Garciaová 'na svém' turnaji v Lyonu po boji zdolala Minnenovou, postoupila i Cornetová

3. 3. 2020, 11:51
Aktuality 0
WTA LYON - Nasazeným francouzským tenistkám se první den na novém domácím turnaji WTA v hale v Lyonu dařilo. Caroline Garciaová si po boji poradila s Belgičankou Greetjou Minnenovou, Alizé Cornetová porazila Němku Antonii Lottnerovou a i na pátém letošním turnaji tak postoupila do 2. kola.
Caroline Garciaová

Nasazená trojka Caroline Garciaová vstoupila do domácího halového turnaje v Lyonu vydřeným vítězstvím 6-4 1-6 7-6 nad Belgičankou Greetjou Minnenovou, přestože ve třetím setu prohrávala 2-4 a čelila brejkbolu. Po přerušení série tří porážek si tak připsala teprve třetí letošní výhru.

"Byl to velký boj od začátku do konce. Nehrála jsem celou dobu skvěle, ale pořád jsem se snažila bojovat a jsem moc šťastná a hrdá na to, jak jsem zvládla konec zápasu," komentovala Garciaová.

"Hrát před domácím publikem je velké štěstí. Je to vzácné. Snažila jsem se z toho vytěžit maximum. Moc mi dnes podpora fanoušků pomohla. Je to čest hrát turnaj ve Francii a ještě k tomu na vlastním turnaji," dodala Garciaová, jež nový podnik v Lyonu financuje.



Snadněji zvítězila třicetiletá Alizé Cornetová. Čtvrtá nasazená Francouzka porazila 7-5 6-0 Němku Antonii Lottnerovou a
i na pátém letošním turnaji tak zvládla svůj úvodní zápas.

Jedinou Češkou v soutěži s dotací 275.000 dolarů je Tereza Martincová, která se v úterý s neoblíbenou rumunskou soupeřkou Anou Bogdanovou (h2h 0-3).

Jedinou zástupkyní z Top 30 je v Lyonu světová šestka a vítězka letošního Australian Open Američanka Sofia Keninová, která se proti Rusce Vitaliji Djačenkové pokusí přerušit sérii tří porážek.

• WTA INTERNATIONAL LYOPN •
Francie, tv. povrch / hala, 275.000 dolarů
pondělní výsledky (02. 03. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Garciaová (3-Fr.) - Minnenová (Belg.) 6-4 1-6 7-6(5)
Cornetová (4-Fr.) - Lottnerová (Něm.) 7-5 6-0
Van Uytvancková (5-Belg.) - Kawaová (Pol.) 6-1 6-3
Bonaventureová (Belg.) - Kosťuková (Ukr.) 6-4 6-4
Cristianová (Rum.) - Honová (Austr.) 6-2 6-0
Baraová (Rum.) - Babosová (Maď.) 6-3 6-7(2) 6-4
Friedsamová (Něm.) - Komardinová (Rus.) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist