu s obhájci titulu povede domácí výběr v Paříži světová desítka Jo-Wilfried Tsonga. Hrát se bude na antuce centrkurtu v areálu Roland Garros od 12. do 14. září.
Jo-Wilfried Tsonga

Kapitán Arnaud Clément vedle Tsongy povolal Richarda Gasqueta (14. v žebříčku ATP), Gaëla Monfilse (24.), Juliena Benneteaua (28.) a náhradníkem je Gilles Simon (31.). "Je to logická volba, s touto pěticí mám nejvíce kombinací," řekl Clément.

Francie sice získala slavnou "salátovou mísu" už devětkrát, ale naposledy už před třinácti lety. Od té doby dvakrát prohrála ve finále.

"Hraje se na Roland Garros, což je skvělé místo, čeká nás těžký soupeř a pro nás to může být jeden z nejlepších momentů kariéry," řekl Tsonga na webu Davis Cupu. "Největším problémem je, že Češi vyhráli soutěž dvakrát po sobě, proto nebudou pod takovým tlakem jako my, ale my tam necháme všechno," uvedl devětadvacetiletý hráč.

Český kapitán Jaroslav Navrátil oznámí nominaci v úterý a měli by v ní být Tomáš Berdych (7.), Lukáš Rosol (27.), Radek Štěpánek (39.) a Jiří Veselý (75.). "Berdych je už pár let v desítce, Štěpánek je velmi zkušený a mají i dobré nováčky, takže to bude dobrý zápas. Nám snad dodají energii skvělí fanoušci," řekl Tsonga.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

25
Přidat komentář
smazaný uživatel
mají z čeho vybírat. Tsonga byl celkem dole, ale poslední zápasy ukazují, že se mu forma vrací. Bude to zatraceně těžký a věřím, že vyrovnaný. Budu našim moc držet palce.
Reagovat
babolat.cz
kde berete tu jistotu, že Tom udělá 2 body na antuce?
Reagovat
darek.vrana
To nikdo netvrdí, jen píší, že to je klíč. Já tomu taky moc nevěřím, ale zase si myslím, že bod může udělat i Rosol nebo Štěpánek.
Reagovat
darek.vrana
Rozhodně bych to tak černě neviděl. Francouzi mají sice silnou a vyrovnanou sestavu, ale taky zase můžou přebrat. Tsonga na antuce žádný zázrak není, Gasquet taky ne. Lepší na antuce jsou Simon s Monfilsem, ale pochybuju, že by kapitán nepostavil Tsongu. Myslím, že i naše dvojka může některého z těchto hráčů porazit. Ostatně Rosol např. Simona letos na antuce dal a jeho styl mu docela sedí. Štěpánek zase docela umí na Tsongu a na antuce by se mohl Tsonga vyházet. Takže nemyslím, že jediná možnost je 2 body Tomáše + debl. Favoriti samozřejmě nejsme, ale vidím to tak 60:40. A těším se hodně, protože to bude hodně otevřené v každém zápase. Ne jako třeba se Srby, kde jsou v podstatě dva body jasné.
Reagovat
Jan
Proti téhle sestavě jsou naši skoro bez šance. Jediný konkurenceschopný je Tomáš, zbytek našich v singlu asi bez šance. A Radkovi to nemusí jít ani v deblu, to je jediná šance, jak je porazit, Tomáš 2 body + debl. A to i Francouzi ten debl můžou mít dobrý, takže tam to nebude žádná jednoznačná akce. Ještě je otázka, jestli se Radek bude cpát i do singlu, čemuž věřím, pak se unaví na debla a můžeme to zabalit. Řekl bych jen s pomocí všech svatých vyhrajeme. Zvlášť když se Radek nechá napsat i na singla.
Reagovat
historik
navíc mají výhodu, že to můžou různě variovat, když to u nás to bude stát a padat na Tomášovi. Stále více se přikláním k tomu, že v pátek by naší dvojkou měl být Lukáš. Stejně je malá šance, že by naše dvojka (ať jakákoli) v pátek udělala bod. V případě Radka, by to podle mě bylo zbytečné mrhání silami, navíc vzhledem ke své současné neformě, by soupeře ani nepotrápil, zato Lukáš by mohl. Stále si myslím, že debl B+Š je prostě world class a tak bych ho nerozdělovala - strašně důležitý,možná klíčový bod.
Navíc myslím, že horší soupeři pro nás (nebo spíš pro Tomáše) můžou být Monfils a Simon(moc bych se nedivila, kdyby ho nasadili)než Tsonga s Gasquetem. první dva jmenovaní mají podle mě lepší formu a jsou to lepší antukáři. Tsonga to Murraymu dnes hodně usnadnil.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas. Rosol by měl 1. den určitě hrát. Štěpánek do debla a pokud bude ještě o co 3. den hrát, pak děj se vůle kapitána.
Reagovat
Jan
Souhlasím. Předpokládám, že Radek bude chtít hrát i v singlu a navrátil ho tam pustí, třeba aby nedělal rozepře v týmu. Rosol by mohl v singlu potrápit, při štěstí možná i udělat bod, Radek podle mě má v singlu méně šancí. Už nemá tolik sil aby byl schopen vyhrát třeba pětiseťák. Už nevím, jestli to bylo na DC v Japonsku, kdy hrál 3 sety vyrovnaně a pak s fyzicky položil a prohrál. A vzhledem ke kvalitě Francouzů. Těžko říct. Navrátil je odporník, ten to musí rozhodnout.
Reagovat
Jan
oprava: se fyzicky položil ... Navrátil (ten se fyzicky nepoložil :) )
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě nastoupí Monfils, je to nejlepší antukář z těch Francouzů a dokáže doam hrát výborně. Naproti tomu Gasquet v pětiseťácích často odpadává, takže bych 1. den viděl jasně.

Tsonga - Rosol
Monfils - Berdych

Debl Bennetteau, Tsonga - Radek, Tom
Reagovat
smazaný uživatel
Nši to budou mít sakra těžký.. Berďa teď musí podržet, jinak si myslím, že šance jsou mizivé.
Reagovat
Frick
http://sport.idnes.cz/davis-cup-tenis-francie-cesko-nominace-dhf-/tenis.aspx?c=A140901_184230_tenis_ten

Bych to viděl dost černě....
Reagovat
babolat.cz
jestli bude hrát RAdek tak blbě debl, jako dnes prozatím s Paesem, tak nevím nevím
Reagovat
smazaný uživatel
První den budu v hledišti. Moje přání je vidět zápas Monfils x Berdych. :-)
Reagovat
babolat.cz
to bych hrozně záviděl-vidět GAela naživo...můj sen
Reagovat
a.magerova
Já viděla Gaela naživo v Ostravě, sice nehrál, ale na lavičce dělal největší šou :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
teda strašně rád bych si tam udělal výlet :)
Reagovat
Frick
V pátek určitě nasadit do singla Ochotskýho!
Reagovat
PetaM
To už měli svatbu?

To už chlapi přebírají příjmení svých manželek? To víš jistě, nebo osobní zkušenost? :D
Reagovat
slacker
Jooo zazit nudu to vadi.
Reagovat
smazaný uživatel
V tomto utkání rozhodně nebudeme favorité, řekl bych tak 80:20 pro Francouze, Tsonga, Monfils, Simon jsou ve fromě, oproti nim také v dobré formě hrající Tomáš, ale druhý singlista schází. Radek hraje určitě radši před svými diváky, kteří ho mohou dostat do varu, ale na Rolandu... Lukáš sice vyhrál Salem, ale oproti Tsongovi nebo Monfilsovi je jasným outsiderem, Veselý ještě nejspíš neunese ten tlak. A i pro čtyřhru jsou Francouzi schopni poskládat vyrovnaný pár tomu našemu. Ještě nevíme, kdo se jak dostane daleko na US open, ale i to bude mít na hru vliv. Naše výhra by pro mě byla velkým i příjemným překvapením :)
Reagovat
Fandina
Berďa musí udělat dva body a jeden přidat v deblu. Je to na něm. Berďo pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím s tvým příspěvkem:-)
Reagovat
smazaný uživatel
80:20 mi přijde moc krutý. Francouzi bezesporu budou favority, ale v deblu budeme favority my. A tvrdit, že Tomáš, který se snad už konečně odlepil ode dna, má jenom 20% šanci, že porazí oba singlisty... To je vůči němu až trochu nefér.
Reagovat
smazaný uživatel
za mě 60:40 pro Francii
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist