Karolína Plíšková dostala za rozmlácený umpire v Římě šestimístnou pokutu

18. 5. 2018, 14:20
Aktuality 383
Česká tenistka Karolína Plíšková dostala za výbuch vzteku po prohraném utkání druhého kola turnaje v Římě od WTA pokutu. Její manažer Michal Hrdlička uvedl, že jde o šestimístnou částku v korunách. Stejnou sumu plánuje česká jednička darovat na dobročinné účely.
Profily hráčů

"Padla pokuta od WTA, kterou Karolína přijala. Rozhodla se, že stejnou sumu navíc pošle ze svého nadačního fondu na dobrou věc. Jde o šestimístnou částku," uvedl dnes na twitteru Hrdlička. "Domluvili jsme se, že částku zveřejňovat nebudeme. Ani WTA," napsal později ČTK.

Podle jeho dalšího vyjádření v angličtině zaplatí Plíšková čtyřmístnou sumu v dolarech či eurech, tedy v přepočtu maximálně 250 tisíc korun.

Šestadvacetiletá Plíšková prohrála ve středu své úvodní utkání v Římě 6-3 3-6 5-7 s Řekyní Marií Sakkariovou. Závěr zápasu výrazně ovlivnily rozhodčí. Česká tenistka při shodě za stavu 5-5 ve třetím setu poslala podle televizních záběrů smeč do kurtu, avšak čárová sudí zahlásila aut. Umpirová rozhodčí její verdikt ponechala v platnosti a světové pětce nepomohly protesty ani přivolání supervizorky.

Rozhozená Plíšková game prohrála a Sakkariová následně získala i další hru a tím i zápas. Při odchodu z kurtu Plíšková hlavní rozhodčí nepodala ruku a vzteky roztřískala raketu o umpire, v němž udělala díru. Podle webu Aktuálně.cz byla polská umpirová sudí Marta Mrozinská dočasně suspendována.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

383
Přidat komentář
smazaný uživatel
Provozovatel měl zajistit rovnocenné podmínky na každém kurtu. Někde byl jestřáb a někde nee. A na zápasy první desítky snad určitě. A na Řím tedy je to dost ostuda a o tom by se mělo psát a jednat. V jednom zápase jsem si všiml, že hlavní sudí řekl jasně aut a bylo vidět, jak na to hráč musel jen nevěřícně rezignovat. Někdo by měl vymyslet akustický alarm při dopadu mimo pásku třeba tak, že za čárou by byla citlivá plocha a po dopadu by zazněla siréna.
Reagovat
FulnekUltras
A podle toho se chováme.
Reagovat
Fandina
A socialistický stát jen lidem bral až nebylo z čeho, tak krachnul.
Reagovat
FulnekUltras
Dobrovolně ustoupil krátce zfanatizované pouliční lůze.
Reagovat
Fandina
Musel.
Reagovat
FulnekUltras
Krásné je, když nemusíš, ale můžeš.
Reagovat
Fandina
Ano, a to je na kapitalistickém státu to nejlepší, nemusíš, ale můžeš.
Reagovat
FulnekUltras
A když nemůžeš, nikoho to nezajímá.
Reagovat
Fandina
Nikdo na světě není úplně sám, aby nikoho nezajímal.
Reagovat
FulnekUltras
A proto na kapitalistický stát zásadně nespoléháme. ;-)
Reagovat
Fandina
Na socialistický už vůbec, ten krachnul na svou neschopnost.
Reagovat
FulnekUltras
čelit oblbujícím účinkům pozlátkového konzumu
Reagovat
Fandina
Ne, jde o důstojný život, bez koukání na západ. Jen klid na práci. Žádné pozlátko.
Reagovat
FulnekUltras
Bohužel to hodně cinkačů klíči pochopilo až teď.
Reagovat
Fandina
Já je nevidím, kdyby jich tu bylo tolik, začali by cinakat znovu, ale oni ani ty komunisty nevolí, ti se volí už jen mezi sebou a těžko někdy někoho osloví, po těch zkušenostech s nimi. A nejde jenom o ČR, nefunguje to nikde na světě a že jich bylo.
Reagovat
Fandina
Ale nechci se o tom bavit. Měj se.
Reagovat
FulnekUltras
Nápodobně. Chtěl jsem spíš trochu podráždit Fricka. ;-)
Reagovat
Fandina
Dva levičáci si chtěli zanotovat, to chápu :D.
Reagovat
Frick
Neměl by mít ale tenista možnost z toho odečíst náklad?

Tj. nemělo by se PM zdanit až ve chvíli co by Petra vykázala nutné a nemalé náklady (letenky, odměny týmu)?

To by dávalo logiku, ne?
Reagovat
Fandina
Co to meleš, PM jsou vydělané peníze v různých zemích a tenisti je dostávají po zdanění.
Reagovat
slacker
proc ji nedostanou v plne vysi? nejsou prece s poradatelem v zamestnaneckem pomeru, platcem dane by mel byt prijemce, pokud platcem dane je poradatel nemel by se ohanet vysi PM pred zdanenim, ale skutecne vyplacenou castkou
Reagovat
Fandina
Protože pořadatel turnaje z toho strhne daň, podle platných předpisů té země.
Reagovat
Frick
Sakra práce, dyť i na těch symbolickejch obřích šecích je částka shodná s uváděnejma PM. Tak je jasný, že odvedení tý daně leží formálně na sportovci. A ten přeci musí mít možnost vykázat náklady.
Reagovat
Fandina
PM jsou peníze před zdaněním. Tečka.
Reagovat
blax
Tak tohle aspiruje na nejsměšnější příspěvek roku :D Kam se na tebe hrabe Fricek :D Ty si o tom něco zjisti, než tady začneš psát :D
Reagovat
slacker
sam si smesne dogmaticky blbej az to boli. PM nejsou prijem hracu? dan z prijmu plati prijemce, pokud to palti nekdo jinej jedna se o jinou dan, ale prijemce penez by stejne mel zaplatil dan z prijmu jako prijem ze zahranici
Reagovat
blax
Hele už nemám sílu vysvětlovat to po stý. Najdi si jinýho inteligentnějšího člověka než seš ty sám, aby ti to vysvětlil jo?
Reagovat
slacker
nevysvetloval jsi to ani poprvy, maucta
Reagovat
blax
Projdi si posledních několik dní několik článků, kde diskutuje Frick, blixa, Fandina a já a někde to tam najdeš.
Reagovat
slacker
najdu co? ze PM se zdanuji v zemi kde se turnaj kona? Kdyz poslu penize z meho uctu v CR nekomu na ucet v bance ve spanelsku, tak jak se to lisi od toho ze poradatel turnaje posle nekomu ze sveho uctu na ucet hrace?
Reagovat
Fandina
Je to věc dohody. U PM je to tak, že pořadatel strhne daň a hráč dostane peníze bez ní.
Reagovat
Frick
Hm, ale pak by asi fakt měl mát ten sportovec možnost prokázat výdaje a Španělskej stát by mu měl dát vratku.
Reagovat
Fandina
Ty jsi úplně mimo. Každý člověk má jiné výdaje. Ty tomu vůbec nerozumíš.
Reagovat
Frick
Tak já nevim. Petra dostala v Madridu 1,19 mil. Eur. Jestli je to třeba ve Španělých daň 40%, tak čistýho ho to je 714 tis. Co když ale Vaněk si je vědom, že jeho práce má svou cenu a žádal by si honorář 800 tis. Eur? To by Petra pak byla v mínusu 86 tis. Eur. KRAVINA.

1 190 (tis.) - 800 = 390 tis. a z toho daň 40%. Petra by pak byla +234 tis. Eur. Žádná sláva, ale na garsonku v Praze to stačit snad i bude.
Reagovat
blax
Jestli je to třeba ve Španělsku 40% ? Vaněk si žádá honorář 800 tisíc EUR ? :D Všechno nějaký tvý domněky. Jak si proboha vůbec můžeš vymýšlet jen tak nějaký čísla? :D
To Španělsko si snad můžeš najít. Vaňka nezjistíš, stejně jako další členy jejího týmu, stejně jako nezjistíš náklady na ubytování a letenky. Prostě to nespočítáš. Nevím, o co se tady snažíš.
Reagovat
Frick
Ty jsi taky koumák, viď? Tady jde o princip. O tom, zda jdou uznat náklady s tim spojený. Jsem myslel, že to pochopíš, že ty čísla jsou nadsazený. A hnaný ad-absurdum, aby to bylo snáze pochopitelný.
Reagovat
blax
Myslel jsem si, že si alespoň to Španělsko najdeš a pokusíš se být trochu realistický a vážně to zkusíš propočítat, ale zapomínám, jak seš mimo. Hele u tebe člověk nikdy neví, co myslíš vážně a co máš schválně nadsazený :D
Reagovat
Frick
https://www.expatica.com/es/finance/Taxation-in-Spain_471614.html#NonresidentTax

Hm, tak pro nerezidenty je to o dost méně.

Tady zase jde o tu separaci sociálního a zdravotního, no...
Reagovat
Frick
http://www.mzdovapraxe.cz/archiv/dokument/doc-d41740v52711-principy-zdanovani-prijmu-zahranicnich-sportovcu-a-umelcu-v-ceske/?

Hm, tak asi u nás by to šlo. Ale muselo by se podat daňový přiznání.
Reagovat
Fandina
Daňové přiznává se podává podle toho, kde je sportovec rezidentem.
Reagovat
slacker
tak proc mu zdani PM v ruznych zemich kde rezidentem neni?
Reagovat
Fandina
Protože se to tak dělá. Že se peníze strnou a tenisti dostanou peníze po zdanění.
Reagovat
Frick
Slackere nebav se s ní. Prostě jí to už nepálí.
Reagovat
Fandina
Od blba jako ty to sedí.
Reagovat
letityfanousek
tohle je v poho. A navíc tímto "zločinem" Karolína u mne stoupla v oblibě. Naopak Sakkari se zachovala hanebně, tu nebudu mít pár měsíců rád.
Reagovat
Frick
Nemít rád na dobu určitou. Tak to jsem ještě nežral jako.
Reagovat
Krisboy
Mám to úplně stejně. S tím rozdílem, že tu lhářku Sakkari nebudu mít rád už nikdy :)
Reagovat
lars
Ani, kdyz Sakkari porazi Marfusu ?
Reagovat
Krisboy
Ne. Je mi úplně jedno koho porazí nebo s kým prohraje.
Reagovat
Tornes
Fricku, Fricku... Je hezké jak se opět snažíš vyřešit národní problémy. Jsme rádi, že na nás myslíš a nenecháš nás okrádat. Škoda jen, že jsi zase mimo.

Jedná se o Monako. S Monakem nemáme uzavřenou smlouvu o zamezení dvojího zdanění, je tedy hloupost používat termíny mezinárodního práva jako "středisko životních zájmů". Jediné, z čeho lze vycházet, je český zákon, nic víc. A samozřejmě předchozí výklady toho zákona, ke kterým se ale obecně těžko dostaneš (alespoň ke konkrétním odůvodněním).

A co tvrdí český zákon? V zásadě to, že musí buď trávit v ČR 183+ dnů (u jakéhokoli tenisty nepravda), nebo zde "mít stálý byt za okolností, z nichž lze usuzovat na jeho úmysl se v něm trvale zdržovat" (bydliště). Byt zde sportovci většinou mají, ovšem úmysl trvale se zde zdržovat, to je oříšek... Zde už záleží na výkladu, který může být docela široký. Obecná praxe ovšem očividně je, že se jako rozhodující měřítko bere trvalý pobyt (jak zřejmo z mnoha předchozích příkladů). Z toho vyplývá, že kdo nemá trvalý pobyt v ČR a netráví zde více než 183 dnů, může danit klidně v Tramtarii, pokud bude splňovat jejich podmínky, nebo mu to alespoň uznají.

Pokud se ti tahle praxe nelíbí, můžeš apelovat pro změnu zákona. Případně můžeš lobovat u soudců, ať tuto uznávanou praxi změní. Ale dokud se to nestane, tak máš holt (minimálně právně) smůlu.

A to, že daníš v zahraničí (a taky tam trávíš většinu roku) nijak neznamená, že nemůžeš být Čech a Česko reprezentovat. Nebo snad Pastrňák dle tebe nemohl přijet na MS, jelikož nedaní (a většinu času nežije) v ČR?

A argumentovat Nadalem, který měl na rozdíl od českých tenistů se španělským berňákem opravdu problémy a musel kvůli nim přesunovat své firmy, no nevím jestli je to nejlepší příklad...
Reagovat
Frick
Jenže jsme se bavili i o Báře, která má rezidenci v SAE a ta s ČR tu smlouvu má.

http://aplikace.mvcr.cz/sbirka-zakonu/ViewFile.aspx?type=c&id=3082

----------------------------------------------------------

Prostě si myslim, že by ten zákon měl bejt zformulován/vytvořen tak, že v případě pochybností musí být ten dotyčný sportovec schopen prokázat, že v zemi, kde má daňový domicil, má užší vazby než v ČR.

Zase to zopakuju, že to by si pak mohl Čech někde v Somálsku koupit chýši, kterou by mu tamní úřady uznaly jako bydliště, on by jednou za rok se projel taxíkem po Mogadišu a bum, SOMÁLSKÝ REZIDENT, který by ovšem 1 den trávil v Somálsku, 183 dní různě po světě a 182 dní v Česku, kde by měl partnera, byt, rodiče, kamarády, tréninkový centrum.

Nezní to absurdně?
Reagovat
EllNino
Jo ty si myslíš, tak to potom jo ...
Reagovat
Frick
Ono je prostě lehčí jednoslovně urazit než napsat nějakej názor.
Reagovat
EllNino
no Fricku, ty stejně nebereš jiný názory, než ty své ... tak jakákoli diskuze s tebou už předem nemá smysl
Reagovat
blax
Jojo, nebo jednoslovně napsat, ať už mlčím viď :D To ses opět předvedl :D
Reagovat
Frick
Protože jsi jako obhajobu neplacení ZP zvolil nakydání špíny na naše zdravotnictví. Tak jsem ti jen ukázal, kolik pojišťovna klidně vydá za lidi, co to fakt, že potřebujou.
Reagovat
Fandina
Ale měl pravdu, protože zdravotní pojišťovna hrají nemoci jen do určité výše, ostatní si musíš uhradit stejně sám.
Reagovat
blax
Je vidět, že nečteš moje příspěvky :D Před pár dny jsem tady přímo tobě psal, že kdo nadává na naše zdravotnictví, tak nikdy neviděl zdravotnictví jiného státu. A že například oproti USA, UK, Austrálii, Novému Zélandu máme skvělé zdravotnictví. Takže já na naše nenadávám, já ti jen říkám jak to je. Pokud opravdu potřebuješ extra léčbu, tak to zdravotní pojištění nehradí. A taky je dost důležité, kdy onemocníš. Na začátku roku je to v pohodě, to je dost peněz na vše, ale na konci roku je to větší problém. Na to se zeptej jakéhokoliv lékaře a potvrdí ti to. Ale to by si musel vylézt od počítače a na to opět nemáš koule.
Reagovat
Frick
A jaká je to teda léčba, když dá ZP desítky milionů za hemofilika? To není extra léčba?

A i kdyby to tak bylo, tak to znamená, že je naše zdravotnictvní podfinancované. Což znamená, že tím spíš je třeba volat k jakési soudružnosti a Petra (a spol.) by prostě měla přijmout úděl pomyslné "mecenášky zdr. systému" a ne vymejšlet, jak se tomu vyhnout.
Reagovat
Fandina
Proč by měla dělat Petra mecenášku našeho zdravotnictví? Protože si umí vydělat peníze přece neznamená, že má povinnost to komukoli dávat. A ničemu se nevyhýbá. Pratí daně podle zákona.
Reagovat
blax
Tak já se samozřejmě nebavil o hemofilii. To není zase nějaká extra závažná nemoc. Já samozřejmě mluvím o rakovinách a případech, kdy pacienty může zachránit jenom nějaký opravdu drahý lék nebo drahá léčba a pojišťovna to prostě neuhradí. Nebo člověk dostane léky, u kterých se ví, že jenom zmírní projevy rakoviny, ale beztak zemře. Zkus si o tomhle tématu něco zjistit, než tady začneš vymýšlet další tvoje teorie, domněnky a fantazie jo? Ty každou problematiku do které se pouštíš znáš strašně povrchně na základě pár článků na internetu, ale pořádné informace nemáš o ničem. A aby sis nemyslel, nekydám hnůj na české zdravotnictví, je dobré. Ale ty si ho prostě představuješ jak Hurvínek válku. Není všechno černobílé.

A k té mecenášce, už jsem ti to psal s tou charitou. Ale ty prostě čteš jenom co chceš viď.
Reagovat
Frick
Není to možná extra závažná nemoc, ale cena její lečby, jak jsi viděl v té tabulce, je astronomická.

Ano, vim, že jsou případy, kdy pojišťovna nehce proplatit drahý lék. Je smutná záležitost a je třeba, aby ty pojišťovny to ochotny platit byly.

Ale k tomu je potřeba dostatek příjmů ze zdr. pojištění. A jak toho dosáhnout? Musej i ty naše holky platit.
Reagovat
blax
Prosím tě, tak je zkus teda aspoň nějak kontaktovat a zkus je přesvědčit. Napiš mi pak, co ti odepsali. Aha, já zapomněl, na to nemáš koule :D Stejně jako na nic jinýho, umíš jen psát na tenisportál.
Reagovat
Fandina
Není to absurdní, klidně, ať má český občan v Somálsku daňovou rezidenci. Je to jeho věc, když mu to někdo uzná.

Tím, že někdo nemá daňovou rezidenci v ČR, neznamená, že není občanem ČR.
Reagovat
Fandina
Frick totiž chce řešit zákonem v ČR občana v ČR, který je daňovým rezidentem jiné země podle tamních zákonů. Což je nesmysl, který ovšem Frick při své hlouposti nechápe.
Reagovat
Tornes
Pokud by dle somálských pravidel šlo mít takové trvalé bydliště, proč ne. Třeba podle Monackých to takhle nejde. A do Somálska by samozřejmě vzhledem k úrovni místní vlády, právní jistoty atd. nikdo nechtěl.

Je hezké, že by to dle tebe nějak mělo být. Itálie to třeba přesně tak má. My ne. Takže tobě by se to tak líbilo, ale první to asi budeš muset prolobovat u politiků.

Ano, Bára by tedy měla mít daňovou rezidenci u nás. Ovšem je nutné si uvědomit, že prize money to stejně nijak neřeší a reklamy může klidně řešit jako licenční poplatky, které mají taky speciální režim. Není to tak jednoduché. I když bude daňovým rezidentem u nás, stejně může platit velkou část daní jinde. A to tedy vychází ještě z toho, že zcela prokazatelně "de fakto žije" (mimo cestování po turnajích) v ČR.
Reagovat
Frick
A to víš odkud s tou Itálií?

"Třeba podle Monackých to takhle nejde."

Jestli myslíš to pravdilo 90 dní, tak to se prý, dle Blixy, od sportovců nepožaduje.

Sotva by ho ty holky byly schopný plnit. Nebo byly, ale do ČR by se fakt dostaly třeba na 14 dní v roce.
Reagovat
Fandina
To není pravda, že by měla mít Bára daňovou rezidenci tady. Pokud vykonává práci v různých zemích, tak je na ní, kde bude danit. Samozřejmě, pokud splňuje zákonné podmínky té země.
Reagovat
blax
Hele Fricku ukončím to takhle, i kdybych vynechal z našich diskuzí všechny ekonomické, právní a politické pojmy a záležitosti, tak já to prostě těm holkám budu přát. Přeju jim, aby jim zůstal každý halíř z jejich vydělaných peněz. Jsou to šíleně těžce vydělané peníze, tenis je jeden z nejnáročnějších sportů. Mají neskutečné roční náklady. A od mala musely neskutečně dřít, nikdo z nás si tu dřinu nedokáže ani představit. A mně osobně prostě stačí, když se můžu podívat na jejich zápas a prožívat ho. Finanční problémy tohoto státu jsou někde úplně jinde.

Ale každopádně mě to bavilo a díky, je fajn občas vylézt ze svoji sociální bubliny a vidět, že opravdu existují lidé s takovýmito názory a nedají si je vymluvit za žádnou cenu. Alespoň se dá pochopit, proč posledních několik voleb dopadlo tak jak dopadlo.

Všem ostatním sorry za offtopic, snažil jsem se jen? ani vlastně nevím o co :D
Reagovat
slacker
to je neskutecny blabol, plny adorace a dvojiho metru. tenistky nejsou vyvolene bohyne majici narok na privilegia.

PS: poslednich nekolik voleb dopadlo dobre, uz aby vam tu vasi bublinu nekdo propichl
Reagovat
Fandina
Tenistsky žádná privilegia nemají. Daní tam, kde mohou.
Reagovat
blax
:D Typický levičák neschopný pochopit psaný text se ozval :D doufal jsem v to :D
Reagovat
Frick
https://www.podnikatel.cz/clanky/profesionalni-sportovci-mohou-vyuzit-60-pausal-a-to-az-3-roky-zpetne/

Petra by mohla být zřejmě OSVČ a tak použít 60% výdajový paušál.

Letos si zatím vydělala na PM 51,7 mil.

x 0,4 = 20,68 x 0,0675 = 1,40 mil.

To mi opravdu nepřijde jako nic hroznýho.
Reagovat
Fandina
Není to hrozně, ale když nemusí, tak proč by to dávala. Až bude chtít někomu něco dát, tak to udělá ze svého.
Reagovat
Fandina
Nehledě na to, že pm je před zdaněním, asi polovina zbyde, minus roční náklady tým letenky hotely a je na nule. Takže nemá ani na zdravko.
Reagovat
Frick
No, když bude chít Černošek koupit starý něco pěknýho na sebe, tak kdo ví...
Reagovat
Fandina
Jsi trapný.
Reagovat
Bee
Výdajové paušály jsou pro 2018 ?zastropovány? na příjmy z max 1 mil,tzn jako 60% paušál lze uplatnit max 600 tis...
Reagovat
Frick
Sorry, moje chyba. Takže ty její výdaje zůstanou obestřeny tajemstvím.
Reagovat
Frick
Zblbnul mne ten Lafata. ten mohl vydělávat ve spartě fakt že hodně.
Reagovat
misa
Lafata & spol. jen dokládají, jak jsou ve fotbale hráči přeplácení. Ve srovnání s tenisem určitě. Tam si nějaký hráč okolo 200. místa nevydělá za život skoro nic. A jak se ve světové konkurenci prosadil tenhle fotbalista? Ke dvoustovce nejlepších hráčů se ani nepřiblížil. Navíc má placeného trenéra, výdaje za cestování. Tohle všechno si tenisté platí sami.
Reagovat
Frick
To už je ale zase jiná věc.

Zase to ber tak, že kolik se za víkend (třeba někdy září nebo dubnu) odehraje fotbalovejch zápasů a kolik na ně přijde lidí.

Kolik se odehraje oproti tomu tenisovejch zápasů. A kolik na ně přijde lidí. Zlomek.
Reagovat
blax
Je zajímavý u tebe sledovat, jak jednou je to pro tebe veřejně známá osobnost, po tom je to nezajímavá hráčka a žádná celebrita. Nebo jak mluvíš o tom jejím bydlení a sociálních sítích. To je taková nenávist + závist smísená s obsesí a posedlostí, se špetkou moc volného času a neschopností chápaní psaného textu a do toho všeho ještě touha po naší pozornosti. Libuješ si v tom, jak ti všichni odpovídáme a je o tebe takový zájem viď :D

Jen čistě taková otázka, proč teda ty naše tenistky tak sleduješ a děláš jim tady nějaký pseudovysvědčení, který nikoho nezajímají a jsou absolutně neobjektivní, když jimi očividně tak pohrdáš, nesnášíš je, závidíš jim. A pokud mi odpovíš, že chceš na jejich podle tebe špatné chování upozornit co nejvíce lidí, tak ti říkám dopředu, že ti odpovím opět tou policií. Ale všichni víme, proč na ni nepůjdeš ? 1) Všechno máš podloženýma jenom nějakýma tvýma přesvědčeníma, teoriema, doměnkama, ale vyloženě důkaz na papíře nemáš ani jeden. A nechci od tebe žádnej odkaz na článek, ale fakt vyloženě nějaký písemný důkaz něčeho co tu tvrdíš od jakéhokoliv státního úřadu. 2) Nemáš na to koule. A umíš jenom brečet za klávesnicí.
Reagovat
Fandina
Frick je podle mě hloupý. Nedovede totiž vypíchnout podstatnou věc k řešení. Co se totiž týká daní, tak on se snaží pracovat s nějakými výňatky zákonů a pasovat je do situace holek, ale dělá to absolutně nelogicky a nesmyslně.

A podle mě nemá ani nějaké hlubší cítění, cit pro to, co ještě je únosné říkat, psát a co už ne.

A je i mstivý, když mu napíšu něco, co se mu nelíbí, tak na mě začne útočit, že jsem hádavá, dělám nudle, mám osobní spory.
Reagovat
Fandina
Přitom já s nikým žádný spor nemám. Nudle dělám, ale to je o ničem.
Reagovat
Frick
:-D Neděláš v barech po nocích stand-up výstupy?
Reagovat
Fandina
Ne, ale ty bys měl navštívit psychiatra, protože nejsi normální.
Reagovat
Frick
Ano, v Česku to je veřejně známá osobnost, navíc po tom, co vzešel ve známost její vztah s hudebníkem a synem velice známého moderátora zvýšila svou "mediálně-bulvární zajímavost". Ale neni to žádná GLOBÁLNÍ SPORTOVNÍ CELEBRITA. Vždyť to pomalu ani ta Kája ne. Globální spor. celebrita nebude dělat reklamu na Mentolku. Fakt ne.

Právě, že nima nepohrdám mne štve, že jsou součástí toho řetězce, kde je snaha vytřískat k jejich astronomickejm příjmů ještě další navíc způsoby, kteří můžou jen bohatí. Navíc korunovaná pokrytectvim, kde se o tom nesmí mluvit, protože ony jsou přeci ty fajn "skromný holky, co nedaj na Česko dopustit". Tak když mám domicil místo ve svý zemi v jakymsi pseudostátečku na riviéře nebo někde na Blízkym východě, tak ať mám koule to nějak obhájit. Ať řeknu, že mi nevadí strávit v Česku NAPROSTÉ minimum času, protože rodina mi sice chybí, ale vybrala jsem si nový domov v Monaku/UAE, protože je tam moc fajn. Ať řekne, že odvádět miliony na zdravotnictví vlastní země nebude, protože jí to přijde moc. A ať i je schopná obhájit to, zda je to moc ve chvíli, když člověk, co dělá za medián, musí zaplatit do zdravotnictví více jak desetinu toho, co vydělá (= superhruná mzda). A jak by třeba ten člověk byl rád, kdyby do ZP neplatil 3800 ale jen 500. Třeba by si mohl pak zaletět někam na Kanáry, kde by si pořádně odpočinul. Proč by nemělo bejt fér, aby to zaplatila i Petra? Miliony by neplatila jen tak. Milony by platila kvůli tomu, že hodně vydělává. Ale byla by tam prostě ta rovnost. Moderní medicína je úžasná, ale je drahá. Proto je třeba v ní maximální solidarity. Dyť i ta Petra o tom něco ví. A snad by i ona sama měla cítit, že je důležitý, aby takovouto vysoce odbornou péči dostal každej. Ale ta něco stojí.
Reagovat
Frick
Já nevolám po brutální progresi. Já nemluvim o jakési "nemravnosti" toho vydělat za tejden v Madridu 30 melounů. Já volám po tom, aby buď se chovaly jako občani ČR jako ostatní nebo aspoň aby ukázaly, jak je jim to zatěžko a že jim Česko nevyhovuje. Prostě aby si nehrály na to, co nejsou.

Nebo to jde úplně mimo ně, nerozhodují o tom a jsou Černoškovejma opičkama. To je pak samozřejmě smutné.

Tohle všechno v tom článku je. A klidně řeknu, že pro moderní levici mám jinak slova pohrdání.

http://denikreferendum.cz/clanek/18805-petra-kvitova-se-usvedcuje-z-porusovani-zakona-projde-ji-to
Reagovat
Fandina
Ty jsi závistivý člověk, závidíš druhému, že umí vydělat peníze a chceš je na něm.
Reagovat
blax
Ok, takže nepohrdáš, ale prostě tě serou jejich výdělky. Řekni to na férovku, serou tě ty prachy, serou tě bohatí lidi a všechno tohle žene závist.
Jak se o tom nesmí mluvit? A ty tady teď děláš co, copak je nějaká cenzura nebo co? :D Ale super hláška opět :D To samý s těma Kanárama :D Já myslím, že by holky měly obejít každý dům v ČR a každému člověku něco koupit ne? Ať si polepší :D

A o ostatním už se dál bavit nehodlám, už ti to stokrát vysvětlit blixa. On i já jsme ti psali, ať kontaktuješ daňový poradce, neudělal si to. Já tě posílám na policii a za zákonodárci, neuděláš to. Neuděláš nic, jen budeš psát na tenisportál, jako pravý internetový hrdina :D

A jasně jsem ti říkal, ať mi neposíláš odkaz na žádný články :D Chci od tebe seriózní písemné důkazy, ne brutálně neobjektivní článek s textem na úrovni páté třídy na nějakém pseudomédiu. To si můžu zajít na parlamentní listy nebo sputnik.

P.S. Ony si na nic nehrajou. Prostě jdou hrát tenis, buď vyhrají a nebo prohrají. Ale ty bys chtěl od nich nějaký sáhodlouhý vysvětlení toho, jak se chovají v životě. Jak pořád říkáš, aby ony něco řekly nebo něco prohlásily. Nikdo ti není nic povinen vysvětlovat, smiř se s tím. Seš normální kádrovák. Fakt ses narodil prostě moc pozdě. 50. léta a normalizace, v tom by sis liboval.
Reagovat
Frick
Mne nevadí jejich peníze. Ať jsou PM klidně o 100% vyšší. No problema. Ale ať se k tomu chovaj a) buď jako zlatokopové z daňovýho ráje, pro který je ČR "vadná" svými zákony a jasně řikaj, že "doma" je u nich v Monaku nebo SAE b) Jako lidi co se tu cítej doba, jsou rádi, když se sem můžou vrátit a... platěj tu daně.

https://sport.aktualne.cz/tenis/nadal-odmita-danove-raje-mohl-bych-vydelat-dvojnasobek-ale-m/r~812368469ec511e7aacd0025900fea04/

To je správnej přístup. A opravdu mne neštve, že si Nadal vypinkal 2 mld. na PM a kdo ví kolik na reklamních smlouvách.

Jenže prostě ty naše holky se chovaj za c) Chtěj si brát z obou zemí to nejlepší. A to se mi prostě líbit nemůže.

A ano, je to tabu. Stejně jako se ptát třeba na sexuální orientaci.
Reagovat
Fandina
Každý normální člověk rika, že je doma tam, kde se tak cítí a je úplně jedno, jestli tam platí daně, nebo ne.
Reagovat
Frick
"doma" myslím v tomto případě místo, kam se vrací z turnajů (což je vlastně taková "služebka", když to nadneseme).

Pokud si na webu WTA v položce "residence" přečtu Monaco, tak by se měli vracet do Monaka.

Pokud by se tam necítili, protože by se jim stýskalo po domově, tak je to jen jejich. NIKDO je z ČR nevyhání. Vyhnaly se samy touhou vydělat (třeba) 52 mil. místo 49....
Reagovat
Frick
*jen jejich problém
Reagovat
Fandina
To co je na webu napsáno je právní pojem, místo kde dani. Vracet z turnajů a cítit se tam jako doma může třeba na Marsu, kdyz to bude v rámci zákona.
Reagovat
Frick
Je to místo, kde mají trvalý pobyt. A od místa, kde má jedinec trvalý pobyt, by člověk očekával, že se tam bude chít vracet jakožto na místo, kde se chce zdržovat.

Kor místo, ke kterému nemá žádné (např.) rodinné vazby.

Kor místo, kde jse pořízení nemovitosti drhý špás.
Reagovat
Fandina
Ne, je to místo, které si vybrala jako sídlo svého podnikání. Právní pojem.
Reagovat
blax
Tak teď už seš hodně mimo.
Trvalý pobyt je pouze evidenční údaj, rozumíš tomu? To znamená, že tam kde máš trvalý pobyt nemusíš fakticky bydlet ani jeden den v roce. Je to jen na tobě. A nikdo se proboha nemusí nikomu ospravedlňovat a vysvětlovat jestli opravdu bydlí tam, kde má trvalý pobyt nebo tam, kde má bydliště.
Reagovat
fretek
Vytanula mi nedávná zpráva, že v záp. Čechách trvale bydlí v jednom bytě asi 120 Němců, kvůli snadnému zisku řidičáku.
Reagovat
blax
Ty vole, tak já ti napíšu, že nechci odkazy na žádný články a zase? :D

A ještě sem pleť sexuální orientaci :D Paráda :D

Proboha, ušmudlaný 3 miliony :D To je pro stát kapka v oceánu. Stačilo by nahnat pár vyžírků sociálního systému do práce a máš to zpátky. Lidi co pobírají dávky a pak si stěžují na jiné, co málo odvádějí, znáš to viď :D
Zajímáš se stejnou vervou o další finanční záležitosti tohoto státu? Třeba na pana Pitomia, který jednou vytuneloval svoji stranu a podruhé se o to pokusil? To byly víc jak 3 miliony ze státních peněz. Co taková fotovoltaika? Ta stát stála skoro miliardu. Co všechny nesmyslné dotace na různé blbosti, to jsou desítky a stovky milionů. Co OKD? Co Čapí hnízdo? Co korupce ve veřejných zakázkách? Co všichni lidi, co dělají na schwarz systém? Všechno tohle jsou x krát horší věci. Ale ty seš hotovej ze 3 milionů na zdravotním :D
Reagovat
Fandina
Nehledě na to, že ona ty penize nikomu neukradla. Naopak, Frick je chce je chce od ní.
Reagovat
Frick
Dělník ve fabrice si těch mediánových 36 200 taky vydělal. A dostane z toho 20 670....

A jak by rád měl těch dalších 15 700...
Reagovat
blax
Tak by pan dělník měli volit stranu, která chce snížit odvody a ne naopak jak tomu bývá. Nebo ať se pan dělník vzchopí, založí si podnikání a stará se sám o sebe a odvádí si klidně minimum. Každý je odpovědný za svůj život, jaký si to uděláš, takový to máš. Pokud se držím v rámci zákonů (což se holky drží, tak pohoda).
Reagovat
Frick
Jenže dělník bude očekávat od státu důchod, sciální pomoc, když ho propustěj v rámci redukce míst, bezplatnou školu pro svý děti a bezplatný zdravotnictví.

A to něco stojí.
Reagovat
blax
Ano, a holky očekávají, že budou dožívat ze svých peněz a nebudou od státu nic potřebovat. Protože zdravotní péči budou mít vždycky speciální nadstandard, kterou si zaplatí, i kdyby tady zdravotní platili.

A to bezplatný očekávání je blbost, to snad víš. Nic není zadarmo. U vysokých škol je školný otázkou času, zavedení poplatků v nemocnicích taky. A i teď to přeci není zadarmo. Jen pro vyžírky, ale ne pro dělníky.
Reagovat
Frick
Zadarmo myslim, že když vážně onemocníš, tak ti nepřijde faktura na milion. A že to ten milon stojí kvůli tomu, že za půlmilonu by to sice taky šlo léčit ale s menší nadějí na úspěch. Ne nějaký podělaný 30 Kč Jůlínkovný.

Velice bohatej člověk (jako je Petra) by měl cítit nějakou velkorysost. Říct - ano, mohla bych jít do Monaka, ano, asi bych tam nemusela skoro vůbec trčet (protože se v tom ani monacký, ani český úřady nebudou mít vůli šťourat), ale zdravotní si podle svejch příjmů platíme všichni, tak nebudu si hrát na někoho, kdo nemusí.
Reagovat
blax
Je vidět, že si nikdy vážně nemocný nebyl. Na ty opravdu nejvážnější nemoci a ty nejdražší léky ti zdravotní pojištění nepomůže. A pokud budeš chtít něco v lepší nemocnici a budeš to potřebovat rychle (rezonanci, CT, ? atd.), tak často potřebuješ známý, co ti to zařídí, popřípadě úplatek. Je to běžná praxe. Ty si to zdravotnictví představuješ jak Hurvínek válku. Ale to asi každej levičák.
Jojo jasně podělaný 30Kč. Mluvil jsem o tom s několika lékaři včetně moji praktické doktorky. Všichni byli nešťastní, jak se po zrušení poplatků do čekáren ordinací vrátilo mnoho důchodců, kterým nic není, ale jsou to chroničtí stěžovatelé a čekárnu využívají hlavně pro pokec s dalšími důchodci. A pak jim prostě zbývá míň času na opravdu nemocné lidi a samozřejmě i opravdu nemocné důchodce. To byl hlavní přínos poplatků u doktora. A nemocnice taky prostě pořád nemůžou donekonečna vařit zadarmo, když i doma člověk musí jíst.
K tý velkorysosti ? v podstatě každý více vydělávající sportovec, včetně Petry, přispívá na charitu nebo se účastní akcí, jejichž výtěžek jde na dobročinné nebo charitativní účely.
Reagovat
Frick
https://zpravy.idnes.cz/vzp-pojistovna-nejdrazsi-klient-nemoci-naklady-f59-/domaci.aspx?c=A180511_100555_domaci_nub

A už mlč k tomuto tématu.
Reagovat
EllNino
Ten, kdo tady neustále omílá už pár let to samé, bude někomu přikazovat, aby mlčel :D :D
Reagovat
blax
Ty blbečku, ty mi nebudeš co rozkazovat, ať mlčím :D Co si o sobě myslíš, co si to vůbec dovoluješ?
Reagovat
Fandina
Velice bohatý člověk, který přišel ke svým penězům pocitivě si jich váží a váží, jak s nimi naloží. A věř tomu, že když usoudí, že je potřeba pomoc potřebnému, že to udělá.
Reagovat
Fandina
Tak Petře nezáviď, že ona ty svoje vydělané peníze dávat nemusí a rozhodne o nich podle svého uvážení. Nehledě na to, že její náklady jsou v milionech.
Reagovat
Frick
Je to principiální otázka.
Reagovat
Fandina
Ty blbečku, co to tu meleš o nějakých celebritách, co je ti do toho, kde kdo bydlí, co je ti do toho, kdo kam dává své poctivě vydělané peníze a kde daní. Co je ti do toho, kde kdo má rodinu a kde se zdržuje a kdy.
Reagovat
misa
Mohl bys zjistit, jaké rezidence udává např. prvních 5 hráček každé významné tenisové země a pak nám přinést výsledky. Abychom si mohli udělat obrázek. A taky bys měl co dělat :)
Reagovat
Frick
TOP 30 WTA bez Češek a Američanek (nejsou relevantní, vzhledem k tamním zákonum).

1) Halep - Rumunsko
2) Wonzniacki - Monako
3) Mugurusza - Švýcarsko
4) Svitolina - Monako + Ukrajina
5) Ostapenko - Lotyšsko
6) Garcia - Francie
7) Görges - Německo
8) Kerber - Polsko (asi to bude i kvůli danim ale má tam centrum a rodinný vazby, který rozhodně neskrejvá)
9) Bertens - Nizozemsko
10) Mertens - Belgie
11) Barty - V. Británie
12) Rybáriková - Slovensko
13) Sevastova - Lotyšsko
14) Osaka - Florida, USA
15) Konta - Británie
16) S. Navarro - Španělsko
17) Gavrilova - Austrálie
18) Kontaveit - Estonsko
19) Zhang - Čína
20) Radwanska A. - Polsko
21) Pavjučenko - Rusko
22) Mladenovič - Dubai

Z 22 jsou tam dvě Monaka, jedy UAE, jeden Švajc + jedna Florida a jedno Polsko . Takže tak tři jasný ráje a dva poloráje. Čili tak 5 "trestnejch bodů". Přidáním Češek by těch bodů bylo osm.
Reagovat
Tornes
Odkud máš tohle info?
Reagovat
misa
Taky by mě zajímalo, odkud jsi tyhle informace sehnal. WTA raději údaje o bydlišti hráček ze svých stránek odstranila, to máš ještě zapsané z minulosti?
Reagovat
Frick
http://www.wtatennis.com/headtohead/310553/pb:190896

Tady je to až. Stejně jako informace o roku obdržení profi-statusu.

A nemělo by to bejt starý. Třeba Cibulková už tam má jako residenci Dubai, UAE.
Reagovat
lars
A proc Barty nema Australii ?
A neni Aga zvyhodnena ??
Reagovat
Frick
Pardon, je z Ipswiche, ale toho v Austrálii.

Možná ti vypadlo, že Aga je Polka.
Reagovat
lars
nevypadlo. Ale proc by mela mit rezidenci jinde , kdyz v Polsku asi plati nizke dane , a menit rezidenci se ji tak moc nevyplati.
Reagovat
Frick
Hele, prostě daní v zemi, kterou reprezentuje. Dál mne to nezajímá.
Reagovat
Frick
...zkarátka nezměnila residenci z daňovejch důvodů. Jako naše holky či Caroline W., Kikina, Mugu atp.

U Osaky nebo Angie jsem ochoten akceptovat to, že ty změny nebyly jen a pouze z daňovejch důvodů, jako ty naše výtečnice.

Docela by mne pak zajímal "režim" ve kterym jede Elina.
Reagovat
FulnekUltras
neobanderovský eurofašismus
Reagovat
bIbec
a ten je dobrej nebo špatnej?
Reagovat
Fandina
A co brání našim politiky, aby vyšli vstříc našim sportovcům a udělali to tak, aby neodcházeli jinam?

Kdo chce moc, nemá nic.
Reagovat
Dobry-den
Moc pěkná žumpa tu vznikla.

Že vám není hanba.
Reagovat
Frick
Dobrý den.
Reagovat
Fandina
Fricek se stydí, protože pomlouvá druhé, je závistivý a zlý.
Reagovat
Serpens
Fricku, víš co tě dokonale vystihuje? Otevři tohle:

https://static.letstrololol.cz/img/content/1/1509917172_8026f5f7_diskuteri-na-internetu-vs-ve-skutecnosti.jpg
Reagovat
Enterprise
Zdravím, nevíte náhodou, proč od Australian Open nehraje Mirjana Lucic ?
Reagovat
EllNino
Myslím, že proběhla nějaká operace ...
Reagovat
smazaný uživatel
Najdi si jinou zábavu, trole.
Reagovat
Frick
Pokud mi někdo něco sděluje, sluší se reagovat.
Reagovat
blax
Jo a že nereaguješ na můj příspěvek o té policii. U Karolíny a Petry seš přesvědčený o neetickém jednání a špatných zákonech, ale u Báry si přesvědčený, že zákon porušuje. Prosím tě tedy o to, aby si šel na policii a podal na Báru trestní oznámení, §240 TZ Zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby. Alespoň uvidíme, kde je tedy pravda. Na co čekáš? Je to zadarmo.
Reagovat
Frick
Nejsem udavač.
Reagovat
George_Renel
Ale jsi pizda
Reagovat
blax
Alibistický kecy. Pokud seš v hlavě opravdu přesvědčen o tom, že páchá trestnou činnost, tak se snad nemůžeš považovat za udavače, ne? Tomuhle opravdu nerozumím, buď seš alibista, a nebo na to jen nemáš koule.
Reagovat
Fandina
Pokud o někom píšeš, že nedodržuje zákony, tak to buď dolož nebo to nedělej. Lehce by se ti mohlo stát, že z toho budeš mít problémy.
Reagovat
Frick
Tak já nevim, možná musí platit daně v ČR i tak, protože jí FÚ ten kamrlík v Dubaji neuzná jako rozhodující faktor při určení domicilu.

Pak ale nepochopim, proč se tim vůbec zaobírala.
Reagovat
blax
Kamrlík v Dubaji :D ta závist z tebe úplně teče :D

Je vidět, že seš typickej internet warrior = tady máš plnou hubu keců, ale v reálu nemáš koule absolutně na nic. Dojít na policii je to nejmenší.
Reagovat
Frick
Tak když tam nechce pobejvat, tak asi žádnej luxus tam mít nebude.
Reagovat
blax
Luxus a v Dubaji? Proboha jen to ne viď :D

Prvně si mě docela štval, ale teď, když se z tebe vyklubal internet warrior s hláškama jako teď s tou Dubají, tak už se parádně bavím, děkuju :D :D
Reagovat
Frick
Tak předpokládám, že si tam koupila něco co nejlevnějšího, když se tam beztak nechce zdržovat.

Cibulková se tam asi zdržovat chce, tak si pořídila luxusní apartmá v luxusnim komplexu.
Reagovat
blax
No jo to jsou ty tvoje hloupý předpoklady :D absolutně nevíš o čem píšeš/mluvíš, ale předpokládáš to a to? :D
Každopádně ještě jedna věc Fricku, měl by sis uvědomit, že na internetu si opravdu v dnešní době nemůžeš jen tak psát, že někdo páchá trestnou činnost. Existují instituty jako trestný čin pomluvy, přestupek urážka na cti, nebo civilní žaloba na ochranu osobnosti. Vem si, že Okamura, to s kauzou Pitomio dotáhl až k Nejvyššímu soudu, sice prohrál, ale byla to jen přezdívka. Ty tady veřejně obviňuješ lidi z trestné činnosti. Tak aby ses nedivil, až ti přijde předvolání :)
Reagovat
Frick
http://denikreferendum.cz/clanek/18805-petra-kvitova-se-usvedcuje-z-porusovani-zakona-projde-ji-to

Tak jí napiš e-mail, zda jí žalovala Petra, Tejkal nebo Černošek pro pomluvu.

Možná, že by to bylo docela zajímavé divadýlko.
Reagovat
Fandina
Teď už jsem to pochopila, o čem tady pořád píšeš. Kdybys měl vlastní mozek, tak by ses té kupě špíny musel zasmát.
Reagovat
blax
Jojo, tak mi to konečně došlo :D že vlastně všechno čerpá z jednoho šílenýho článku z nějakýho "vysoce" relevantního média :D
Ještě nám tu začni citovat parlamentní listy a sputnik prosím :D
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, tendenčně sepsaný článek proti Petře. A ten hlupák z toho čerpá kolik let.
Reagovat
Frick
A kde jsem napsal, že páchá trestnou činnost? Spor byl o to, zda by vůbec měl být Báře přisouzen domicil jinde než v ČR.
Reagovat
Fandina
To ale stačí, popisovat a rozebírat finanční situaci druhé osoby, stylem, jakým to tu děláš ty.
Reagovat
VlS
Fricku, kdyby mě někdo zaručil, že v Dubaji Fricek hebude, tak si tam pronajmu 50 m2 půdy a postavím si tam stan. Ty holky jsou sportovkyně, ne veřejné osobnosti, aby se svlíkaly donaha jen proto, že bys je chtěl očumovat. Jsi slídil a čmuchal a zlej, zkaženej kluk, kterej sám nedokázal nic.
Reagovat
Frick
Jsou to veřejně známé osobnosti.
Reagovat
blax
Ano, pořád meleš tu svou o bydlišti, rezidenci, atd. atd. ale ve výsledku se nás tu prostě snažíš přesvědčit, že páchá trestnou činnost. Jako dělej si co chceš, já se bavím, jen jsem tě chtěl varovat. Kdyžtak si na mě vzpomeň, až ti přijde obálka se zeleným pruhem :)
Reagovat
Frick
Já se jen podivuju nad rozporem mezi skutečnostmi, co jsou uváděny v médií a nad skutečností jejího daňového domicilu.
Reagovat
blax
To co děláš není podivování, to je obsese/posedlost/touha po pozornosti. Ale s tímhle by sis zahrávat neměl, ale to je tvůj problém :)
Reagovat
VlS
n o a? To nemají právo na soukromí a na ochranu před někým, kdo by jim chtěl strkat rypák pod sukně? Známejch osobností jsou mraky.
Reagovat
Frick
Tak třeba častečně ztrácej soukromí tim, že je veřejnou informací lokalita jejich daňový residence nebo informace o výši prizemoney. Kupříkladu o fotbalistech nevíme, kolik berou a je to jen předmět mediálních spekulací. To si třeba málokdo uvědomuje.
Reagovat
Fandina
Tady přece jde o to, jestli to máš zapotřebí o někom psát, rozebírat toho člověka, podsouvat mu nečestné úmysly, jak to děláš ty. To ti ani trochu není stydno, že se tak chováš?
Reagovat
misa
nemusíš se stydět. I s. Bureš má za sebou kariéru udavače a kam to dotáhl.
Reagovat
FulnekUltras
být napsaný v nějakých papírech ještě ani zdaleka neznamená nějakou konkrétní realitu - zvláště pak v klasicky čecháčkovských poměrech, které tady vládnou nejmíň od švejka, takže spousta lidí neumí nic jiného, než se léta ohánět kdejakými (ne)záznamy a (ne)podpisy, místo aby vnímali reálnou přítomnost
Reagovat
Fandina
Nemusíš to zpochybňovat, že byli lidi, kteří donášeli na druhé je fakt. Realita. Můj soused kvůli jinému sousedu, udavači, seděl v komunistickém vězení půl roku, protože se nemohl smířit s tím, že mu sebrali živnost a řekl v hospodě, že komunisti jsou k.rvy.
Reagovat
Frick
Nic špatného neudělal. Postupoval podle tehddejších zákonů. Oznámil páchání tr. činnosti.
Reagovat
Fandina
Ty znáš zákon, kde je uvedeno, že se má donášet na spoluobčany?
Reagovat
misa
:) Tohle je oblíbená výmluva všech zločinců ve státních službách. Řídili se zákony a poslouchali příkazy.
Reagovat
Fandina
A tvořili nemorální zákony.
Reagovat
blax
Jojo, já to říkal, krásně by ses hodil k STB nebo ke Stasi.

Tak dělej, oznam páchání trestné činnosti teď ty. Pořád na to nemáš, co?
Reagovat
Ondra979
http://www.reflex.cz/clanek/video/83264/historik-blazek-babis-s-stb-spolupracoval-je-to-historicky-fakt-mel-kontrolni-roli.html
Reagovat
Frick
Tenhle Bureš?

https://pbs.twimg.com/media/DWV-iUKWsAA730T.jpg
Reagovat
misa
No vidíš. A jak chceš v této zemi vůbec diskutovat o nějaké morálce? Tyhle tvoje diskuze na TP nemají vůbec smysl.
Reagovat
Frick
Tímto teda přispouštíš, že hrát exhibiční mix s STB Burešem (a tím ho logicky i podpořit v jeho kampani) nebylo nic, co by Petru s Bárou šlechtilo?
Reagovat
misa
Ne. Ale vzpomínám, že když kdysi nastoupila Sparta ještě pod Rezešem v dresech s logem HZDS, tak to bylo ještě hráčům trapné. To byla ale jiná doba. Chtěl jsem říct, že v zemi, kde je premiérem trestně stíhaný politik (pravděpodný informátor StB), prezidentem otevřeně proruský alkoholik, kde v Parlamentu sedí následovníci zločinecké organizace (pod stejným názvem jako před rokem 89, což je neuvěřitelné), pořvává tam partička polofašistických primitivů vedená politickým podnikatelem, nemá cenu rozebírat nějaké morální otázky. A na sportovních stránkách už vůbec ne.
Reagovat
Fandina
Jenže to je realita, že lidi si jak Zemana tak Babiše a ostatní politiky zvolili. Takže stěžovat si můžeš na lidi, na ty jeho voliče, že to udělali.
Já teď alibisticky řeknu, že já to nejse, já nikdy ANO ani Zemana nevolila. A evidentně nejsem sama, podle výsledků voleb.
Takže já bych zas až tak černě věci neviděla.
Reagovat
Frick
Navíc jsem vysvětlil informace, které mne vedly k tomuto způsobu tech. řešení.
Reagovat
Frick
Reagovat
blixa
Ty otravný demente, už jsem ti řekl že se s tebou nehodlám zabývat. Meleš pořád stejné nesmysly dokola. Pokud si myslíš, že znáš daňové zákony a předpisy lépe, než špičkoví poradci co dělají pro Báru či Petru, věnuj se této profesi. Nebo přesvěč FÚ, aby tě zaměstnali, že podojíš všechny Monačanky a Dubajky. Nebo se běž střelit do hlavy. To poslední bude zdaleka nejrozumnější.
Reagovat
Fandina
Na FU ho raději neposílej, on by tam byl schopen jít, aniž by si uvědomil, že ten český nemá s rezidenty Monaka nebo Dubaje nic společného.
Reagovat
blixa
Ale je šance, že když tam bude dupat nožičkou dostatečně dlouho, skončí ve svěrací kazajce v Bohnicích ;-)
Reagovat
Fandina
:-)) jj, to by bylo řešení.
Reagovat
Frick
A starali se tam tenkrát o tebe dobře, Fandino?
Reagovat
Fandina
Ne, ale ty bys potřeboval, aby tě tam naučili, jak se chová normální člověk. Protože ty to neumíš.
Reagovat
Frick
Ty ses mi tu furt snažil přesvědčit, jak jde o vlastnictví nemovitosti (resp. jak je to "neprůstřelné"). Já jsem se proto snažil pracovat s (řekněme krajní) možností, že bydlí v Krausově bytě v Bubenči na základě nějaký ústní dohody s nim. A následně jsem se snažil najít na webu, zda taková forma bývání by mohla být vnímána za stálý byt. Z toho, co jsem našel se zdá, že zřejmě ano, mohla.

Nicméně, jak se zdá, tato krajní možnost neplatí a pokud je ten byt něčí (vlastník, nájemce), tak by to daleko spíše měla být Bára. Samozřejmě, mohla to na někoho přepsat (na nějakou třetí osobu - právnickou či fyzickou), ale jak potom vysvětlí, na jakém základě pobývá ona a zřejmě i Kraus (prakticky volně) v bytě, co jí nepatří a že to ani není stálý byt.

Samozřejmě (mimo otázky zákonů) je tam i Bářino pokrytectví, kdy se ukazovala v Krausově Show při BRADYádě, aby tak bojovala proti domnělým hradním amorálnostem či její stěžování si na to, že na tenisovém životě je těžké to, jak se člověk málo vidí se svými nejbližšími. (z čehož by celkem jasně mělo plynout to, že ten už tak krátký čas, který mohla trávit zpravidla doma v Ćesku, by asi nechtěla zredukovat o třeba dalších 50, 60, 70% ve prospěch Zlaté klícky jménem Dubaj).
Reagovat
George_Renel
Musím to upřesnit. Nejsi pizda,jsi piča.
Reagovat
Frick
No jo. To je už úděl lidí, co říkají nepříjemné věci. Je to asi lehčí, než napsat "Jo, mohla by si to asi odpustit, ale každej nějak "optmalizujeme", navíc to dost možná bude z většiny Černoškova práce a kdo ví, kolik z toho reálně Bára sama má."
Reagovat
blixa
Ty neříkáš nepříjemné věci, ty jsi dement co nic neví není schopen pochopit, že realita je úplně jiná, že jakou by ji tvůj zkroucený mozeček chtěl mít. Nevíš o konkrétních případech vůbec nic, ale neustále meleš nesmysly co by, kdyby. Bára klidně tady může byt vlastnit, a celý přesun daňové rezidentury může mít postavenou na onom "středisku životních zájmů". Nemáš nejmenší ponětí, jak se vlatně určuje. Já ano, ale protože se jedná o konkrétní případy, na kterých moje manželka pracovala, nemůžu o nich samozřejmě mluvit. Byl bys ale nesmírně zklamán, žádná detektivní práce ale prosté a jasné dokumenty a ověřené fakty, žádná dojmologie se kterou tak rád operuješ. Další diskuze s tebou ale nemá smysl, protože někdo kdo není schopen pochopit realitu je prostě dement a nedává smysl se s ním bavit.
Reagovat
Frick
Středisko životních zájmů ? za něj se považuje stát, ve kterém má poplatník osobní a hospodářské vztahy. V tomto případě se bere ohled na rodinné a společenské vztahy poplatníka. Správce daně v tomto případě posuzuje, ve kterém smluvním státě se nachází poplatníkova rodina, ve kterém smluvním státě poplatník vykonává zaměstnání, či ve kterém smluvním státě se nachází jeho majetek. Správce daně často přihlíží i k dalším podpůrným kritériím, jako např. stát, ve kterém má poplatník vedeny bankovní účty, nebo stát, který vydal poplatníkovi řidičský průkaz, atd. Nelze-li domicil určit ani na základě střediska životních zájmů, mezinárodní smlouva stanovuje další kritérium ? místo, kde se poplatník obvykle zdržuje.

------------------------------------------------------------------

Co "má" v Bára v Česku

- rodinu (resp. rodinné a spol. vztahy)
- životního partnera
- nemovitosti (???)
- místo výkonu povolání, resp. přípravy na povolání - členka TK sparta
- trenéry
- manažera (nemyslim, že Černošek by měl trvalý bydliště jinde)
- státní občanství

Co má/mohla by mít v Dubaji

- nemovitost
- sídlo společností, kteří jí sponzorují (tj., že by smlouvy výrobcema raket a obelčení uzavřela s emirátskými zastoupením těch firem?)???

Co tě ještě napadá?
Reagovat
Fandina
Bára má hlavně dost prostředků na to, aby si vybrala pro sebe takové místo ke zdanění, jaké bude pro ní nejlepší.
Reagovat
blixa
Z praxe tě mohu ujitit, že to máš úplně blbě. Neznám Bářiny detaily, ale jsem si dost jist, že by obstála.
Reagovat
Frick
A co tě teda napadá? Že má v Česku rodinu, přítele, trenéra, sportovní zázemí, nemovitosti (resp. nyní jsme začali pracovat se možností této eventuality), manažera, st. příslušnost, to mi nevymluvíš.

Tak co má teda v tý Dubaji tak zázračnýho, že "misky vah" převáží?
Reagovat
Frick
resp. co by mohla mít, když jseš si jistej, že to mám "úplně blbě", tak logicky musíš mít v hlavě nějaké prvky podle niž nakonec Dubaj převáží.
Reagovat
blax
Halóóó Fricku, na co čekáš s tou policií? Nic špatnýho by si přeci neudělal, postupoval by si podle účinných zákonů a oznámil bys páchání trestné činnosti, ne?
Reagovat
blixa
Přítel, trenér, sportovní zázemí, nemovitosti (má tam i tam) manažer jsou zcela irelevantní. Nebudu ti vysvětlovat proč ale ber to jako fakt. V Dubaji bude mít prakticky všechno. Včetně tréninkového zázemí a kompletního businessu. Věř mi, že by to uhrála. Kdybych neměl pravdu, tak by tam daňovou rezidetnturu prostě neměla.
Reagovat
Frick
Ok, neřikám, že tam nemůže mít členskou kartu nějakýho tamního klubu, OK.

Ale nemělo by finančák pak už i zajímat to, zda může ukázat, zda fakt v tý Dubaji přebejvá (pokud by chtěla, tak může ukázat letenky).

Byznys - co ona může mít za byznys, probůh. Dyť to neni žádná zajímavá hráčka. Dva INTy vyhrála, jednou byla na GS v ČF, v Česku byla vždy až tak třetí, ale spíše čtvrtou nejlepší hráčkou. Jakej ona může mít byznys. Neni to fakt že žádná celebrita.

A pokud ho má, tak snad právě by bylo chytrý dávat na síť nějaký fotky, jak tam podepisuje kontrakty atp.

Tak snad víme, jak to je. Vyúžívá laxnosti úřadů a (kdyby bylo nejhůř), tak Čenošek má "kámoše na těch správnejch místech".
Reagovat
Fandina
A co tím sleduješ, to co tu popisuješ. To není tvoje starost, jak to který dubajský úřad řeší. To je jejich věc, jak to dělají.
Reagovat
Fandina
Nehledě k tomu, že tam můžou mít v předpisech napsáno ... profitenistka zaškrtnuto, hotovo. Takových profesí mohou mít jmenovitě napsáno víc.
Reagovat
Fandina
Je to finančně výhodné. A každý člověk se snaží vydělat co nejvíc peněz.
Reagovat
Fandina
A jaký to má smysl, tady vypisovat útržky zákona, jak by to mělo být, když Bára tam daní. Kdyby podmínky nesplňovala, tak jí to nikdo nepřiklepne. Absolutní nesmyl.
Reagovat
Frick
(Pro ostatní - původní článek je zaset dolu, tak to dávám sem, jelikož je tam i logická návaznost v podobě toho, že i tento článek je ohledně Kájiny causy násilí na nevinném empajru)
http://www.tenisportal.cz/zpravy/rozzurena-karolina-pliskova-v-rime-po-porazce-se-sakkariovou-rozmlatila-raketu-o-umpire-23323/#comments

Tady jde ale zase o to míchání těch pojmů. Jde ti jen o DAŇ Z PŘÍJMU nebo o CELKOVÉ ZDANĚNÍ?

Protože daň z příjmu u člověka, co bere medián, je reálně celkem malá.

https://screenshots.firefox.com/i7zp9UIB68ptQ540/www.penize.cz

A u člověka, co bere medián a má dvě děti (pokud pracuje táta i máma, tak slevu si může odečíst jen jeden z nich), tak jeho daň z příjmu je už v rovině symboliky.

https://screenshots.firefox.com/jqwbIwqbhDBchS8f/www.penize.cz

Více zde: https://www.penize.cz/kalkulacky/vypocet-ciste-mzdy#mzda

Jde o odvody. Ty jsou značné, leč (vzhledem k portofoliu státem zajišťovaných služeb) přiměřené.
Reagovat
tommr
co s tím tady pořád otravuješ ty magore? Jdi už s těma tvejma kydama do prdele ... :(
Reagovat
Torn
Člověk si myslel, že když Lucka začne hrát, dá pokoj. :D
Reagovat
FulnekUltras
;-))) stručné a výstižné... ;-)))
Reagovat
Frick
A Fandidně taky nadáváš, když tu vyšponuje nesmyslnou hádku do stavum, kdy příspěvek má šírku dvou znaků?
Reagovat
Fandina
Ne, mně nenadává, protože nejsem dement, jako ty.
Reagovat
Frick
Ale jsi hádává ženštěna, co tu též mnohokrát plevelí diskuze nemyslnými osobními spory.
Reagovat
Fandina
Nemám s nikým žádné osobní spory, ale to ty nejsi schopen pochopit.
Reagovat
Fandina
Ale líbí se mi, jak si najednou ožil. Že by zloděj křičí, chyťte zloděje?
Reagovat
Frick
Máš.
Reagovat
Fandina
Mně je každý ukradený, nestojí mi za spory.
Reagovat
Fandina
A jestli si myslíš, že osobní spor je psní na internetu do nudle, tak jen potvrzuješ, jak jsi hloupý.
Reagovat
Krisboy
Totální pí.a ta Sakkari. Stejná svině jako VVV. Moji trojici nejnesympatičt?jších hráček doplní na kvartet. FOAD!!!!!
Reagovat
Haitik
Neviděl jsem ze zápasu Maruš dneska ani míček, takže nemohu soudit, jak hrála, ale supeeeeeer!!! :D Upřímně, nevěřil jsem, že Penko porazí, ale je to tam! :D
Reagovat
smazaný uživatel
no zo zaciatku to tak vobec nevyzeralo, vyzeralo to na 6:2, 6:0, ale uzasny zapas, viac takych a pekny handshake na konci tiez :)
Reagovat
annah
V posledním gamu grála velmi agresivně, prostě si šla pro vítězství jako buldok. Vyhrála zaslouženě.
Reagovat
turista
No Máša je už zase zpátky mezi nejlepšími.
Reagovat
VlS
Mášahrála dobře, pěkně se na ten zápas dívalo, i když dopadl opačně, než jsem si přál.
Reagovat
tommr
Kontaveitová zahrála opět velmi dobře a Wozniackou vypráskala z kurtu ... :)
Bohužel jsem nezaregistroval proč se zase Wozniacká hádala s rozhodčí? Jen jsem si všim že její táta tam dělal směrem k rozhodčím ironický gesta a Wozniacká po zápase nepodala rozhodčí ruku. Nevíte někdo oč šlo?
Reagovat
Fandina
Nevím, ale na O2 TV Tenis teď běží záznam toho zápasu, tak to tam snad bude.
Reagovat
tommr
jj ted to opakovali. Tatík Wozniacký chtěl radit bez řádnýho ohlášení OCC a rozhodčí mu to nepovolila což Wozniackou rozlítilo ... :)
Reagovat
Fandina
To se prý stalo při zápasu pod touhle umpire tady v Římě Kontě, Piotr prý nepřišel správnou stranou na kurt, ale prý přeskočil hrazení z boxu hráčky.
Reagovat
tommr
no já jsem hlavně zvědavej na to jestli bude Wozniacká muset platit pokutu za ty gesta co dělal její tatík podobně jako prý Karolína musela platit za gesto Krupy ...
Reagovat
Kytka
Tak to si pustím zápas pak ze záznamu, já koukala, střídavě se Šarapou, ale tohle jsem nezaregistrovala. A bude chtít zase Míša pro Caroline odstrašující trest?
Reagovat
Fandina
To asi ne. Tak zas hrozné to nebylo, šklebil se a tleskal.
Reagovat
tommr
a jakej je podle tebe rozdíl mezi vztyčeným prostředníčkem Krupy a tím posměšným potleskem a ukazováním "ty si jednička" tatíka Wozniacký? Obojí přece jasně vyjadřovalo co si dotyční pánové o rozhodčí myslí a nic lichotivýho to ani v jednom případě určitě nebylo ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to si snad děláš legraci ty, ne? Takže když na tebe někdo ukáže fakáče nebo bude posměšně tleskat, budeš to brát úplně stejně?
Reagovat
Fandina
Asi ten, že ukazovat ty jsi jednička je něco jiného než zdvižený prostředníček na nevím koho.
Reagovat
tommr
zdviženej prst jako zdviženej prst. Krupa měl k tomu naštvání navíc docela dobrej důvod zatímco Wozniackej byl v neprávu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Aha! Tak to jo!
Reagovat
Fandina
Jenže ukazovat jednička je povzbuzující navíc to dělal na svou dceru, evidentně. Prostředník je handlivý.
A další věc, byl vrácen z kurtu protože přeskočil hrazení. To mi připadá celkem buzerace.
Reagovat
tommr
ale houby! Proč by se měl posmívat Wozniacký? To bylo jasně posměšný gesto vůči rozhodčí za to, že ho vykázala z kurtu ...

A pokud se to někomu zdá jako buzerace tak necht se změní pravidla. Dokud ale platí tak je musí dodržovat i klan Wozniackejch jako všichni ostatní ...
Reagovat
Fandina
A v čem by se měla měnit ta pravidla, podle tebe? Pokud vím, tak Caro normálně požádala o trenéra a on přišel. Co by se na tom mělo měnit, podle tebe?

Jinak ukazoval ty jsi jednička na Caro. To bylo evidentní.
Reagovat
tommr
máš zase hádavou? Já s tebou žádný nudle dělat nebudu ...
Reagovat
Fandina
Mícháš hrušky s jablky. Proč tatík ukazoval Caro si jednička se můžeme dohadovat, ale srovnávat to s prostředníčkem se nedá.

To samé s tím hrazením. Nebylo to ani přeskočení, byly tam schody a on jen z hrazení na ně přešel. Nevím, jestli měl sedět úplně jinde a ne tam, kde seděl, že ho na poradu nepustili. Třeba mu to řekli a on to nedodržel. Pak jejich rozhodnutí chápu, i když mi to připadá zbytečně přísné.
Reagovat
Fandina
A i kdyby ukazoval jsi jednička na kohokoli, tak se to s prostředníkem srovnávat nedá.
Reagovat
tommr
proč by se měl proboha starej Wozniackej vysmívat svojí dceři? Jsi úplně mimo nebo to aspoň úspěšně předstíráš, aby ses mohla zase donekonečna hádat. Já ale na tvou hru přistupovat nehodlám ...
Reagovat
Fandina
On se jí nevysmíval. Ukazoval jí, že je jednička.
Reagovat
smazaný uživatel
To nemá šanci tommr pochopit. Sám vulgárně napadá druhé, ačkoliv jemu nikdo nenadává :-)
Reagovat
Fandina
Piotr prý přeskočil hrazení, když ji šel radit na kurt a umpire ho vrátila.
Reagovat
turista
Anett to tam může celý vyhrát. Dnes supervýkon. Bravo!
Reagovat
blixa
Maruškáááááááá !!!!! :D ;-)
Reagovat
Fandina
Je to boj 5:5 tak uvidíme, jak teď. Penko go!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak Penko go home. :(
Reagovat
Fandina
Bohužel, ty dva poslední game byla horší.
Reagovat
smazaný uživatel
Stephens obdržela divokou kartu do Norimberka. Ta asi po tom osmým místě hodně touží !
Reagovat
EllNino
to už jí stejně nepomůže, protože se jí ty případné body za titul započtou až po losu RG
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jo. Tak to moc nechápu, proč se tam žene!
Reagovat
tommr
ale má smůlu, protože výsledky z Norimberku a Štrasburku už nemají na nasazení na FO vliv ...
Navíc Petru nemůže předstihnout ani kdyby v Norimberku získala titul ...
Reagovat
dadaft
pověřený pracovník se ani po roce a půl na O2 TV nenaučil pracovat s multidimenzí.
dál držíme palce, ať se to jednou podaří.
lepší pozdě, než-li nikdy.
hip hip hurá.
Reagovat
Kytka
Tak dnes sleduji. Ale máme nainstalovaný všechny kanál O2, tak lítám z kanálu č. 6 na kanál č. 8. Z Wozniaki s Kontaveit na Šarapku s Ostapenkou
Reagovat
tommr
a debla zase dávali na nějakým kanálu 365 nebo co to bylo ...
Reagovat
Kytka
Aha, tak to já mám označený jako O2TV Sport6. Tam jsem na toho debla koukala taky. tak to mám v kanálech od nich.
Reagovat
Kytka
O2TV Sport8 HD - stejně tak tu šestku . od jedničky do šestky.
Reagovat
dadaft
je to Andrejka Hlaváčková, kdo v angličtině spolukomentuje zápas Wozniacki - Kontaveit?
Reagovat
EllNino
Serena něco takového zažila v roce 2004 na US Open https://www.youtube.com/watch?v=F4mGqwA7cCM

tehdy byly ty minely ještě horší ... a ejhle, kdo seděl na umpiruu, stará známá Mariana Alves :D :D Se divim, že ještě pořád píská ...
Reagovat
Nola
wau, ten zapas si nepamatam, Serena velka kocka, ale tie minely od umpire su fakt neuveritelne.... bez jastraba je mozne za velkej pomoci umpire vyhrat zapas
Reagovat
EllNino
Mariana Alves je v tomhle přebornice ... i tak je stála nasazovaná na velká utkání, i finále :) Naštěstí už je hawk
Reagovat
Nola
:D a to si myslime, ze korupcia kvitne iba v SR a CR, v kapitalizme su taketo opakovane pochybenia predsa neospravedlnitelne.....
koho ma za sebou netusime :D
Reagovat
Kytka
No někdo má holt stabilní, zřejmě dobře placené zaměstnání, bez postihu za špatně odvedenou práci. Na čerstvém vzduchu, no uměla si vybrat.
Reagovat
Kozoroh
Když může stále soudcovat takový "machr" jako Cedric Mourier, tak proč ne Alvesová...
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečný. Díky za jestřába...
Reagovat
George_Renel
Jakou pokutu dostal Nadal za vyhrožování rozhodčímu? :-b
A jakou Serena za totéž?
Reagovat
VlS
Mimochodem, Serena vy ji z toho umpire sundala
Reagovat
smazaný uživatel
A nebo taky ne :)
Reagovat
smazaný uživatel
serena dostala aj pokutu a udajne jej aj strhli body vtedy, aspon teda jirka kvesu tak vraveli :)
Reagovat
Kytka
Na to pamatuji, bylo to na US Open proti Samantě Stosur. bla napomenuta, že se radovala z autu soupeřky před dopadem míčku a zařvala comon - Po napomenutí seřvala Serena rozhodčí, ta j9 snad sebrala i fiftýn a dostala tu pak pokutu. Ale tou rozhodčí byla Eva Adzaraki, to je jiná káva.
Reagovat
EllNino
Ona zařvala come on po svém úderu, který si myslela, že Sam nevybere, ale Sam se o to aspoň pokusila a bylo to posouzeno jako hindrance
Reagovat
VlS
Serena hlavně dostala flastr za to, že řvala na lajnovou, že ji zabije ????
Reagovat
smazaný uživatel
Vtipné, ako sa jej manažér snaží mystifikovat tu smiesnu sumu a rozpráva v inotajoch, akoby slo o nieco likvidačné.. Vraj 6-miestna cifra, lol..

Takéto chovanie by bez pardónu malo byt potrestané kludne aj dištancom a mastná pokuta k tomu, len ako kozmetické dokreslenie..Shapovalov myslim nechtiac trafil rozhodcu a bol DNQ, podobne Nalbandian onehdy..Pliskovej chovanie mi prislo ako vedomé...
Reagovat
blixa
Netrefila raketou rozhodčí, no ... už nemá ty míry ... ;-)
Reagovat
slacker
takovehke komentare by meli byt potrestane banem
Reagovat
Fandina
Kája ale nikoho nezranila, tam došlo ke zranění.
Reagovat
tommr
těžko mohla bejt diskvalifikovaná když k tomu incidentu došlo až po zápase kterej prohrála ...

A na rozdíl od Nalbandiana a Shapovalova nikoho nezranila ...
Reagovat
smazaný uživatel
To je v poriadku, ze nezranila...

Rozhodcovia robia chyby a mali by byt za ne potrestaní...Ale to kamby sme sa dostali, keby po kazdej chybe mohol hrac skoro regulérne trieskat raketou rozhodcovi o umpire. Tebe to príde normálne?
Reagovat
tommr
normální to není, ale za daných okolností mám pro Karolínu pochopení. Relativně malá pokuta je v tomto případě adekvátní postih ...
Reagovat
bella
Zvlast pokud Kaja chtela tu ruku podat a empire ne. To byla jeste mirna!!!
Reagovat
lars
zase pouzivas 1 % sveho mozku :)
Shapovalov, i Nalbandian zranil rozhodciho .
Shapovalov nechtel zbytecne odpalit micek ?
Reagovat
George_Renel
Spíše 99%. .-)
Reagovat
Fandina
:DDD
Reagovat
lars
tak jak se to vezme.
On se zapsal na TP 1% jako sance vyhry Wavry proti Jokerovicovi ve
finale RG
Reagovat
smazaný uživatel
Cize ked odpálim loptu a náhodne trafím rozhodcu, je to pre teba horší čin, ako vedomé búchanie raketou o umpire lavicu, čo je svätiňa akejsi autority.

Este stále sa chces bavit o mozgu?..:)
Reagovat
Fandina
A jak můžeš vědět, že nemlátila do lavice rozhodčího jen proto, že jí byla nejblíž.
Reagovat
smazaný uživatel
Ze by to nesúviselo s osobou sediacou na ňom?..:)
Reagovat
Fandina
Nevím, jestli když má někdo vztek tak zvažuje, kam řízne s předmětem, který má v ruce.
Reagovat
smazaný uživatel
Nezvažuje, ani ked ho má pred očami?..
Reagovat
Fandina
Do ní nemlátila a to je podstatné.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme. Nabudúce nech zo svojej kabelky vytiahne svoj Magnum 44, roztriela umpire na cimp-campr, ale keď netrafí rozhodcu, bude to na pokutu 5.000...

Ale veď vlastne, šestciferná suma :)
Reagovat
Fandina
Kdyby došlo ke zranění člověka, tak by to bylo posuzováno úplně jinak. Takhle ani nevím, jaká byla újma na raketě, ale vím, že prskl papír nebo karton na stojanu lavičky. O co ti jde? Před pár lety dostala na FO pokutu 2 tisíce dolarů, protože sekla s raketou a nebyla jediná, kdo pokutu dostal.
Reagovat
smazaný uživatel
O nič. V podstate mi to je aj celkom jedno. Len to zo svojho laického pohľadu hodnotím ako neprimerané s neadekvátnou pokutou.
Reagovat
Fandina
Já to nehodnotím, beru to jako fakt.
Reagovat
lars
Klaunhende - 1 % mozku
Shapoval si chtěl ulevit odpálením balonku na tribunu( nebylo to ze hry )jenže fatálně selhal a z blízkosti několika metrů tvrdě trefil Gabase.
Reagovat
smazaný uživatel
Si zlatý, že si mi to objasnil.
Reagovat
LukasH
Kdyz vedome odpalia kamsi mic a vis, ze jsou kolem lidi, nekoho zranis, tak je to daleko horsi. Karolina vedome nikomu neublizila a symbolicky omlatila raketu o "svatyni", jak rikas, jejiz bohyne naprosto selhala.
K cemu jsou tam tri rozhodci, kdyz to zavisi na jedny pipine, ktera to ani poradne nezahlasi a nema tucha, kde je stopa. Kdyz uz, tak to ma zarvat a umpirova okamzite slejzat z lavicky s ocima nalepenyma na stope.
Reagovat
LukasH
z umpiru
Reagovat
smazaný uživatel
Tak samozrejme, ze rozhodkyna úplne zlyhala, to bez debaty..

Len mi tá reakcia a pokuta prídu neadekvátne.
Reagovat
LukasH
O tom se da polemizovat, no. Nicmene Karolina mela leta problem ustavat tyhle krizovy situace. Nemyslim ted to, co se stalo, ale situace v koncovkach zapasu. Kdyz to tedy konecne mentalne zvlada a pripravi si to tak, ze uplne jasne zakonci smeci do kurtu a oni ji o to okradou, tak tu krivdu nedokazala prejit. A navic to fakt bylo reseny hrozne amatersky.
Reagovat
FulnekUltras
Ze všeho nejhorší ale je, že místo zkratu šlo zřejmě o vědomé "mentální" gesto na dřívější radu Mariana Jelínka. Tedy podobná zrůdnost, na kterou světový hokej posledních 30 let přivyká NHL, kde se hráči záměrnými bitkami údajně jen "potřebují nažhavit a dostat do zápasu". V Čechách tenhle hnus samozřejmě podporují převážně obskurní maloměšťáčci, volící ODS a TOP-09.
Reagovat
slacker
bez uz doprdele velkokrupane
Reagovat
FulnekUltras
čti ještě níž, čecháčku
Reagovat
Tornes
V téhle debatě jsem na straně Forehanda. U Plíškové je několik problémů dohromady. Rozmlácení umpiru - poškození majetku turnaje. Asi žádný velký problém. Ale - způsob jakým to udělala (po rozhodnutí proti ní (jestli správném nebo špatném je v tuhle chvíli docela málo relevantní), útok na věc/místo zcela evidentně spojené s rozhodčím, její předchozí a následující činy/slova) jednoznačně ukazuje na v podstatě zastrašování rozhodčího (jakožto oficiálního činitele).

Když vám to převedu do trestního práva - analogií umpira je v normálním životě policista. Kdyby toto udělal někdo policistovi při výkonu jeho pravomoce, mohl by za násilí proti orgánu veřejné moci ve snaze ovlivnit výkon jeho pravomoce dostat až 0,5-5 let. Že je to přitažené za vlasy? Ani ne. Ve skutečnosti, kdyby se podobná situace stala v USA, tak za splnění "správných" okolností (nedůvěryhodně vypadající útočník, okolí atp.) by se podobnému útočníku klidně mohlo stát, že by ho policista zastřelil rovnou (jak má tušit, že další úder nepůjde do něj?).

A jen porovnání se Šapovalovem, kterým se tu všichni oháníte - ten by mohl být obviněn maximálně z nedbalostní lehkého ublížení na zdraví, a to ještě pouze tehdy, pokud byste si obhájili, že neodpalovat naštvaně míčky je "důležitá povinnost uložená zákonem nebo vyplývající z jeho zaměstnání, pracovní pozice nebo postavení (osobně si nemyslím, že byste u soudu s touhle konstrukcí uspěli). A i kdyby ano, je to 0-1 rok. Pokud ne, tak nic (maximálně nějaké civilní odškodnění).

V jakémkoli (obzvlášť trestním) právním systému je zcela nejdůležitější úmysl. U Šapovalova chyběl, u Karolíny byl jasný - zastrašit rozhodčí a ukázat jí, že "tohle si vůči ní příště nesmí dovolit" - a ještě v průběhu toho (opět úmyslně) poškodila majetek třetí osoby.
Reagovat
Nola
Sapovalov je uplne iny pripad ako Karolina, neumyselne odpalena lopticka, uplne odlisna situacia ,Karolina ma stastie, ze omlatila raketu az po zapase, co mi pride zvlastne, hraci vacsinou ventiluju svoje emocie, v tomto pripade nespravny verdit umpire v tom danom momente, napr. Dimitrov rozmlatil rakety behom zapasu, Novak rozmlatil svoju lavicku behom zapasu, prikladov sa najde vela, ale prave ta situacia, ze udrzala svoje emocie na uzde do konca zapasu a reagovala az po zapase, mi pride tiez viac-menej ako premyslena.....
samozrejme fans tabor sa bude Kaji zastavat, ale treba si polozit otazku, ako by reagovali na danu situaciu, ak by to vykonal hrac/ka, ktoremu nefandia
Karolina takto reagovala prvy krat, tak to ju viac-menej ospravedlnuje, ale je jasne, ze to uz nie je ta vzorna hracka :D a dnes sa pousmejem, ked tu davaju do tela napr. Coco
Reagovat
Tornes
No kdyby to takovýmto způsobem udělala během zápasu, tak je to na DQ...

Jinak já mám Káju ve skutečnosti rád, řekl bych že po Šafi je to moje nejoblíbenější tenistka. Ale takovýhle věci, kdy se útočí na rozhodčí, to fakt nemám rád. A je jedno, že udělali chybu. Stejně si to nemůže dovolit.

Na druhou stranu nemůžu říct že bych ji nechápal :D Ale pořád nemůže.
Reagovat
Nola
zapas som nevidela, na YT som zhliadla posledne dve hry, ale ako sa teda predviedol trener Kaji..... zdvihnuty prostrednik na kameru, to je prisilna kava... skusam si predstavit inych trenerov za tejto situacie....

https://www.youtube.com/watch?v=hPFn5aeTPo4
Reagovat
slacker
proc v tom videu je vynechana cela pasaz kdy se Karolina dohadovala s rozhodcima? To je nechutna manipulace jako prase,
Reagovat
lars
Klames.
Sapovalov chtel umyslne odpalit micek.
Reagovat
Kytka
Jednak bylo po zápase, jednak nikoho nezranila a obvykle tohle nedělá. Nalbandian byl známý bouřlivák, zranil rozhodčího a taky dostal tehdy jen pokutu. Distanc tam nebyl, když po Qeen's Wimbledon. Někdo taky nemá zkrátka Káju rád, proto jí přeje to nejhorší.
Reagovat
Kytka
hrál Wimbledon. A to zranění oka rozhodčího Šapovalovem mohlo mít fatální následky. Tady se na tom umpiru, nebo chceš-li svatyni, mohla ta krůta cítidt jen mírné dunění pod zadnicí, nic víc. Ani přes tu sedýnku nedostala.
Reagovat
Torn
Ty bys taky potřeboval pokutu a minimálně 8-místnou. :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak teď jen provokuješ...
Nebo nehraješ fair play...
Reagovat
smazaný uživatel
Preco myslis?

Viem, ze v hokeji bolo viac incidentov, kedy hrác hodil rukavicu, hokejku smerom k rozhodcovi, bez toho, aby ho trafil.

Hokejista dostal stopku na 4 zápasy a vybavené..

Ked sa ale bavime vo vseobecnosti. Na co su tieto smiesne pokuty dobre. To neni iba o Pliskovej..Majú výchovny charakter?...pochybujem..
Reagovat
misa
Pár dolarů pokuty a příště zase může něco rozmlátit. Tresty mají být odstrašující.
Reagovat
EllNino
i tenisti jsou jenom lidi ... enormní tlak prostě občas někdo neustojí, není třeba si proto hrát na svaté
Reagovat
LukasH
Naprostej souhlas. Kdyz Petra vyhrala nad Karolinou, mel jsem obri radost. Ale ted Kaju uplne chapu. Mozna, ze musela vyventilovat vztek jeste i z Madridu. :D
Reagovat
FulnekUltras
ano - bohužel zcela promyšleně - což spolu s dalšími vnějšími projevy (Krupa na místě, Hrdla dnes s jeho pokryteckou "dobročinností") nejlépe dokládá úroveň celého realizačního týmu Lendlovky

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/co-se-to-stalo-s-pliskovou-takovy-vybuch-jsem-cekal-a-vnitrne-se-usmivam-rika-jeji-mentalni-kouc
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby tam byla Lucka, byla by pro misu hrdinkou.
Zaslepený jako kveš...
8.9.2017, 21:12
http://www.tenisportal.cz/zpravy/ceske-derby-o-finale-us-open-vyhraly-hradecka-se-siniakovou-21613/
Reagovat
misa
Kdyby? Myslíš, že by se Lucie někdy takhle chovala?
Reagovat
VlS
Míšo, a jakej odstrašující trest dostanou ty tři krávy? Někdy přemejšlím, co ty vlastně jsi.
Reagovat
lars
Misa je slabsi hater Pliskovy
Reagovat
misa
Aspoň máš v prostředí intelektuálně vyhrahlých internetových diskuzí nad čím přemýšlet :)
Reagovat
Kytka
A ty asi vždycky všechno ustojíš a chováš se jako dáma, nikdy nevybuchneš, i když jsi pod vysokým tlakem a ještě na tobě někdo spáchá křivdu. zajímalo by mně, jestli taky někdo za takové chyby postihne tu rozhodčí. Raketu Kája přerazila a podstavec ummpiru, ne o tu rozhodčí, která by to zasloužila.
Reagovat
mrafe
Míša, se asi těžko bude chovat jako dáma, když je muž. :) ? úsměv
Reagovat
Kytka
Tak jako gentleman, no.
Reagovat
Kytka
Odstrašujicí trest? Za středověku v Anglii se za krádež věšelo a na popravě zloději vesele okrádali čumily. Trest má být především přiměřený vzhledem k okolnostem a povaze provinění i s přihlédnutím k osobě, která se provinila.
Reagovat
LukasH
Karoline se nedivim, umpire bych rozmlatil taky. A reci, ze se mela ovladat...ten mic byl jasne v kurtu. Prave tyhle momenty vyhravaji vysoce postavenym hracum zapasy, kdyz se nedari a casto i turnaje. Treba zapas Lucka s Linou na AO, ktery Lina vyhrala. S Luckou to bylo o par cm. Nebo Petra, kolik ma tech "spornych" micu. Na antuce ma bejt davno oko.
Reagovat
FulnekUltras
nejlíp všude kontinuální digikontrola - anebo aspoň okamžitá možnost rozhodčího opravit verdikt podle tv záznamu - hokej a dokonce i fotbal se k tomu už aspoň z malé části dopracovaly
Reagovat
dadaft
myslel jsem Marie, že jsi na okruhu chyběla, ale strašně jsem se mýlil -------- je zcela neuvěřitelné, že fandím Ostapenko, ale proti Šarapce budu fandit komukoliv, protože své neuvěřitelné zvířecké řvaní vystupňovala do nenormálních rozměrů.
JE NAPROSTÁ OSTUDA WTA, ŽE NECHÁVÁ BÝT TENTO POMATENÝ ŘEV bez odezvy,
Vždyť ona řve UuuáááÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁeáááááááááááááááááááááááááá a to ještě i v době, kdy souprřka už odehrává.
Hanba.
Reagovat
dadaft
3x hanba.
Reagovat
blixa
4x hanba dadaftovi. Zrádče !!! :D
Reagovat
dadaft
no, víš co to je, fandit poskakujícímu něčemu, kterému ani nevyrobili krk a narazili ji hlavu rovnou na trup?
škoda mluvit,,,,,,,,,
Reagovat
blixa
No jo, no .. ale zase je loztomilá .. :D ;-)
Reagovat
Fandina
:-)))
Je, tys mě rozesmál. Je trochu trhlá, ale já ji mám celkem ráda. Škoda, že neudržela set, tak alespoň TB.
Reagovat
EllNino
Zrádce, když už
Reagovat
blixa
He ? Já ho oslovuji voláním !!!
Reagovat
EllNino
No ... on je snad "zrádec", abys mohl volat "zrádče" ?
Reagovat
blixa
A prd ... tvl ono je to nespisovné ! Dofrasa ... :(((
Reagovat
EllNino
:D Ale spousta lidí říká pane soudče, obhájče ... :D
Reagovat
blixa
No jo. Řídí se podle "otče", ale je to blbě ... ale mě se to stejně líbí víc :D
Reagovat
Fandina
Já jsem ráda, že nejenom já tu plodím chyby. Tohle také nevím, že to není spisovně.

Ale zase dneska mě dostalo to empire u mnohých příspěvků. To je snad říše nebo co. Jestli to nebylo myšleno říše umpire, rozhodčí.
Reagovat
Torn
Řiká, ale já mám pocit, že to má kořeny v nějakých starších dobách, nechci kecat, ale možná se to kdysi normálně i psalo protože řada podobných slov upadla v zapomnění. Případně jako nějaká forma nářečí.
Reagovat
VlS
Souhlas, taky fandím Penko, ale pěknej zápas tedy.
Reagovat
fretek
Říkal jsem si, že bych mohl kvůli tomu řevu vyvolat menší skandál. Kdybych ovšem měl nastoupit proti Marii Šarapovové. Před zápasem bych ji požádal, aby neřvala. Ona by mi řekla něco jako "Ja mogu revať kak choču, eto nikomu nevadit". Po prvním gamu bych požádal umpirku, aby ten řev zakázala, protože mne to ruší. Umpir/ka by asi řekla, že ji to taky vadí, ale že nemůže nic dělat. Načež bych sbalil bágl a odešel. Snad by se o tom chvíli mluvilo. Lepší by ovšem bylo, kdyby mne v tom další holky následovaly.
Reagovat
tommr
ta by měla bejt taky suspendovaná nebo by aspoň měla povinně navštívit očaře ...
Reagovat
blixa
Dyk to tam máš, že je dočasně suspendovaná.
Reagovat
PetaM
Umpirová sudí byla suspendována o lajnové jsem nic nečetl :)
Reagovat
Lina
Možná to je na dobrovolnosti, jak si to má líná šéfová vyřídit se svou podřízenou. Každopádně je to vina empire.
Reagovat
Fandina
Píší umpire.
Reagovat
blixa
Aha. Blbě čtu. Lajnová asi může chybovat bo co.
Reagovat
bella
Asi muze, jeji sefova je empire.
Reagovat
VlS
Ano, lajnovej může chybovat, ačasto taky chybuje, od toho je tam umpire, aby zasáhl.
Reagovat
bella
jo, ale mysleno tim je, ze ta empirova. O lajnove se nic nepsalo.
Reagovat
Fandina
Jj, tam bylo zajímavé, že si umpire přivolala lajnovou až k dopadu. To se jen tak nevidí, aby byl lajnový rozhodčí přivolán na místo.
Reagovat
blixa
Ono je to prd platný když slepý jsou obě.
Reagovat
Fandina
A lajnová vypadala, jakoby nevěděla o co jde. Je to děs.
Reagovat
Torn
Třeba ani rozhodčí nebyla a jen to byla divačka :D
Reagovat
Fandina
Umpire si ji dokonce přivolala jako učitelka žačku, pokynula rukou, pojď ke mně. Ale chybovaly obě a pak ještě supervizorka.
Reagovat
Torn
Já jsem to viděl, trochu mne to dostaveníčko pobavilo, fakt jak píšeš...paní učitelka a její žačka. :D
Reagovat
George_Renel
Vypadá to na 5000 dolarů.
Reagovat
mendrit
To není tak zlé.
Reagovat
PetaM
To je 6 míst?
Reagovat
Torn
Přepočet na koruny patrně...5000 dolarů je něco přes 100 tisíc.
Reagovat
PetaM
Takže ten status je jen na efekt, ona čtyřmístná pokuta nezní tak strašně :D :D
Reagovat
tommr
za to že byla hlavní poškozená je to víc než dost ...
Reagovat
PetaM
Já bych především žaloval ten míček, protože nezanechat po sobě stopu na antuce, je minimálně na trest smrti ... Měli by ho rozřezat a spálit. Takové lajdáctví. Na takovém turnaji se ty míčky chovají neskutečně nezodpovědně ...
Reagovat
Gulbis
on ale zanechal.....ale rozhodčí ho hledala v autu...a nenašla
Reagovat
PetaM
Měli prohledat celý dvorec :D Centimetr po centimetru :D Kája si to měla vyžádat :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hrdlička to vymyslel celý dobře.
Reagovat
Marduch
Navíc Novinky.cz to ještě vyšperkovaly:
"Reakce WTA na sebe nenechala dlouho čekat. Podle slov Hrdličky dostala Plíšková v řádu statisíců dolarů. ?Karolína pokutu od WTA přijala. Rozhodla se, že stejnou sumu navíc pošle ze svého nadačního fondu na dobrou věc," napsal na twitter."
Reagovat
lars
jeji nadacni fond je CZK, ze ktereho posle stejnou sumu
Reagovat
PetaM
To mě nezajímá, ale WTA tu částku rozhodně v CZK neuvádí ;)
Reagovat
lars
*je v CZK
Reagovat
bella
Ty jsi uplne mimo, koukam. Proboha neznas kurs americkyho dolaru???/
Reagovat
PetaM
Znám, ale nepočítal jsem s tím, že si to slečna Hrdlička upravil tak, aby to vyznělo jako velká pokuta :)
Reagovat
bella
On to spis upravil tak, aby tomu Cesi rozumneli. Kdyz jim to reknes v korunach, hned maji jasno ;).
Reagovat
PetaM
To já radši oficiální znění pokuty, než přepočet na CZK, když se kurz každý den mění :)
Reagovat
Torn
Ty seš jenom hejtr, bez urážky. :D Co by sis představoval jako trest? :D 10 milionů za nevhodné chování a rozbitej kus kartonu? :D To nedostaneš ani, když někomu zničíš majetek kolikrát. :D
Reagovat
PetaM
Jsi prostě prosťoučký hlupáček. Nepsal jsem nic o tom, že bych jí přál větší trest. Pokud na mě příště budeš chtít reagovat, nauč se číst. S negramoty je velmi těžké se bavit na úrovni. Děkuji pěkně :)
Reagovat
Torn
Od tebe to sedí. :D Inteligence na úrovni králíka. :D
Reagovat
Torn
A hlavně tu nebreč, jak máš ve zvyku, ty koště. Hejtuješ tady a pak tvrdíš, že ne. Proč ses v tom teda rejpal?
Reagovat
bIbec
tak nenapsal přesnou částku, ale ve skutečnosti hodil dva tweety, jeden pro Čechy a druhý pro ne-Čechy anglicky. A tam napsal čtyřmístnou částku.. logicky.

Tvl, a proč se tímhle vlastně někdo zaobírá?
Reagovat
lars
je videt , ze nejsi blbec
Reagovat
PetaM
Nesleduju jeho Twitter, netuším nic o jeho dalších statusech ;) Logicky.
Reagovat
FulnekUltras
I zbývající Hrdlovy výstupy na veřejnost jsou k pochopení jeho charakterové podstaty zcela dostačující. ;-)
Reagovat
slacker
tve prispevky na TP jsou k pochpeni tve charaktercve podtsty taky dostacuji, bleeeeeeeeeeeeeee
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist