Hlasujte v červnových anketách WTA. Mezi nominovanými jsou i Češky

18. 7. 2017, 11:05
Aktuality 20
Stejně jako každý měsíc i za červen mohou tenisoví příznivci na stránkách WTA Tour zvolit nejlepší hráčku měsíce, největší průlom měsíce a nejlepší úder měsíce. Mezi nominovanými v kategorii Hráčka měsíce jsou Petra Kvitová s Karolínou Plíškovou. V anketě Úder měsíce byly nominovány Kvitová, Lucie Šafářová a Petra Krejsová.

V červnu si to v kategorii Hráčka měsíce mezi sebou rozdají vítězka Wimbledonu Garbiñe Muguruzaová, šampionka z Birminghamu Petra Kvitová a letošní královna trávy v Eastbourne Karolína Plíšková.

V anketě Průlom měsíce máte možnost hlasovat pro Anastasiji Sevastovovou, Magdalénu Rybárikovou a Anett Kontaveitovou. Nominovanými pro kategorii Úder měsíce jsou Petra Kvitová, Petra Krejsová, Lucie Šafářová, Simona Halepová a Caroline Wozniacká.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí tenisoví příznivci. Hlasovat můžete až do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bude hlasování ukončeno. V pátek budou vyhlášeny i výsledky.


Hráčka měsíce

1) Petra Kvitová
Dvojnásobná wimbledonská vítězka se po prosincovém přepadení na kurty vrátila na French Open, kde vypadla ve druhém kole. Hned na svém druhém turnaji v Birminghamu ovšem nenašla přemožitelku a získala jubilejní 20. titul. Kvitová ztratila v průběhu turnaje jediný set, a to až ve finále s Ashleigh Bartyovou.

2) Karolína Plíšková
Česká jednička absolvovala jedinou generálku na Wimbledon. V Eastbourne si po roce znovu zahrála finále, tentokrát ale trofej vybojovala a stáhla náskok svých rivalek v boji o tenisový trůn. Po Wimbledonu, kde vypadla již ve druhém kole, se nakonec do čela žebříčku WTA opravdu dostala a je první ryze českou světovou jedničkou mezi ženami.

3) Garbiñe Muguruzaová
Muguruzaová se stala první španělskou vítězkou slavného Wimbledonu od roku 1994, kdy na wimbledonském pažitu slavila triumf Conchita Martínezová, která rodačce z venezuelského Caracasu v průběhu turnaje radila. Muguruzaová ve finále jasně přehrála pětinásobnou šampionku Venus Williamsovou, získala svůj druhý grandslamový vavřín, posunula se zpět do Top 5 a v letošním hodnocení pro Turnaj mistryň jí patří třetí pozice.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Serena Williamsová
Únor: Jelina Svitolinová
Březen: Jelena Vesninová
Duben: Laura Siegemundová
Květen: Simona Halepová


Průlom měsíce

1) Anett Kontaveitová
Mladá talentovaná Estonka pokračovala v životní sezoně také na trávě, když v Hertogenboschi vybojovala svůj premiérový titul na okruhu WTA. Skvělou formu si přivezla také do Wimbledonu, kde byla v duelu s bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou dva míčky od postupu do osmifinále.

2) Anastasija Sevastovová
Lotyšská tenisová dvojka hrála na trávě na Mallorce stejně jako loni finále, reparát úspěšně složila a poprvé od dočasného přerušení své kariéry triumfovala. Na tvrdém povrchu v Dubaji došla do semifinále, na madridské antuce rovněž mezi nejlepší čtyři a na trávě získala titul, čímž potvrdila, že hrát umí na všech površích.

3) Magdaléna Rybáriková
Kvůli operacím zápěstí a kolene málem vypadla z první pětistovky žebříčku. Vše se ale začalo otáčet k lepšímu s příchodem travnaté části sezony. Rybáriková ovládla dvě větší akce ITF, zahrála si semifinále na turnaji WTA v Nottinghamu a ve Wimbledonu poprvé v kariéře dokázala prorazit, když po vítězství ve druhém kole nad Karolínou Plíškovou došla až do semifinále a stala se senzací letošního ročníku. V žebříčku se vyhoupla již na 33. místo.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: CoCo Vandewegheová
Únor: Kristina Mladenovicová
Březen: Risa Ozakiová
Duben: Darja Kasatkinová
Květen: Jelena Ostapenková


Úder měsíce

1) Lucie Šafářová
Česká tenistka musela v maratonské bitvě i maratonské výměně s Darjou Gavrilovovou předvést kvalitní útok a hlavně obranu. V nádherné celodvorcové výměně předvedla skvělý kontrakraťasem a zakončila ji volejem.

2) Petra Kvitová
Rovněž Petře Kvitové, pozdější šampionce, se v Birminghamu podařilo zahrát skvělý dropshot jako odpověď na nepříjemný krátký forhend z rakety Ashleigh Bartyové.

3) Petra Krejsová
Nepříliš známá Češka předvedla fantastickou obranu v souboji s bývalou světovou jedničkou Jelenou Jankovičovou, kterou nakonec porazila. Krejsová se blýskla skvělým tweenerem a poté výměnu získala na svou stranu parádním křižným forhendem.

4) Caroline Wozniacká
Bývalá světová jednička vždy vynikala perfektní obranou. Tu předvedla i ve finále v Eastbourne proti Karolíně Plíškové. Tvrdým úderům české jedničky se dokázala ubránit, poté sama zaútočila a výměnu zaslouženě získala po velmi těžké smeči.

5) Simona Halepová
Stejně jako Wozniacká i Rumunka je v obraně výborná. To dokázala v zápase s Ying-Ying Duan. Kromě precizní obrany předvedla také výtečnou anticipaci.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Agnieszka Radwaňská
Únor: Angelique Kerberová
Březen: Caroline Wozniacká
Duben: Kristina Mladenovicová
Květen: Venus Williamsová

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Garbi
Magda
Lucka/Petra K.
Reagovat
Fandina
Údery jsou úžasné, v pořadí to jde u mě takhle, Šafi, Petra Kr., Petra, Caro, Halep.
Reagovat
horska.kraslice
No jo, jenže hlasy pro naše tři hráčky se bohužel rozdělí :-( , kdežto pro Halepku bude hlasovat celé Rumunsko a Caro má kromě Dánska za sebou i Polsko.
Reagovat
bIbec
přijdou mi takové zbytečné ty anketky. Samozřejmě nominovat Muguruzu jako hráčku měsíce června je takové čudné..
prostě je to celé čudné. I ten "shot of the month".. kolikrát mi spíš přijde, že by se ta anketka měla spíš jmenovat "rally of the month"

ale což, když to někoho baví tyhle anketky. Ale spíš si myslím, že časem WTA zkusí vymyslet něco jiného.
Reagovat
George_Renel
Hráčka června Muguruza?
Asi za ten náklep od Strýcové. .-b
Reagovat
Pedronegro
no jo, je to vlastně blbina, sorry :)
Reagovat
Pedronegro
jasná volba:
koťátko
Magda
Lucka
Reagovat
fialka
detto
Reagovat
sprchon
Taky tak. Ale i údery obou Peter jsou krásný. ;)
Reagovat
Kozoroh
O hráčce měsíce je zbytečné hlasovat, Garbine coby GS vítězka má legitimní přednost přede všemi.
Reagovat
aligo
Ale je tam nastupující světová jednička, to je třeba brát v potaz, a taky velmi emotivní příběh Petry Kvitové.
Reagovat
tommr
přesně tak. Není to ani zdaleka tak jednoznačný jak si Kozoroh myslí. Já jsem hlasoval pro Karolínu a i Petra toho svým způsobem dosáhla víc než Muguruza ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Wimbledon začal 3. července, takže by se neměl počítat do června. To WTA trochu nevyšlo...
Reagovat
Empe
Hráčka měsíce ČERVNA je podle mě z této nabídky je Petra, která ale určitě nevyhraje... s jejím příběhem je její titul (navíc jubilejní) více "vyznamenáníhodný" než ten Karolínin. Karolína je sice světová jednička, ale nevedl ji k tomu daný turnaj - a navíc, stejně jako u Mugu, to už je spíše červencová záležitost. Wimbledon letos v červnu nestihl ani začít.
Reagovat
George_Renel
To by bylo jako že včera znamená zítra...
Reagovat
Krisboy
Úder měsíce vyhraje Aga.
Reagovat
janek_da
Se7u na hlasování. Stejně zase vyhraje Halep ///
Reagovat
com
Moje hlasování:
Karolína
Anett
Lucie
..a nakonec budou výsledky stejně úplně jiný :D
Reagovat
d@ve
Mám v tom celkem jasno (až na hráčku měsíce :)
- Petra
- Magdaléna
- Lucka (Petra Kr.)
Reagovat
aligo
Jelikož je tam Halepice tak je zbytečný hlasovat :DD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist