Vítězkami dubnových anket WTA jsou Siegemundová, Kasatkinová a Mladenovicová

5. 5. 2017, 10:57
Aktuality 14
Webové stránky WTA zveřejnily výsledky dubnových anket. Hráčkou měsíce se stala šampionka ze Stuttgartu Laura Siegemundová. V kategorii Průlom měsíce dominovala vítězka turnaje v Charlestonu Darja Kasatkinová. Hlasujícím tenisovým příznivcům se z vybraných nejlepších dubnových úderů nejvíce líbil halfvolej Kristiny Mladenovicové.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí samotní tenisoví příznivci. Hlasovat jste mohli do dnešního dne do 5:59 ráno našeho času, kdy bylo hlasování ukončeno.

Laura Siegemundová stejně jako loni zazářila na halovém podniku WTA Premier na domácí půdě ve Stuttgartu. Loni se z kvalifikace probojovala až do finále, letos si tak od pořadatelů vysloužila divokou kartu a odměnila se jim ziskem titulu.

"Je to pro mě neuvěřitelný úspěch, lepší to snad už ani být nemůže," radovala se v rozhovoru pro WTA Insider. "Jsem tak pyšná a ráda za to, že jsem mohla divákům vítězstvím ve finále vrátit jejich podporu. Atmosféra, kterou vytvořili, byla neuvěřitelná," chválila domácí publikum.

Devětadvacetiletá Němka se ve finále střetla s Kristinou Mladenovicovou, jež letos prožívá životní sezonu. Proti nebezpečné Francouzce odehrála vynikající tie-break závěrečné sady, v němž se nebála riskovat.

Za odměnu si odvezla druhou kariérní trofej z akcí WTA, tu první přebírala loni v Bastadu, kde ve finále porazila Kateřinu Siniakovou.

"Myslím si, že výhra nad Karolínou Plíškovou mi ukázala, že dokážu hrát velice agresivně," řekla k jedné z výher nad hráčkou Top 10. V průběhu minulého týdne porazila celkem tři členky elitní desítky - kromě Plíškové ještě Světlanu Kuzněcovovou a Simonu Halepovou.

"Musím si zapamatovat, jak jsem proti Karolíně hrála, a držet se takové taktiky i na dalších turnajích. Také ráda hraju kraťasy, lidem se líbí," dodala Siegemundová, jež se díky životnímu úspěchu v žebříčku vrátila mezi třicet nejlepších.

Výsledky kategorie Hráčka měsíce dubna
1. Laura Siegemundová (53%)
2. Kristina Mladenovicová (23%)
3. Darja Kasatkinová (21%)
4. Anastasia Pavljučenkovová (3%)

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky
Leden: Serena Williamsová (USA)
Únor: Jelina Svitolinová (Ukr.)
Březen: Jelena Vesninová (Rus.)

Darje Kasatkinové rozhodně antuka není cizí. Juniorská vítězka French Open 2014 na té zelené v Charlestonu došla do svého premiérového finále na okruhu WTA Tour a rovnou si převzala i svou první trofej pro vítězku, když ve finále ztratila pouze čtyři gamy s Jelenou Ostapenkovou.

"Dnes to byla celkem snadná výhra. Držela jsem se spíše vzadu za základní čárou a čekala na chyby soupeřky. Naštěstí Jelena opravdu chybovala," okomentovala finálové utkání Kasatkinová.

Ruska, která za dva dny oslaví dvacáté narozeniny, porazila na podniku WTA Premier také Danku Koviničovou, loňskou olympijskou vítězku Monicu Puigovou, kamarádku Darju Gavrilovovou, Irinu Beguovou a hráčku měsíce dubna Lauru Siegemundovou.

Devatenáctiletá rodačka ze samarského Toljatti se díky premiérovému prvenství na okruhu WTA Tour vrátila do Top 30. Momentálně zaostává čtyři místa za svým žebříčkovým maximem - 24. místem.

Výsledky kategorie Průlom měsíce dubna
1. Darja Kasatkinová (60%)
2. Markéta Vondroušová (20%)
3. Dajana Jastremská (11%)
4. Anett Kontaveitová (9%)

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky
Leden: CoCo Vandewegheová (USA)
Únor: Kristina Mladenovicová (Fr.)
Březen: Risa Ozakiová (Jap.)

V dubnu bylo opět z čeho vybírat. WTA zvolila pět nejlepších úderů měsíce. Z celkového vítězství v anketě Úder měsíce se v dubnu raduje Kristina Mladenovicová.

Fantastický halfvolej Francouzky ve stuttgartském finále porazil o pouhá dvě procenta nádherný forhendový prohoz Francescy Schiavoneové.

Výsledky kategorie Úder měsíce dubna
1. Kristina Mladenovicová (34%)
2. Francesca Schiavoneová (32%)
3. Darja Kasatkinová (15%)
4. Angelique Kerberová (12%)
5. Anastasia Pavljučenkovová (7%)

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky
Leden: Agnieszka Radwaňská (Pol.)
Únor: Angelique Kerberová (Něm.)
Březen: Caroline Wozniacká (Dán.)

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

14
Přidat komentář
baggik
Minulej mesic vyhraly vsechny tri kategorie holky, kterym jsem dal hlas, ted jsem se netrefil akorat u Markety, coz nechapu, protoze kdyz vyhraje turnaj WTA holka co byla 200 na svete a je ji 17, tak je to naprosta bomba. Kasatkina, zadnej prulom nepredvedla, vzdyt se nedostala ani na sve maximum.
Reagovat
Andrew89
Novak ukončil spolupráci s celým týmem...
Reagovat
Empe
Škoda, na průlom jsem držela palce Markétě. Jednak se dostala na rozdíl od Darji na své maximum, jednak navíc uhrála bod ve Fed Cupu... a taky porážela hráčky podstatně výše v rankingu, než je ona sama. :(
Reagovat
tommr
Markéta je především o hodně mladší takže kdyby se rozhodovalo skutečně jen o průlomu měsíce tak musela jasně vyhrát. Nakonec ale cenu dostala hráčka, která prostě vyhrála větší turnaj ...
Reagovat
EllNino
nehlasujou náhodou lidé ?
Reagovat
tommr
je to dost pravděpodobný i když dneska se nedají vyloučit ani nějaký fígle s hlasováním. Proč se ptáš? :)
Reagovat
EllNino
no že to je prostě, kdo víc klikne :) tam jde o popularitu, ne o výsledky, které hráčka má :) bych řekl
Reagovat
tommr
to je taky pravda ...
Reagovat
VlS
A holt je Kosatka hezčí holka
Reagovat
tommr
to je věc názoru. Mně se Markéta líbí víc než Kasatkina i když ani ta není ošklivá ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Rusko má prostě víc obyvatel než Česká republika.....
Reagovat
dadaft
tak u Laury se to dalo čekat -- její stuttgartská jízda za titulem byla úžasná.
Reagovat
vrabejka
nahoda
Reagovat
EllNino
jj 2 roky po sobě náhoda, vole
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist