Krejčíková v Indian Wells přehrála Anisimovovou a jako jediná z Češek postoupila do osmifinále

12. 10. 2021, 08:01
Aktuality 14
WTA INDIAN WELLS - Barbora Krejčíková v Indian Wells zůstala po třetím kole poslední českou nadějí ve dvouhrách. Nasazená trojka ve večerním duelu ve větrných podmínkách přehrála hladce ve dvou setech domácí Amandu Anisimovovou a při své premiéře na 'pátém grandslamu' v kalifornské poušti postoupila do osmifinále. V něm se utká se Španělkou Paulou Badosaovou.
Barbora Krejčíková (© j48tennis.net)

Barbora Krejčíková prožívá pohádkový rok a po měsíc dlouhém odpočinku po porážce ve čtvrtfinále US Open je na začátku vyvrcholení sezony zpátky ve formě.

25letá rodačka z Ivančic, kterou v listopadu čeká finálový turnaj Billie Jean Kingové v Praze a premiérový start na Turnaji mistryň v mexické Guadalajaře, si v těchto dnech odbývá úspěšný debut na prestižním turnaji WTA 1000 v Indian Wells. 

Po úvodní třísetové výhře nad Kazaškou Zarinou Dijasovou si třetí nasazená Krejčíková poradila i s domácí Amandou Anisimovovou. Dvacetiletou Američanku porazila hladce 6-2 6-3 a postoupila mezi šestnáctku nejlepších.

Zápas začal kvůli dešti až v pozdních večerních hodinách a hrálo se ve větrných podmínkách. Vítězka Roland Garros Krejčíková ale měla v obou setech výborné začátky a vždy vedla rychle 4-0. První set dohrála Češka bez problémů, ve druhém sice ztratila jednou servis a nechala Američanku snížit na 4-3, pak ovšem duel po sedmdesáti minutách dokončila.

"Bylo to hodně náročné. Nepříjemně foukalo a musely jsme na zápas dlouho čekat. A taky bylo chladno. Snažila jsem se hrát svoji hru a nedělat moc chyb," komentovala Krejčíková, která udělala 15 nevynucených chyb, zatímco Anisimovová dvojnásobek.

Olympijská vítězka ve čtyřhře Krejčíková si zajistila další posun ve světovém žebříčku, ve kterém bude v pondělí nejhůře čtvrtá. V případě titulu má šanci se dostat dokonce na post světové trojky před Karolínu Plíškovou, která v Indian Wells nezvládla třetí kolo proti Brazilce Beatriz Haddadové Maiaové.

O postup do čtvrtfinále si Krejčíková zahraje s o dva roky mladší Španělkou Paulou Badosaovou (h2h 0-1), s níž jediný vzájemný duel letos na antuce v Madridu prohrála. 

"Paula je jednou z mých oblíbených hráček, bude to dobrý zápas," řekla Krejčíková a Španělka uvedla: "Jsme kamarádky, často spolu trénujeme. Bára má neuvěřitelný rok. Bude to velmi těžké."

Také 23letá Badosaová prožívá životní sezonu a v Indian Wells debutuje. V osmifinále smetla dvakrát 6-2 americkou teenagerku Cori Gauffovou.

• WTA 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.150.470 dolarů
pondělní výsledky (11. 10. 2021)
• Dvouhra - 3. kolo •
Krejčíková (3-ČR) - Anisimovová (USA) 6-2 6-3
Haddadová Maiaová (Braz.) - Kar. Plíšková (1-ČR) 6-3 7-5
Kerberová (10-Něm.) - Kasatkinová (20-Rus.) 6-2 1-6 6-4
Džabúrová (12-Tun.) - Collinsová (22-USA) 6-1 6-3
Badosaová (21-Šp.) - Gauffová (15-USA) 6-2 6-2
Kontaveitová (18-Est.) - Andreescuová (16-Kan.) 7-6(5) 6-3
Tomljanovicová (Austr.) - Zidanšeková (26-Slovin.) 6-4 6-3
Kalinská (Rus.) - Golubicová (Švýc.) 1-6 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Fandina
Badosy se bojím, viděla jsem kousek zápasu s Gauff a tu smetla. A jak čtu, Krejču porazila v Madridu, tak budu držet palce. Báro pojď!!!
Reagovat
bIbec
Bára se měla vykašlat na celou tu týmovou pitominu a měla se raději soustředit na TM. No co už, dvě české hráčky tam sice budou, ale očekávám solidní propadák od obou.
Reagovat
tommr
od Karolíny na TM nic nečekám, ale Bára by tam při dobrým losu mohla uspět ...
Reagovat
Drzymalski
Krejčíková je výborná a navíc mazaná tenistka. Ví, kdy přitlačit, uvolnit, zbytečně se nevyhazuje. Klidně může být i světovou jedničkou. V čem je nejhorší? V oblékání. Co je ona schopna na sebe splácat, to se nevidí.
Reagovat
Pavol
Krejčíková začne výmenu ako v dvojhre a dokončí ju ako keby hrala štvorhru. Hrá to hlavou. smile
Reagovat
vergus
No nebude to mít Bára lehké, poprvé start na 5. GS a hned v osmifinále je z ní papírová favoritka na finále
Reagovat
Carter
Tak to snáď nie je nič prekvapivé, keď je nasadená trojka....od prvého kola je papierová favoritka na semi, takže vypadnutie Karolíny pre ňu veľa nemení
Reagovat
Pavol
Som tú minule písal. A dokončí predbiehací manéver. Hlavne keď Karolína dupe na brzdy. smile
Reagovat
Pavol
Cvične ju proti Badose skúsim. Motivácia je veľká.
Reagovat
Pavol
Nakoniec keď som videl v akej je Badosa pohode tak som to otočil. Tým pádom Krejčíkovej šance vzrástli.
Reagovat
tommr
v letošní Race už Karolínu dávno předstihla a dál zvyšuje svůj náskok ...
Reagovat
Mayo
Už v noci štartuje Kanadsko americká hokejová súťaž smile
Reagovat
Drzymalski
Tak to bude Vymětalíková zase ponocovat. Ta Zárubou protěžovaná sebevědomá blbka si myslí, že rozumí hokeji.
Reagovat
aape
gratulace Báře, po úvodním zápase to moc nevypadalo, takže super smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist