Hradecká je v Praze ve čtvrtfinále, Zahlavová-Strýcová nepřekvapila

15. 7. 2009, 16:12
Aktuality 6
Tenistka Lucie Hradecká postoupila jako první domácí hráčka do čtvrtfinále turnaje ECM Prague Open. Nasazená sedmička dnes na štvanické antuce porazila Chorvatku Karolinu Špremovou po vyrovnaném boji 6-2 4-6 6-4. Neuspěla naopak Barbora Záhlavová-Strýcová, která prohrála s turnajovou čtyřkou Carlou Suárezovou-Navarrovou ve dvou setech 1-6 4-6.
Lucie Hradecká

Čtyřiadvacetiletá Hradecká, hráčka pořádajícího klubu I. ČLTK, si letos zahraje potřetí ve čtvrtfinále turnaje WTA. Stejně daleko došla ve Fezu a Štrasburku, kde nakonec prohrála až ve finále. V Praze nastoupí v pátek v boji o semifinále proti druhé nasazené Sybille Bammerové z Rakouska, která porazila Rusku Allu Kudrjavcevovou.

"Tohle je určitě nejsladší čtvrtfinále, protože je doma. Mám tady hodně kamarádů, rodinu a známé. Je to příjemné," řekla Hradecká, která hraje Prague Open popáté v kariéře. V letech 2005 až 2007 nepostoupila z kvalifikace, což se jí povedlo loni, ale prohrála pak v prvním kole s pozdější vítězkou Věrou Zvonarevovou z Ruska.

V duelu se Špremovou hrála Hradecká výměny plné tvrdých úderů s vítěznými míči. "Dá se říci, že to byla přestřelka, ale to se čekalo. Ona hraje velice rychle a jakmile jsem zvolnila, tak jsem lovila balon za sebou. Bylo důležité, že jsem jí hned na začátku třetího setu brejkla, a pak mě podržel můj servis," řekla Hradecká.

Záhlavová-Strýcová nenašla v Praze recept na trpělivou antukovou hru Suárezové-Navarrové. "Všechny gamy byly vyrovnané, měla jsem hodně výhod, ale tyhle míče se musí dělat, když chcete vyhrát set. To už není o tom, jestli zahrajete dřív nebo později, to je jenom o hlavě a moje hlava nebyla v ty momenty silná," řekla po utkání Zahlavová-Strýcová.

Ve druhém setu měla dvojnásobná vítězka juniorky na Australian Open šanci na zvrat. Vedla 3:1, ale náskok neudržela. "Snažila jsem se chodit na síť a hrát agresivně, ale ona málo kazila. Ona je stejná hráčka jako já a teď byla silnější mentálně," dodala Češka.

Ve čtvrtek budou o čtvrtfinále bojovat třetí nasazená Iveta Benešová a osmička Petra Kvitová.

Vítězstvím nasazené hráčky skončil také duel mezi turnajovou jedničkou Francescou Schiavoneovou z Itálie a Slovinkou Polonou Hercogovou. Ta s třicátou hráčku světa držela krok jen v úvodu utkání. První brejk Schiavoneové ji zlomil, stále více chybující Hercogová v prvním setu už neuhrála ani game a podobný obraz hry se divákům na Štvanici naskytl i ve druhém setu. Na další brejk Italky její soupeřka nedokázala odpovědět a za 70 minut prohrála dvakrát 2-6.

 

Výsledky - ECM Prague Open (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Hradecká (7-ČR) - Špremová (Chorv.) 6-2 4-6 6-4
Suárezová-Navarrová (4-Šp.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-1 6-4
chiavoneová (1-It.) - Hercogová (Slovin.) 6-2 6-2
Bammerová (2-Rak.) - Kudrjavcevová (Rus.) 6-1 6-1

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Voráčová/Rybáriková (ČR/SR) - Klemenschitsová/Maleková (Rak./Něm.) 6-2 6-3

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
carolyn
1)Kdy už tento web přestane Broz opravovat?

2)Kdy už Broz pochopí že tím svět nezmění? Že je to každému úplně jedno, jak to napíšou, hlavně že každý ví oč jde.

3) Kdy už Broz složí báseň pro Dinu?
Reagovat
smazaný uživatel
Presne, jestli nebude basen, a navic pokud mi neprijde dobra, minimalne - ...by nemel mit dele pravo na nick, kterym buhviproc asociuje zensky sperk (vsimnete si pomlcky hh )
Reagovat
smazaný uživatel
1) Kdy už tento web přestane střídat krátké a dlouhé písmeno A? Jednou je to Zahlavová a jindy zase Záhlavová? Neumíte si zjistit jak se jmenuje?

2) Kdy už tento web skončí s tou pomlčkou u zdvojených příjmení tenistek? Záhlavová Strýcová je bez pomlčky, protože jedině tato varianta je u Češek oficiálně možná. Každý stát má svoje pravidla, ale když se dívám na Španělky, tak tam vidím Suarez Navarro, Martinez Sanchez, Llagostera Vives apod. Tedy taky bez pomlčky.
Reagovat
smazaný uživatel
Sledovala jsem ten zápas a to, co tam Barbora přdváděla, bylo opravdu hrozný. Nemyslím teď tenisově, ale chováním....vztekala se, mlátila raketama, nadávala sprostě...tak nevím co si mám o ní myslet:-D
Reagovat
smazaný uživatel
no aspon je vidět, že jí na tom výsledku záleželo...
Reagovat
skott
Presne tak, sledovat takovy uzel nervu jako Bara je opravdu otresny zazitek.Jesteze vetsina publika to brala spise s humorem a rozhodci nebyla Ceska, takze nerozumela tem ku**am, co ji letalo z huby.Nekdy to spis vypadalo, ze to jen hraje, protoze to jeji dohadovani, kdyz se Carla dotkla site bylo hodne teatralni.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist