Hlasujte v dubnových anketách WTA. Mezi nominovanými je i Markéta Vondroušová

2. 5. 2017, 23:16
Aktuality 3
Stejně jako každý měsíc i v dubnu mohou tenisoví příznivci na stránkách WTA Tour zvolit nejlepší hráčku měsíce, největší průlom měsíce a nejlepší úder měsíce. Mezi nominovanými v kategorii Průlom měsíce je i sedmnáctiletá česká tenistka Markéta Vondroušová, jež ovládla halový podnik ve švýcarském Bielu, kde si došla pro svůj premiérový titul na okruhu WTA Tour.

V dubnu si to v kategorii Hráčka měsíce mezi sebou rozdají Darja Kasatkinová, Laura Siegemundová, Anastasia Pavljučenkovová a Kristina Mladenovicová. V anketě Průlom měsíce máte šanci hlasovat pro Markétu Vondroušovou. Nominované pro Úder měsíce jsou Kristina Mladenovicová, Angelique Kerberová, Francesca Schiavoneová, Anastasia Pavljučenkovová a Darja Kasatkinová.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí samotní tenisoví příznivci. Hlasovat můžete až do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bude hlasování ukončeno. V pátek budou vyhlášeny i výsledky.

1) Darja Kasatkinová
Devatenáctiletá Ruska zvládla přechod na antuku fantasticky. Hned na první antukové akci v Charlestonu vybojovala svůj premiérový vavřín. Na americkém podniku série WTA Premier v semifinále přehrála ve skvělé formě hrající Lauru Siegemundovou a ve finále si poradila se stejně starou Jelenou Ostapenkovou.

2) Laura Siegemundová
Němka v březnu oslavila devětadvacáté narozeniny a nejlepší pozdní dárek si nadělila až během právě uplynulého víkendu, když si na domácí půdě ve Stuttgartu po loňské finálové účasti letos došla pro vysněný titul. Stejně jako loni během cesty turnajem porazila tři hráčky Top 10 a ve finále udolala v tie-breaku závěrečné sady rozjetou Kristinu Mladenovicovou.

3) Anastasia Pavljučenkovová
I další ruská tenistka v dubnu zazářila. Pavljučenkovová počtvrté v kariéře ovládla menší turnaj WTA v mexickém Monterrey, kde ve finále přehrála tehdy světovou jedničku Angelique Kerberovou a zaznamenala tak nejcennější vítězství své kariéry, když vedoucí ženu světového pořadí zdolala vůbec poprvé.

4) Kristina Mladenovicová
Francouzka pokračuje v životní sezoně. Po premiérové trofeji z Petrohradu letos došla do dalšího finále na podniku WTA Premier. Ve Stuttgartu porazila Angelique Kerberovou i vracející se Marii Šarapovovou.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky
Leden: Serena Williamsová (USA)
Únor: Jelina Svitolinová (Ukr.)
Březen: Jelena Vesninová (Rus.)


Průlom měsíce

1) Darja Kasatkinová
Viz popis k Hráčka měsíce.

2) Markéta Vondroušová
Teprve sedmnáctiletá Češka v Bielu poprvé zvládla projít kvalifikací na okruhu WTA a nakonec si rovnou došla pro svůj premiérový titul. Stala se žebříčkově nejníže postavenou hráčkou, která vyhrála turnaj WTA International nebo vyšší od roku 2009, kdy na US Open triumfovala Kim Clijstersová, jež v té době žebříček ani neměla. Vondroušová ve švýcarské hale mimo jiné vyřadila i nejvýše nasazenou Barboru Strýcovou a ve finále Anett Kontaveitovou.

3) Anett Kontaveitová
Jak již bylo zmíněno, Estonka došla v Bielu až do svého prvního finále na okruhu WTA. Dařilo se jí i v hale ve Stuttgartu, kde prošla kvalifikací a skončila až ve čtvrtfinále na raketě pozdější vítězky Laury Siegemundové. Ve druhém kole mladý estonský talent překvapivě vyřadil loňskou vítězku French Open Garbiñe Muguruzaovou.

4) Dajana Jastremská
Tato šestnáctiletá talentovaná Ukrajinka o sobě dala pořádně vědět minulý týden v Istanbulu. Jastremské totiž jen o kousek utekl postup do semifinále. I tak ale na okruhu WTA Tour vyhrála první dva zápasy, když porazila Andreu Petkovicovou a Annu Kalinskou.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky
Leden: CoCo Vandewegheová (USA)
Únor: Kristina Mladenovicová (Fr.)
Březen: Risa Ozakiová (Jap.)


Úder měsíce

1) Kristina Mladenovicová
Francouzka už byla na druhém místě deblového žebříčku. Momentálně se víc soustředí na dvouhru, nicméně hru u sítě má stále v ruce. Ve finále ve Stuttgartu předvedla famózní halfvolej proti Lauře Siegemundové.

2) Angelique Kerberová
Přechod z obrany do útoku je asi největší devízou dvojnásobné grandslamové šampionky. Parádní obranu a následný útok předvedla v Monterrey v duelu s Carlou Suárezovou, proti níž se nejdříve jen bránila, poté odhadla, kam Španělka zahraje forhend, a skvěle ji prohodila.

3) Francesca Schiavoneová
Vítězka ročníku 2010 na French Open vždy patřila k výborným obranářkám a svým soupeřkám zatápěla i na oblíbené antuce. Na antukové akci v kolumbijské Bogotě vystřihla nádherný prohoz z forhendu.

4) Anastasia Pavljučenkovová
Ruska už měla k zisku fiftýnu ve finále v Monterrey proti Kerberové blízko. Němka však všechno vrátila na druhou stranu kurtu. Parádní obranný lob Pavljučenkovové ovšem nečekala. Takhle se odvrací brejkboly!

5) Darja Kasatkinová
Ruska má všechny údery vyrovnané a na skvělé úrovni. Někdy je ale potřeba předvést něco extra, tak proč nezahrát bekhend po čáře z výskoku, který soupeřka rozhodně nečeká.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky
Leden: Agnieszka Radwaňská (Pol.)
Únor: Angelique Kerberová (Něm.)
Březen: Caroline Wozniacká (Dán.)

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

3
Přidat komentář
baggik
Markéta jasnej objev!
Reagovat
tommr
jasná věc ... :)
Reagovat
VlS
O tom snad nikdo nemůže pochybovat
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist