Gulbis se zranil a vzdal. Okamžitě zamířil na vyšetření

23. 5. 2010, 23:37
Aktuality 3
FRENCH OPEN muži - První hrací den se favoritům v Paříži vesměs podařil. Vypadl jediný nasazený hráč - Ernests Gulbis. Lotyš, který před French Open oslňoval dobrými výkony, nedohrál zápas úvodního kola kvůli zranění nohy.
Ernests Gulbis

Ernests Gulbis se během antukové přípravy dostal do skvělé formy. Porazil Federera a sebral set suverénnímu Nadalovi. Na French Open byl pasován mezi černé koně turnaje, jenže už v první zápas nedohrál.

Jednadvacetiletý Lotyš se utkal s domácím Julienem Benneteauem a první set prohrál 4-6. Ve druhém si však při vracení soupeřova sevisu poranil nohu a na začátku dalšího dějství vzdal.

"Propnula se mi noha v koleni a uslyšel jsem dvojí prasknutí," vysvětloval Gulbis. "Nevím co se přesně stalo, tak se za chvíli chystám do nemocnice na magnetickou rezonanci. Doufám, že to není nic vážného, což je možné. Ale může to být i jen něco se svalem," řekl po svém vyřazení. "Já zápasy vždy dohrávám, ale dnes to bylo opravdu bolestivé zranění," omlouval se předloňský čtvrtfinalista a vírou, že na turnaje na trávě už bude fit.

Hned na úvod French Open musel odehrát pětisetový souboj osmý nasazený Jo-Wilfried Tsonga. Do 2. kola se prodral až po výhře 4-6 6-3 6-2 6-7 7-5 nad Danielem Brandsem z Německa, proti kterému nasázel 16 es a 63 vítězných úderů.

"On mi život rozhodně neulehčil. Ty jeho údery... někdy byly opravdu razantní, někdy zase hodně pomalé. On sekal míčky a ty se k němu odrážely zpět. Pro mě to bylo opravdu těžké proti němu hrát... Navíc měl kvalitní servis," komentoval Tsonga své trápení. 

Tsonga dnes vyhrál i svůj třetí pětisetový zápas. "Nepředvedl jsem svůj nejlepší tenis, nejsem v nejlepší formě. Víte, měl jsem problémy se zády a delší dobu jsem nehrál," přiznal francouzský tenista, kterého v dalším kole čeká krajan Josselin Ouanna.

Jeden set dnes ztratil také Marin Čilič. Brazilce Ricarda Mella porazil 6-1 3-6 6-3 6-1, když ještě ve třetím setu byl jeden brejk pozadu. "Ten set jsem zvládl lépe psychicky," myslí si Chorvat.

"On dobře podával a dařilo se mu i při hře od základní čáry," chválil Mello svého přemožitele. "Když servíroval, tak bylo těžké returnovat. A když jsem byl na podání já, tak byl skvělý v obraně. Je to velmi těžký soupeř k poražení," dodal Jihoameričan. 

"Dnes bylo pěkné horko a míčky rychle odskakovaly," všiml si Čilič. "Myslím, že to bylo podobné i loni. Oproti jiným turnajům na antuce jsou tu míčky rychlejší."

Drtivé výhry si při vstupu do Roland Garros připsali dva nasazení tenisté. Loňský finalista Robin Söderling ze Švédska zničil 6-0 6-2 6-3 domácího Laurenta Recourderka, Rus Michail Južnyj zametl 6-1 6-0 6-4 s Polákem Przysieznym.

- FRENCH OPEN muži (Francie / Paříž, antuka) -
nedělní výsledky (23. 05. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Söderling (5-Švéd.) - Recouderc (Fr.) 6-0 6-2 6-3
Tsonga (8-Fr.) - Brands (Něm.) 4-6 6-3 6-2 6-7(2) 7-5
Čilič (10-Chorv.) - Mello (Braz.) 6-1 3-6 6-3 6-1
Južnyj (11-Rus.) - Przysiezny (Pol.) 6-1 6-0 6-4
Benneteau (Fr.) - Gulbis (23-Lot.) 6-4 6-2 1-0 skreč G.
Montaňés (29-Šp.) - Galvani (It.) 6-3 6-3 6-3
Garcia-Lopez (32-Šp.) - Schüttler (Něm.) 7-5 6-4 6-2
De Bakker (Niz.) - Patience (Fr.) 6-4 5-7 6-4 6-3
Falla (Kolumb.) - Tipsarevič (Srb.) 6-1 6-2 6-3
Fognini (It.) - Massu (Chile) 6-1 3-6 2-6 6-3 6-3
Kamke (Něm.) - Robert (Fr.) 6-0 6-4 6-3
Ouanna (Fr.) - Kubot (Pol.) 7-6(5) 6-7(4) 6-2 6-4
Devvarman (Ind.) - Chiudinelli (Švýc.) 6-3 3-6 6-3 3-6 6-3
Roger-Vasselin (Fr.) - Anderson (JAR) 1-6 4-6 6-3 7-6(4) 6-1
Chela (Arg.) - Sweeting (USA) 6-0 6-4 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
To mi pokazilo náladu hned na úvod. Patří do mého top hráčů a věštím bu brzy skvělou tenisovou buducnost. Má úžasmé charisma a je správně drzý a nebojí se velkých favoritů. už se začíná zklidňovat, nehraje tak zbrkle, buď to vyjde nebo ne.Snad bude brzy fit. Bude mně na RG moc chybět.
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda toho chlapca. Mal som velke ocakavania, dufal som ze dokraca az do QF kde potrapi Rogera. Bennetoou nehral inac zle a keby Gulbis bol zdravy by ho potrapil ale urcite by na neho nemal. Som zvedavy ci daco zahraje na Wimlbedone, neviem aky je na trave ale vdaka servisu by mohol ist dalej. Som si pozeral kto mal aku priemernu rychlost prveho servisu a Gulbis 202km:D Aj druhy servis mal neskkutocne rychly:D
Reagovat
darek.vrana
A sakra, budoucí světová jednička dohrála...:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist